[Επίσημο] iPhone 4S

Το προβλημα που εχει το 4s με την μπαταρία γινεται ακομα μεγαλύτερο με το 3G συνέχεια ανοιχτό. Και το προβλημα ειναι οτι δεν εχει κουμπι On/off για το 3G κατι το οποιο οχι μονο κανει κακο στην μπαταρια αλλα και στο σημα οταν ειναι 1-2 μπαρες με ανοιχτο το 3G μπορει να σου βγαζει no service.

Αυτό πάλι τι ανωμαλία είναι; Με την (τραγική) 3G κάλυψη της Cosmote είμαι αναγκασμένος να το έχω κλειστό το 3G για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, όχι λόγω μπαταρίας αλλά γιατί αλλιώς κάθε δύο λεπτά περνάει από No service μέχρι να ξαναβρεί σήμα σε non 3G. Ευτυχώς που δεν πήρα το 4S δηλαδή όταν είχα την ευκαιρία, τώρα θα ήμουν πρακτικά χωρίς τηλέφωνο....

Α ρε Μήλο αθάνατο.... ό,τι να'ναι...

H μεγαλυτερη ανωμαλια ειναι αυτη που ζω απο τις 3/12[ημερομηνια αγορας] με το 4S ,που παρεδωσα για service στις 5/12.Εχοντας μπλεξει με Vodafone-Πλαισιο,Apple και το χειροτερο με την Arvado ,ειμαι χωρις τηλ ,απο τις 5/12 με αγνωστη ημερομηνια παραλαβης .Αν η Τροικα μιλαει για το ελληνικο δημοσιο ,ειναι βαθυτατα νυχτωμενη ,γιατι δεν ξερει οτι σε 3 απο τις μεγαλυτερες ιδιωτικες επιχειρησεις τι μπορει να αντιμετωπισει ο καταναλωτης.

καλό απόγευμα σε όλους!!
ο γνωστός μου με το 4S μου παραπονέθηκε ότι η μπαταρία του κρατάει κάτι περισσότερο από μισή μέρα...δεν παίζει παιχνίδια...τόχει για επαγγελματική χρήση...
τόσο πρόβλημα υπάρχει τελικά με την μπαταρία??

καλό απόγευμα σε όλους!!
ο γνωστός μου με το 4S μου παραπονέθηκε ότι η μπαταρία του κρατάει κάτι περισσότερο από μισή μέρα...δεν παίζει παιχνίδια...τόχει για επαγγελματική χρήση...
τόσο πρόβλημα υπάρχει τελικά με την μπαταρία??

Υπάρχει ένα bug με battery drainage, αλλα δεν "χτυπα" όλες τις συσκευές, γι' αυτο ακόμα το ψάχνουν. Πχ σε εμενα πλέον μετά από 5 κύκλους φορτισης, οι χρόνοι είναι αξιοπρεπείς: χθες το βράδυ ήμουν στο 48% με νορμάλ χρήση.

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 4S

Το προβλημα που εχει το 4s με την μπαταρία γινεται ακομα μεγαλύτερο με το 3G συνέχεια ανοιχτό. Και το προβλημα ειναι οτι δεν εχει κουμπι On/off για το 3G κατι το οποιο οχι μονο κανει κακο στην μπαταρια αλλα και στο σημα οταν ειναι 1-2 μπαρες με ανοιχτο το 3G μπορει να σου βγαζει no service.

Αυτό απο μόνο του είναι αν μη τι άλλο αισχρό!
Ποτέ δεν θα περίμενα τέτοια βλακεία απο την apple.

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 4S

Αυτό απο μόνο του είναι αν μη τι άλλο αισχρό!
Ποτέ δεν θα περίμενα τέτοια βλακεία απο την apple.

Με κάτι τέτοια η Apple "οδηγεί" τις εξελίξεις. Θυμήσου το κόψιμο της παράλληλης θύρας, το κόψιμο του floppy, και σιγά σιγά, το κόψιμο του οπτικού drive. Δε διαφωνώ ότι πράγματι αυτά είναι νεωτερισμοί, ωστόσο επειδή γίνονται πριν την ώρα τους, σπάνε τα νεύρα ανθρώπων, τινάζουν προϋπολογισμούς στον αέρα, και συχνά, αναγκάζουν τον κόσμο να στραφεί στο downgrade μπας και μπορέσει να κάνει τη δουλειά του, γιατί στον επαγγελματικό χώρο δεν παίζουμε.

Ακόμα θυμάμαι τις κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες δραχμές που είχε κληθεί να δώσει ο πατέρας μου όταν είχε αποφασίσει να αναβαθμίσει τον Mac που χρησιμοποιούσε για τη δουλειά του, και ο ολοκαίνουριος A3 printer που είχε αγοράσει ένα μήνα πριν έπρεπε να πάει για πέταμα, αφού δεν είχε USB (που τότε σ'όλη την αγορά είχε μόνο ο Power Mac, μη έχοντας καμιά άλλη σύνδεση, και χωρίς να υπάρχει ακόμη ποικιλία περιφερειακών).

Έτσι και τώρα, αφενός στερεί το bluray απ'τους χρήστες της (και καλά επειδή διαφωνεί, ουσιαστικά μάλλον απλώς βγάζει απ'τη μύγα ξύγγι για να γλυτώσει τα δικαιώματα), και σε λίγο θα μας απαγορεύσει ν'ακούμε και cd στους υπολογιστές μας. Όσο για τα κινητά, απλά θα χάνουμε τις μισές κλήσεις της μέρας, αφού τα ελληνικά δίκτυα δεν είναι έτοιμα για πλήρη κάλυψη 3G.

Άραγε και το bluetooth που σαμποτάρει συστηματικά με κάθε αναβάθμιση του λειτουργικού της , για νεωτεριστικούς λόγους το κάνει;

Last edited:
Δε νομίζω πλέον ότι ειναι bug.

Είναι τοσο χοντρό (πολύ χειρότερο της κεραίας) που θα χε βρεθεί πριν καν την κυκλοφορία ή στη χειρότερη, θα ειχε διορθωθεί με το 5.0.1

Το κόβω απλως για μεγαλη καταναλωση (διπύρηνος γαρ).

Μετα από 3-4 κύκλους το δικό μου ζητημα να βγάζει 24 ωρες με μηδαμινή χρήση. Και αν αρχίσω να το χρησιμοποιώ κιόλας (τηλ βασικά - δεν τολμώ να σκεφτω τι θα γινει αν ανοιξει το GPS) πάει λίγο πάνω από τις 12.

Προφανως τα iPhone δεν ειναι για ''επαγγελματική'' χρηση. Γι' αυτη τη δουλεια πας σε κανα BB ή πιο ''παραδοσιακά'' πράγματα.

Τα περί USB κλπ εν μέρει ''παίζουν'' αλλα τουλαχιστον εκεί ξερεις από πριν και αποφασίζεις αναλόγως. Παντα καποιος πρεπει να κανει το 1ο βήμα. Ας ειναι και λίγο ''νωρίτερα''.

Η αιχμή της τεχνολογίας στα ‛κομπιουτερίστικα’ είναι πάντα μια άσκηση
Κατανάλωσης-θερμότητας και επιδόσεων

Το hi-end εάν υπάρχει αυτή η ένοια και εδώ
Πολύ συχνά απαιτεί
Μεγάλες ενεργοβόρες οθόνες
Ενεργοβόροους επεξεργαστές

Το iPhone δεν είναι μονο τηλέφωνο

Του χρόνου θα μπορούμε να δούμε ίδιου επιπέδου οθόνες και επεξεργαστές να καταναλώνουν λ.χ. 20-30% λιγότερα
Σε λίγα χρόνια αντίστοιχων επιδώσεων συστατικά του χΦωνου θα έχουν ακομα μικρότερη κατανάλωση

Η αιχμή της τεχνολογίας σίγουρα πάντα θα είναι ενεργοβόρα, είτε στα κινητά είτε στους servers παιχνιδομηχανές κ.ο.κ.

Πάντως παντού διαβάζω πως είναι software και όχι hardware πρόβλημα. Από ότι λένε, πλησιάζει η λύση:

Apple iPhone 4S battery fixing iOS 5.1 hits developers

Βρισκόμαστε στην πρώτη άντε δεύτερη γενιά τηλεφώνων με διπλούς τετραπλούς επεξεργαστές, θα πάρει καιρό να έρθει software που να εκμεταλλεύεται σωστά τους πυρήνες.

Εδώ τόσα χρόνια στα pc έχουμε διπλούς επεξεργαστές και ακόμα κυκλοφορούν μπόλικες εφαρμογές που δε καταφέρνουν να τους εκμεταλλευτούν.

Ενώ παλιότερα λειτουργικά είναι beyond repair, Και ποτέ δε θα ενσωματώσουν καλύτερους schedulers

Ο επεξεργαστής της apple (Α5) είναι ήδη σχεδόν ένα χρόνο στο ipad2 με το ίδιο λειτουργικό (IOS) και με εξαιρετικές επιδόσεις σε ενεργειακή απόδοση. Δεν πρέπει να φταίει ο διπύρηνος, αλλα θα δείξει...

Ο επεξεργαστής της apple (Α5) είναι ήδη σχεδόν ένα χρόνο στο ipad2 με το ίδιο λειτουργικό (IOS) και με εξαιρετικές επιδόσεις σε ενεργειακή απόδοση. Δεν πρέπει να φταίει ο διπύρηνος, αλλα θα δείξει...

Κάθε του χρόνου και καλύτερα ....

Για αυτό έβαλα μέσα και το hardware και τις εφαρμογές και τον kernel-scheduler

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 4S

Μιλάμε για τιτάνια, αξεπέραστη μαλακία!!!
Όσο το σκεφτομαι θέλω να το πετάξω χωρίς πλάκα....

Ειναι λυπηρο και εξοργιστικο μαζι το γεγονος οτι μετα απο 16 μερες δεν εχω τηλεφωνο.Σημερα με ειδοποιησαν απο το Πλαισιο για να παραλαβω την νεα συσκευη.Πηγα και ειδα να βγαζουν απο ενα ναυλον σακουλακι μια συσκευη ,που προφανως δεν ηταν καινουργια-σφραγισμενη σε κουτι,αλλα μαλλον ουτε απο ανακατασκευη.Επροκειτο για μια συσκευη ,μαλλον εκθεσιακη,με εμφανη σημαδια χρησης,την οποια και προφανως δεν παρελαβα.
Αν σε ενα τοσο απλο και ευκολο να λυθει προβλημα ,υπαρχουν τετοιες απαραδεκτες συμπεριφορες απο Πλαισι-Vodafone-Arvato-Apple,δεν μπορω να σκεφθω τι θα συμβει σε πιο δυσκολες περιπτωσεις.
Μιλησα με το Applecare .gr για αρκετη ωρα ,ειδα διαθεση συνεργασιας κα κατανοησης,οπως και σε προηγουμενη επικοινωνια,αλλα το προβλημα δεν λυθηκε.Ειναι εξαιρετικα λυπηρο,οταν για ενα απο τα απλουστερα και φθηνοτερα προιοντα που παραγει μια εταιρια,αφηνει να εκτειθεται εστω και εμμεσα μ αυτο το τροπο,παρ ολη την καλη διαθεση που δειχνει.Γιατι το προβλημα μετατιθεται αναγκαστικα στον κατασκευαστη και στις επιλογες συνεργασιας που εχει κανει