[Επίσημο] iPhone 5

xaxa...

post-49627-0-32945300-1348046560_thumb.jpg

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Ρε Συριε, το "προφανως" σου μου αρέσει! :p
Αν ηταν τοσο προφανές, θα το ειχαν κανει εδω και καιρο. Υπαρχουν θέματα εργονομιας, τα οποια για αλλες εταιριες ειναι αδιαφορα, οχι ομως για την apple.
Αλλωστε, αν ήθελε, θα ακολουθουσε την λογικη "παντοφλας" πολυ εύκολα, τα κοστη ειναι γελοια σε αυτο το επίπεδο.
Τεσπα, εδω θα ειμαστε σε μερικα χρονια να δουμε..

Το ειπα ήδη, δεν το κανουν γιατι απλως δεν εχουν λογο να το κανουν ακόμα.

Ειπαμε, με το σταγονόμετρο.

Αν δωσουν τωρα φαρδύτερη οθόνη, τι θα κανουν στο 6;

Τους παίρνει ακόμα να μην ειναι τοσο μεγαλο οσο ο ανταγωνισμός; Αυτό δίνουν.

Τηλεφωνο ειναι, τα περιθωρια αλλαγων ειναι πεπερασμενα πλεον.

Καποια στιγμη θα αλλαξουν αναγκαστικα και το iOS (γιατι πλεον ειναι πολυ παλιό και αν και καλαίσθητο και γρήγορο, εχει αρχίσει να γίνεται βαρετό - ο λόγος που θα αλλαζα το iPhone - ο λογος που δεν το κανω (οχι ακόμα τουλαχιστον) ειναι οτι βαριέμαι τις αλλαγες :p)

btw Με αφορμή την όλη συζήτηση, επιασα το 4αρι και παρατηρησα τι ''περιθωριο'' έχει στα (οχι μεγαλα) χέρια μου. Ε, άνετα θα μπορουσε να ειναι αρκετούτσικα φαρδύτερο.

Δεν ειναι ολα τόσο απλα ή απλοικα.. Η apple εχει δημιουργησει ενα killer product το οποιο της αποφερει μονο του cash που αντιστοιχεί στα ετησια εσοδα της google!
Επομένως, ειναι πολυ προσεκτικη και συντηρητική στις οποιες αλλαγές κάνει, γιατι δεν θελει να χασει το αγοραστικο της κοινό.
Επιπλέον περαν των θεματων εργονομίας (ενα μικροτερο μεγεθος συνολικα ειναι πάντοτε πιο εργονομικο στο χερι απο ενα μεγαλύτερο), υπαρχουν και θεματα συμβατοτητας με τα υπαρχοντα Apps, ωστε να αποφευχθει το fragmantation που επικρατει στο android οπου τα ιδια apps πρεπει να παιξουν σε ενα καρο διαφορετικα μεγέθη οθονης και αναλύσεων..
To ιδιο ισχυει και για το IOS. Παροτι λιγοτερο φαντεζι απο το android, παραμενει πολυ πιο λειτουργικό, σταθερό και εύχρηστο, κατι που δεν πρεπει να θυσιαστει χαρην του εντυπωσιασμού..

Δεν διαφωνώ Τακη.

Για σκέψου όμως, η όλη ιστορία όμως δεν αρχίζει να μυρίζει Microsoft.......;

Σε πολλά επιπεδα: Συνήθειας από εμας τους χρήστες, ''Δέσμευσης'' από ένα παλιό λειτουργικό / θεματα συμβατότητας κλπ

Θα μου πεις, εταιρίες ειναι, τί να κανουν;

Να ευχομαστε (και να βοηθάμε ίσως κιόλας) να υπάρχει ανταγωνισμός (γιατι αλλιώς θα βλέπουμε το iOS με μονη αλλαγη τις σειρές τα κουτακια να αυξάνονται καθε 2 χρόνια μεχρι η κόρη σου να τελειωσει το σχολείο :p)

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Δεν διαφωνώ Τακη.

Σε πολλά επιπεδα: Συνήθειας από εμας τους χρήστες, ''Δέσμευσης'' από ένα παλιό λειτουργικό / θεματα συμβατότητας κλπ

Να ευχομαστε (και να βοηθάμε ίσως κιόλας) να υπάρχει ανταγωνισμός (γιατι αλλιώς θα βλέπουμε το iOS με μονη αλλαγη τις σειρές τα κουτακια να αυξάνονται καθε 2 χρόνια μεχρι η κόρη σου να τελειωσει το σχολείο :p)

Νταξ, ως ενα σημείο ναι, οταν γίνεσαι leader της αγορας, γινεσαι πιο συντηρητικος στις επιλογες σου.. Ομως, σε αντίθεση με την MS δεν νομίζω ότι η apple εχει επαναπαυτεί και συνεχιζει να καινοτομεί.. Πχ φέτος με τον νέο Α6 επεξεργαστή και το γεγονος πως παρα την μεγαλύτερη οθόνη, εκαναν το ιphone πολυ ελαφρύτερο και πιο λεπτό, χωρις μαλιστα χρηση πλαστικων όπως οι ανταγωνιστες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Όχι, όχι και όχι από τη δική μου εμπειρία :)

Μπραβο εις τριπλούν :p Αφου εσυ είσαι ικανοποιημένος με την επιλογη σου, αυτο μετραει..

Eχεις ενα δικιο... αλλα μη ξεχνας οτι η Apple ειναι αυτη που καινοτομει εδω και 10 χρονια.
Η ΜS δεν καινοτομησε ποτε, οι χρηστες της δεν ηταν - ειναι ποτε ικανοποιημενοι, δεν εβγαλαν ποτε κατι πρωτοποριακο, ηταν παντα πισω απο τις εξελιξεις.
Δεν συγκρινονται για μενα .

Απλα η Apple θα μπορουσε να δωσει περισσοτερα, αν ο ανταγωνισμος ειχε να δειξε κατι καλυτερο, σε ολα τα επιπεδα.

Δεν διαφωνώ Τακη.

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Νταξ, ως ενα σημείο ναι, οταν γίνεσαι leader της αγορας, γινεσαι πιο συντηρητικος στις επιλογες σου.. Ομως, σε αντίθεση με την MS δεν νομίζω ότι η apple εχει επαναπαυτεί και συνεχιζει να καινοτομεί.. Πχ φέτος με τον νέο Α6 επεξεργαστή και το γεγονος πως παρα την μεγαλύτερη οθόνη, εκαναν το ιphone πολυ ελαφρύτερο και πιο λεπτό, χωρις μαλιστα χρηση πλαστικων όπως οι ανταγωνιστες...
Ελα τωρα που η (παντελώς άχρηστη) CPU και οι μικρες διαφορες στο βαρος ειναι καινοτομίες...

Καινοτομία ήταν η οθόνη του iPAD 3 (και του iPhone 4).

Καινοτομία ίσως είναι (να τα δοκιμάσουμε) τα νέα ακουστικά (για το iPod τουλάχιστον ή γενικά γι αυτους που ακούνε μουσική)

Καινοτομία θα ήταν μία πλήρως λειτουργική Siri.

Καινοτομία θα ήταν ένα καλό φρεσκάρισμα του iOS.

Ρε Συριε, δεν ειναι καινοτομια να βαζεις διπλασιας ισχύος CPU, δικης σου σχεδιασης, η οποια να εχει μικροτερη κατανάλωση, σε ενα μικροτερο case αλλα με μεγαλυτερη αρα πιο ενεργοβορα οθόνη;! Δεν ειναι επανασταση, ειναι ομως πρόοδος!

700$ η μετοχη της apple σημερα.

Τους εχουμε κανει μαγκες

Θα παρω και εγω το 5, αν μου κοστισει μαξ 100 αντε κομματια να γινει 150.

Τα 700 ευρω ειναι τιμη που απευθυνεται σε εργοστασιαρχες πλεον....

Eχεις ενα δικιο... αλλα μη ξεχνας οτι η Apple ειναι αυτη που καινοτομει εδω και 10 χρονια.
Η ΜS δεν καινοτομησε ποτε, οι χρηστες της δεν ηταν - ειναι ποτε ικανοποιημενοι, δεν εβγαλαν ποτε κατι πρωτοποριακο, ηταν παντα πισω απο τις εξελιξεις.
Δεν συγκρινονται για μενα .

Απλα η Apple θα μπορουσε να δωσει περισσοτερα, αν ο ανταγωνισμος ειχε να δειξε κατι καλυτερο, σε ολα τα επιπεδα.
Η Apple καινοτόμησε, ναι και τις χρωσταμε ως καταναλωτες (αρκεί βεβαια να μη τη (χρυσο)πληρώνουμε κιόλας ελλείψει ανταγωνισμου...)

Αλλα για την MS διαφωνώ:

Καινοτόμησε πολλά χρονια πίσω απλώς, με τα Win (και με τα πρώτα και τα XP).

Το γεγονός ότι προσέφερε μία πλατφόρμα (ακόμα και το DOS) για να μπορέσουμε να κάνουμε, από τότε και μέχρι σήμερα, άπειρα πράγματα (κάποια απο τα οποία ακόμα η Apple δεν τα προσφέρει - πχ games, htpc, δουλειά (εξειδικευμένη)) δεν ειναι καινοτομία;

Απλώς αυτά τα έχουμε ''συνηθίσει'', τα θεωρούμε δεδομένα, γκρινιάζουμε και χαιρόμαστε με το νέο, αυτό το με το οποίο έδωσε ''χρωμα'' στην ζωή μας η Apple.

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Ρε Συριε, δεν ειναι καινοτομια να βαζεις διπλασιας ισχύος CPU, δικης σου σχεδιασης, η οποια να εχει μικροτερη κατανάλωση, σε ενα μικροτερο case αλλα με μεγαλυτερη αρα πιο ενεργοβορα οθόνη;! Δεν ειναι επανασταση, ειναι ομως πρόοδος!
Προοδος ειναι, καινοτομία όχι.

Για τη CPU τα χουμε πει βρε Τακη 100 φορες: Ακόμα και αυτη του 4S παραμένει σε ένα τεράστιο ποσοστό αχρησιμοποιητη απο το 90% των χρηστών, στο 90% των περιπτώσεων.

Τους εχουμε κανει μαγκες

Ετσι ακριβώς!

Μιλας σε λαθος ανθρωπο !!!
Εγω δεν ειχα ποτε pc , ξεκινησα με πραγματικα καινοτομα προιοντα (spectrum, amstrand , AMIGA, kai Macintosh) .
Aυτα ηταν πργαματικα καινοτομα μηχανημτα και η Apple καινοτομει εδω και 3 δεκαετιες.
Η MS μονο αντιγραφες εκανε , και μαλιστα κακιστες.
Ειχα GUI απο το 85 , οταν η MS ειχε μονο dos μεχρι τα μεσα της επομενης δεκαετιας !!!

Pc αναγκαστηκα να παρω μονο επειδη ειχαν στη δουλεια μου και δουλευαν συγκεκριμενα προγραμματα.
Η ΜS για μενα, μονο πισω πηγε τη τεχνολογια...

Η Apple καινοτόμησε, ναι και τις χρωσταμε ως καταναλωτες (αρκεί βεβαια να μη τη (χρυσο)πληρώνουμε κιόλας ελλείψει ανταγωνισμου...)

Αλλα για την MS διαφωνώ:

Καινοτόμησε πολλά χρονια πίσω απλώς, με τα Win (και με τα πρώτα και τα XP).

Το γεγονός ότι προσέφερε μία πλατφόρμα (ακόμα και το DOS) για να μπορέσουμε να κάνουμε, από τότε και μέχρι σήμερα, άπειρα πράγματα (κάποια απο τα οποία ακόμα η Apple δεν τα προσφέρει - πχ games, htpc, δουλειά (εξειδικευμένη)) δεν ειναι καινοτομία;

Απλώς αυτά τα έχουμε ''συνηθίσει'', τα θεωρούμε δεδομένα, γκρινιάζουμε και χαιρόμαστε με το νέο, αυτό το με το οποίο έδωσε ''χρωμα'' στην ζωή μας η Apple.

Τους εχουμε κανει μαγκες

Ετσι ακριβώς!

Το καλοκαιρι (29 Ιουνιο) του 2007 που παρουσιαστηκε το πρωτο iphone, η τιμη της μετοχης εκλεισε στα 122 δολλαρια.

702 $ σημερα, 32 περισσοτερα απο οτι μολις 6 μερες πριν, την μερα που παρουσιαστηκε το 5αρι.

Με συγχωρειτε :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep:

Last edited:
Ελα, ρε Γιάννη, τι κόλλημα είναι αυτό με την MS;

Κι εγω τα ιδια ακριβώς μηχανακια είχα (βάλε και Atari πιο πριν :p).

Ναι, αυτά ηταν πραγματικά επαναστατικά (καμία σχέση με την MS - αλλά και με την Apple νομίζω). Αλλά μιλάμε για τις απαρχές των Home Computers (όπου οι ευκαιρίες και τα άλματα ήταν τερατώδη) και επισης για εταιρίες που δεν υπάρχουν πλεον (επι της ουσίας).

Μετά πήρα αναγκαστικά PC γιατί απλούστατα δεν υπήρχε άλλος δρόμος να κάνεις και δουλειά και games.
Απολύτως ‘’τεχνολογικά’’, ναι η MS ισως δεν έκανε ποτέ το μπαμ όπως η Amiga αλλά τις χρωσταμε πολλά για όσα μπορούμε να κάνουμε ακόμα και σήμερα μόνο με αυτά που μας δίνει αυτή.

Το να λες ότι η MS κάνει μόνο αντιγραφές και η Apple μονο καινοτομίες είναι….βλ. attached photo…

Η μαγκια της Apple δεν είναι αμιγώς ‘’τεχνολογική’’. Είναι περισσότερο ‘’αισθητική’’ / ‘’πρακτική’’ θα έλεγα. Αυτό φυσικά δεν μειώνει την αξία της.

Όπως αντιστοίχως δεν μπορείς να μειώσεις την αξία των εργαλείων της MS (ασχετως αν δεν είναι τοσο όμορφα ή / και πρακτικά μερικές φορές).

Για μένα, ‘’αμιγώς τεχνολογικά’’ η Apple καινοτόμησε με το ipod (αν και είχα και το Rio πριν), με το iOS (αυτό ναι!) άντε και με το iPad (όχι λίγα φυσικά…εξ’ ου και η θέση της τώρα).

Attachments

• Jobs.jpg
    Jobs.jpg
    58.8 KB · Views: 135
Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Προοδος ειναι, καινοτομία όχι.

Για τη CPU τα χουμε πει βρε Τακη 100 φορες: Ακόμα και αυτη του 4S παραμένει σε ένα τεράστιο ποσοστό αχρησιμοποιητη απο το 90% των χρηστών, στο 90% των περιπτώσεων.

Πάντως σε video που είδα, η βελτιωση απο το ηδη ταχυτατο 4s ειναι εντυπωσιακη, ειδικα σε εφαρμογες οπως η camera που τραβαει φωτός με ταχυτητα πυροβόλου ή και κανει επεξεργασία εικονας και stitching στο panorama mode, σχεδον σε πραγματικο χρόνο. Μπορει να μην απαιτειται απο τις περισσοτερες εφαρμογες, αλλα ειναι παντα καλο να εχεις εξτρα γκαζι, ειδικα οταν στηριζεται σε ενα solid σασι (IOS).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5

Πάντως σε video που είδα, η βελτιωση απο το ηδη ταχυτατο 4s ειναι εντυπωσιακη, ειδικα σε εφαρμογες οπως η camera που τραβαει φωτός με ταχυτητα πυροβόλου ή και κανει επεξεργασία εικονας και stitching στο panorama mode, σχεδον σε πραγματικο χρόνο. Μπορει να μην απαιτειται απο τις περισσοτερες εφαρμογες, αλλα ειναι παντα καλο να εχεις εξτρα γκαζι, ειδικα οταν στηριζεται σε ενα solid σασι (IOS).
Παρηγγειλε το, μη μας ζαλίζεις! :p :p :p

Επειδή συζητήθηκε η καινοτομία. Το iphone 5 δεν καινοτομεί σε κάποιον τομέα απλώς παρουσιάζει
μια φυσιολογική εξέλιξη του ηγέτη της κατηγορίας. Καινοτομία στην κατηγορία θα ήταν πχ η χρήση
εναλλακτικής πηγής ενέργειας, το display με ολόγραμμα, η τεχνητή νοημοσύνη (όχι η SIRI),
η χρήση νανοτεχνολογίας στο hardware. Ξέρω πήγα λίγο μακρυά (troooollll) αλλά όλα τα υπόλοιπα
αξιοποιούν υπάρχουσα τεχνολογία. Ακόμη και το retina display δεν είναι καινοτομία, είναι απλά διαφορετική
υλοποίηση της διάταξης των πίξελ στο ίδιο πάνελ.