[Επίσημο] iPhone 15 Pro | 15 Pro Max

Και προϋποθέτει ότι η Κίνα , η Ινδία και η Αφρική θα κάνουν τα ίδια με εμάς και δε θα συνεχίσουν να ρυπαίνουν αλόγιστα τον πλανήτη.
Διότι αλλιώς μιλάμε απλά για gimmicks που σκαρφίζονται για να μας παίρνουν τα λεφτάκια μας...
Επειδή πήγα Κίνα και Φιλιπίνες και άλλες χώρες της Ασίας το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν μπορείς να φαντασείς τι συμβαίνει εκει, πια οικολογία? Οι άνθρωποι σε πολλά σημεία δυστυχώς δεν έχουν να φάνε και μένουν στους δρόμους ρυπαίνοντας τα πάντα, τα ίδια θα γίνονται και σε πολλές Αφρικανικές χώρες κλπ. ή πήγαινε στις Φαβέλες της Βραζιλίας να τους πεις για Οικολογία κλπ.

Ίσως κάποτε βάλουν κάτι σαν το παρακάτω που έχω πάνω από 5 χρόνια. Παραμετροποίηση στο 100% που θες να σταματάει που θες να ξεκινάει γενικά ο απόλυτος έλεγχος στην μπαταρία. Πιστεύω μέχρι το ios 20 να έχει μπει συνήθως 6 7 χρόνια κάνει το ios να πάρει την παραμετροποίηση νέων feature του android.

1b70856ed9ad39f90d6c2a755c567bdf.jpg
3a84104069959ec15bf79c718db0df0e.jpg

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καλά αυτό που έβαλες ούτε στο ios 23....ας μείνουμε στα βασικά, βάλαμε usb c επιτέλους που το έχουν μέχρι και παιδικά παιχνίδια. Βιαστικός είσαι!!!

• Like
Reactions: king2009
Δεν νομίζω @Kosh
Κίνα και Ινδία είναι πάντα ψηλά στην εκπομπή CO2.
Δημιουργούν πάνω από το 1/3 της παγκόσμιας μόλυνσης.

Δεν νομίζω @Kosh
Κίνα και Ινδία είναι πάντα ψηλά στην εκπομπή CO2.
Δημιουργούν πάνω από το 1/3 της παγκόσμιας μόλυνσης.

Ο πλανητης δεν εφτασε εδω που εφτασε σημερα με τους ινδους και κινεζους .

Μεχρι πριν λιγες δεκαετιες παρηγαγαν μονον μεθανιο (ως επιβαρυντικο) απο τις πολλες πορδες τους λογω πληθυσμων.:p

Ποσα χρονια εχουν που παραγουν CO2 ? Αυτο λεω.

Ίσως κάποτε βάλουν κάτι σαν το παρακάτω που έχω πάνω από 5 χρόνια. Παραμετροποίηση στο 100% που θες να σταματάει που θες να ξεκινάει γενικά ο απόλυτος έλεγχος στην μπαταρία. Πιστεύω μέχρι το ios 20 να έχει μπει συνήθως 6 7 χρόνια κάνει το ios να πάρει την παραμετροποίηση νέων feature του android.

1b70856ed9ad39f90d6c2a755c567bdf.jpg
3a84104069959ec15bf79c718db0df0e.jpg

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παντως, σοβαρο συστημα battery optimization, πρώτα έβαλε το iOS και μετά το android. Και αυτό, χωρίς να υπολογίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών android συσκευών τρέχουν παλιά έκδοση OS και όχι τη τελευταία όπως το 90% + των συσκευων IOS.

• Like
Reactions: chocbhed
Επειδή πήγα Κίνα και Φιλιπίνες και άλλες χώρες της Ασίας το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν μπορείς να φαντασείς τι συμβαίνει εκει, πια οικολογία? Οι άνθρωποι σε πολλά σημεία δυστυχώς δεν έχουν να φάνε και μένουν στους δρόμους ρυπαίνοντας τα πάντα, τα ίδια θα γίνονται και σε πολλές Αφρικανικές χώρες κλπ. ή πήγαινε στις Φαβέλες της Βραζιλίας να τους πεις για Οικολογία κλπ.

Φίλε επειδή έχω πάει το έγραψα.
Τι παραμύθι μας πουλάνε στο βωμό της «οικολογίας» είναι αδιανόητο.

Αν δεν αλλάξει κάτι πχ στην νομοθεσία , θα πληρώνουμε περιβαλλοντικό τέλος στα πλαστικά μπουκάλια όπως στα γυάλινα της μπύρας. Και θα πρέπει λέει να τα περιστρέφει ο καταναλωτής για να παίρνει πίσω το αντίτιμο.

Μιλάμε για το νερό που είναι είδος ΠΡΩΤΗΣ ανάγκης. Σκέψου να πρέπει να επιστρέψεις 30-40 μπουκάλια την εβδομάδα και να περιμένεις να πληρωθείς για κάθε μπουκάλι πλαστικό την ώρα που τα 3/4 του πλανήτη ρυπαίνουν χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό τις θάλασσες , ωκεανούς , κλπ.

Τεσπα , το κλείνω εδώ.

Παντως, σοβαρο συστημα battery optimization, πρώτα έβαλε το iOS και μετά το android. Και αυτό, χωρίς να υπολογίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών android συσκευών τρέχουν παλιά έκδοση OS και όχι τη τελευταία όπως το 90% + των συσκευων IOS.
Το άρθρο βλέπω είναι του 2019 που έβαλες. Τη συγκεκριμένη λειτουργία την εχω από το 2016. Σίγουρα έχει φτιάξει πολύ περισσότερο με τις τελευταίες εκδόσεις συγκριτικά με παλιότερα.

Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο πλανητης δεν εφτασε εδω που εφτασε σημερα με τους ινδους και κινεζους .

Οι μεγάλοι που μολύνουν τον πλανήτη είναι Κίνα, Αμερική, Ινδία και Ρωσσία.
Πρακτικά αυτοί που δεν έχουν ιδέα από οικολογία.
Θέλεις η βαριά βιομηχανία που μετακινήθηκε από την Αμερική στην Κίνα;
Τα ποσοστά απλά μετακινούνται από τον έναν στον άλλον χωρίς πρακτικά να αλλάζουν.

Το να πίνω τον καφέ μου με (αποδεδειγμένα ανθυγιεινό) χάρτινο καλαμάκι και η Χ χώρα να κάνει πυρηνική δοκιμή πως ακριβώς θα παρατείνει την ύπαρξή μου στον πλανήτη;

• Like
Reactions: Looter
Το άρθρο βλέπω είναι του 2019 που έβαλες. Τη συγκεκριμένη λειτουργία την εχω από το 2016. Σίγουρα έχει φτιάξει πολύ περισσότερο με τις τελευταίες εκδόσεις συγκριτικά με παλιότερα.

Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ναι, επιτηδες εβαλα το παλιο αρθρο γιατι αναφερεται στην ελλειψη επισημης υποστηριξης απο OS και στα workarounds καποιων κατασκευαστων.

Όχι , με το s23 ultra…. Αλλά αναφέρει και τις διαφορες από περσυ με το 14, που βελτιώθηκε δηλ. κλπ

Στο βίντεο παραμένει το καλλυτερο κινητό… στις φωτό με τον βασικό φακό επίσης σε ημέρα και νύχτα.
Στον υπερευρυγωνιο δεν έχει διαφορά από περσυ, στον τηλεφακο τα πάει πολύ καλά , κυρίως λόγω μεγαλύτερου διαφράγματος και καλύτερης σταθεροποίησης στο 5χ .

Γενικά, καλύτερο και πιο ισορροπημένο, λιγότερο επεξεργασμένη φωτό , τα 24mp που έχει σαν default κάνουν τη διαφορά, και ο τηλεφακος αξιοποιείται πολύ σωστά.

Αν του χρόνου βάλει κι έναν καλύτερο αισθητήρα στον υπερευρυγωνιο , θα είναι ταμάμ!

Last edited:
  • Like
Reactions: Vasilis 92
Μόνο απευθείας σύγκριση έχει νόημα.

Αλλιως μένουμε και στα διαφημιστικα της Apple
Ακριβώς, ίσως είναι νωρίς αλλά ακόμα δεν έχω δει ένα αναλυτικό και σωστό review που να συγκρίνει σωστά και απευθείας με πολλα δείγματα με αλλά κινητά. Και φυσικά να δίνει και τα αρχικά αρχεία για περαιτέρω μελέτη. Τώρα αν βγάζουμε συμπέρασμα από YouTubers καήκαμε.

Γιατι και πέρυσι διάβαζα π.χ. διθυράμβους από YouTubers και άλλους πολλούς ακόμα και εδώ μέσα στο forum για τον φοβερό και τρομερό νέο ultrawide φακό και η αλήθεια ήταν πολύ διαφορετική, με το ζόρι και αν βλέπεις διάφορες σε σχέση με τον παλιό ultrawide του 13 και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις όπως το βραδυ είναι καλύτερος αυτός του 13. Μόνο το gsmarena έκατσε και έγραψε την αλήθεια. Όποτε ας κάνουμε υπομονή, αλλά ειδικά σε iPhones μόνο αν το δουλέψω μόνος μου θα βγάλω συμπέρασμα, γιατί διαβάζουμε και βλέπουμε παρά πολλές υπερβολές εκεί έξω και δεν πιστεύω κανέναν, μόνο οτι δουν τα δικά μου μάτια αφού μελετήσω τα αρχεία σωστά στον υπολογιστή.

Υ.Γ. Γνώμη μου σταματήστε να βλέπετε YouTubers είναι η χειρότερη φαρα εκεί έξω και μεγαλύτεροι ψεύτες και από τον Πινόκιο.

Ακριβώς, ίσως είναι νωρίς αλλά ακόμα δεν έχω δει ένα αναλυτικό και σωστό review που να συγκρίνει σωστά και απευθείας με πολλα δείγματα με αλλά κινητά. Και φυσικά να δίνει και τα αρχικά αρχεία για περαιτέρω μελέτη. Τώρα αν βγάζουμε συμπέρασμα από YouTubers καήκαμε.

Γιατι και πέρυσι διάβαζα π.χ. διθυράμβους από YouTubers και άλλους πολλούς ακόμα και εδώ μέσα στο forum για τον φοβερό και τρομερό νέο ultrawide φακό και η αλήθεια ήταν πολύ διαφορετική, με το ζόρι και αν βλέπεις διάφορες σε σχέση με τον παλιό ultrawide του 13 και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις όπως το βραδυ είναι καλύτερος αυτός του 13. Μόνο το gsmarena έκατσε και έγραψε την αλήθεια. Όποτε ας κάνουμε υπομονή, αλλά ειδικά σε iPhones μόνο αν το δουλέψω μόνος μου θα βγάλω συμπέρασμα, γιατί διαβάζουμε και βλέπουμε παρά πολλές υπερβολές εκεί έξω και δεν πιστεύω κανέναν, μόνο οτι δουν τα δικά μου μάτια αφού μελετήσω τα αρχεία σωστά στον υπολογιστή.

Υ.Γ. Γνώμη μου σταματήστε να βλέπετε YouTubers είναι η χειρότερη φαρα εκεί έξω και μεγαλύτεροι ψεύτες και από τον Πινόκιο.
Κοιτα, ξέρεις πως ειδικα εμεις εδω στο Avclub εχουμε λιωσει να κανουμε αναλυτικα συγκριτικά οχι μονο μεταξυ κινητων, αλλα και σε συγκριση με φωτογραφικες καμερες.
Ειναι θέμα χρονου να εχουμε το νεο iphone στα χερια μας, οποτε θα γινει αμεση συγκριση τόσο με το παλιο, οσο και με το S23 που εχουν αρκετοι φιλοι εδω μεσα.
Μην σου πω και με τη νέα Sony a6700 που απεκτησα προσφατα ;)
Απο εκει και περα, τα εχουμε ξαναπει. Προφανως χρειαζεται να κρατας μικρο καλαθι για αυτα που λενε οι Youtubers, ομως και παλι προφανως δεν ειναι ολοι το ιδιο σοβαροι. Πχ ο Arun πιο πανω ή ο ΜΚBHD εχουν δωσει καλα δειγματα απο πλευρας μεθοδολογιας και αντικειμενικότητας.

Μόνο απευθείας σύγκριση έχει νόημα.

Αλλιως μένουμε και στα διαφημιστικα της Apple
Παντως λογικό ειναι να εχει διαφορά, μονο και μονο λογω του 24mp binned αρχειου VS 12mp στο 14pro. Φαινεται οτι εχουν κανει καλη δουλεια "under the hood" στο image processing pipeline.

Πάλι τσακωμοί για συσκευές, vs "πόλεμοι", όχι εσύ, όχι εγώ.....
Πρέπει δλδ να γίνονται παρατηρήσεις, να πέφτουν ίσως ποινές ;;
Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, αν είμασταν στον ίδιο χώρο, έτσι θα μιλαγαμε ;

• Like
Reactions: chocbhed
Αφου θα το ανοιξεις, τι το παιδευεις; 😛
Μπα, οχι.

Εντελως πεταμένα λεφτα (ακόμα και αυτα τα λιγα της διαφορας με το 14).

Δλδ μονο το action button σκεφτηκα για λιγο αλλα οταν σκεφτομαι το multi click του power button στα υφισταμενα μοντελα και μετα το single click του ''νεου'' action με κανει να νοιωθω ότι η Apple μας δουλευει πλέον οσο δεν πάει :LOL: