[Επίσημο] iPhone 15 Pro | 15 Pro Max

Μεγειές Γιάννη!
Να το χαρείς!

ΥΓ για ανέβασε μια σε πλήρες μέγεθος για pixel peeping.

Το σκέφτομαι σοβαρά πάντως για το 14PM. όσον αφορά τις κάμερες μόνο στο software διαφέρει και το 5Χ.
Επειδή είμαι λίγο του pixel peeping θα ψάξω να κατεβάσω raw και από το 14 και το 15 να δω τι παίζει.
Από την άλλη έχει πιο γερό πλαίσια (αν και πιο άβολο και βαρύ)

Είναι σωστή η επιλογή για μένα και αυτά που τραβάω του φακού 5χ και διαφράγματος… σου επιτρέπει πορτραιτα από απόσταση και με φυσικό bokeh!

Εδώ ένα δείγμα από το bokeh , δεν είναι portrait mode … ποιος θα το φανταζόταν αυτό από κινητό πριν λίγα χρόνια.

ΥΓ… προσωπικά το αγαπημένο μου εστιακό μήκος είναι από 75 έως 135mm , κι αυτός είναι εκεί.

Θα προσπαθήσω να κάνω ένα συγκριτικό κάποια στιγμή με έναν εξαιρετικό , αντίστοιχο φακό, τον Viltrox 75mm 1.2 και τη Fuji xh1 (110mm αντιστοιχία σε FF, όπως περίπου και ο 5x του iPhone)

5χ νορμαλ , όχι portrait

656e219a67e48b891b51c8c5763165d0.jpg

και ο βασικός φακός πάλι χωρίς portrait mode

085482843613e464b5576660b1c3a922.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: takisot and vadergr
Μεγειές Γιάννη!
Να το χαρείς!

ΥΓ για ανέβασε μια σε πλήρες μέγεθος για pixel peeping.

Το σκέφτομαι σοβαρά πάντως για το 14PM. όσον αφορά τις κάμερες μόνο στο software διαφέρει και το 5Χ.
Επειδή είμαι λίγο του pixel peeping θα ψάξω να κατεβάσω raw και από το 14 και το 15 να δω τι παίζει.
Από την άλλη έχει πιο γερό πλαίσια (αν και πιο άβολο και βαρύ)
Χρήστο, να το πάρεις οπωσδήποτε. Ο φιλογατος λαός θέλει φωτό με σωστό καδράρισμα λόγω 5Χ ζουμ

Πολύ άνετο στο χέρι , δεν αισθάνεσαι το βάρος λόγω κατανομής μάλλον.

Δεν σε κόβει καθόλου στις άκρες όπως το παλιο.
Πολύ όμορφο το φινίρισμα και το λευκό πολύ ωραίο.

Η οθόνη χορταστική , ειδικά για μας με πρεσβυωπία είναι σωτηρία.

Ακόμα στήνεται όποτε εντυπώσεις από αύριο…

ΥΓ … πρόλαβα να δοκιμάσω το auto portrait, πολύ βολικό αφού δεν χρειάζεται να θυμάσαι να το ενεργοποιήσεις!
Πρωτη δοκιμή φυσικά το μοντέλο μας…

ed0f55e7049b21f8a52089f76829349d.jpg
Με τέτοιο μοντέλο πως να μη σου δώσω like!

Το iOS 17 , όπως κάθε χρόνο, θέλει δουλίτσα… δεν έλλειψαν τα κρασαρισματα, αν και έχω βάλει beta έκδοση …και φαίνεται.

Θέλει μερικές αναβαθμίσεις για να στρώσει…

Ο ήχος επίσης είναι καλύτερος… έχει και λίγο μπάσο παραπάνω και ακούγεται πιο γεμάτος.

Κάτι που δεν περίμενα είναι ότι το αισθάνομαι και πιο γρήγορο… εκτός από πιο ζεστό!
Αρκετά πιο snappy …. μάλλον τα δίνει όλα ο Α17 pro και πρέπει λίγο να τον ηρεμήσουν :p

Last edited:
Η σταθεροποίηση του 5χ είναι σαφώς καλύτερη από του 3χ στο απλό pro μοντέλο!
Ελπίζω να το δοκιμάσω σύντομα…
Στο 2:30 και μετά για όποιον δε θέλει να το δει όλο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: takisot
Για όποιον θέλει να γράφει εξωτερικά αλλά δεν έχει ή δεν θέλει ssd, μπορεί και σε γρήγορες sd card, δοκίμασα τις δικές μου V60 και δουλεύουν μια χαρά , μέσω ανταπτορα usb σε sd card.

Τέλος μπορείς τώρα να γραφεις και σε απλό usb c flash αρκεί να είναι πολύ γρήγορο, όπως αυτό εδώ…

Και,κάποιες ακόμα ιδέες….

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Θα αυτοαναφλέγει σαν τα παλιά Samsung note
Όχι τέτοια αστειάκια φέτος, γιατί ζήτημα χρόνου είναι να δούμε μηνύσεις απο διάφορους που έκαψαν τα μπούτια τους όσο φορτίζαν. 😶‍🌫😬🫠

• Haha
Reactions: takisot and anderm
Δεν πιστεύω να είναι μόνο η ασύρματη φόρτιση που δημιουργεί πρόβλημα. Το 13pm μου κλεινει 22 μήνες από όταν το πήρα, το φορτιζω μέσω magsafe και η μπαταρία είναι στο 85%.(Φυσιολογική φθορά θα έλεγα). Εμένα μου κάνει πιο πολύ με κακή παρτίδα σε μπαταρίες στο 14αρι σε συνδυασμό με buggy software
Το 12άρι το έχω από 21 Μαι 21, το φορτίζω με καλώδιο και είναι 89% η υγεία της μπαταρίας. Το iPhone 6plus, το φόρτιζα πάντα με καλώδιο και μετά από 6 χρόνια ήταν στο 85%.
Ανάλογα τη χρήση και τον τρόπο φόρτισης λοιπόν. Αν το αφήνεις να είναι μεταξύ 10-20% όταν το βάζεις για φόρτιση, νομίζω επεκτείνει τη διάρκεια ζωής. Η ασύρματη φόρτιση ή οτιδήποτε άλλο, νομιπζω φθίνει τη μπαταρία

Είναι και λίγο φαύλος κύκλος. Με το να είναι η μπαταρία ΓΤΠ και να είναι στα κόκκινα από τις 4 το απόγευμα, αναγκαστικά βρίσκεσαι πολύ συχνά στο 0-10% και φθείρεις τη μπαταρία σου. Ίσως να έχει σημασία και αυτό για το ότι είμαι στο 14 Pro -αυτή τη στιγμή- στους 12 μήνες και με 89% battery health.