[Επίσημο] iPhone 17 Pro | 17 Pro Max

Οι μεμβράνες έχουν σαφώς χειρότερη αίσθηση (λογικό εξάλλου αφού το γυαλί είναι πάντα καλύτερο / και οι οθόνες από γυαλί είναι).

Αν έχεις lip στην θήκη, ένας λόγος παραπάνω να μην αποφύγεις το γυαλί (αφού δεν θα προσθέσει πάχος).

Τα τζαμάκι επίσης είναι φτιαγμένο για να σπάει προκείμενου να προστατεύσει την οθόνη.

Επίσης το γυαλί έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα: Αν καθαρίζεις συχνά το κινητό με αλκοολούχο πανάκι (που καλό είναι να το κάνεις καθώς το κινητό είναι η χειρότερη εστία μικροβίων / βρώμας), δεν φθείρεις το coating της οθόνης.

Κατά τα άλλα, όπως βολεύεται ο καθένας (και εύχομαι σε όσους θεωρούν αρχηστα τα τζαμακια να μην καταλάβουν το λάθος τους the hard way).
Κοίτα προσωπικά μιλώντας σε σχεδόν 30 χρόνια με κινητά, αλλάζοντας ένα βουνό κινητά (πολλές φορές και 2 συσκευές κάθε χρόνο), δεν έχω βάλει ποτέ τζαμάκια, θήκες κλπ...και ποτέ δεν έχω σπάσει κινητό μέχρι τώρα...ε και να μου κάτσει κάπου μια στραβή, τα έχω βγάλει τα λεφτά της σπασμένης οθόνης με τόσα χρήματα που έχω γλιτώσει εδώ και δεκαετίες από μην αγορά θηκών, τζαμιών κλπ...οπότε πάλι κερδισμένος είμαι, και απολαμβάνω το κινητό όπως το έφτιαξε ο κατασκευαστής, πιο μαζεμένο, πιο ελαφρύ χωρίς να το κάνω Transformers με θήκες και άλλα παρατρεχάμενα. Τα σύγχρονα δε ακριβά κινητά (καθώς μόνο ακριβές συσκευές αγοράζω) έχουν τόσα καλά υλικά που με ανάλογη προσοχή ούτε γρατζουνιές δεν κάνεις..έχω το Iphone 16 pro πάνω από χρόνο και δεν έχει καν γρατζουνιά πάνω και το βάζω σε τσέπες, μπουφάν κλπ. πάντα χωρίς θήκη και τζαμάκι.

Ναι, ισχύει (γιατί πάντα είχαν αυτή την κολλώδη αίσθηση σε σχέση με το γυαλί).

Πρακτικά, για να γλιστράει το δάκτυλο, θα πρέπει να έχουν κάποια επίστρωση σαν γυαλί, δε νομίζω να γίνεται αλλιώς.

Συμφωνώ και εμένα ποτέ δεν μου άρεσε η αίσθηση της μεμβράνης, χίλιες φορές το γυαλί. Εφόσον όμως πλέον δεν χαράζεται εύκολα η οθόνη του iphone, προτιμώ να το αφήσω γυμνό.

Καταλαβαίνω τι λέτε και πιθανόν να θυμάστε αυτές τις παλιές zagg που ήταν μία αηδία σαν γομολάστιχα ένα πράγμα.
Απλά σας λέω καμία σχέση.
Σε σύγκριση με τα οικονομικά τζαμάκια έχουν καλυτερη αίσθηση.
Και το βασικό είναι ότι τα τζαμάκια σπάνε μία απλή μικρή πτώση που το κινητό ούτως ή άλλως και χωρίς τζαμάκι δεν νομίζω να πάθαινε τίποτα.
Το να πέσει από το τραπεζάκι δεν θα σπάσει η οθόνη, ενώ το τζαμάκι θα σπάσει.

• Like
Reactions: karamela
Καταλαβαίνω τι λέτε και πιθανόν να θυμάστε αυτές τις παλιές zagg που ήταν μία αηδία σαν γομολάστιχα ένα πράγμα.
Απλά σας λέω καμία σχέση.
Σε σύγκριση με τα οικονομικά τζαμάκια έχουν καλυτερη αίσθηση.
Και το βασικό είναι ότι τα τζαμάκια σπάνε μία απλή μικρή πτώση που το κινητό ούτως ή άλλως και χωρίς τζαμάκι δεν νομίζω να πάθαινε τίποτα.
Το να πέσει από το τραπεζάκι δεν θα σπάσει η οθόνη, ενώ το τζαμάκι θα σπάσει.
Mου έχουν πέσει κινητά από τραπέζι, καναπέ, την ώρα που περπατάω κλπ. δεκάδες φορές...η οθόνη δεν σπάει με τέτοια πεσίματα..θέλει γερί στούκα για να σπάσει που όπως είπαμε εκει δεν θα σε σώσει το τζαμάκι....με τις κυρτές οθόνες όμως τα τζαμάκια όπως είπες είναι πρόβλημα, πρόσθεσε ότι συμφωνώ σπάνε και με το που τα κοιτάς μόνο....έχεις δίκιο για τις μεμβράνες...π.χ. στο Xiaomi 14 Ultra είχε εργοστιασακά μια μεμβράνη μπροστά, είχε πολύ ωραία αίσθηση, σαν τζάμι, και την κράτησα 2-3 εβδομάδες, απλά την έγδαρα κάπου και μου χάλαγε την αισθητική και την αφαίρεσα και έμεινα από τότε χωρίς κάτι άλλο στην οθόνη. Φαντάζομαι λοιπόν ότι έχουν βελτιωθεί οι μεμβράνες, δεν ξέρω βέβαια πόσο εύκολα μπαίνουν σε σχέση με τα τζαμάκια που είναι πιο εύκολη η εφαρμογή τους.

• Like
Reactions: Sotiris
Εγώ πάντως να πω ότι συνεχίζω να απολαμβάνω την όποια συσκευή μου όπως βγήκε από το εργοστάσιο, χωρίς τζάμια επιπλέον και χωρίς θήκες.
Να βάλω τζάμι ίσως να το σκεφτόμουν αν και τόσες συσκευές και τόσα χρόνια, μόνο 1 φορά έσπασε.
Να βάλω όμως θήκη όχι, γιατί να το κάνω, για να την πουλήσω κάποια στιγμή χωρίς να την έχω "χαρεί" ;

• Love
Reactions: karamela
Εγώ πάντως να πω ότι συνεχίζω να απολαμβάνω την όποια συσκευή μου όπως βγήκε από το εργοστάσιο, χωρίς τζάμια επιπλέον και χωρίς θήκες.
Να βάλω τζάμι ίσως να το σκεφτόμουν αν και τόσες συσκευές και τόσα χρόνια, μόνο 1 φορά έσπασε.
Να βάλω όμως θήκη όχι, γιατί να το κάνω, για να την πουλήσω κάποια στιγμή χωρίς να την έχω "χαρεί" ;
Ετσι ακριβώς!!!!

Μιχάλη, αν είσαι έστω και λίγο μανταλάκιας όπως εγώ, θα γεμίσεις βαθουλώματα το 17pro που λόγω αλουμινίου είναι επιρρεπές στα dents. Οπότε η θήκη είναι must, το τζαμάκι όχι.

Έχω σπάσει οθόνη με τζαμάκι (μια φορά), έχω σώσει όμως οθόνη με σπασμένο τζαμάκι πολύ περισσότερες φορές. Γενικώς το τζαμάκι είναι δυστυχώς απαραίτητο, ακόμα κι αν έχεις Apple Care. Το οποίο σε προστατεύει μεν από σπασμένη οθόνη, όχι όμως από την ατυχή (συνήθως μη συνειδητή) επιλογή του να βάλεις το κινητό στην ίδια τσέπη με κλειδιά. Και φοβάμαι πως ούτε η νέα οθόνη σε προστατεύει από κάτι τέτοιο.

Υποτίθεται ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα με τα κλειδιά πλέον. Δες το video του Jerry Rigs Everything.

Μιχάλη, αν είσαι έστω και λίγο μανταλάκιας όπως εγώ, θα γεμίσεις βαθουλώματα το 17pro που λόγω αλουμινίου είναι επιρρεπές στα dents. Οπότε η θήκη είναι must, το τζαμάκι όχι.
Μέχρι στιγμής όλα καλά, ούτε σημάδια, ούτε βαθουλώματα, ούτε τίποτα. :cool:

Υποτίθεται ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα με τα κλειδιά πλέον. Δες το video του Jerry Rigs Everything.

Κάθε χρόνο τα ίδια λέμε, αλλά μετά αναρωτιόμαστε από που προέκυψαν αυτές οι αμυχές που γυαλίζουν όταν πέφτει πάνω τους ο ήλιος. Όπως λένε και στο χωριό μου, you don't f$#@ physics, physics f$#@ you.

Μια συγκριτική ανάλυση του Sherif Mokbel, για τις κάμερες 100mm & 200mm του 17pro / max έναντι της 120mm του 16pro στο βίντεο:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κάθε χρόνο τα ίδια λέμε, αλλά μετά αναρωτιόμαστε από που προέκυψαν αυτές οι αμυχές που γυαλίζουν όταν πέφτει πάνω τους ο ήλιος. Όπως λένε και στο χωριό μου, you don't f$#@ physics, physics f$#@ you.

Το έχω ήδη αρκετό καιρό χωρίς τζαμάκι και θα έπρεπε να είχε παρουσιαστεί κάτι γιατί δεν προσέχω καθόλου.
Πιθανολογώ ότι έτσι θα παραμείνει.