[Επίσημο] iPhone 5

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Μην τα λες αυτά εδώ μέσα.. Οι 4" είναι το ιδανικό μέγεθος.. Μέχρι χθες ήταν οι 3.5" αλλά τώρα είναι οι 4".

Ναι ναι..."εδώ μέσα" ότι μας δίνει η Apple το αγοράζουμε, δεν κατακρίνουμε ποτέ, είμαστε :marchmellow:

Ειπώθηκε λοιπόν επανειλημμένα ότι οι 4" της Apple @ iPhone 5, είναι λίγο διαφορετικές ως προς το ότι το πλάτος έμεινε ίδιο αλλά άλλαξε μόνο το ύψος, με πολύ μεγάλη ανάλυση + retina οθόνη, άρα το κινητό έχει ίδιο σχεδόν μέγεθος στην παλάμη με τα προηγούμενα που είχαν 3,5". :a0210:

Διάβαζα κάπου για το "πόσο κλεψιά είναι τα 2ετη συμβόλαια" ..και οτι "τελικά πληρώνεις την συσκευή περισσότερο". Ειλικρινα δεν εχω γνώση απο τις τιμές των διάφορων πακέτων στην Αμερική σε σχέση με αυτά που προσφέρουν, ένας φίλος μόνο πρόσφατα που είχα παει μου είπε "θα κλαις αν δεις τι παροχες έχεις σε χαμηλές τιμές".
Πρόσφατα μόνο έψαξα να βρω στατιστικά για την αγορά της αγγλίας, που επίσης σε 2ετη συμβόλαια δίνουν τα κινητά σε εξευτελιστηκες τιμές. Υποτίθεται ότι είναι μεγαλύτερες αγορες και ότι πετυχαίνουν καλύτερες τιμές στις συσκευες οι πάροχοι και για τον ίδιο λόγο και οι υπηρεσίες είναι φθηνότερες. Κοιτούσα λοιπον να δω πόσους χρήστες έχει πχ η Αγγλία και στους 4 βασικούς παρόχους μιλάμε για περίπου 70 εκ. αριθμούς (συμβόλαια + καρτοκινητά). Αντίστοιχα στην Ελλάδα ο αριθμός είναι 20 εκ. περίπου όλοι μαζί. (κάποιοι έχουν 2-3 κινητά + τα εκ. των αλλοδαπών...). Μπορούμε να δεχθούμε ότι και η ανάπτυξη/συντηριση των κεραιών στην Ελλάδα είναι λογικά πιο δαπαναηρή απο την "flat" αγγλία που είναι έχει κυρίως ένα mainland.

Vodafone UK -> Iphone 4s 16GB: FREE συσκευη με 24μηνο συμβόλαιο, πάγιο 52.5 Euro (£42) που περιλαμβάνει απεριόριστες κλήσεις (κινητά/σταθερα UK), απεριόριστα sms, 2GB internet.
Vodafone GR -> Iphone 4S 16GB: 521 euro με 24μηνο, πάγιο 60 Eυρω (το πιο κοντινό στο απο πάνω) που περιλαμβάνει απεριόριστες κλήσεις προς Vodafone+σταθερα 280λεπτά προς άλλους, sms απεριοριστα προς Vodafone - 140 sms προς άλλους, 1.5GB internet.

Στα ίδια χρήματα παγίου η vodafone UK προσφέρει ΣΑΦΩΣ πολλά περισσότερα. Επιπλέον πέρνεις την συσκευή FREE ενώ εδω θέλεις 521 ευρώ!

Και όλα αυτα δικαιολογούνται στο ότι έχει μεγαλύτερη αγορά η Αγγλία? Δηλαδή αν μετατρέψει κάποιος τις παροχές της vodafone UK που πέρνεις παραπάνω σε χρήμα, σίγουρα μιλάμε για πάνω απο 1000ευρω διαφορά στα 2 χρόνια.

Αν κάνω κάπου λάθος με το πρόγραμμα Red Data Plan της Vodafone UK ας με διορθώσει κάποιος αν και αναφέρει "This plan includes unlimited minutes to UK mobiles and landlines...and unlimited standard UK texts"

Last edited:

Παρόλο που η Apple είπε ότι οι τιμές της συσκευής θα είναι ίδιες κ ενώ δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει σε εμάς, οι τιμές των πρώτων χωρών που θα το παραλάβουν είναι αυξημένες !

Πηγή : http://www.iphonehellas.gr/39109/iphone-5-timi/#more-39109

Γαλλία

Τιμή πώλησης iPhone 4S 16GB: 629

Τιμή πώλησης iPhone 5 16GB: 679 (Αύξηση κατά 50 )

Γερμανία

Αγγλία

Τιμή πώλησης iPhone 4S 16GB: £499

Τιμή πώλησης iPhone 5 16GB: £529 (Αύξηση κατά 30£)

Καμιά τσίπα. Εχει πάνω το μήλο. Αυτό φτάνει.

Και δεν κάνω πλάκα. Το χω βιώσει .

Και μην νομίζεις ότι πάνε και δίνουν 700άρες αβίαστα αβάδιστα.

Η συντριπτική πλειοψηφία το παίρνει με τράμπες/επιδοτήσεις + λίγα μετρητά.

βρε οκ.
το ipodtouch 64gb εχω,δουλεψα για ενα διαστημα με imac και ξερω πολυ καλα τι σημαινει apple.
αυτο ομως δεν σημαινει,οτι δεν θα πρεπει να παρω τουλαχιστον την minimum εγγυηση,που επιβαλεται να δωσει ενας σοβαρος κατασκευαστης οπως ειναι η apple.

Δεν νομίζω ότι σκοπός της Apple είναι να βγάζει φτηνά προιόντα. και οι υπολογιστές της πανάκριβοι είναι.

δεν διαφωνω.τα προιοντα της ειναι καλοκατασκευασμενα και πολυ αξιοπιστα.
οταν ομως πουλα μια συσκευη 700 ευρω ή άντιστοιχα ενα imac 2600 ευρω,για τα σημερινα τουλαχιστον οικονομικα δεδομενα(παγκοσμιως),τα ποσα ειναι υπερβολικα..
θα πρεπει να προσγειωθει και λιγο,γιατι καποια στιγμη θα της γυρισει μπουμεραγκ.

Μην τα λες αυτά εδώ μέσα.. Οι 4" είναι το ιδανικό μέγεθος.. Μέχρι χθες ήταν οι 3.5" αλλά τώρα είναι οι 4".

τι να πω..?
τι να κανω τον σφαιρατο επεξεργαστη του?
να ανοιγουν γρηγορα οι επαφες μου?
τοσο γρηγορος επεξεργαστης,θα μου ειναι χρησιμος σε εφαρμογες και παιχνιδια.
τι να την κανω την 4ιντζη οταν θα χρειαζομαι μεγεθυντικο φακο..?

Παρόλο που η Apple είπε ότι οι τιμές της συσκευής θα είναι ίδιες κ ενώ δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει σε εμάς, οι τιμές των πρώτων χωρών που θα το παραλάβουν είναι αυξημένες !

Πηγή : http://www.iphonehellas.gr/39109/iphone-5-timi/#more-39109

Γαλλία

Γερμανία

Αγγλία

Τιμή πώλησης iPhone 4S 16GB: £499

Τιμή πώλησης iPhone 5 16GB: £529 (Αύξηση κατά 30£)
http://www.avclub.gr/forum/showthre...ιμο-από-τις-11-Νοεμβρίου-από-Wind-και-Cosmote

(Send from iPhone)

Για έμενα το Samsung s3 ειναι ΜΑΚΡΑΝ καλυτερο το απο το ibrelok 4s.
Βεβαια ειναι απαράδεκτο σαν design το πίσω case του s3 .
Με χαλάει δηλαδή. Αυτο το κανει παντοφλα .... μαζι με το παχος του.
Τοσα χρήματα εχουν δεν παίρνει η Samsung κανένα - δυο designer απο την B&O να δούμε γλέντια !!!!

Aπο την αλλη η Αpple είχε, εχει και θα εχει τα πελατακια της.
Δεν παρουσίασε ΤΙΠΟΤΑ που ΔΕΝ περιμέναμε ....
Εαν έβγαζε 4.3 θα έκανε την έκπληξη.

Πριν το κρινω θελω να το πιασω στα χερια μου να δω το θεμα βαρους ... και παχους .... αυτο το στοιχείο είναι μεγάλο +

Δεν μεγαλωσαν τα χερια... και ασε τις ειρωνιες!
Η δυσκολια με τα αλλα κινητα ειναι να το κρατησεις σωστα με το ενα χερι... στο πλατος .
Κρατα ενα iphone 4-4S και θα δεις τη διαφορα (ο αντιχειρας εχει τη δυνατοτητα να φτασει στο πανω μερος του ανετα- εκει που εινα τωρα το ακουστικο και καμερα
Αυτό πάλι από που βγαίνει;
Δύο χρόνια με οθόνη 4, 3 και πρόβλημα με το πλάτος δεν είχα ποτέ ( ο αντίχειρα μου δεν είναι μικρού κοριτσιού για να έχω τέτοιο θέμα )
Παρομοίως θέμα με το πλάτος δεν υπάρχει ούτε και σε οθόνες των 4.8 ( και δεν έχω τίποτα τεράστια χέρια)
Το πρόβλημα θα υφίσταται ( λέμε τώρα ) στο ύψος και στην notification bar που πρέπει να τραβήξεις από πάνω.
Βέβαια τέτοιο θέμα ( δηλαδη με υψος) δεν υπάρχει ούτε με οθόνες 4.3 ιντσών συνεπώς ούτε με την 4.0 του i5.

Έλεος πια. Στρατόπεδα smartphone? Ο καθένας επιλέγει τη συσκευή που του αρέσει με βάση κάποια κριτήρια.
Ενας αγοράζει android πλαστικούρα γιατί θέλει 0,32 nanosec πιο γρήγορη απόκριση, άλλος iphone γιατί τον ενδιαφέρει
η ποιότητα κατασκευής και η εργονομία.:flipout:
Τρέχει κανέις κανένα autocad 3d στο smartphone του και θέλει κορυφαία επεξεργαστική ισχύ?
Παραδέχομαι ότι η Αpple έχει τις παραξενιές της αλλα παρατηρήστε ότι δεν ανταγωνίζεται τις υπόλοιπες συσκευές.
Εχει το πελατολόγιό της, αφοσιωμένους καταναλωτές, αυτοί που θα το αγοράσουν θα το αγοράσουν και δεν θα κολλήσουν
στην έλλειψη καινοτομίας. Έπρεπε να φτιάχνει καφέ και τοστ το πρωί η SIRI δηλαδή? Επρεπε να έχει οθόνη 52 ιντσών
επειδή οι άλλοι θέλουν υπόστεγο για τις βροχερές ημέρες?
Ο android καταναλωτής δεν θα προτιμήσει ποτέ iphone, και ο iphonακιας δεν ακουμπάει android ο καθένας για δικούς του
λόγους IMO.
H αληθινή καινοτομία και για τις δύο πλευρές θα ήταν οι smartphone συσκευές να ενσωματώνουν dac και pre.:flipout:

Last edited:
Έπρεπε να φτιάχνει καφέ και τοστ το πρωί η SIRI δηλαδή? Επρεπε να έχει οθόνη 52 ιντσών
επειδή οι άλλοι θέλουν υπόστεγο για τις βροχερές

Τι λες άνθρωπε μου;;;
Μιλάς για μέγεθος οθονών smartphones η για τηλεοράσεις plasma?

Εγω θεωρώ οτι η apple χειριζεται εξυπνα την ετησια αναβάθμιση του iphone, αλλα αναποφευκτα συντηρητικά (οπως πχ η VG το Golf) για να μην χασει το καταναλωτικο της κοινό.
Και εγω έχω καπως βαρεθεί το ιδιο design καθε χρονο, πλην ομως ξεχναμε οτι τιποτα δεν ειναι τυχαίο οταν προκειται για προιον apple.
Οι διαστασεις του iphone 4 είναι ιδανικες για να μπορεις να το δουλεψεις με το ενα χέρι και για να χωραει στην τσεπη σου. Δεν ηθελε να το καταστρέψει αυτο η apple, οποτε σοφα απλα αυξησε τις διαστασεις κατα 10 χιλιοστα μονο σε υψος και μειωσε τον αχρηστο χωρο γύρω απο την οθόνη, ωστε να χωρεσει η 16Χ9 4' οθόνη. Αυτο σημαινει οτι βλεπω πολυ χλωμο να ανεβαινουν αλλο οι διαστασεις χωρις να γινει το κινητο παντοφλα οπως πχ τα samsung. Για εμενα αυτο ειναι θεμιτό μιας που η φορητότητα/πρακτικοτητα προηγειται της μισης ή μιας ιντσας επιπλεον οθονης.
Επισης πολύ θετικο ειναι πως μειωθηκε το βαρος και το παχος. Δεν με ενθουσιάζει που το πισω μερος εχει δυο διαφορετικα υλικά (unibody & πλαστικό) αλλα τι να κανουμε..
Κατα τα αλλα, οπως καθε χρονο εχουμε πιο γρηγορο επεξεργαστή, βελτιωσεις στο θεμα καμερας (για εμενα μεγαλο + η front 720p camera για το facetime), διπλασια μνήμη, LTE. Μια χαρα αναβαθμιση δηλαδή πάνω σε μια ηδη εξαιρετικη συσκευή. Δεν εχει NFC ούτε ασυρματο charging. Οταν η αγορα ειναι πιο ώριμη, να ειστε σιγουροι οτι θα βάλει. Απο ότι διαβασα ομως, για να τα βαλει στην σημερινη τους μορφη απαιτειται εξτρα "πάχος" στην συσκευή κατι που η apple προφανως δεν θελει προκειμενου να υποστηριξει τεχνολογιες που ακομα ειναι μη ευρεως καθιερωμενες.
Κατα τα αλλα, το μένος καποιων εναντιον της apple δεν το καταλαβαίνω ειδικα οταν υπαρχουν και αλλες εναλακτικες πλεον στην αγορα. Ο καθενας τα κουβαδακια του και στην παραλια του! Προς τι τοση λύσσα; :p

Aχ να ξέρατε πόσο διασκεδαστικά είναι όλα αυτά για μένα που δεν έχω ακόμα περιηγηθεί το δίκτυο με κουνητό και έχω συνδρομή μόνο για επαγγελματικούς λόγους και πάντα στη τσάντα (εκτός απο τις περιπτώσεις που το ξεχνάω εδώ και εκεί...)

Γενικά επειδή το έχω συζητήσει με φίλο μου, επίσης low tech, τι ακριβώς ζητάτε απο ένα τηλέφωνο βρε παιδιά? ...εκτός απο το να έχει καλή λήψη, καλη συνομιλία καθώς και να είναι εύκολη η πρόσβασή σας σε βοήθεια?

το surfing, τα email και οι μουσικές δεν θα ήταν πιο εύκολα και καλύτερα με μια ταμπλέτα ή ενα μικρό laptop? τις φωτογραφίες σας με τα κουνητά τις βγάζετε?

Τελικά για το πουλ μουρ γίνονται όλα έτσι? Και για αυτό αξίζει να "τσακώνεστε" για τα κουνητά σας???

Πραγματικά μου φαίνεται παράδοξη όλη αυτή η διαμάχη... προφανώς οι εταιρείες έχουν στήσει όλο αυτό το σαματά για έμμεση διαφήμιση και προφανώς πολλοί απο εσάς τσιμπήσατε.
Γνώμη μου βέβαια... μπορεί να κάνω λάθος και όντως κάποιοι να χρειάζονται ταυτόχρονα mobile surfing, email, low μουσική, low video, low photo και low παρέα τελικά... μιας και είναι ανέφικτα όλα αυτά και ταυτόχρονα να συναναστρέφεσαι ανθρώπους... αυτό με το σβιιιν σβιιιν το δάχυλο στην οθόνη που βλέπω σε πολλούς, όλη μέρα, έχει πολύ γέλιο πιστέψτε με :flipout: :flipout:

χωρίς παρεξήγηση κι όλας... οι σκέψεις μου και μόνον:
διερευνήστε τις δυνατότητες και ευκολίες που σας χρειάζονται και αφήστε τις προστριβές... δεν έχει νόημα... ο γείτονάς σας πεινάει...

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Εγω θεωρώ οτι η apple χειριζεται εξυπνα την ετησια αναβάθμιση του iphone, αλλα αναποφευκτα συντηρητικά (οπως πχ η VG το Golf) για να μην χασει το καταναλωτικο της κοινό.
Και εγω έχω καπως βαρεθεί το ιδιο design καθε χρονο, πλην ομως ξεχναμε οτι τιποτα δεν ειναι τυχαίο οταν προκειται για προιον apple.
Οι διαστασεις του iphone 4 είναι ιδανικες για να μπορεις να το δουλεψεις με το ενα χέρι και για να χωραει στην τσεπη σου. Δεν ηθελε να το καταστρέψει αυτο η apple, οποτε σοφα απλα αυξησε τις διαστασεις κατα 10 χιλιοστα μονο σε υψος και μειωσε τον αχρηστο χωρο γύρω απο την οθόνη, ωστε να χωρεσει η 16Χ9 4' οθόνη. Αυτο σημαινει οτι βλεπω πολυ χλωμο να ανεβαινουν αλλο οι διαστασεις χωρις να γινει το κινητο παντοφλα οπως πχ τα samsung. Για εμενα αυτο ειναι θεμιτό μιας που η φορητότητα/πρακτικοτητα προηγειται της μισης ή μιας ιντσας επιπλεον οθονης.
Επισης πολύ θετικο ειναι πως μειωθηκε το βαρος και το παχος. Δεν με ενθουσιάζει που το πισω μερος εχει δυο διαφορετικα υλικά (unibody & πλαστικό) αλλα τι να κανουμε..
Κατα τα αλλα, οπως καθε χρονο εχουμε πιο γρηγορο επεξεργαστή, βελτιωσεις στο θεμα καμερας (για εμενα μεγαλο + η front 720p camera για το facetime), διπλασια μνήμη, LTE. Μια χαρα αναβαθμιση δηλαδή πάνω σε μια ηδη εξαιρετικη συσκευή. Δεν εχει NFC ούτε ασυρματο charging. Οταν η αγορα ειναι πιο ώριμη, να ειστε σιγουροι οτι θα βάλει. Απο ότι διαβασα ομως, για να τα βαλει στην σημερινη τους μορφη απαιτειται εξτρα "πάχος" στην συσκευή κατι που η apple προφανως δεν θελει προκειμενου να υποστηριξει τεχνολογιες που ακομα ειναι μη ευρεως καθιερωμενες.
Κατα τα αλλα, το μένος καποιων εναντιον της apple δεν το καταλαβαίνω ειδικα οταν υπαρχουν και αλλες εναλακτικες πλεον στην αγορα. Ο καθενας τα κουβαδακια του και στην παραλια του! Προς τι τοση λύσσα; :p

:a0210:

Το pre-order ξεκίνησε! Οι πρώτες αναφορές είναι πως οι servers της Apple..γονατίζουν.
Συνδέθηκα με expat shield στο UK store. Με ΦΠΑ 20% που έχουν οι Άγγλοι σου έρχεται πακέτο σπίτι το 5, με 529 λίρες (κάπου στα 657-660 ευρώ).

Παιδια ημαρτον με αυτην την τυφλη υποστηριξη στην apple. Τοσο καιρο γραφατε οτι οι 3,5 ειναι ιδανικες και δεν θελετε παντοφλα.
Τωρα λετε οτι οι 4 ιντσες ειναι ιδανικες γιατι καταφερε η apple και δεν εκανε το κινητο παντοφλα.
Σαν μωρα παιδια παιζετε. Χωρις παρεξηγηση οτι θελει ο καθενας αγοραζει, αλλα μην λεμε οτι να ναι.
Σε γυναικειο χερι οι 4 ιντσες και πανω ειναι παντοφλα και δυσκολα το χειριζεται. Σε αντρικο χερι δεν τιθεται θεμα.
Αλλωστε μιλαμε για smartphone. Smartphone χωρις 4 ιντσες οθονη τουλαχιστον δεν γινεται.
Ωραιο το iphone 5 μονο που επρεπε να ειχε βγει περσι.

το surfing, τα email και οι μουσικές δεν θα ήταν πιο εύκολα και καλύτερα με μια ταμπλέτα ή ενα μικρό laptop?

Ναι θα ήταν καλύτερα. Αλλα 99 στις εκατό φορές δεν θα το είχες μαζί σου όταν θα το ήθελες. Αρα άχρηστο.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά από το να τα έχεις όλα σε ένα, παρά να πρέπει να κουβαλάς έξτρα συσκευή.

Και κακά τα ψέματα τα smartphones δεν προορίζονται για low-tech χρηστες που θέλει να παίρνει ένα τηλέφωνο και τέλος.

Παιδια ημαρτον με αυτην την τυφλη υποστηριξη στην apple. Τοσο καιρο γραφατε οτι οι 3,5 ειναι ιδανικες και δεν θελετε παντοφλα.
Τωρα λετε οτι οι 4 ιντσες ειναι ιδανικες γιατι καταφερε η apple και δεν εκανε το κινητο παντοφλα.
Σαν μωρα παιδια παιζετε. Χωρις παρεξηγηση οτι θελει ο καθενας αγοραζει, αλλα μην λεμε οτι να ναι.
Σε γυναικειο χερι οι 4 ιντσες και πανω ειναι παντοφλα και δυσκολα το χειριζεται. Σε αντρικο χερι δεν τιθεται θεμα.
Αλλωστε μιλαμε για smartphone. Smartphone χωρις 4 ιντσες οθονη τουλαχιστον δεν γινεται.
Ωραιο το iphone 5 μονο που επρεπε να ειχε βγει περσι.

Μαλλον δεν προσεξες τι εγραψα πιο πανω και προτρεχεις. Ναι, το 5ρι εχει 4 ιντσες, αλλα το μεγεθος αυξηθηκε κατα υψος κατά 10 μονο ΧΙΛΙΟΣΤΑ!
Αρα, μια χαρα το χειριζεσαι με το ενα χερι και τον αντίχειρα!