[Επίσημο] iPhone 5

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Καμια 10αρια συσκευες σε βαθος χρονου ~3 ετων το θεωρω μια χαρα δείγμα για να βγαλω κάποιο συμπέρασμα ως καταναλωτης (και όχι προφανως ως στατιστικολόγος).

Εσυ προφανως δεν εισαι ασχετος από στατιστική και βασίζεις τα συμπερασματα σου σε ‛’σοβαρες στατιστικές μελετες χιλιάδων πελατών βασει στοιχείων call centers παρόχων’’, τις οποίες φαντάζομαι έχεις μελετήσει (εχοντας διαχωρίσει τις έννοιες ικανοποιησης πελατων και failure rate – που όπως λες δεν διαχωρίζονται και πολύ….)...

Τα περι εγγυησης δεν είναι παρανομα.

Τα εχουμε ξαναπει (και σε άλλο νήμα – αν θες ψαξτο εκεί – χοντρικά, τα 2 χρόνια ισχύουν μόνο αν μπορεις να αποδειξεις ότι η βλαβη προέκυψε στον 1ο μήνα )(χοντρικά) από την παραλαβή - ειναι ενδιαφερον νομικο τρικ - θα σ αρεσει - ειναι και το επαγγελμα σου).

Δεν είναι χαζοί οι τυποι στη Sony και στην Apple, παγκόσμιοι κολοσσοί, να ρισκάρουν τετοιες παρανομίες.

Με την ευκαιρία: Έφαγα φλασια τωρα πως η κακή νοοτροπία εταιριών αντικατοπτρίζεται σε θέματα εγγύησης.

Δεν είναι τυχαίο που και η Sony και η Apple, εταιρίες και κι 2 με ‛’πολύ ψηλα τον αμανέ’’ (να το πω γλαφυρα….) είναι οι μόνες νομίζω από τις μεγάλες εταιρίες που εχουν το θρασος (γιατι περι αυτου προκειται) να δινουν 1 χρονο εγγύηση στα (πανακριβα και γκλαμουρατα) προιόντα τους.

Τέτοιες νοοτροπίες είναι που πρέπει να καταδικάζουμε ως καταναλωτες (και όχι να χαιρόμαστε με παπαριες τυπου ‛’βουρτσισμένα αλουμίνια’’).

Εγώ το κάνω σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στη Sony (βασικα δεν αγοραζω τπτ δικό της – μόνο εκεί που έχει πρακτικά αποκλειστικότητα – καμια κονσόλα δλδ).

Στην Apple ακόμα το παλεύω (αλλά φετος, δεν μπορω να πω, με βοηθάει η ατιμη:p)

Το οτι χρησιμοποιουν νομικα τρικ καποιες εταιρίες, δεν σημαινει πως εαν παει ο καταναλωτης δικαστικά δεν θα δικαιωθεί.. Αλλα τι ξέρω εγω, δικηγορος ειμαι; :p

Τακη, τα πρωτα links σου ειναι ακυρα καθως συγκρινουν μη συγκρίσιμα πραγματα: Συσκευες (iPhone) με λειτουργικά (Android)

Το ιδιο το αρθρο δινει και την εξηγηση αλλωστε: Android φτιαχνει ο καθενα Κινεζακος. Προφανως εκει μιλαμε για αλλα failure rates (που παίρνουν αμπαριζα και τα ''σοβαρα'' (HTC)

Το αλλο link μιλαει για HTC στα ιδια επιπεδα με iPhone.

Χοντρικά δλδ λεμε οτι Apple - HTC - Motorrolla ειναι στα ιδια επιπεδα.

Δεν μου κανει παραλογο.

Σιγουρα παντως το iPhone δεν ειναι πιο αξιοπιστο. Και σιγουρα εχει με βαση το δικό μου δειγμα.

Δεν ειναι οτι ειναι χαλι, δεν ειπαμε αυτο. Αλλα οτι για τα λεφτα που ζηταει και την γκλαμπουρια που πουλαει θα επρεπε να ειχαμε αλλες απαιτησεις.

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Τακη, τα πρωτα links σου ειναι ακυρα καθως συγκρινουν μη συγκρίσιμα πραγματα: Συσκευες (iPhone) με λειτουργικά (Android)

Το ιδιο το αρθρο δινει και την εξηγηση αλλωστε: Android φτιαχνει ο καθενα Κινεζακος. Προφανως εκει μιλαμε για αλλα failure rates (που παίρνουν αμπαριζα και τα ''σοβαρα'' (HTC)

Το αλλο link μιλαει για HTC στα ιδια επιπεδα με iPhone.

Χοντρικά δλδ λεμε οτι Apple - HTC - Motorrolla ειναι στα ιδια επιπεδα.

Δεν μου κανει παραλογο.

Σιγουρα παντως το iPhone δεν ειναι πιο αξιοπιστο. Και σιγουρα εχει με βαση το δικό μου δειγμα.

Δεν ειναι οτι ειναι χαλι, δεν ειπαμε αυτο. Αλλα οτι για τα λεφτα που ζηταει και την γκλαμπουρια που πουλαει θα επρεπε να ειχαμε αλλες απαιτησεις.

Αν διαβασεις προσεκτικά τι λεει, θα δεις πως το hardware failure ποσοστο για τα iphone ειναι 7.5% βασει της ερευνας και ειναι κατω απο τον μεσο ορο.
Εγω δεν διατείνομαι πως ειναι τα πιο αξιόπιστα. Δεν ειναι ομως το αντίθετο: αναξιοπιστα οπως κάποιοι εδω μεσα προσπαθουν να εμφανίσουν.
Και επαναλαμβάνω, σε μαζικη παραγωγη, αυτα ειναι αναμενόμενα, ειτε είναι Luis Vuitton ειτε Ελβιελα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Δεν ξερω αν ο τυπος ειναι τραγικος, σιγουρα ειναι τραγικο το οτι κάθεσαι να κανεις επιλεκτικη μεταφορα προτασεων του για να δημιουργησεις εντυπώσεις...
-Για την ποιοτητα κατασκευής των iphone, οσο hateboy και να είσαι, δεν μπορείς παρα να παραδεκτεις την ανωτερότητα σε σχεση με τον ανταγωνισμό.
-Το οτι ο ανθρωπος εκφράζει τον ενθουσιασμο του (επαθα πλακα) ειναι κακο; Και τον κραζεις κιολας;
-Η αυξηση του μεγεθους της οθονης εχει πολυσυζητηθει. Ναι, ειναι σαφως πιο ευκολο στην χρηση με το ενα χερι σε σχεση με τον ανταγωνισμό, ειδικα οταν το πιανουν γυναίκες. Οποτε, δικιο έχει
-Η αισθηση του 5αριου σε σχεση με το 4αρι στο χερι ειναι οντως μερα με την νύχτα (λόγω βαρους)
-Οντως πρεπει να είσαι βλαξ για να βαζεις χυμα ενα ακριβο κινητό με τα κλειδια και λοιπα αιχμηρα αντικείμενα.
-Οντως η apple αύξησε την περιοδικοτητα του quality control στο iphone μετα απο τις συσκευες που βγηκαν με χτυπηματα. Ψαξε το.
-Οντως το lighting connector ειναι upgrade σε σχεση με τον παλιο connector όχι μονο για αισθητικούς (μικρο) και πρακτικούς (μπαινει και απο τις δυο πλευρές) λογους, αλλα και για τεχνολογικούς. Διαβασε εδώ: http://www.zdnet.com/oh-apple-lightning-connector-how-do-i-love-thee-7000006843/

Οποτε, μπορεί ο ανθρωπος να γραφει με ενθουσιασμό, αλλα δεν λεει παπαριες οπως θες να εμφανίσεις..

Οκ Τάκη, αφού είμαι τραγικός και εμφανίζω παπαριές, μάλλον δεν έκανες πλάκα. Δεν πειράζει, αυτοί που δεν είναι κολλημένοι καταλαβαίνουν μια χαρά. Όσο για το επιλεκτικός, ακριβώς επειδή δεν είμαι τραγικός να κάθομαι όλη μέρα για να ξεχωρίσω πόσες παπαριές γράφει, πήρα κάποιες στα γρήγορα. Εσύ δεν χρειάζεται καν να διαβάσεις όλο το άρθρο, ότι και να βγάλει η Apple κορυφαίο θα σου φαίνεται. Και ας μην τρέξεις να πάρεις το 5.
Τέσπα, ας συμφωνήσουμε να διαφωνήσουμε.

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Το οτι χρησιμοποιουν νομικα τρικ καποιες εταιρίες, δεν σημαινει πως εαν παει ο καταναλωτης δικαστικά δεν θα δικαιωθεί.. Αλλα τι ξέρω εγω, δικηγορος ειμαι; :p

Τωρα δλδ τι να κανουμε που το θεμα δεν το γνωρίζεις όσο καλά όσο εγώ;

Να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε;

Αν θες να το ψάξεις και να ενημερωθεις σοβαρά (και όχι με τη γνωστη τακτική ‛’πεταω ενα link με γενικότητες’’ τυπου ‛’τους ελέγχει η EU για bad marketing κλπ’’) κοιτα τη νομοθεσια και θα δεις ότι τα 2 χρονια δεν αναφέρονται σε εγγυηση αλλά σε δικαιωμα υπαναχώρησης εφόσον το ελάττωμα υπήρχε κατά την παραλαβή – τρέχα γύρευε δλδ).

Σου επαναλαμβάνω ότι, σε αντίθεση με εσένα προφανώς, το έχω ψάξει αναλυτικά, εχω διαβάσει τη νομοθεσία, έχω μιλήσει με νομικό τμήμα μεγάλης εταιρίας και το συμπέρασμα είναι ένα:

Ο ένας χρόνος ΔΕΝ είναι παράνομος.

Δεν είναι ‛’τρικ’’ (κακως χρησιμοποιησα κι εγω αυτή την εκφραση). Είναι καθαρή παραπλάνηση στο πως εχουν εκληφθεί τα ‛’2 χρονια’’ από τον κόσμο.

Τωρα απο εκει και περα, ποσο θες να το κυνηγήσεις, ειναι αλλο θεμα.

Περισσότερα μπορεις να βρεις σε σχετικό νημα καπου στο φορουμ. Κι αν θες στου στελνω και τη νομοθεσια αλλα και την σχετική αλληλογραφία μου με την εταιρια που είπα.

Κι η Sony κι η Apple ειναι χαζες νομίζεις να ρισκάρουν τοσο χοντρά;

Τεσπα, νομίζω το θεμα γιατι δίνει 1 χρονο και κατα ποσον πρεπει να την επιβραβεύουμε γι αυτο (οχι μονο την Apple φυσικα) πρεπει να ειναι το σημαντικότερο για εμάς.

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Αν διαβασεις προσεκτικά τι λεει, θα δεις πως το hardware failure ποσοστο για τα iphone ειναι 7.5% βασει της ερευνας και ειναι κατω απο τον μεσο ορο.
Εγω δεν διατείνομαι πως ειναι τα πιο αξιόπιστα. Δεν ειναι ομως το αντίθετο: αναξιοπιστα οπως κάποιοι εδω μεσα προσπαθουν να εμφανίσουν.
Και επαναλαμβάνω, σε μαζικη παραγωγη, αυτα ειναι αναμενόμενα, ειτε είναι Luis Vuitton ειτε Ελβιελα..

Εγώ μια ερώτηση θα κάνω, η Apple δίνει στην δημοσιότητα το ποσοστό αλλαγών στα Apple store? Γιατί αντίθετα με την Ελλαδίτσα αλλά και τον τρόπο που δουλεύουν οι ανταγωνιστές, η Apple σου κάνει άμεση αντικατάσταση σε ένα Apple store και όχι επισκευή. Κάτι μου λέει ότι τότε τα νούμερα θα ήταν τραγικά μεγαλύτερα.
Α, και να μην ξεχάσουμε πόσες συσκευές τις έχουν βγάλει και καλά εκτός εγγύησης (αυτός ο καταπληκτικός δείκτης υγρασίας στο εξωτερικό του τηλεφώνου έκανε θραύση) αλλά και ότι είναι ο μόνος κατασκευαστής που δίνει 1 χρόνο εγγύηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Οκ Τάκη, αφού είμαι τραγικός και εμφανίζω παπαριές, μάλλον δεν έκανες πλάκα. Δεν πειράζει, αυτοί που δεν είναι κολλημένοι καταλαβαίνουν μια χαρά. Όσο για το επιλεκτικός, ακριβώς επειδή δεν είμαι τραγικός να κάθομαι όλη μέρα για να ξεχωρίσω πόσες παπαριές γράφει, πήρα κάποιες στα γρήγορα. Εσύ δεν χρειάζεται καν να διαβάσεις όλο το άρθρο, ότι και να βγάλει η Apple κορυφαίο θα σου φαίνεται. Και ας μην τρέξεις να πάρεις το 5.
Τέσπα, ας συμφωνήσουμε να διαφωνήσουμε.

Εγώ, σε αντιθεση με εσενα, καθησα και διαβασα προσεκτικα το άρθρο και διαπιστωσα πως μια χαρα τα λέει, αφου και η δικια μου εμπειρια με το 5αρι ειναι παραπλησια.
Και φυσικα οσοι δεν ειναι κολλημένοι θα καταλάβουν πως δεν αξιζουν ειρωνικά, γεματα εμπάθεια, σχόλια, σε εναν ανθρωπο που εφαγε τον χρονο του να γραψει ενα ωραιο αναλυτικο review. Δεν τον ξερω τον άνθρωπο, ξερω ομως ως κατα καιρους reviewer, ποσο αδικο ειναι να διαβαζει κανεις τετοια βιτριολικα σχολια, χωρις μαλιστα να εχουν βάση, μονο και μονο επειδη δεν έκρυψε ο reviewer τον ειλικρινη ενθουσιασμο του για ενα προιον...

Μαυρο ή ασπρο ?

Κουδουνιζει ή οχι ??

Αυτα μονο ταλανιζουν εμενα

Τρολλαρω λιγακι αλλα δεν πειραζει, φιλοι ειμαστε

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Τωρα δλδ τι να κανουμε που το θεμα δεν το γνωρίζεις όσο καλά όσο εγώ;

Να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε;

Αν θες να το ψάξεις και να ενημερωθεις σοβαρά (και όχι με τη γνωστη τακτική ‛’πεταω ενα link με γενικότητες’’ τυπου ‛’τους ελέγχει η EU για bad marketing κλπ’’) κοιτα τη νομοθεσια και θα δεις ότι τα 2 χρονια δεν αναφέρονται σε εγγυηση αλλά σε δικαιωμα υπαναχώρησης εφόσον το ελάττωμα υπήρχε κατά την παραλαβή – τρέχα γύρευε δλδ).

Σου επαναλαμβάνω ότι, σε αντίθεση με εσένα προφανώς, το έχω ψάξει αναλυτικά, εχω διαβάσει τη νομοθεσία, έχω μιλήσει με νομικό τμήμα μεγάλης εταιρίας και το συμπέρασμα είναι ένα:

Ο ένας χρόνος ΔΕΝ είναι παράνομος.

Δεν είναι ‛’τρικ’’ (κακως χρησιμοποιησα κι εγω αυτή την εκφραση). Είναι καθαρή παραπλάνηση στο πως εχουν εκληφθεί τα ‛’2 χρονια’’ από τον κόσμο.

Τωρα απο εκει και περα, ποσο θες να το κυνηγήσεις, ειναι αλλο θεμα.

Περισσότερα μπορεις να βρεις σε σχετικό νημα καπου στο φορουμ. Κι αν θες στου στελνω και τη νομοθεσια αλλα και την σχετική αλληλογραφία μου με την εταιρια που είπα.

Κι η Sony κι η Apple ειναι χαζες νομίζεις να ρισκάρουν τοσο χοντρά;

Τεσπα, νομίζω το θεμα γιατι δίνει 1 χρονο και κατα ποσον πρεπει να την επιβραβεύουμε γι αυτο (οχι μονο την Apple φυσικα) πρεπει να ειναι το σημαντικότερο για εμάς.

Αξιοτιμε συνάδελφε, αυτα που γραφεις τα γνωριζω και τα έχω διαβάσει. Ομως, να σου επαναλαβω, πως οταν το θεμα φτασει στο δικαστηριο, σε τετοιες διαφορες τα Ελληνικα δικαστηρια κρινουν υπερ των καταναλωτών.

Μαυρο ή ασπρο ?

Κουδουνιζει ή οχι ??

Αυτα μονο ταλανιζουν εμενα

Τρολλαρω λιγακι αλλα δεν πειραζει, φιλοι ειμαστε

Δες τα απο κοντα και αποφασισε ρε συ..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Αξιοτιμε συνάδελφε, αυτα που γραφεις τα γνωριζω και τα έχω διαβάσει. Ομως, να σου επαναλαβω, πως οταν το θεμα φτασει στο δικαστηριο, σε τετοιες διαφορες τα Ελληνικα δικαστηρια κρινουν υπερ των καταναλωτών.
looool @ αξιοτιμε συναδελφε

Δεν εχω εμπειρια για αποτελεσματα δικαστικων διαφορων (δεν εχω φτασει μεχρι εκει αγαπητε συναδελφε :p) αλλα το οτι το 1 ετος δεν ειναι παρανομο, δεν ειναι, αυτό λεω.

Δεν ξερω με ποιο σκεπτικό δικαστηρια βγαζουν τετοιες αποφασεις αλλα, αν βγαζουν, υποθετω θα ειναι με πιο ''γενικα'' κριτηρια και στα πλαισια ''υπερασπισης'' του καταναλωτη.

Τεσπα, επι της ουσίας συμφωνούμε στο οτι ειναι απαραδεκτο να εισαι προστατευμενος μονο ενα ετος...

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Τεσπα, επι της ουσίας συμφωνούμε στο οτι ειναι απαραδεκτο να εισαι προστατευμενος μονο ενα ετος...
Απαραδεκτο μεν, τί κανουμε για να αλλαξει δε;

Τίποτα. Ξαναγοράζουμε απο δαύτους (Sony, Apple)

Οσο δεν αποτελει κριτηριο αγορας (τουλαχιστον ενα απο αυτα) δεν προκειται να αλλαξει (οπως και πολλα αλλα στραβα - της Apple και οχι μονο).

Εμπρος σύντροφε / συνάδελφε, αντίσταση και παλη! :p

Αυτο εχει να κανει σαφως με την καταναλωτικη συνειδηση του λαού μας αλλα και το ποσο "εθιστικά" ειναι τα προιοντα της apple που μας κανει να το ξεπερναμε..

ΥΓ. Στην Νορβηγια εχει ή 3 ή 5 χρονια εγγύησης (δεν θυμάμαι) γιατι εκει το κράτος δεν αστειευεται...

Άρα εδώ είναι εξωφρενικά ακριβό.. γιατί η παραπάνω εγγύηση κοστίζει στην Apple.. αυτή η οικονομική διαφορά είναι καθαρό κέρδος τους στη δική μας αγορά.

Ε, ειναι και αυτο μια οπτική γωνια.. Στην Νορβηγια, εχουν πολυ αυστηρούς νομους υπερ του καταναλωτη σε ολα τα προιοντα οποτε για να πουλησει εκει οποιαδηποτε εταιρια, πρεπει να τους τηρει. Δεν ειναι ομως το συνηθες αυτο, αλλα το αλλο ακρο.
Παντως, σε καθε περιπτωση ,εμεις ειμαστε οι πιο ακριβοι, για δικαιολογημενους αλλα και αδικαιολογητους παραγοντες..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Εγώ, σε αντιθεση με εσενα, καθησα και διαβασα προσεκτικα το άρθρο και διαπιστωσα πως μια χαρα τα λέει, αφου και η δικια μου εμπειρια με το 5αρι ειναι παραπλησια.
Και φυσικα οσοι δεν ειναι κολλημένοι θα καταλάβουν πως δεν αξιζουν ειρωνικά, γεματα εμπάθεια, σχόλια, σε εναν ανθρωπο που εφαγε τον χρονο του να γραψει ενα ωραιο αναλυτικο review. Δεν τον ξερω τον άνθρωπο, ξερω ομως ως κατα καιρους reviewer, ποσο αδικο ειναι να διαβαζει κανεις τετοια βιτριολικα σχολια, χωρις μαλιστα να εχουν βάση, μονο και μονο επειδη δεν έκρυψε ο reviewer τον ειλικρινη ενθουσιασμο του για ενα προιον...

Μια χαρά διάβασα όλο το παραλήρημα. Και δεν έκανα κανένα βιτριόλικο σχόλιο. Το παλικαράκι είναι funboy και καλά κάνει. Όχι όμως να λέμε και ότι είναι κορυφαίο review. Πιο πολύ σαν δελτίο τύπου της Apple είναι.