μεγεια και εγω το ιδιο πηρα μεταβαση βεβαια απο το 15 προ και οχι το 13. για ταχυτητα αποκρισης καλα τα λες και εμενα το 15αρι πεταγε με το αιος26 . εγω ειπα θα αλλαζω καθε 3 χρονια δλδ θα πηγαινα στο 18 κανονικα αλλα αυτο το περτικαλι μου πηρε τα μυαλαΈφτασε η ώρα και για μένα να "αναβαθμίσω" το 13pro, ύστερα από τις βελτιώσεις που παρουσίασε η apple στον τομέα της καλύτερης διαχείρισης της θερμοκρασίας, και της αναβάθμισης πλέον όλων των φακών/αισθητήρων του κινητού.
View attachment 258002
View attachment 258003
Το συγκεκριμένο χρώμα το βρήκα πιο ενδιαφέρον από τα άλλα 2, αλλά δεν μου αρέσει η διχρωμία στην πλάτη που έχουν όλα τα Pro. Μικρή σημασία έχουν όλα αυτά βέβαια καθώς η χρήση θήκης με αυτά τα κινητά είναι μονόδρομος.
Σε σχέση με το 13Pro, είναι ελαφρώς μεγαλυτερο σε διαστάσεις, κάτι που δυσκολεύει την ήδη οριακή χρήση με το ένα χέρι που είχα συνηθίσει μέχρι σήμερα:
View attachment 258004
Βρίσκω το νέο πλατώ σχεδιαστικά χειρότερο σε σχέση με το προηγούμενο design, αλλά όχι σε σημείο να είναι deal breaker.
View attachment 258005
View attachment 258007
Το νέο coating στην οθόνη μειώνει κάπως τις αντανακλάσεις, αλλά όχι σε σημείο που θα κάνει την μεγάλη διαφορά:
View attachment 258006
Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι δεν διαπίστωσα σημαντικές διαφορές στην ταχύτητα των 2 κινητών κατά την τυπική χρήση στο ios26, το οποίο παρεπιμτόντως είχε απογειώσει τις επιδόσες του13pro. Οι όποιες διαφορές στην ταχύτητα, θα φανούν μόνο κατά την χρήση βαριών εφαρμογών, επεξεργασίας βίντεο, η χρήσης AI.
Η συσκευή ζεσταίνεται αρκετά με μέτρια χρήση, όπως γινόταν και στο 13pro, μόνο που εδώ ευτυχώς το κινητό διατηρεί τόσο την φωτεινότητα όσο και την ταχύτητα για πολύ περισσότερο. Με μια σύντομη χρήση σε ήλιο, τραβοντας βίντεο δεν είδα την φωτεινότητα της οθόνης να πέφτει στο βαθμό που γινόταν με το 13, κάτι που ήταν και ένας από τους λόγους που ήθελα να αναβαθμίσω. Βρήκα επίσης την αύξηση της φωτεινότητας στα 3000 nits, να βοηθάει σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας, αλλά περίμενα ότι θα είχε μεγαλύτερη διαφορά με το 13, τουλάχιστον για το σύντομο διάστημα που το 13αρι μπορούσε να διατηρήσει το peak των 1000nits.
Πολύ ευχαριστημένος και από τις αναβαθμίσεις στους φακούς/αισθητήρες σε σχέση με το 13Pro, ιδίως στο κομμάτι του τηλεφακού, οποίος είναι αρκετά καλός ακόμα και στο 8χ, αλλά τον βρήκα κάπως αργό στην εστίαση. Ένα δείγμα στα 8χ:
View attachment 258011
Σε γενικές γραμμές, ένα πισογύρισμα της Apple στο τομέα του design και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο νέο κινητό. Καλή αναβάθμιση στο κομμάτι φωτογραφίας/βίντεο, για κάποιον που έρχεται από το 13 και πίσω. Όχι τόσο μεγάλες διαφορές στην καθημερινή χρήση του κινητού όσον αφορά την ταχύτητα. AI που ακόμα έχει δρόμο μπροστά του.

Μια από τα ίδια, το δούλεψα από εδώ, από κει, το έβαλα δίπλα στο 16 pro μου κλπ…όχι δεν μπορώ να το κάνω στον εαυτό μου ….δεν μου αρέσει καθόλου. Για φέτος το αποφάσισα θα κάνω skip, παραβιάστηκαν τα αισθητικά μου και τα ποιοτικά μου όρια και κριτήρια και δεν μπορώ να τα παραβλέψω…..του χρόνου το ξανασυζητάμε, και να μην αλλάξει κάτι τρομερό στην εμφάνιση και κατασκευή, τουλάχιστον θα έχει 2 γενιές αναβαθμίσεις απο το 16pro που έχω τώρα οπότε κάπως θα το καταπιώ…τώρα όμως όχι …καλύτερα γλίτωσα χρόνο, χρήμα και κόπο…Ανοιξα κι εγω προχθες το μπλε μου και ξενέρωσα με το σχημα (πλάτη / ακμές) / χρωμα κλπ.
Το εδωσα όπως ηταν επιτίπου σε ένα φιλο που ηταν μαζί.
Ισως πάρω το περτικαλί (που δεν με ενθουσιάζει / το ηθελα πιο ''ζωντανό'') μόνο και μόνο για να δικαιολογήσω την ''αλλαγή''....
Προσπαθω να φανω το ιδιο ωριμος....Μια από τα ίδια, το δούλεψα από εδώ, από κει, το έβαλα δίπλα στο 16 pro μου κλπ…όχι δεν μπορώ να το κάνω στον εαυτό μου ….δεν μου αρέσει καθόλου. Για φέτος το αποφάσισα θα κάνω skip, παραβιάστηκαν τα αισθητικά μου και τα ποιοτικά μου όρια και κριτήρια και δεν μπορώ να τα παραβλέψω…..του χρόνου το ξανασυζητάμε, και να μην αλλάξει κάτι τρομερό στην εμφάνιση και κατασκευή, τουλάχιστον θα έχει 2 γενιές αναβαθμίσεις απο το 16pro που έχω τώρα οπότε κάπως θα το καταπιώ…τώρα όμως όχι …καλύτερα γλίτωσα χρόνο, χρήμα και κόπο…
Γενικά δεν είμαι ώριμος και πάντα πέφτω στον βούρκο στο τέλος, απλά τώρα με ενοχλεί τόσο πολύ η συσκευή αισθητικά και ποιοτικά που και να θέλω απλά δεν μπορώ..νιώθω ότι αγοράζω μια υποδεέστερη συσκευή και αυτό ψυχολογικά και μόνο με ενοχλεί.Προσπαθω να φανω το ιδιο ωριμος....![]()
Δικαιολογίες χρειάζονται μόνο για το ακριβως αντίθετο.....για να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι αξίζει να τα σκάμε κάθε χρόνο....Δικαιολογιες ειναι αυτες για να πεισεις τον εαυτο σου οτι εκανες καλα που δεν αναβαθμιστηκες φετος![]()
Δεν είναι μόνο το πίσω μέρος, είναι η όλη κατασκευή που δεν μου αρέσει και μοιάζει ψεύτικη και άσχημη για τα δικά μου δεδομένα και αισθητά χειρότερη από το 16 pro. Το έχω πει άλλωστε ότι θηκες, τζαμάκια και άλλες σαχλαμάρες δεν βάζω, αυτό το κινητό θα γίνει γεμάτο γρατζουνιές έτσι και το αφήσω έτσι…και δεν είναι θέμα τα χρήματα, εδώ αγόρασα τα νέα AirPods που δεν τα χρειαζομουνα στην πράξη και νέο MacBook + άλλο ένα HomePod mini (έχω 4 τώρα στο σπίτι!).Μονο που δεν αγοραζεις μια υποδεεστερη συσκευη σε κανενα τομεα, πλην του αισθητικου, στην πισω πλευρα μαλιστα που δεν βλεπεις...
Δικαιολογιες ειναι αυτες για να πεισεις τον εαυτο σου οτι εκανες καλα που δεν αναβαθμιστηκες φετος![]()
Η πραγματικοτητα παντως σε διαψευδει:Δεν είναι μόνο το πίσω μέρος, είναι η όλη κατασκευή που δεν μου αρέσει και μοιάζει ψεύτικη και άσχημη για τα δικά μου δεδομένα και αισθητά χειρότερη από το 16 pro. Το έχω πει άλλωστε ότι θηκες, τζαμάκια και άλλες σαχλαμάρες δεν βάζω, αυτό το κινητό θα γίνει γεμάτο γρατζουνιές έτσι και το αφήσω έτσι…και δεν είναι θέμα τα χρήματα, εδώ αγόρασα τα νέα AirPods που δεν τα χρειαζομουνα στην πράξη και νέο MacBook + άλλο ένα HomePod mini (έχω 4 τώρα στο σπίτι!).
Κι γενικά δικαιολογίες βρίσκουμε για τον αντίθετο λόγο, για να πείσουμε τον εαυτό μας ότι άξιζε η αναβάθμιση, ψυριζοντας και αναλύοντας τα θετικά για να πειστούμε…στο κάτω κάτω καλό είναι να λέμε και σε κάτι όχι και να μην αγοράζουμε ό,τι μας πασάρουν, η συσκευή είναι fail αισθητικά και ποιοτικά, μακάρι να μην πάει καλά για να το καταλάβουν και να το διορθώσουν του χρόνου, κάτι που δεν το βλέπω βέβαια γιατί οι περισσότεροι θα το πάρουν έτσι και αλλιώς ακόμα και πλαστικό να ήταν…
Μια πρωτη παρατήρηση παίζοντας λίγο με τις καμερες του 17pro vs 16pro, ειναι οτι όντως πρεπει να βελτιωσαν το imaging pipeline, μιας που ακομα και στην main camera που ειναι ακριβως ιδια σε επιπεδο hardware, φαινονται διαφορές αν επιλεξεις το 2Χ crop.
Πχ δειτε αυτη τη φωτο (αριστερα 16pro, δεξια 17pro):
View attachment 258089
Αν κανουμε αρκετο zoom στο lightroom, δειτε πχ τη υφη του λαιμου:
View attachment 258090
Δεν θα το πάρουν και παλαιότερα iphone ; Εμένα το πήρε το samsung μου όταν το έδωσαν στην επόμενη γενιά. Ένα απλό software update ειναι .Βάλε και το ταυτόχρονο front back video που είναι ωραιο feature
Sent from my iPhone using Tapatalk
κοιτα δεν το νομιζω και οχι επειδη ειναι software αλλα μαρκετινγ της απλ για να αγορασεις το καινουργιο μοντελο. Βεβαια απο την αλλη το νεο watch11 που θα εχει μετρηση πιεσης , διαβασα οτι θα ερθει και στα προηγουμενα 10 και 9 σε μελοντικο updateΔεν θα το πάρουν και παλαιότερα iphone ; Εμένα το πήρε το samsung μου όταν το έδωσαν στην επόμενη γενιά. Ένα απλό software update ειναι .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.