[Επίσημο] iPhone 5S

Εγω περιμενω το Iphone με παντοφλοθόνη και μετα να δω τα αγαπημένα μας μέλη λάτρεις του μηλόφωνου (που δεν θέλουν μεγάλη οθόνη) τι θα λένε........ :music-smiley-005:

Δεν μπορω να μιλησω για άλλους, εγω ομως προσωπικά θα μεινω στο μοντελο με τις μικροτερες διαστάσεις..

το αν θα βγαλει ή οχι κινητο με μεγαλη οθονη, δεν αλλαζει τα δεδομενα ουτε τις αποψεις μας.

Ειναι σιγουρο οτι ενα κινητο με οθονη 3.5- 4.3 ειναι πολυ πιο βολικο για μικρα παιδια - γυναικες και αυτους που θελουν χρηση με το ενα χερι.
Προφανως και μας αρεσουν ο μεγαλες οθονες, και αν βγαλει η apple τετοιο κινητο, θα το σκεφτω σοβαρα αν θα το παρω ή οχι.

Αυτο ομως δεν θ αλλαξει την αποψη μου , οτι θα γινει πιο δυσχρηστο, ειδικα για τη χρηση που το θελω.

Αυτο που φυσικα θα με κρατησει , ειναι το ios και οχι το μεγεθος …

Υπαρχει παντα η περιπτωση να βγαλει 2 κινητα με διαφορετικα μεγεθη… τοτε θα δουμε τι θα κανουμε.

Εγω το θεωρω σίγουρο πως, εαν βγαλει "παντοφλα", θα εχει παραλληλα και ενα μικρο με full specs.

Τακη, ουτε είπα ότι όλοι θελουν μεγαλύτερη οθόνη ούτε ότι όλοι ειναι προβατα, μην μου βάζεις λόγια στο στόμα.

Επισης, το θεμα των λόγων που η Apple ακολουθεί αυτη την πολιτική, σαφώς και δεν ειναι θέμα ''αμέσου'' κόστους, ούτε αυτό το είπα.

(προφανως ειναι θεμα του να πουλήσει όσα περισσότερα μπορεί πριν κανει σοβαρη αλλαγη - γιατι καποια στιγμη φυσικα η αγορα θα βρεθει σε τεχνικό αδιεξοδο (δεν θα μεγαλώνουν οι οθόνες για πάντα) - οπότε θα ξεζουμίσει τους πελάτες όσο περισσότερο μπορεί μέχρι τότε - πασίγνωστα πράγματα, μην αναλύουμε τα προφανη)

Οποτε, καλύτερα σκέψου πριν προβείς σε χαρακτηρισμούς όπως''φαιδρά'', τα ''προσβλητικα'' και ''ρηχα''.

Ναι αλλα εω προβλέπω οτι τοτε ξαφνικά θα εκθειάζουμε το νεο "φουσκωμένο" iphone σαν να επανακαλύπτουμε τις 4.3+ ιντσες ενω μεχρι τοτε δε χρειαζόντουσαν!!!
Οπως καποτε μιλαγαμε για την μικρη ανάλυση της οθονης του Iphone που ειχε ξεπεραστει απο τον ανταγωνισμπ και κανεις δε την χρειαζόταν κατά τα λεγόμενα κάποιων, και ξαφνικά με την retina..... αλληλουια!

τεσπα προχωράμε!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Πρεπει να αγορασω με το ζορι παντοφλα ρε Σύριε; Για ποιο λόγο;
Δεν ''πρέπει'' τπτ καταρχην.

Ειπα απλως ότι, όπως λες κι εσύ, καλό ειναι πριν αποφασίζεις, να δοκιμαζεις.

Και φυσικα, σε αντίθεση με την Apple, όπως ξέρεις, υπάρχουν Android για όλα τα γούστα - όχι μονο με 5αρες οθόνες.

Εχω παιξει με διαφορα μοντελα και αν και εχω διαπιστωσει μεγαλη πρόοδο, για τις δικες μου αναγκες δεν επαρκούν.
Φυσικα, το να ''παιξεις'' λίγα λεπτά με ενα μηχανακι, δεν σημαινει ότι το δοκιμασες (ειδικά αν είσαι εθισμένος στην Apple για χρόνια - όπως πολλοί από εμάς).

Ουσιαστικά, δεν έχεις δοκιμάσει το Android (γιατι βαριέσαι, γιατί έχεις βολευτεί δεν έχει σημασία - το αποτέλεσμα είναι όμως ότι δεν το έχεις δοκιμάσει - οπως κι εγω μέχρι πριν 2 εβδομάδων)

Και κανεις λάθος: Δεν ειμαι καθολου "φανατικός πολέμιος " του android, αλλα "θερμός υποστηριχτής" του IOS. Τεραστια διαφορα το ενα με το άλλο..
Δεδομένου ότι είσαι ''καυτός'' υποστηριχτής του iOS, μικρή η διαφορά...:p

Τακη, ουτε είπα ότι όλοι θελουν μεγαλύτερη οθόνη ούτε ότι όλοι ειναι προβατα, μην μου βάζεις λόγια στο στόμα.

Επισης, το θεμα των λόγων που η Apple ακολουθεί αυτη την πολιτική, σαφώς και δεν ειναι θέμα ''αμέσου'' κόστους, ούτε αυτό το είπα.

(προφανως ειναι θεμα του να πουλήσει όσα περισσότερα μπορεί πριν κανει σοβαρη αλλαγη - γιατι καποια στιγμη φυσικα η αγορα θα βρεθει σε τεχνικό αδιεξοδο (δεν θα μεγαλώνουν οι οθόνες για πάντα) - οπότε θα ξεζουμίσει τους πελάτες όσο περισσότερο μπορεί μέχρι τότε - πασίγνωστα πράγματα, μην αναλύουμε τα προφανη)

Οποτε, καλύτερα σκέψου πριν προβείς σε χαρακτηρισμούς όπως''φαιδρά'', τα ''προσβλητικα'' και ''ρηχα''.

Σύριε, προφανως μπηκες σημερα λιγο αρπαγμένος (το γιατι δεν ξέρω)...

Φυσικα, τα χουμε ξαναπει n φορές (για τους αγοραστες των iphone και για το πως όταν έχεις πρόβατα καταναλωτές σε συμφέρει προφανώς να τους ταίζεις με το σταγονόμετρο (και να πίνουν και νερό στο όνομα σου αν ειναι υπνωτισμένα φανμπους)).

Your words not mine..

Και για τους λογους που η apple δεν ανεβαίνει σε ιντσες τα εχουμε ξαναπεί.
Δεν είναι μονο θεματα εργονομίας και πελατειακης βάσης (γυναίκες), αλλα και θεματα καλυτερης λειτουργιας του οικοσυστήματος (λιγοτερα μεγέθη οθονών- λιγότερο φορτος στους developers). Ενας απο τους λογους που εβγαλε τα δυο νεα μοντελα φέτος και αποσυρει τα παλαιότερα των 3.5 ειναι να περασουν πλεον ολα στις στενομακρες 4 ιντσες του iphone.
Και απορω πως μιλας για ξεζουμισμα, οταν η apple προσφέρει το ισχυροτερο σημερα smarpthone στον κόσμο με αποκλειστικες λειτουργιες οπως το touch id και τα 64 bit, σε ενα απο τα μικροτερα και ελαφρυτερα κελύφη, κατι που τεχνικά, θα επρεπε να γνωριζεις, ειναι πολυ πιο δύσκολο απο το να γεμίσεις τουμπανο hardware σε ενα smartphone μεγαλων διαστάσεων. Ενδειξη για αυτό είναι πως η samsung και η HTC, στις "μικρές" εκδοσεις των ναυαρχιδων τους έχουν παλιο harware με μετριες επιδόσεις.

Ναι αλλα εω προβλέπω οτι τοτε ξαφνικά θα εκθειάζουμε το νεο "φουσκωμένο" iphone σαν να επανακαλύπτουμε τις 4.3+ ιντσες ενω μεχρι τοτε δε χρειαζόντουσαν!!!
Οπως καποτε μιλαγαμε για την μικρη ανάλυση της οθονης του Iphone που ειχε ξεπεραστει απο τον ανταγωνισμπ και κανεις δε την χρειαζόταν κατά τα λεγόμενα κάποιων, και ξαφνικά με την retina..... αλληλουια!

τεσπα προχωράμε!

Άσε Φρανκ, αμα ξεθαψουμε το τι λεγατε καποτε για το iphone, θα γελασουν και οι κοτες! :p
Τεσπα indeed..

Εμενα η Ιωαννα μου ειπε πως προτιμα την μικρη οθονη του 4s απο του 5, τι ψαχνεις τώρα;

:grinning-smiley-043 στην Ιωάννα απο μένα... (Για άλλη μια φορά :smile:)

Επειδή μιλάμε για τηλέφωνο βεβαίως...

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

OK, σταματάω την κουβέντα, γιατι, ως συνηθως, τεχνικά καταλήγουμε σε αδιέξοδο.

Όσον αφορά αυτά:

Your words not mine..

Ναι, my words και Ελληνικά ξέρω, δεν βλέπω πουθενά να γράφω ότι ΟΛΟΙ ειναι πρόβατα και φανμπους.

Αν το εξελαβες εσύ ετσι μάλλον
μπηκες σημερα λιγο αρπαγμένος....

(το ποιος ειναι ''αρπαγμένος'' παντως φαινεται από τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς (βλ. ''φαιδρα'' κλπ) που, για μια ακόμη φορα, χρησιμοποιήσες μόνο εσύ)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Δεν ''πρέπει'' τπτ καταρχην.

Ειπα απλως ότι, όπως λες κι εσύ, καλό ειναι πριν αποφασίζεις, να δοκιμαζεις.

Και φυσικα, σε αντίθεση με την Apple, όπως ξέρεις, υπάρχουν Android για όλα τα γούστα - όχι μονο με 5αρες οθόνες.

Φυσικα, το να ''παιξεις'' λίγα λεπτά με ενα μηχανακι, δεν σημαινει ότι το δοκιμασες (ειδικά αν είσαι εθισμένος στην Apple για χρόνια - όπως πολλοί από εμάς).

Ουσιαστικά, δεν έχεις δοκιμάσει το Android (γιατι βαριέσαι, γιατί έχεις βολευτεί δεν έχει σημασία - το αποτέλεσμα είναι όμως ότι δεν το έχεις δοκιμάσει - οπως κι εγω μέχρι πριν 2 εβδομάδων)

Δεδομένου ότι είσαι ''καυτός'' υποστηριχτής του iOS, μικρή η διαφορά...:p

Οντως δεν το εχω δοκιμασει σε βαθος χρονου και θα ήθελα, εαν εχει καποιος να μου δανείσει μια συσκευή.
Για το λιγο παντως που ασχολήθηκα, μου φανηκε αρκετα δύσχρηστο σε σχεση με το IOS.
Παντως, δεδομενου πως λειτουργώ πλεον σε οικοσυστημα apple παντου και χρησιμοποιω πολυ τις υπηρεσιες της, δεν πιστευω πως θα βελτιωθει η καθημερινοτητα μου αν κανω switch, το αντιθετο μάλλον..

Συριε, απο τοτε που δοκιμασες android, εγινες πιο εριστικος…
Aμα σε χαλαει φιλε μου , τι το θες ? :p

Αφου σε χάλασε εσένα τόσο φίλε μου όταν το χες, γιατί τώρα ψάχνεσαι να ξαναπάρεις (ειδικά τώρα που βγήκε το 5S) ; :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

OK, σταματάω την κουβέντα, γιατι, ως συνηθως, τεχνικά καταλήγουμε σε αδιέξοδο.

Όσον αφορά αυτά:

Ναι, my words και Ελληνικά ξέρω, δεν βλέπω πουθενά να γράφω ότι ΟΛΟΙ ειναι πρόβατα και φανμπους.

Αν το εξελαβες εσύ ετσι μάλλον

(το ποιος ειναι ''αρπαγμένος'' παντως φαινεται από τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς (βλ. ''φαιδρα'' κλπ) που, για μια ακόμη φορα, χρησιμοποιήσες μόνο εσύ)

Σύριε, αν δεν μπορεις να καταλαβεις πως ο τροπος που εγραψες ηταν εριστικος με προθεση flame, οντως ας μην το συνεχισουμε.
Το "φαιδρο" ηταν πολυ επιεικές εκ μερους μου.. Αλλωστε δεν ειναι βρισια, ψαξε το...

To 5s δεν εχει ερθει ακομη κι εγω παντα ψαχνομαι… αφου το ξερεις.
Και android κινητο (προς το παρον) δεν θα παρω … tablet εχω ηδη 2 μπροστα μου (ενα κινεζικο κι ενα nexus 7 ).
Τα δοκιμαζωκαι βλεπω που υπερεχουν και που υστερουν .

ΥΓ.. το android file transfer παλι μου κανει κολληματα σε Mac (δε με παει ρε πουτη μου!)

Αφου σε χάλασε εσένα τόσο φίλε μου όταν το χες, γιατί τώρα ψάχνεσαι να ξαναπάρεις (ειδικά τώρα που βγήκε το 5S) ; :p

Υπαρχει παντα η περιπτωση να βγαλει 2 κινητα με διαφορετικα μεγεθη… τοτε θα δουμε τι θα κανουμε.

Έστω σε ίδια τιμή ή πολύ παραπλήσια (πόσο πια να χρεώσεις σήμερα μια δυο ίντσες οθόνης παραπάνω? Δε μπορείς πάνω από 100 ευρώ ΙΜΗΟ )
πρόβλεψη: 90% πωλήσεις του μεγάλου 10% του μικρού ....

Ολος?
Δε νομιζω Τακη!:p

Νταξ εσυ και ο Τάκης..
Που όταν όμως παρουσιαστεί το iphone με 4,7-5' οθόνη (επειδή θα το υλοποιήσει σωστα :p) θα το πάρετε.. Μέχρι τοτε θα έχουν μεγαλώσει και τα δάχτυλα σας :p
Εδώ τριγυρω θα είμαστε..

Και εγώ προτιμώ το ios σε χρηση, παρολο που εχει καποιες ελλείψεις σε σχέση με android, αλλά θα αγοραζα κινητό, μονο όταν μεγάλωναν την οθόνη και ηταν πιο οικονομικό. Μέχρι τοτε 4s, το οποίο θεωρώ και πολύ πιο καλαισθητο απο τα μακροστενα 5 και 5s άλλα και απο ολά τα κινητά που έχω δει.

Last edited:
Δεν νομίζω πως το να γραφεις εξυπνάδες βοηθα σε τιποτα. Και παλι ΕΓΩ δεν θελω μεγαλη οθόνη για λογους φορητοτητας-ευχρηστιας.
ΕΓΩ θα προτιμησω το μικροτερο μοντέλο, οταν και αν βγει το μεγάλο. ΕΓΩ θα αγοραζα σημερα το HTC One Mini εαν ειχε τις ιδια specs με το μεγαλο και γουσταρα android.
ΕΣΥ πάλι, το αντίθετο. Δεν καταλαβαινω γιατι ολοι πρεπει να εχουμε τα ιδια γουστα/αναγκες..