[Επίσημο] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Φοβερό το διάγραμμα. Ειδικά αν σκεφτείς ότι (προφανώς) η μελέτη έχει γίνει θεωρώντας την τιμή της Apple, και όχι την ντόπια τιμή στην Ελλάδα που είναι εξωφρενικά υψηλότερη λόγω ΦΠΑ (και όχι μόνο).

για την Ελλάδα είναι η ίδια και απαράλλακτη κατάσταση εδώ και δεκαετίες

ανέκαθεν τα προϊόντα τεχνολογίας ήταν ακριβά και οι μισθοί χαμηλοί, ειδικά η ψαλίδα με τη Δυτ. Ευρώπη δεν έκλεισε ποτέ, ούτε τα "καλά" χρόνια

απλά σε άλλα προϊόντα βρίσκεις πολύ πιο εύκολα καλές ευκαιρίες ενώ σε apple/iphone όχι

επίσης σε άλλα προϊόντα μερικές φορές το "καπέλο" στην τιμή είναι πολύ μικρότερο ή και ανύπαρκτο ενώ σε apple/iphone πάλι όχι

το πραγματικά εκπληκτικό σε αυτό το διάγραμμα είναι η επίδοση της Κίνας (αν αληθεύει...) - θα ήθελα να δω που ήταν στο αντίστοιχο για το 1ο iphone το μακρυνό 2007

Εμένα κάτι δεν μου πάει καλά με τον πίνακα. Είναι δυνατόν η ΗΠΑ να έχει καλύτερο μέσο μισθό από την Σιγκαπούρη η Νορβηγία;

Νομίζω ότι ο μέσος μηνιαίος μισθός US είναι 4000$+
Ας μας το επιβεβαιώσει και ο Maestro

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Φοβερό το διάγραμμα. Ειδικά αν σκεφτείς ότι (προφανώς) η μελέτη έχει γίνει θεωρώντας την τιμή της Apple, και όχι την ντόπια τιμή στην Ελλάδα που είναι εξωφρενικά υψηλότερη λόγω ΦΠΑ (και όχι μόνο).

με τη ντόπια τιμή έχει γίνει σε σχέση με το μέσο μισθό της ελλάδας όπως το δίνει η στατιστική υπηρεσία

από εδώ: https://www.picodi.com/gr/magazine/iphone-index-2020

Επίσημα το iPhone 12 Pro στην έκδοση 128GB στην Ελλάδα θα κοστίζει 1.179 ευρώ. Ταυτόχρονα, στο κουτί ο αγοραστής δεν θα βρει ούτε φορτιστή ούτε ακουστικά.
Υποθέτοντας ότι ο μέσος μισθός στη χώρα μας σύμφωνα με την κεντρική στατιστική υπηρεσία είναι 1.202,09 ευρώ μεικτά, 936 (καθαρά) ένας Έλληνας θα έπρεπε να εργάζεται 26,5 ημέρες για να μπορέσει να αγοράσει το καινούργιο μοντέλο iPhone (χωρίς να λαμβάνονται υπ όψιν άλλα έξοδα διαβίωσης). 1,2 ημέρες λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.

Μεθοδολογία και πηγή δεδομένων
Ο δείκτης iPhone 2020 υπολογίστηκε με βάση τις επίσημες τιμές του iPhone 12 Pro (με μνήμη 128GB), οι οποίες παρέχονται από τοπικά καταστήματα της Apple ή εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές. Οι μέσοι μισθοί προέρχονται από ιστότοπους στατιστικών γραφείων ή σχετικών υπουργείων και ισχύουν από την ημερομηνία δημοσίευσης των τιμών iPhone σε μια δεδομένη χώρα. Οι καθαροί μισθοί αποκτήθηκαν χρησιμοποιώντας τοπικούς υπολογιστές μισθών. Διαιρέσαμε τον μηνιαίο μισθό με 21 – τον μέσο αριθμό εργάσιμων ημερών σε ένα μήνα. Σε χώρες όπου τα στατιστικά γραφεία χρησιμοποιούν εβδομαδιαίες τιμές, διαιρέσαμε τον μισθό με 5.

Εμένα κάτι δεν μου πάει καλά με τον πίνακα. Είναι δυνατόν η ΗΠΑ να έχει καλύτερο μέσο μισθό από την Σιγκαπούρη η Νορβηγία;

According to the latest U.S. Bureau of Labor Statistics data, the average annual wage in our country amounts to $53,490 gross ($44,568.21 net). It means that a statistical American would have to work for 6.1 days to afford the iPhone 12 Pro. (without eating anything). In comparison with the last year iPhone Index, the United States’ result deteriorated by 0.3 days.
https://www.picodi.com/us/bargain-hunting/iphone-index-2020

According to the latest Ministry of Manpower data, the average wage in our country amounts to $5,549 gross ($4,255 net). It means that a statistical Singaporean would have to work for 8.1 days to afford the iPhone 12 Pro. (without eating anything). In comparison with the last year iPhone Index, Singapore’s result improved by 0.3 days.
https://www.picodi.com/sg/bargain-hunting/iphone-index-2020

της αντίστοιχη σελίδα για τη νορβηγία δεν τη βρήκα

H ανάλυση σε σχέση με το μέσο μισθό σε διάφορες χώρες ειναι μόνο μια πτυχή της πραγματικότητας.
Για παράδειγμα σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Αμερική ένας σημαντικός όγκος πωλήσεων iPhones χρηματοδοτείται από τις γενναίες επιδοτήσεις των telecom providers για σύναψη νέων συμβολαίων ή ανανέωση υφιστάμενων.
Δυστυχώς το μέγεθος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής αγοράς όπως και οι πολλές στρεβλώσεις στο χώρο δεν επιτρέπουν στους δικούς μας πάροχους να ειναι γενναιόδωροι με εξαιρεση ενός μικρού ποσοστού συνδρομητών.

Η λιθογραφία από μόνη της δεν φέρνει την άνοιξη. Η συγκεκριμένη σειρά επεξεργαστών είναι η πρώτη στα 5nm, το άμεσο όφελος είναι η κατανάλωση και η θερμική συμπεριφορά.
Και ίδιες επιδόσεις με το Α13 να είχε, θα ήταν εξαιρετικά επαρκές.

Η λιθογραφία από μόνη της δεν φέρνει την άνοιξη. Η συγκεκριμένη σειρά επεξεργαστών είναι η πρώτη στα 5nm, το άμεσο όφελος είναι η κατανάλωση και η θερμική συμπεριφορά.
Και ίδιες επιδόσεις με το Α13 να είχε, θα ήταν εξαιρετικά επαρκές.

Ας περιμένουμε να δούμε τότε και την διάρκεια της μπαταρίας, γιατί κάτι μου λέει ότι και εκει δεν θα έχουμε βελτιώσεις σε σχέση με πέρυσι!!!

Υ.Γ. Απλά από τις φήμες και από αυτά που έβγαιναν προς τα έξω από την Αpple περίμενα ένα μεγάλο άλμα και όχι βελτιώσεις στα σημεία, ο Α13 σε σχέση με τον Α12 ήταν πολύ πιο μεγάλο άλμα παρόλο που και οι 2 ήταν 7nm.
Y.Γ. Σε αυτή την γενιά χοντρικά τον έπιασε σε ταχύτητα τoν Α14 ο snapdragon 865, παίζει να είναι και καλύτερος δε, βέβαια το software είναι πάνω από όλα, απλά περίμενα περισσότερα από τον Α14.

Καλά αυτό με το φορτιστή ακούγεται ανέκδοτο.
Από την ξυριστική μηχανή των 15 ευρώ μέχρι το λαπτοπ των 5000 ευρώ όλα έχουν μαζί τον αντίστοιχο φορτιστή.
Τώρα τι όνειρο είδαν οι μηλοκατασκευαστές δε γνωρίζω αλλά με τέτοιο πιστό κοινό μπράβο τους που δεν υπάρχει καμία αντίδραση.

Το 11 Pro Max ήταν απίστευτο σε αυτονομία.
Δεν περιμένω κάτι λιγότερο.

Με 102h στο battery endurance test ο σωστός χαρακτηρισμός είναι "άνω του μετρίου".

https://www.gsmarena.com/battery-test.php3?idPhone=9846#show

Υπάρχουν πάρα πολλά κινητά με 25-30% μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Το 11 Pro Max ήταν απίστευτο σε αυτονομία.
Δεν περιμένω κάτι λιγότερο.

Καλά απίστευτη δεν ήταν σε καμία περίπτωση, ήταν πολύ καλή μέχρι εκει, το Xiaomi mi 10 των 500 ευρώ, με snapradon 865, 6,7 οθόνη Amoled 90hz που έχω τώρα έχει σαφώς καλύτερη αυτονομία, ενώ της συζύγου το Xiaomi Redmi Note 9 pro είναι απλά σε άλλο επίπεδο....το iphone SE που επίσης έχω τώρα απλά δεν βγάζει την μέρα αν το ζορίσεις λιγάκι.

Το θέμα είναι ότι όταν ζητάς 1.500 ευρώ περιμένω να είσαι κορυφή παντού και με διαφορά και κάπως με χάλασε αυτό που είδα με τον Α14 σε σχέση με αυτά που υπόσxονταν, μου δείχνει ότι η Apple δεν ήταν έτοιμη για αυτόν τον επεξεργαστή και βιάστηκε απλά να βγάλει κάτι για να προλάβει τα Deadlines.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Νομίζω ότι ο μέσος μηνιαίος μισθός US είναι 4000$+
Ας μας το επιβεβαιώσει και ο Maestro

Δεν είμαι σίγουρος (πρέπει να ψάξω), αλλά αν σκεφτείς ότι ο κατώτατος του ανειδίκευτου είναι 12-15$ την ώρα (ανάλογα την Πολιτεία), χαμηλά μου ακούγονται τα 4Κ ως μέσος!

Βέβαια όλα αυτά είναι μισές αλήθειες, αν σκεφτείς ότι ένα διαμέρισμα 60τμ σε πόλη το πληρώνεις στην καλύτερη 1 χιλιάρικο το μήνα, κλπ κλπ κλπ.

Από την ξυριστική μηχανή των 15 ευρώ μέχρι το λαπτοπ των 5000 ευρώ όλα έχουν μαζί τον αντίστοιχο φορτιστή.
Τώρα τι όνειρο είδαν οι μηλοκατασκευαστές δε γνωρίζω αλλά με τέτοιο πιστό κοινό μπράβο τους που δεν υπάρχει καμία αντίδραση.

Κάτσε να δεις που θα το ακολουθήσουν και άλλοι σιγά σιγά.

Υ.Γ. Η Huawei ακόμα και στο απλό P40 lite των 160 ευρώ δίνει στο πακέτο φορτιστή 40W.

Μη λέτε ότι θέλετε.... έχω τώρα το 11 pro max και είναι ότι καλυτερο έχω δει.

Είχα πολλές από τις ναυαρχίδες της χρονιάς (oneplus 7t pro, Samsung note 10 plus, huawei p40 pro, Xiaomi mi 10 pro) και είναι σαφώς καλύτερο.

Καλά το τι όνειρο είδαν αυτοί είναι απλό: το μισό μας το αποκάλυψαν (ότι χωράνε 2-3 φορές περισσότερα κομμάτια στο ίδιο container, άρα τρομακτικό κέρδος γι'αυτούς και - όντως, αλλά όχι κατά προτεραιότητα- το περιβάλλον). Το άλλο μισό είναι ότι θα τσιμπήσουν και φραγκάκια για φορτιστές.

Από την άλλη, σαν κάποιος που αλλάζει τα iPhone κάθε χρόνο λόγω του upgrade program για μενα και για τη συζυγο, αυτή τη στιγμή έχω σπίτι να κάθονται πάνω από 10-15 φορτιστές, που απλά πιάνουν χώρο και δε μου κάνει καρδια να τους πετάξω γιατί απλά είναι λειτουργικοί. Το 80% δε είναι καινούριοι με τη ζελατίνα τους. :flipout:

Οπότε έχει κι αυτό τη λογική του. Φυσικά θα ήταν πιο έντιμο να ρίχναν για τα μάτια του κόσμου την τιμή έστω και $20. Αλλά είπαμε, εταιρία είναι, όχι φιλανθρωπικός οργανισμός.

Μη λέτε ότι θέλετε.... έχω τώρα το 11 pro max και είναι ότι καλυτερο έχω δει.

Είχα πολλές από τις ναυαρχίδες της χρονιάς (oneplus 7t pro, Samsung note 10 plus, huawei p40 pro, Xiaomi mi 10 pro) και είναι σαφώς καλύτερο.

Συγνώμη αλλά το 8Τ είναι η φετινή ναυαρχίδα και το Note 20+.

Επίσης καλό θα ήταν σαν διευκρίνηση να μας πεις σε ποιόν τομέα είναι καλύτερο. Κάμερα , μπαταρία οθόνη , σχεδιασμό , λογισμικό κτλ.

Έτσι όπως το γράφεις είναι σαν αντικειμενικό γεγονός πράγμα που δεν ισχύει.

Για τους φορτιστές, θ ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι... όπως πάντα!

Δεν θα γίνει αυτό γιατι πολύ απλά στο Android υπάρχει ανταγωνισμός και όχι μονοπώλιο.

Ενώ η Apple του χρόνου μπορεί να καταργήσει και το κουτί και να δίνει τα κινητά σε πλαστικά σακουλάκια για να βγάλει έξτρα κέρδος.:p