[Επίσημο] iPhone 17 Pro | 17 Pro Max

Καλά τελείως σίγουρα δε θα καταργηθούν ακριβώς γι'αυτό, ξαφνικά θα καθαρίσει το σύμπαν από κιλά απάτης, που προφανώς εκτείνεται πολύ πιο βαθιά από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Το ζήτημα είναι τουλάχιστον να καταργηθούν για όποιον θέλει, και αυτό αλλού έχει γίνει πράξη εδώ και χρόνια.

Ταξιδεύω κάθε χρόνο σε πολλές χώρες σε Ευρώπη, Ασία, και φυσικά ΗΠΑ, και εδώ και αρκετά χρόνια, ATM έχω χρειαστεί να χρησιμοποιήσω (επανειλημμένα μάλιστα) μόνο στην Ελλάδα. Καλά εδώ στις ΗΠΑ δεν ξέρω καν πως μοιάζουν τα μετρητά, δεν έχω δει ποτέ μου εδώ και 10+ χρόνια.

αν και βγαινουμε εκτος θεματος, το θεμα με τα μετρητα δεν το εχει μονο η Ελλαδα, τα τελευταια χρονια και στην Γερμανια (Βαυαρια) αλλα και σε Πολωνια,Ουγγαρια,Αυστρια που κανω ταξιδια ειναι πολλες επιχειρησεις, ειδικα εστιασης, που εχουν πινακίδα οτι δεν δεχονται καρτες αλλα μονο μετρητα.

• Like
Reactions: Βασίλης Α.
Καλά τελείως σίγουρα δε θα καταργηθούν ακριβώς γι'αυτό, ξαφνικά θα καθαρίσει το σύμπαν από κιλά απάτης, που προφανώς εκτείνεται πολύ πιο βαθιά από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Το ζήτημα είναι τουλάχιστον να καταργηθούν για όποιον θέλει, και αυτό αλλού έχει γίνει πράξη εδώ και χρόνια.

Ταξιδεύω κάθε χρόνο σε πολλές χώρες σε Ευρώπη, Ασία, και φυσικά ΗΠΑ, και εδώ και αρκετά χρόνια, ATM έχω χρειαστεί να χρησιμοποιήσω (επανειλημμένα μάλιστα) μόνο στην Ελλάδα. Καλά εδώ στις ΗΠΑ δεν ξέρω καν πως μοιάζουν τα μετρητά, δεν έχω δει ποτέ μου εδώ και 10+ χρόνια.
Δεν ξέρω αν το πήρες χαμπάρι αλλά στην Ευρώπη ανανεώνονται τα χαρτονόμισματα με νέα πρόσωπα. Μιλάμε για αλλά 20 χρόνια κυκλοφορίας...

Εκτός από κάτι ταρίφες που μου στραβομουτσούνιασαν στη Ρώμη πριν 4-5 χρόνια (αλλά τελικά μια χαρά την δέχτηκαν την κάρτα, δε μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς), δεν μου έχει τύχει σε καμιά άλλη χώρα αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Εν πάσει περιπτώσει, σταματάω το off topic, μπορείτε ελεύθερα να γρατζουνάτε τα κινητά σας με φραγκοδίφραγκα :P

• Like
Reactions: bujinkan
Κινητό χωρίς θήκη παίζει να ξέρω μόνο τον Νικόλα άρα δεν έχει και μεγάλη σημασία αν γρατζουνιέται. Μην ξεχνάμε ότι είναι και το Μήλο ένα Made In China προϊόν φτηνό και αναλώσιμο, τώρα το ότι φτάνει να πωλείται πάνω από το βασικό μισθό είναι άλλη κουβέντα. Επίσης σχετικά με κλειδιά και λεφτά δε θυμάμαι πότε να είχα παντελόνι ή ρούχο με μια τσέπη. Στη μία έχω πορτοφόλι με κλειδιά κτλ και στην άλλη κινητό μόνο του άρα δεν έχει κίνδυνο γρατζουνιάς.

τώρα το ότι φτάνει να πωλείται πάνω από το βασικό μισθό είναι άλλη κουβέντα..
Αυτό βέβαια δεν είναι θέμα της Apple αλλά της χώρας μας, μεγάλη συζήτηση και off topic.

Πάντως τελικά συνέβη αυτό που είχα προβλέψει, η Apple κατάπιε το (τεράστιο) κόστος των δασμών. Αλίμονο στις εταιρίες που δεν έχουν τέτοιο μέγεθος για να κάνουν το ίδιο.

Αυτό βέβαια δεν είναι θέμα της Apple αλλά της χώρας μας, μεγάλη συζήτηση και off topic.

Πάντως τελικά συνέβη αυτό που είχα προβλέψει, η Apple κατάπιε το (τεράστιο) κόστος των δασμών. Αλίμονο στις εταιρίες που δεν έχουν τέτοιο μέγεθος για να κάνουν το ίδιο.
Εγώ θα έλεγα το άλλο, σκέψου πόσα λεφτά βγάζουν από κάθε συσκευή που κατάπιαν αμάσητο ένα τέτοιο σημαντικό ποσό των δασμών....

• Like
Reactions: tiniakos
Εγώ θα έλεγα το άλλο, σκέψου πόσα λεφτά βγάζουν από κάθε συσκευή που κατάπιαν αμάσητο ένα τέτοιο σημαντικό ποσό των δασμών....
πανω απο 400 δολλαρια δεν κοστιζει με τιποτα σαν κοστος μην λεω και πολλα

Ως υλικά/συναρμολόγηση μπορεί να μην κοστίζει ούτε 100. Το θέμα είναι τα υπόλοιπα που πέφτουν το παρασκήνιο. R&D, overhead, κλπ. Δε θα μου έκανε εντύπωση να μπαίνουν ακόμα και λίγο μέσα (σε ό,τι έχει να κάνει με το κόστος συγκεκριμένα του iPhone, μέχρι να περάσει η πορτοκαλί θύελλα), αφού η εταιρία έχει πολλές άλλες οδούς για εισόδημα.

Last edited:
Ως υλικά/συναρμολόγηση μπορεί να μην κοστίζει ούτε 100. Το θέμα είναι τα υπόλοιπα που πέφτουν το παρασκήνιο. R&D, overhead, κλπ. Δε θα μου έκανε εντύπωση να μπαίνουν ακόμα και λίγο μέσα (σε ό,τι έχει να κάνει με το κόστος συγκεκριμένα του iPhone, μέχρι να περάσει η πορτοκαλί θύελλα), αφού η εταιρία έχει πολλές άλλες οδούς για εισόδημα.
Βγάζουν τρελλά λεφτά από τα Apps, συνδρομές κλπ. Εδω κάπου είχα διαβάσει πόσσα εκ. έβγαζαν μόνο από το storage στο cloud που αγοράζουν οι χρήστες...εδώ μόνο τον εαυτό μου να βάλω το Apple One + extra storage πληρώνω ένα 20αρικάκι τον μήνα, 240 ευρώ τον χρόνο, όλο κέρδος για την Apple!

Καμία σχέση. Το κόστος υλικών δεν ξεπερνάει στα Νέα μοντέλα τα 600$ . Η apple σε κάθε νέα γενιά έχει ένα μικτό κέρδος που αντιστοιχεί στο 53% της τιμής πώλησης. Ακομη και το R&D γίνεται άμεσα απόσβεση από τις πρώτες πωλήσεις. Δεν βάζουν τα πάντα νεα parts σε κάθε γενιά. Και αν μιλήσουμε και για τα SE που είναι στην ουσία parts που έμειναν stock το κέρδος εκτοξεύεται. Αναλυτές έχουν υπολογίσει ότι το iphone από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα έχει αποφέρει στην apple 400-500 δις μικτο κέρδος... Βάλε και τα νέα αξεσουάρ που συνοδεύουν κάθε νέα γενιά... Μην ακούσω ότι μπαίνει και μέσα... Ο καημός τους είναι πως θα δώσουν μεγαλύτερο μέρισμα κάθε χρόνο στους μετόχους ακόμη και αν έχουν μειωμένες πωλήσεις...

• Like
Reactions: karamela
Καμία σχέση. Το κόστος υλικών δεν ξεπερνάει στα Νέα μοντέλα τα 600$ . Η apple σε κάθε νέα γενιά έχει ένα μικτό κέρδος που αντιστοιχεί στο 53% της τιμής πώλησης.

Απλοϊκή προσέγγιση η οποία καταλήγει σε λάθος συμπέρασμα.
Το μεικτό κέρδος δεν υπολογίζεται μετά από τα κατασκευαστικά κόστη. Δεν μπορεί καν να υπολογιστεί ανά προϊόν εφόσον τα στοιχεία είναι συγκεντρωτικά.

Το μεικτό της είναι 31.5% και οι υπηρεσίες που αντιστοιχούν στο 25% του revenue σίγουρα είναι αυτές που οδηγούν σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη, όπως και στις περισσότερες εταιρίες.

Απλοϊκή προσέγγιση η οποία καταλήγει σε λάθος συμπέρασμα.
Το μεικτό κέρδος δεν υπολογίζεται μετά από τα κατασκευαστικά κόστη. Δεν μπορεί καν να υπολογιστεί ανά προϊόν εφόσον τα στοιχεία είναι συγκεντρωτικά.

Το μεικτό της είναι 31.5% και οι υπηρεσίες που αντιστοιχούν στο 25% του revenue σίγουρα είναι αυτές που οδηγούν σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη, όπως και στις περισσότερες εταιρίες.
Για το 2024 το μεικτό περιθώριο κέρδους ήταν 37.2% για τις συσκευές και 73.9% για τις υπηρεσίες με ένα μεσο στο 46.2% .
Υποτιμάς τον περιθώριο κέρδους της apple...

Είμαστε εκτός θέματος, αλλά:

Το operating income (μετά τα opex) είναι 123B σε πωλήσεις 391B. 31.5%
Χωρίς opex δεν υπάρχει προϊόν, δεν υπάρχουν πωλήσεις.

.
στις περισσοτερες χωρες 7-10 ημερες δουλειας ειναι
💵

Κάτι τέτοια πινακάκια πρέπει να δημοσιεύονται συνεχώς και παντού, από το σχολείο κιόλας, μέχρι να βάλουμε μυαλό, και να καταλάβουμε τι τρέχει με τη χώρα μας. Ως τότε, απλά θα ζητάμε "να φθηνήνουν τα iPhone" :cool:.

Μεγεια μου ..από 30 εκατοστά ύψος
12b3a9b6addf3f9406555801434d45fa.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk