Ένα εξαιρετικό review από τον CarpeNoctum
Άμα αυτό είναι εξαιρετικό άρθρο, τι να πω. Δώστε στον άνθρωπα ένα ακόμη 5άρι δώρο μπας και σταματήσουν να του τρέχουν τα σάλια. Τέτοιο funboy έχω να δω χρόνια. Ευτυχώς που ήρθε η Apple και έβαλε το μέταλλο στα κινητά όπως μας λέει. Ήμαρτον ρε παιδιά, ήμαρτον.
Δεν ξερω αν η μπαταρια θα παρει τα πανω της αλλα απο χθες το πρωι που το ανοιξα (μετα απο νυχτερινη φορτιση) και μεχρι τωρα εχει φτασει 20%. Δηλαδη 2 μερες δεν θα την βγαλει και μαλιστα με ελαχιστη χρηση.
Οταν ειχα παρει το 4αρι η μπαταρια κρατουσε σχεδον 3 μερες τωρα τι εγινε???
Άμα αυτό είναι εξαιρετικό άρθρο, τι να πω. Δώστε στον άνθρωπα ένα ακόμη 5άρι δώρο μπας και σταματήσουν να του τρέχουν τα σάλια. Τέτοιο funboy έχω να δω χρόνια. Ευτυχώς που ήρθε η Apple και έβαλε το μέταλλο στα κινητά όπως μας λέει. Ήμαρτον ρε παιδιά, ήμαρτον.
Σκεφτομουν να γραψω ‛’μην εισαι σιγουρος’’ αλλα μετα σκεφτηκα ότι δεν χρειαζεται γιατι απλούστατα η περίπτωση και των 2 μας τα λέει όλα:Τώρα τι σχέση έχει αυτό με το customer satisfaction? Διπλή: αφενός εάν ήταν τόσο ψηλό το failure rate (50%) δεν θα έπαιρνε η εταιρία την πρώτη θέση όσο φανατικοί και αν ήταν οι χρήστες (ψάξε να δεις πως γίνεται μια τέτοια έρευνα και τι ερωτήσεις υποβάλλουν στους χρήστες).
Δεύτερον, ποια είναι η αντιμετώπιση της εταιρίας όταν σκάσει το πρόβλημα: από την δική μου εμπειρία, όταν μου άλλαξαν το τηλέφωνο χωρίς δεύτερη κουβέντα, με κέρδισαν. Εάν με ταλαιπωρούσαν, θα με έχαναν από πελάτη.
Ζητησαν 170 Ευρω για αντιακτασταση με refurbished για συσκευη που χαλασε στους 14 μηνες.Και από την δική σου εμπειρία, το ίδιο ισχύει νομίζω..
Εσυ, επειδη εισαι σπασος και σιγουρα οχι γλυκο αγορι, μαυρο με τα 1000Τελικα, ασπρο ή μαυρο ?
Κανεις φιγουρα τωρα οτι αλλαξες το iphone;2 μερες ? τυχερος εισαι.... Εμενε κρατουσε 1 με το ζορι, με αρκετη χρηση, το iphone 4.
Μηπως θελεις να μαθεις ποσο μου κραταει το νεο μου android htc one x?
Ουτε μιση, με 1800mha μπαταρια.... !!!
Το γεγονος ότι 2 εννοιες (ικανοποιηση πελατων - failure rate) συνδεοονται με καποιο τροπο δεν σημαίνει ότι ο ορισμός τους δεν μπορει να ειναι απολυτως διαφορετικός (όπως στην περιπτωση μας).
Για αλλο πραγμα λεμε δλδ. Εμείς λεμε απλως ότι χαλανε συχνα. Simple as that. Αυτο ειναι γεγονος ανεξαρτητο απο οτιδηποτε αλλο.
Οσον αφορα τα υπολοιπα:
Σκεφτομουν να γραψω ‛’μην εισαι σιγουρος’’ αλλα μετα σκεφτηκα ότι δεν χρειαζεται γιατι απλούστατα η περίπτωση και των 2 μας τα λέει όλα:
50% σημαίνει ~1 χαλασμένο στα 2 -> 1 βλάβη στα 2 χρόνια (κάθε χρονο το αλλαζουμε – όχι φετος εγω). Ότι δλδ χοντρικά συνέβη και στους 2 μας!
Και από την μία έχουμε (όπως θες να λες) ένα hateboy και από την άλλη (όπως θελω να λέω
), ένα fanboy.
Και οι 2 μας όμως δεν προβληματιστήκαμε με αυτό σε βαθμό που να μας επηρεασει στην επομενη αγορα μας.
Η αλλαγη κλπ ισχύει.
Είναι όμως το ελάχιστο που περιμενεις από μια εταιρια που χρυσοχρεώνει τα προιόντα της.
(και η αναμονη ~10 ημερων για την αλλαγη δεν είναι και ελαχιστη (ειδικα για εντος εγγύησης).
Ζητησαν 170 Ευρω για αντιακτασταση με refurbished για συσκευη που χαλασε στους 14 μηνες.
Δεδομενου και του απαραδεκτου να μη δινει 2 χρονια εγγυηση (και τα Κινεζακια δινουν πλεον 2-3), δεν θα ελεγα ότι ειμαι και ενθουσιασμενος.
Ευτυχως η Vodafone με κάλυψε (λόγω εταιρικής χρήσης κλπ).
Μια χαρα τα έγραψε ο άνθρωπος, απλα ειστε τοσο hateboys που δεν μπορειτε να διαβασετε ψυχραιμα το άρθρο..
Περιμένω να μου πείτε τι ειναι λαθος απο οσα γραφει..
Καμια 10αρια συσκευες σε βαθος χρονου ~3 ετων το θεωρω μια χαρα δείγμα για να βγαλω κάποιο συμπέρασμα ως καταναλωτης (και όχι προφανως ως στατιστικολόγος).Εαν σοβαρα πιστευεις πως μπορεις να βγαλεις συμπέρασμα για το failure rate μιας συσκευης απο τα "στατιστικά" εσού και 2-3 φιλων σου, απλα δεν εχεις ιδεα από στατιστική... Σε σοβαρές στατιστικές μελέτες χιλιαδων πελατών βασει στοιχείων call centers παρόχων, δεν εχει βρεθει το iphone να έχει χειρότερο failure rate απο τον ανταγωνισμό, το αντίθετο..
Αναφορικά με το ενα ετος εγγυησης συμφωνώ και ειναι παράνομο.
Τα περι εγγυησης δεν είναι παρανομα.Αναφορικά με το ενα ετος εγγυησης συμφωνώ και ειναι παράνομο.
Εκτός εάν το λες ειρωνικά για πλάκα, σου παραθέτω ένα-δυο πραγματάκια:
"φέρνοντας ένα εντελώς πρωτοποριακό για την εποχή σχεδιασμό και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά γυαλί και ατσάλι, αφήνοντας για πάντα πίσω το πλαστικό, κάτι που άλλες εταιρείες ακόμα προσπαθούν αλλά αδυνατούν να ακολουθήσουν"
Μάλλον δεν έχει όντως δει όσα κινητά λέει.
" Δύο φορές έχω ενθουσιαστεί κοιτώντας και κρατώντας ένα προϊόν της Apple (μιλάω αποκλειστικά για το design και την αίσθηση που αφήνει στο κράτημα ή κοιτώντας το). Μια με το iMac μου και μια με το iPhone 4.
Μια φορά όμως έπαθα πλάκα. Με το iPhone 5."
Τόση διαφορά και καινοτομία στο design σε σχέση με το 4 είναι τρομακτική.
"Η διαφωνία μου ήταν αποτέλεσμα συζητήσεων με άλλους iPhone χρήστες, κυρίως του γυναικείου φύλου, που δεν ήταν και τόσο θετικοί στην αύξηση του μεγέθους της οθόνης, και κατ’ επέκταση ολόκληρου, του iPhone."
Ρε μπας και τελικά το Iphone είναι για γυναίκες?
"Η αίσθηση που αφήνει το iPhone 5 στο χέρι είναι η μέρα με τη νύχτα συγκριτικά με τα προηγούμενα iPhone. Διάβασα για μερικούς που τους ξένισε αυτή η διαφορά στο βάρος. Χαζομάρες είναι η απάντησή μου."
Αφού το λέει αυτός, ποιοι είναι οι άλλοι.
"Το 5 ενώ έχει κρατήσει τις βασικές γραμμές του σχεδίου του 4/4S, έχει αλλάξει αρκετά ώστε να είναι μια πραγματικά καινούρια συσκευή."
Από Ferrari, Lamborghini.
"Προφανώς τέτοια πράγματα δε θα δεις αν τη συσκευή σου δεν την πετάς σε μια τσάντα με κλειδιά και ένα σωρό άλλα αντικείμενα."
Κάτσε ρε συ, δεν είπαμε ότι το iphone είναι για γυναίκες?
"Η Apple αντικατέστησε χωρίς κανένα πρόβλημα τις συσκευές που παραδόθηκαν με πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι αύξησε τους ελέγχους ποιότητας στα εργοστάσια της Foxconn στην Κίνα ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά τέτοια θέματα."
Ε ρε ξύλο που θέλανε οι Κινέζοι. Τώρα στρώσανε.
"Κλείνοντας εδώ το κομμάτι για τις αλλαγές του σχεδίου του iPhone 5, να αναφέρω το πιο όμορφο κάτω μέρος της συσκευής. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το νέο Lightning connector που είναι πλέον πιο διακριτικό σε σχέση με τον προκάτοχό του."
Ε πως να το κάνουμε, οι μικρές "τρύπες" είναι πιο ελκυστικές.
Παρακάτω βαριέμαι να συνεχίσω, μια και μπορεί να κάνεις και πλάκα. Πάντως είναι απλά τραγικός ο τύπος.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.