[Επίσημο] iPhone 15 Pro | 15 Pro Max

Οπότε μέχρι τώρα δεν υπήρχε τρόπος να μην φορτίσεις στο 100%. Εκτός αν είχες το νου σου και το έβγαζες από την πρίζα. :p

Δεν διάβασες καν τι έγραψα ε;

Πάμε ξανά:
Από την εποχή του iOS 13 :

With iOS 13 and later, Optimized Battery Charging is designed to reduce the wear on your battery and improve its lifespan by reducing the time your iPhone spends fully charged. When the feature is enabled, your iPhone will delay charging past 80% in certain situations. Your iPhone uses on-device machine learning to learn your daily charging routine so that Optimized Battery Charging activates only when your iPhone predicts it will be connected to a charger for an extended period of time. The algorithm aims to ensure that your iPhone is still fully charged when unplugged.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αφού βάλανε 80%, χάθηκε ο κόσμος να βάζανε και 90%; 80% σε iPhone, σε πιάνει άγχος αν θα βγάλει μέρα.

80% κόφτη έχω βάλει σε m2 MacBook Pro και είναι ιδανικό.

Αφού βάλανε 80%, χάθηκε ο κόσμος να βάζανε και 90%; 80% σε iPhone, σε πιάνει άγχος αν θα βγάλει μέρα.

80% κόφτη έχω βάλει σε m2 MacBook Pro και είναι ιδανικό.
Του χρόνου με νέο Update θα πάει στα 90% και θα βάλουν και παραμετροποίηση, κάτι πρέπει να αφήσουν και για το Ios 18.

Πάμε ξανά:
Από την εποχή του iOS 13 :

With iOS 13 and later, Optimized Battery Charging is designed to reduce the wear on your battery and improve its lifespan by reducing the time your iPhone spends fully charged. When the feature is enabled, your iPhone will delay charging past 80% in certain situations. Your iPhone uses on-device machine learning to learn your daily charging routine so that Optimized Battery Charging activates only when your iPhone predicts it will be connected to a charger for an extended period of time. The algorithm aims to ensure that your iPhone is still fully charged when unplugged.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ότι μειώνει τον ρυθμό φόρτισης γράφει το άρθρο πάντως, όχι πως όταν ολοκληρωνόταν η φόρτιση ήταν στο 80%.

Το οποίο "feature" φυσικα δεν επηρεάζει ως προς τη φθορά της μπαταρίας από τον πλήρη κύκλο φόρτισης. Κάνει κάτι άλλο, σταματάει τα micro charging cycles στο πλήρες της χωρητικότητας της μπαταρίας που έχουν πολύ μεγαλύτερο impact όταν γίνονται επαναλαμβανομενα σε αυτά τα ποσοστά.

Με λίγα λόγια, καλό είναι, καμια σχεση με το να φορτίζει στο 80% ωστόσο.

Ότι μειώνει τον ρυθμό φόρτισης γράφει το άρθρο πάντως, όχι πως όταν ολοκληρωνόταν η φόρτιση ήταν στο 80%.

Το οποίο "feature" φυσικα δεν επηρεάζει ως προς τη φθορά της μπαταρίας από τον πλήρη κύκλο φόρτισης. Κάνει κάτι άλλο, σταματάει τα micro charging cycles στο πλήρες της χωρητικότητας της μπαταρίας που έχουν πολύ μεγαλύτερο impact όταν γίνονται επαναλαμβανομενα σε αυτά τα ποσοστά.

Με λίγα λόγια, καλό είναι, καμια σχεση με το να φορτίζει στο 80% ωστόσο.
Νομιζω σταματαει στο 80% και συνεχιζει μετα (νομιζω πιο αργά) αναλόγως της χρησης που εχει καταλάβει ότι του κάνεις (πχ ποση ωρα το αφηνεις στον φορτιστη (πχ βράδυ( κλπ))

Αυτο λογικα βοηθαει σιγουρα στην θερμική καταπόνηση τουλαχιστον.

• Like
Reactions: takisot
Του χρόνου με νέο Update θα πάει στα 90% και θα βάλουν και παραμετροποίηση, κάτι πρέπει να αφήσουν και για το Ios 18.

Δεν υπάρχει νόημα να μπει στο 90%. Το όλο point αυτής της ρύθμισης είναι να περιορίσεις τον κύκλο φόρτισης σε σημείο που να έχει πρακτικό όφελος ως προς τη μείωση της φυσικής φθοράς από τον πλήρη κύκλο φόρτισης.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν καλύπτει κάποιον η μειωμένη αυτή χωρητικότητα, να το φορτίζει πλήρως και να χαίρεται τη συσκευή του. Η συσκευή κάνει 1k+ και η μπαταρία 100€. Δεν είναι ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχει νόημα να μπει στο 90%. Το όλο point αυτής της ρύθμισης είναι να περιορίσεις τον κύκλο φόρτισης σε σημείο που να έχει πρακτικό όφελος ως προς τη μείωση της φυσικής φθοράς από τον πλήρη κύκλο φόρτισης.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν καλύπτει κάποιον η μειωμένη αυτή χωρητικότητα, να το φορτίζει πλήρως και να χαίρεται τη συσκευή του. Η συσκευή κάνει 1k+ και η μπαταρία 100€. Δεν είναι ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Εγώ το 10% της μπαταρίας τα πρώτα δυο χρόνια δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Όλο και κάποιο όφελος θα έχω με ένα 90% cap. Νομίζω μεγάλο ποσοστό χρηστών έχει περί τα 20% το βράδυ πριν το βάλει να φορτίσει.

Με το 80% cap φόρτιση ενδέχεται να φτάνει το βράδυ η μπαταρία σε μονοψήφια νούμερα που ούτε αυτό ενδείκνυται.

Εν τω μεταξύ μιλάμε για καθαρά software feature, έτσι; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υποστηριχθεί και στα παλιότερα μοντέλα.
Πραγματικά δεν βρίσκω λογική να υπάρχει αυτό μονο στα 15άρια τηλέφωνα...
Είναι καθαρά θέμα υλοποίησης στο λογισμικό.

Και θέλουμε να προστατέψουμε τόσο πολύ την μπαταρία γιατί???
Ααα ναι για να χαρεί το τηλέφωνο ο επόμενος αγοραστής....
Ή επειδή θα το κρατήσουμε 5-6 χρόνια???
Παρεμπιπτόντως φορτίζω το τηλέφωνο μου κάθε βράδυ ( S9.που αγοράστηκε μια βδομάδα μετά την παρουσίαση του S10 ) χωρίς κανένα κόφτη και χωρίς καμμία προστασία.Ακόμη μου βγάζει την μέρα.Άλλες φορές άνετα άλλες όχι..
Συνήθως οι περισσότεροι (όχι εγώ) αλλάζουν στο χρόνο άντε το πολύ στα δύο χρόνια.Με ότι χρήση και να κάνεις στη μπαταρία θα αντέξει σίγουρα σε αυτό το διάστημα.

Same Sh1t...Different Day..

• Like
Reactions: karamela
Πωπω κράξιμο…

Θα μου λείψουν οι δερμάτινες, ήταν πάντα αξιοπρεπέστατες (και σε νορμάλ τιμή για δερμάτινες). Το μόνο (πραγματικά μόνο) αρνητικό τους, όπως και σε κάθε δερμάτινη θήκη, είναι ότι με τις πανδημίες κλπ είναι δύσκολη η απολύμανση τους (σε σχέση πάντα με μια σιλικονάτη που απλά την παστώνεις στο οινόπνευμα).

Last edited:
  • Like
Reactions: takisot
η οικολογια θελει θυσιες (και χρημα) !

Και προϋποθέτει ότι η Κίνα , η Ινδία και η Αφρική θα κάνουν τα ίδια με εμάς και δε θα συνεχίσουν να ρυπαίνουν αλόγιστα τον πλανήτη.
Διότι αλλιώς μιλάμε απλά για gimmicks που σκαρφίζονται για να μας παίρνουν τα λεφτάκια μας...

για τα δεινα της βιομηχανικης - ας πουμε- επαναστασης στον πλανητη δεν ευθυνονται παντως οι Κινες,Ινδιες και Αφρικη (!!!) αλλα οι δυτικες οικονομιες.

Χωρις καμια αμφιβολια.

Ίσως κάποτε βάλουν κάτι σαν το παρακάτω που έχω πάνω από 5 χρόνια. Παραμετροποίηση στο 100% που θες να σταματάει που θες να ξεκινάει γενικά ο απόλυτος έλεγχος στην μπαταρία. Πιστεύω μέχρι το ios 20 να έχει μπει συνήθως 6 7 χρόνια κάνει το ios να πάρει την παραμετροποίηση νέων feature του android.

1b70856ed9ad39f90d6c2a755c567bdf.jpg
3a84104069959ec15bf79c718db0df0e.jpg

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: karamela