[Επίσημο] iPhone 5

Ναι μωρε, χαβαλέ κάνουμε..
Αλλωστε όπως έχω ξαναγράψει, πλέον επιλογές υπάρχουν και καλες σε ολες τις πλατφόρμες. Από εκεί και πέρα ο καθένας αγοράζει με βασει τις ανάγκες και τα γούστα του..

Τα έχουμε ξαναπεί: σε τόσο μικρό σασι, retina δεν παίζει ακόμη. Του χρόνου ίσως.. Οσον αφορά το nexus, υπολόγισε πως είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις και βαρυτερο ενώ έχει 25% μικρότερη επιφάνεια εργασίας...
Και τέλος, όλα τα λεφτα στο mini είναι το οικοσύστημα και οι χιλιάδες dedicated εφαρμογές. Αυτό και μόνο είναι λόγος υπεροχής παρά τα υποδεεστερα specs..
Φυσικά ο καθένας αγοράζει ανάλογα με τις ανάγκες του. Επειδή αγοράσαμε όμως ένα nexus δεν έγινε ξαφνικά το mini , "άθλιο". :p

Κοίτα ΙΜΗΟ οι περισσότεροι δεν αγοράζουν apple βάση της *ανάγκης* τους … αλλά δεν έχω έρευνα να το στηρίξω αυτό.
Από τα προφίλ των χρηστών που ξέρω προσωπικά, οι περισσότεροι μάλλον δεν θα είχαν κανένα παράπονο ούτε από android ούτε από apple.

Δεν είναι μονο το mini που πουλά σα τρελό , τι να πουν και οι κινέζοι που τα πουλάνε με το κιλό τα android tablets…

Το nexus 7 σαν τεχνικά-χαρακτηριστικά/τιμή είναι πάνω από το Mini

Τα κινέζικα λόγο χαμηλής τιμής εκτοξεύουν τον ίδιο δείκτη.

Να δεις όπως σου είπα η apple θα βγάλει και φθηνό τηλέφωνο…

οι Kinezoi παντα θα πουλουν γιατι ειναι φτηνα.
Δε μπορει ολος ο κοσμος δυστυχως να παρει επωνυμο προιον.
Αυτο δε σημαινει ομως τιποτα.

Αν ρωτησεις 100 ανθρωπους τι ΘΕΛΟΥΝ ν αγορασουν , οι 80 θα σου πουν iphone - ipad.

Ο βασικός λόγος αγοράς των προϊόντων apple είναι η ευκολία χρήσης και η απροβληματιστη λειτουργία σε σημείο που θυμίζει appliance και όχι υπολογιστή. Και φυσικά το πλούσιο οικοσύστημα..

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

οι Kinezoi παντα θα πουλουν γιατι ειναι φτηνα.
Δε μπορει ολος ο κοσμος δυστυχως να παρει επωνυμο προιον.
Αυτο δε σημαινει ομως τιποτα.

Αν ρωτησεις 100 ανθρωπους τι ΘΕΛΟΥΝ ν αγορασουν , οι 80 θα σου πουν iphone - ipad.

Όχι στον δικό μου κύκλο

Στο ‛δυστυχώς’ διαφωνώ … το ταμπελάκι δεν φέρνει την ευτυχία…
Τη δουλεία του να κάνει ο άλλος
Και εφόσον ένα μηχανάκι είναι τίμιο στον τομέα απόδοση/τιμή (με βάση τις ίδιες δεδομένες απαιτήσεις του χρήστη) είτε ταμπλέτα ή φακός … το τίμιο είναι τίμιο.
Τα δυστυχώς είναι περιττά ΙΜΗΟ.

Αλλά μου θύμισες και το ανέκδοτο

Πως γαργαλάμε ένα πλουσιοκοριτσο?
Gussi Gusssi Gussi

Δε θέλω Goytsou Goytsou :p

Δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν τιμια προιοντα , φτηνοτερα που ικανοποιουν μεγαλο μερος κοινου.

Αλλα η "αισθηση" της apple ,ειδικα στα tablet ειναι "αλλη" !

Ο βασικός λόγος αγοράς των προϊόντων apple είναι η ευκολία χρήσης και η απροβληματιστη λειτουργία σε σημείο που θυμίζει appliance και όχι υπολογιστή. Και φυσικά το πλούσιο οικοσύστημα..
Έχεις κολλήσει με το οικοσύστημα μου φαίνεται... Πάντως ένα μεγάλο ποσοστό απλού και μέσου χρήστη (δεν βάζω νούμερο γιατι θα κατηγορηθω) αδιαφορεί για το οικοσύστημα, δεν έχει αγοράσει/νοικιασει ποτε καμία ταινία και μουσικη απο iTunes και φυσικα κάνει jailbreak για να κατεβάζει τσάμπα εφαρμογές, ας μην κρυβόμαστε. Ασε που το πήρε με νηστεία, δεν είναι να πληρώνει και εφαρμογές.. Όσοι δεν το έχουν jailbreak (γιατι δεν ξερουν πως γίνεται) κατεβάζουν μόνο δωρεαν εφαρμογές ή δεν έχουν πάνω απο 10 εφαρμογές εγκατεστημένες. Νομίζεις εξάλλου ότι όλοι αυτοί την ψάχνουν όπως εσυ και εχουν τοσο αυξημένες απαιτήσεις; Κινητο για απλη χρήση θέλουν και επειδή τα προϊόντα apple τα ταυτίζουν με status symbol προτιμούν αυτα και οχι φυσικα απο κατανοηση των αναγκων τους. Φυσικα υπάρχουν και εξαιρέσεις..

Αυτο που λες ισχύει ίσως στην Αμερική, αλλα όχι για Ελλάδα, πάντα μιλώντας για το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών.

Οπότε πρώτα έρχεται το status symbol και το design και μετα η εύκολη και απροβληματιστη χρήση του.

Last edited:
ούτε εγώ έχω νοικιασμένες ταινίες και μουσική.
Έβαλα στο tunes match τη δική μου μουσική (που ΔΕΝ είναι αγορασμένη από το tunes) και την έχω σε καλύτερη ποιότητα πια, σε οποία συσκευή θέλω.
Σίγουρα στην Αμερική υπάρχει μεγαλυτερη εξάρτηση , λόγω άλλης αγορας απ ότι στην Ελλάδα.
Άλλα κι εδώ έχεις πολλά να κερδίσεις και ας μη πληρώνεις τα πάντα.

ούτε εγώ έχω νοικιασμένες ταινίες και μουσική.
Έβαλα στο tunes match τη δική μου μουσική (που ΔΕΝ είναι αγορασμένη από το tunes) και την έχω σε καλύτερη ποιότητα πια, σε οποία συσκευή θέλω.
Σίγουρα στην Αμερική υπάρχει μεγαλυτερη εξάρτηση , λόγω άλλης αγορας απ ότι στην Ελλάδα.
Άλλα κι εδώ έχεις πολλά να κερδίσεις και ας μη πληρώνεις τα πάντα.
Ακριβώς! Εσυ όμως δεν είσαι καθόλου ο μέσος/κοινός χρήστης και πολλοί δεν έχουν ακούσει ποτε και δεν γνωριζουν τιποτα για το iTunes match και όλες αυτές τις ευκολίες που προσφέρει η apple.

Ps. Υπαρχει τρόπος να Λειτουργεί και με flac files; υπάρχει plug in για το iTunes (desktop) με το οποίο αναπαράγει flac files αλλα δεν γνωρίζω αν λειτουργεί με την υπηρεσία iTunes match...

Last edited:
Έχεις κολλήσει με το οικοσύστημα μου φαίνεται... Πάντως ένα μεγάλο ποσοστό απλού και μέσου χρήστη (δεν βάζω νούμερο γιατι θα κατηγορηθω) αδιαφορεί για το οικοσύστημα, δεν έχει αγοράσει/νοικιασει ποτε καμία ταινία και μουσικη απο iTunes και φυσικα κάνει jailbreak για να κατεβάζει τσάμπα εφαρμογές, ας μην κρυβόμαστε. Ασε που το πήρε με νηστεία, δεν είναι να πληρώνει και εφαρμογές.. Όσοι δεν το έχουν jailbreak (γιατι δεν ξερουν πως γίνεται) κατεβάζουν μόνο δωρεαν εφαρμογές ή δεν έχουν πάνω απο 10 εφαρμογές εγκατεστημένες. Νομίζεις εξάλλου ότι όλοι αυτοί την ψάχνουν όπως εσυ και εχουν τοσο αυξημένες απαιτήσεις; Κινητο για απλη χρήση θέλουν και επειδή τα προϊόντα apple τα ταυτίζουν με status symbol προτιμούν αυτα και οχι φυσικα απο κατανοηση των αναγκων τους. Φυσικα υπάρχουν και εξαιρέσεις..

Αυτο που λες ισχύει ίσως στην Αμερική, αλλα όχι για Ελλάδα, πάντα μιλώντας για το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών.

Οπότε πρώτα έρχεται το status symbol και το design και μετα η εύκολη και απροβληματιστη χρήση του.

Δεν έχω κολλήσει με τίποτα. Απλά δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ λέγοντας οικοσύστημα. Δεν είναι μόνο οι ταινίες/μουσική του iTunes που ούτε εγώ χρησιμοποιώ .
-Είναι ο αυτοματος συγχρονισμός contacts/calendar/notes/bookmarks etc σε όλες τις apple συσκευές.
-Είναι η αστείρευτη δεξαμενή εφαρμογών του AppStore με τις 275 χιλιάδες εφαρμογές μόνο για iPad που θυμούνται αυτόματα τα settings σου.
Μάλιστα, υπάρχουν χιλιάδες καλές δωρεάν εφαρμογές, για όποιον δεν θέλει να πληρώσει. Αλλά και αυτές που αγοράζουμε ΔΕΝ είναι ακριβές (ζήτημα είναι να έχω πληρώσει συνολικά 60 ευρώ για τις must have εφαρμογές).Και μπαίνουν σε όλες τις συσκευές που έχεις.
-είναι η ευκολία χρήσης και η απροβληματιστη συμπεριφορά.
-είναι η ασφαλεια και η καλή υποστήριξη με συχνά updates.
-είναι οι ευκολίες τύπου AirPlay και η άριστη συνεργασία μεταξύ όλων των apple συσκευών.
-είναι πολλά που ξεχνάω διότι είναι αργά. :p

τι να το κάνεις το flac?
Με το iTunes match, σου δίνει AAC 320Kbps , στην ουσια uncompressed audio.
Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Αυτο που ρωτάω, είναι, αν το iTunes match, αναγνωρίζει και κάνει match και flac files, και οχι μόνο mp3 (μιας και το iTunes ΔΕΝ υποστηρίζει flac, χωρις plug in/tweak) Ρωτάω, επειδή έχω ολη την μουσικη συλλογή μου, σε flac, και οχι σε mp3. Μάλιστα είναι σε synology nas το οποίο τρέχει iTunes server ο οποίος με την νέα αναβάθμιση υποστηρίζει ΚΑΙ flac files, ίσως ομως να κάνει transcode on the fly σε mp3 που υποστηρίζει το iTunes, ίσως ομως και οχι, δεν γνωρίζω..
Οποτε έτσι έχω ολη την μουσικη συλλογή μου σε οποίο υπολογιστή τρέχει iTunes στο τοπικό μου δίκτυο.. Αλλα iTunes match δεν βρήκα πως γίνεται.

Last edited:
το tunes match είναι για να έχεις σε φορητές συσκευές (και όχι μονό) τη βιβλιοθήκη σου (κι εκτός σπιτιού).
Στο κινητό σου, στο φορητό σου … εντός κι έκτος του δικτύου σου φυσικά.

Μήπως το synology μπορεί να σου δώσει τα αρχεία του και έκτος σπιτιού , χωρίς να μπλέξεις με tunes match?

το tunes match είναι για να έχεις σε φορητές συσκευές (και όχι μονό) τη βιβλιοθήκη σου (κι εκτός σπιτιού).
Στο κινητό σου, στο φορητό σου … εντός κι έκτος του δικτύου σου φυσικά.

Μήπως το synology μπορεί να σου δώσει τα αρχεία του και έκτος σπιτιού , χωρίς να μπλέξεις με tunes match?
Εννοείται.. Και μαλιστα με το dsaudio (iOS/android app) ψαχνει για dlna/upnp renderers, οποτε, μπορείς να παίζεις την μουσικη σου και σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί dlna/upnp.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν το έψαξα και πολυ.. Αλλα για να μαθαίνουμε δεν είμαστε εδω...

Αν μπορείς πετά στο iTunes κανένα αρχείο σε flac και δες αν στο αναγνωρίζει με το iTunes match...
http://code.google.com/p/flukeformac/

Last edited:
σιγα βρε audiofile τυπε !:grinning-smiley-043
Θα σου βαλω ενα κομματι σε flac κι ενα σε AAC , σε Blind test , κι αμα βρεις ποιο ειναι ποιο... σφυρα μου!

Σχεδόν uncompressed.. ;)

Lossy είναι, αλλά καλής ποιότητας. Για φορητές συσκευές ότι πρέπει.