[Επίσημο] iPhone 5

δε σε καταλαβαινω δυστυχως.

Αυτο που ξερω σιγουρα, ειναι οτι οταν δοκιμασα να κανω παρομοια πραγματα στο galaxy s2 , δεν μπορουσα να τα κανω με το ενα χερι.
Ουτε το κινητο μου καθοταν καλα στη παλαμη,
Επρεπε οπωσδηποτε να το χειριζομαι με 2 χερια (ειδικα για απαιτητικες εφαρμογες).

Αυτο για μενα ειναι αποτρεπτικος παραγοντας (οχι ο μονος φυσικα).

Το iphone 4 μου καθεται πολυ καλα οπως ειναι.. κι εχει περιθωριο ακομη λιγο να μεγαλωσει στο υψος (οπως το iphone 5 δηλ.).
Αυτα ομως ειναι και λιγο υποκειμενικα.
Αν εσυ πχ εχεις πολυ μεγαλυτερα χερια και μπορεις και χειριζεσαι ανετα ενα κινητο σαν το galaxy 3 με το ενα χερι , τοτε παω πασο.

Απο κει και περα κοιτας τα υπολοιπα χαρακτηριστικα , λειτουργικο κλπ...

Δεν μπορώ να πιστεψω πως φυσιολογικός ανθρωπος δεν μπορει να χειριστεί ενα κινητο σαν το s2 με το ενα χερι ( εκτος και αν ειναι Ασιατης)

Επίσης δεν μπορω να πιστέψω πως το Iphone 5 απο θαυμα θα ειναι πιο βολικό με το ενα χερι εχοντας διάφορα στο υψος πχ απο το s2 μολις δυο χιλιοστά...
Ειμαι μεσαίου αναστήματος 1.73 και τα χερια μου μονο μεγαλα δεν τα λες...
Δεν γινεται εγω να μπορω και οι άλλοι όχι..
Δεν εχω τα δάκτυλα του τιραμολα ουτε του μιστερ φανταστικ

Παρεμπιπτόντως στην Ασια το S3 ( που εκει να δεχτω κάποιες δυσκολίες στο χειρισμό με το ένα χερι) στις πρωτες 100 μερες πούλησε πανω από εξιμισή εκατομμύρια συσκευές…
Και εμεις εδώ που έχουμε αναγάγει την μούντζα με την φαρδιά παλαμη σε εθνικό μας σπορ , μας φαίνονται μεγαλες οι οθόνες των 4.0 και 4.3 ιντσων;

Έτσι.. Για να πω την αλήθεια, οι 4.8" του S3 μου φαίνονται και εμένα κάπως πολλές και είναι και ένας λόγος που δεν το πήρα. ΑΛΛΑ οι 4.65" του Nexus είναι ιδανικές.. Είναι το όριο πιστεύω. Βέβαια παίζει ρόλο και το λειτουργικό, πιστεύω πως το Ativ S με WP8 και 4.8" θα είναι πιο άνετο από το S3 λόγω λειτουργικού, με τα μεγάλα tiles και χωρίς την ύπαρξη της Notification Bar.

τι να σου πω... μολις πριν απο λιγο γυρισα απο το bike festival ,και δοκιμασα ακομη μια φορα το S2 του κουμπαρου μου.
Και παλι τα ιδια... δεν μπορουσα να το κρατησω ανετα στο ενα χερι.
Δεν ενοιωθα σιγουρος οτι δε θα μου φυγει απο το χερι... και μονο γι αυτο ΓΙΑ ΜΕΝΑ απορριπτεται.
Ειναι πιο φαρδυ , αρκετα απο το iphone 4 που εχω. Το 5 ειναι πιο ψηλο και οχι πιο φαρδυ... γι αυτο και εξακολουθει να ειναι ανετο στο χερι (θα το διαπιστωσουμε καλυτερα οταν ερθει φυσικα).

Αν ομως εσενα σου κανει...no problem !!!:ernaehrung004:

samsung-gs3-vs-iphone5.jpg

Ακόμα δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει στα καταστήματα το νέο iPhone 5 και η Samsung παίζει full επίθεση με τη νέα της διαφημιστική καμπάνια. Η νέα διαφημιστική καμπάνια της Samsung με στόχο να πλήξει το iPhone 5 πριν καν ακόμα αυτό κυκλοφορήσει στα καταστήματα είναι γεγονός και όπως μπορείτε να δείτε...

http://fullpc.gr/news/mobile/full-e...feed&utm_campaign=Feed:+FullPC-GR+(FullPC.gr)

Προσωπικα και εμενα η οθονη των 4 ειναι οριακη και γενικα το μεγεθος του 4s.Βεβαια ειναι πως το χρησιμοποει ο καθενας,εγω το βαζω στη τσεπη απο το παντελονι,οποτε το 4 οριακα χωραει χωρις να κινδυνευει να γινει δωρο σε καποιον..
Οσον αφορα τις μεγαλυτερες οθονες και γενικως τα ογκοδεστερα κινητα απευθυνονται σε διαφορετικο καταναλωτικο κοινο στο οποιο προσωπικα δεν συγκαταλεγομαι και αυτο δεν εχει να κανει ουτε με μηλα ,ουτε με samsumg
Oταν ειδα to s3 το χαρακτηρισα μικρη φορητη τηλεοραση,που προφανως καλυπτει τις αναγκες καποιων-δεν ειναι καθολου κακο αυτο

Δεν εχω προβλημα με τη διασταση της οθονης, αλλα του κινητου.
Aν κρατησει ιδιες εξωτερικες διαστασεις και απλα αυξησει την οθονη (γινεται αυτο ευκολα αν καταργησει καποια στιγμη το home button και η οθονη παει απο ακρη σ ακρη)
δεν υπρχει προβλημα. To πλατος ειναι το προβλημα , οχι τοσο το υψος.

Μην ακούσουμε όμως αλλά όταν η Apple βάλει 4.3".. :D:D

Apple_A6_Chip_575px.jpg

Ας δούμε κ κάτι ουσιαστικό, πέραν του ξεκατινιάσματος, ποιό κινητό είναι καλύτερο, ομορφότερο κτλ... :a0210:

Ως γνωστόν λοιπόν στο νέο κινητό η Apple παρουσίασε έναν νέο επεξεργαστή, τον Α6, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες κ αυτό γενικά πέρασε στα ψιλά, καθώς κανείς δεν γνώριζε λεπτομέρειες...ο πλέον γνωστός όμως Anand Lal Shimpi του ιστοχώρου anandtech λοιπόν, μας λέει ότι ο Α6 είναι ο πρώτος επεξεργαστής που η ίδια η Apple δημιούργησε για τις φορητές της συσκευές, χρησιμοποιώντας τον ARMv7 σχεδιασμό ! Πράγματι η Apple είναι από ελάχιστες εταιρείες που μπορεί να επέμβει κ να σχεδιάσει μόνη της έναν ARM επεξεργαστή κ από ότι φαίνεται, αυτό έκανε τώρα. Ασφαλή ακόμα συμπεράσματα για το πως είναι δομημένος αυτός ο επεξεργαστής, δεν μπορούν να βγουν, μέχρι να γίνουν οι πρώτοι έλεγχοι από τις συσκευές που θα παραδοθούν.

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί όμως με σιγουριά είναι ότι, από τον κωδικό K3PE7E700F-XGC2 το νέο κινητό θα έχει 1 GB μνήμη, χρονισμένη στα 1066MHz (διπλό κανάλι LPDDR2 @ 32-bit και 512MB ανά κανάλι). Συγκεκριμένα, το K3P σημείναι ότι έχουμε μπροστά μας έναν επεξεργαστή με διπλό κανάλο LPDDR2 @ 32-bit. Το E7E7 σημαίνει ότι το κάθε κανάλι χρησιμοποιεί 512mb μνήμη, σύνολο 1GB δλδ. Οι τελευταίο δύο χαρακτήρες μας δείχνουν τον χρονισμό, δλδ 1066MHz.

Πηγές :
http://www.iphonehellas.gr/39166/iphone-5-custom-a6-1gb-ram/
http://www.anandtech.com/show/6292/iphone-5-a6-not-a15-custom-core
http://www.anandtech.com/show/6297/iphone-5-memory-size-and-speed-revealed-1gb-lpddr21066

Ο σχεδιασμος ειναι πολυ σημαντικος και ειναι πολυ προσεγμενος (ακομη μεγαλυτερη οθονη μπορει να χωρεσει στο μελλον αν καταργηθει το home button - χωρις να δυσκολεψει η χρηση του και χωρις ν αυξηθει το πλατος του).

Πραγματικά περίμενα να το έχουν εξαλείψει από αυτή τη γενιά
Πιθανά του χρόνου
Τι να πω - Μου φαίνεται παράξενο που το κράτησαν.
Ειδικά μιας και δε θέλουν να γίνει πιο μακρύ το κινητό

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Δε πρόλαβα να διαβάσω το άρθρο του anand
Αλλά το ‛κακό’ είναι ότι το καλοκαίρι αποχώρισε από την apple ο Jim Keller ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας των Α4 Α5 Α6,
Φυσικά ‛ουδείς αναντικατάστατος’ θα μου πείτε
Αλλά στην apple δε το βλέπουν πάντα έτσι

το προβλημα με το Home button, ειναι οτι δεν υπαρχει κατι να το αντικαταστησει στο Iphone.
Στο ipad ειναι ευκολο γιατι υπαρχει ο Getsure με τα 5 δαχτυλα (οχι μουτζα :flipout:) , ενω δεν γινεται να τη κανεις αυτη στο Iphone(μικρη επιφανεια).

Πραγματικά περίμενα να το έχουν εξαλείψει από αυτή τη γενιά
Πιθανά του χρόνου
Τι να πω - Μου φαίνεται παράξενο που το κράτησαν.
Ειδικά μιας και δε θέλουν να γίνει πιο μακρύ το κινητό

Με τη δομή που έχει το iOS, δύσκολα θα φύγει το κουμπί. Άλλωστε είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά του I.

Πιστεύω ότι η Apple δεν κάνει τίποτα τυχαία, και συγκεκριμένα δημιούργησε το iphone με βάση τον άνθρωπο
και όχι το τηλέφωνο σαν συσκευή. Το home είναι απαραίτητο κατά τη γνωμη μου διότι οι λειτουργίες του θα ήταν πιο δύσκολο
να εκτελεσθούν στην οθόνη. Υπαρχουν λειτουργίες όπου βολεύει να γίνονται χωρίς να κοιτάμε την οθόνη, όπως η φωνητική
κλήση ή ακόμα και η SIRI και οι διαφορες συχνές ενεργειες (συντομεύσεις).
Ο διακόπτης του αθόρυβου μου έχει λύσει τα χέρια αμέτρητες φορές.

Ο διακόπτης του αθόρυβου μου έχει λύσει τα χέρια αμέτρητες φορές.

Και σε εμένα το ίδιο,πολύ βολικό πράγμα.και απορώ που άλλες εταιρίες δεν το έχουν κάνει.

Άλλες εταιρείες έχουν το flip to silence. (κοινώς ακουμπάτε το κινητό με την οθόνη και το βουλώνει).

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Άλλες εταιρείες έχουν το flip to silence. (κοινώς ακουμπάτε το κινητό με την οθόνη και το βουλώνει).

Καλο κ αυτο αλλα βάζεις το κινητο με την οθόνη του σε ότι επιπλο να είναι κ μπορεί να χαραχθεί, ενω αν το γυρίσεις προφανώς βγαίνει απο την σιγαση...αν θες σιγαση αλλα να βλέπεις την οθόνη, τι κανείς; Βολικό πολυ το κουμπί στο πλάι ακόμα κ στο iPad που έχω.

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

To flip to silence είναι το αναποδογύρισμα.
Το palm touch to mute είναι το άγγιγμα της οθόνης με την παλάμη.

Μιχάλη άσε, έχουν ξεφύγει οι κορεάτες σε τέτοια κολπάκια. Ουτε διακοπτάκια ούτε ξεδιακοπτάκια.

Υ.Γ. και που να δείτε το screenshot πως γίνεται.....

Last edited: