[Επίσημο] iPhone 5S

...εγώ πάλι Τάκη μου....δεν καίγομαι ιδιαίτερα για την Retina σε αυτά τα μηχανήματα...στα iPhone και iPad δεν το συζητώ...

ΥΓ: αν βγάλουν Air με Retina θα τα πεθάνουν τα MBP...

Οχι ακριβως, διοτι τα MBP εχουν μεγαλυτερη ισχυ και χωρητικοτητα.. Το Air στοχευει στην απολυτη φορητοτητα..

Καλα εννοειται.. Καθε χρονο και πιο τουμπανο ειναι ολα!
Α, και οθονη απο οθονη διαφερει.. Εγω οποτε βλεπω την οθονη του Retina του αφεντικου, αρρωσταινω! :p

Ειδα τις προαλλες μια 15αρα retina και ηταν οντως super smooth.

Οταν μετα ειδα την 17αρα μου 1920 θυμηθηκα Sony εποχες.

Πως δλδ, όταν η Sony εβγαζε κατι τυπου ''FI'' εκανε το ''απλο'' επιτηδες να φαινεται χαλια για προωθησει το ''νεο''.

Θελω να πω, η Apple κατι δεν κανει καλα στο ''smooth fonts'' στις μη retina οθονες με αποτελεσμα τα γραμματα να φαινονται ασχημα (πολυ aliasing πχ).

Και ειναι σαφως θεμα ''ρυθμισης'' γιατι στις 17 τα 1920 πρεπει να ''ξυρίζουν'' (οπως άλλωστε κανουν οταν, στο ιδιο μηχανημα, τρεχω Win).

YG... μη βαζεις smooth στα settings , δε χρειαζεσαι αλλωστε.

Δεν ειπα πουθενα ότι εβαλα.

Απο default το εχει (και θελω να το βγαλω).

Το αντίεθτο μαλιστα: Με ενοχλεί ιδιαίτερα απο την εποχη που πρωτοπαρουσιαστηκε στα Win (clear type).

Στα Win τουλαχιστον απενεργοποιείται, στο Mac, αν θυμαμαι καλά, οχι (διατηρω μια επιφυλαξη γιατι εχω να το κοιταξω πολυ καιρο).

Οταν το πρωτοπηρα παντως θυμαμαι ότι υπηρχαν σοβαροι περιορισμοί σε αυτόν τον τομέα. Νομίζω ότι μπορούσες να παιξεις με το ''smooth'' μεχρι ενα μεγεθος γραμματοσειράς (το οποίο ηταν πολύ μεγαλο - ακριβώς το αντιθετο απο αυτο που θελω δλδ: τα fonts να ειναι ''1:1'' pixels).

Δεν ξερω αν από Mountain Lion και μετα (που δεν εχω βαλει) εχει αλλαξει κατι.

Αυτη την επιλογη λεω Γιαννη.

Σε Snow Leopard μαλιστα εχει απο κατω και εξτρα επιλογη ''Turn off text smoothing for font sizes X and smaller'', οπου Χ δινει επιλογη 4 - 12 (βηματα 2).

Καταρχην η πρωτη επιλογη δεν δουλευει. Checked or uncheked το box το smooth γινεται με το ζορι.

Πας λοιπον να ρυθμισεις απο τη 2η επιλογη οπου ομως εχεις περιορισμο τα 12. Γιατι δλδ να μη με αφηνει να το κλεισω και σε μεγαλυτερα;

Αυτες οι ανωμαλιες της Apple...

Ποιες εντυπωσεις;

Αφου τις γραφεις εδώ και 1,5 μηνα, ξέρουμε.

:p

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

LOL
Τις δικες σου απο την παντοφλα δεν διαβαζω και ανησυχω... :p

Εχω γραψει ηδη σκορπιες μερικες (χθες για το keyb πχ)

Εχω πει επισης ότι θα ανοιξω ενα νημα με αναλυση.

Χθες εστησα το παλιο μου 4S με 7.0.3 για να το δωσω και θυμηθηκα ποσο πιο ''fluid'' ειναι το iOS απο το Andoid και προς στιγμήν πηγα να λυγίσω...

Και σημερα μου εμφανίζεσαι κι εσυ με την παπαριά σου!

Ε, δλδ, έλεος!

:p

ΥΓ Περαν της πλακας, τελικα ο βασικός λόγος που δεν κρατησα το iPhone ειναι ότι εχω σιχαθεί τα κουτακια....θα τα γραψω και αναλυτικα καποια στιγμη οταν προλαβω...