[Επίσημο] iPhone 5S

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Δεν φαίνεται να φταίει ο coprocessor ή το λογισμικό.. Κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν recalibration χωρίς επιτυχία.

Οπότε μάλλον φταίει ο ίδιος ο αισθητήρας.. και αυτό σημαίνει αντικατάσταση της συσκευής.

Η αλήθεια είναι δεν με χάλασε ως το πρώτο b-day present της ημέρας.. :D

Ο coprocessor φυσικά και δε φταίει, ένας μικρός πυρήνας ARM είναι που δε μπόρεσαν να ενσωματώσουν στο SoC.

Και το recalibration μπορεί να είναι software issue – νταξ ειδικά για racing/gaming, εννοείται ότι κανονικά κάνεις recalibrate με την είσοδο σου στο παιχνίδι.

Οι sensors είναι επώνυμοι και καλοί πάντως

Πάντως είναι εντυπωσιακό το πόσο πολύ βασιζόμαστε πια στους sensors.

ta 64 bit ειναι ηδη εδω και σε εφαρμογες !

http://appleinsider.com/articles/13...ed-new-audio-video-features-in-apps-and-games

To Xcode εξαιρετικά εύχρηστο
Και το SoC καταπληκτικό για την εποχή μας
To ΝΕΟΝ ειδικά είναι πολύ σημαντικό για multimedia εφαρμογές. Ότι ακριβώς έκανε το SIMD για χ86. (Υπάρχουν NEON libs for FIR,IIR,FFT etc.)

Παρεμπιπτόντως, παρόλο που κατάφεραν να έχουν κάποιοι convolution engine, ακόμα και σήμερα, αξιοποιώντας δύο τέρατα κάρτες γραφικών ~500watt, και πάλι η ισχύς δεν είναι αρκετή για όσα θα θέλαμε να κάνουμε στο audio.
Μόλις πρόσφατα είδαμε και δύο απρόσμενες εξελίξεις, το xboxOne θα έχει έξτρα DSPs (inside SoC) , ενώ DSP θα ενσωματωθεί και σε κάρτες ΑΤΙ. Περίεργο καθώς θεωρητικά τα FFTs τον τελευταίο καιρό υπήρχε πολύ push αυτά τα παράλληλα workloads να τα ρίχνουμε σε SIMD ή GPGPUs.
Είμαι σίγουρος ότι αύριο μεθαύριο θα δούμε και σε κινητά κώδικα τύπου OpenCL να έχει καλύτερα αποτελέσματα από σημερινές υλοποιήσεις. Γιατί όσοι χρησιμοποιούν ΝΕΟΝ πιθανά να αξιοποιήσουν αύριο μεθαύριο και τη GPU, ενώ άλλοι που είδη είχαν κάνει τα πρώτα βήματα τους σε GPU FFTs etc. σήμερα έχουν GPUs διπλάσιων δυνατοτήτων.

Γενικά μόνο καλό μας κάνει η συνύπαρξη όλων αυτών των τεχνολογιών, η διασπορά τους, και ολοένα ευρύτερη χρήση τους.

μπα... δε νομιζω, μαρκετιγκ ειναι! :p

το παραπάνω άρθρο marketing περισσότερο είναι παρά τεχνικό αλλά προσπαθώ να γράφω και τίποτα τεχνικό παραπάνω :HTEHETH63:

Όσον αφορά και την ασφάλεια
Και μιας και έχουμε το νέο SoC της Apple
Το ARM64 (apple term) έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες για virtualization
Θα επιτρέψει πιο εύκολη και γρήγορη υλοποίηση virtual machines, και έχουμε δει προσπάθειες όπου υπάρχει ένας Hypervisor και δύο VMs. Λ.χ. Ένα για τη δουλεία και ένα για προσωπική χρήση. Κάποιοι λένε ότι είναι και ο καλύτερος τρόπος για να ενσωματώσεις και ένα τρίτο VM για games , ένα για παιδιά κ.ο.κ. αλλά νομίζω το πάνε μακριά
Ενώ θεωρητικά θα μπορούσαμε να έχουμε κάτω από ένα Hypervisor , να τρέχουν iOS / win / android και ο χρήστης να κάνει απλά ένα VM switch και να βλέπει το αγαπημένο του περιβάλλον.
Φυσικά δε θα άρεσε στις εταιρίες
Φυσικά KVM support έχουμε σε arm http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTMxODI αλλά υλοποιήσεις με όλα τα λειτουργικά δε θα δούμε :(
H MS και apple θα θέλουν αν έχουν το Hypervisor οι ίδιες…
Αν θυμάστε σε πρόσφατα νέα λέγαμε ότι 3-5 υπάλληλοι της Nokia είχαν έτοιμο το android Να τρέχει σε nokia. Μη φανταστείτε ότι ήταν οι πιο έξυπνοι του πλανήτη. Και η apple και η MS έχουν τεχνικούς που σε δυο μέρες θα μπορούσαν να τα καταφέρουν. Heck ένα σορό πιτσιρικάδες κάνουν μόνοι τους compile το android τους, και τα φθηνά χοννκονέζικα androids έχουν πάντα custom builds που γίνονται στο πόδι.

Ενώ AMD/Qualcomm θα χρησιμοποιήσουν τα πολυπύρηνα ARM64 κατά βάση για μπολικα VMs

Σε κινητά δε νομίζω παρόλα να δούμε πολλά VMs … για λόγους Marketing./;

Από ότι φαίνεται πάντως το πρόβλημα με τον αισθητήρα στο 5S είναι υπαρκτό κ μεγάλης έκτασης !
Η Apple έχει δεσμευθεί να απαντήσει αν θα λυθεί κ πως.

to 5s στα χερια ενος επαγγελματια φωτογραφου του Νational Geographic !

http://proof.nationalgeographic.com...of-the-scottish-highlands-with-the-iphone-5s/

With intense use (I’ve made about 4,000 pictures in the last four days) I’ve discovered that the iPhone 5S is a very capable camera. The color and exposures are amazingly good, the HDR exposure feature does a stunningly good job in touch situations, the panorama feature is nothing short of amazing—seeing a panorama sweeping across the screen in real time is just intoxicating. Best of all it shoots square pictures natively, a real plus for me since I wanted to shoot for Instagram posting.

nat.jpg

η Qualcomm τα "μαζευει" για τα 64 bit .... ανεμενομενο! :smash:

http://www.macrumors.com/2013/10/08...mmick-comments-about-the-a7s-64-bit-benefits/

http://www.macworld.com/article/205...from-apple-a7-marketing-gimmick-comments.html

“The comments made by Anand Chandrasekher, Qualcomm CMO, about 64-bit computing were inaccurate,” said a Qualcomm spokesperson in an email. “The mobile hardware and software ecosystem is already moving in the direction of 64-bit; and, the evolution to 64-bit brings desktop class capabilities and user experiences to mobile, as well as enabling mobile processors and software to run new classes of computing devices.”

Σήμερα έπαιξα με το 5s λογο ενός φίλου που το αγορασε από Αγγλια .
Στην αρχη νόμιζα ότι ηταν το πενταρι αλλα μου ειπε πως μόλις χτες του ηρθε η έκδοση των 32gb σε μαυρο χρωμα.
Την τιμη που ακουσα στην αρχη δεν την πίστεψα μεχρι που μου έδειξε από το ebay τον πωλητη που το αγόρασε .
Τιμη χωρις μεταφορικά 746 λιρες Αγγλίας δηλαδη 880 ευρω…
Σημερα είναι λιγο φθηνοτερα από ότι βλεπω αλλα και παλι οι τιμες είναι πανω από τα 830 ευρω συνεπώς μην λεμε πως μονο στην ελλαδα είναι ακριβά.
Και αλλου τα ιδια είναι.

Δεν μπορω να πως πως ασχολήθηκα πολύ γιατι τελικα οι περιβόητες αλλαγές από κοντα δεν μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση συν το ότι για μια ακομη φορα στην home screen ειχα τα ιδια βαρετα κουτακια όπως και στο παρελθον.
Η σημαντική διαφορα για μενα είναι πως μου εδωσε την αίσθηση του πιο αργου iphone που εχω πιασει στα χερια μου
Ξερω για αυτό θα πειτε καποιοι πως φταίνε τα αργα εφε αλλα και εγω θα απορήσω που δεν σκέφτηκαν να βαλουν μια ρύθμιση που να μειώνεις σε επίπεδα τον χρονο των εφε.
Από ότι μου ειπε ο φιλος που το εχει υπάρχει ρύθμιση που τα απενεργοποιεί αλλα δεν την εβρισκα ( ουτε και αυτος) και δεν το παραζάλισα.
Επισης μου εκανε αρνητική εντύπωση η αργη ανταπόκριση του button αφου κάθε φορα που ηθελα να βγω στην home screen σαν να μην ειχε την αμεσότητα του παρελθοντος .
Σε σύγκριση παντως με το lg g2 που ειχα στα χερια μου νωρίτερα το g2 είναι σφαίρα.
Στο σκρολαρισμα πανω κατω δεν παρατήρησα καποιο κόλλημα αλλα κάθε φορα που εβγαινα από καποια εφαρμογή ειχα λαγκ κανονικό.
Ζητημα μια φορα να μην λαγκαρισε από επιστροφή εφαρμογης στην Home screen .
To δοκιμασα σε αρκετες οπως app store , i tunes store ,i books , dialer, στον καιρο ,mail, ebay και σε ολες έδειξε την ιδια συμπεριφορά.

Ειμαι περιεργος για τους φιλους που εχουν το προηγούμενο iphone αν θα τους φανει το ιδιο γρήγορο.
Με αυτά τα εφε πάντως δεν νομίζω.

το ios 7 εχει animation που εχουν καπως αργο timming.
Σε καμια περιπτωση δεν ειναι αργο ή εχει αργη αποκριση, ουτε το iphone 5 που εχω... ποσο μαλλον το 5s.
Απλα σου κανει εντυπωση επειδη ειχε το ios 7 , που εχει πολυ διαφορετικη αισθηση απο τα προηγουμενα.

Οσο για λαγκαρισμα... στο iphone 5 καθολου, στο 4s της γυναικας μου ελαχιστο.

Last edited:
Πάντως επειδή μου κίνησε την περιέργεια αυτό που είδα έψαξα στο YouTube και υπάρχουν αρκετά βιντεάκια που συγκρίνουν το πενταρι με ios6 vs ios 7 και το αποτέλεσμα είναι καθαρά υπέρ του ios 6 σε σπιρτάδα και αμεσότητα.
Έψαχνα να βρω και κάποιο βίντεο που να συγκρίνει i5 ios6 με i5s ios7 αλλά μάλλον δεν το σκέφτηκε κανείς.
Θα είχε ενδιαφέρον

εχει διαφορετικα animation, με πολλα layers ,parallax klp.
Θελει να σου δινει την αισθηση ενος ενιαιου χωρου, που "κινεισαι" μεσα σ αυτον.
Θελει λιγο tweaking ακομη, αλλα μετα απο τοσο καιρο μαζι του (το εχω βαλει απο το καλοκαιρι) , δε γυρναω πισω !:p

για όσους λένε οτι η apple δεν αντιγράφει:p
[video=youtube;DNw457joq5I]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DNw457joq5I#t=11[/video]

se 5s παντως εχουν αναφερθει περισσοτερα κρουσμσατα crash απ οτι σε 5 και παλιοτερα.
Αυτο εχει προφανως να κανει με την ελλειψη ακομη βελτιστοποιησης του κωδικα και ειδκα σε 64bit.
Οι devs θελουν λιγο χρονο για να περασουν και να φτιαξουν σωστα τις εφαρμογες τους...

http://www.macrumors.com/2013/10/11...-twice-as-often-as-on-iphone-5c-and-iphone-5/

το ιδιο συνεβη πριν 2 χρονια οταν εβγαλε τη πρωτη 64Bit εκδοση του final cut... fcpx.
Οι πρωτες εκδοσεις ειχαν αρκετα προβληματα και ελλειψεις... αλλα η διαφορα αποδοσης και το κερδος απο τη μεταβαση αυτη, γρηγορα εξαλλειψαν τις οποιες αντιρρησεις-επιφυλαξεις.

Last edited:
iphone 5 vs 5s Camera in Patagonia !

http://austinmann.com/trek/iphone-5s-review-patagonia

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

mann-travel-photo-5s-laguna.jpg

Last edited: