[Επίσημο] iPhone 5S

Εργονομία ειναι και το πως κρατας το κινητό

Αλλα οταν παμε να το αναλύσουμε με επιχειρηματα, ο ένας το ρίχνει στην τρέλα και ο άλλος μας το τραβαει από το χέρι....

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Ακριβως. Ας εδινε η apple την δυνατοτητα επιλογής, να διαλεξει ο καθενας αυτο που του ταιριάζει καλυτερα..

Και ως καταναλωτής με στοιχειωδη καταναλωτική παιδεια, δεν θα πρεπει να με ενδιαφέρει η ευκολία των devs και της apple ως προς την ευκολια για την αναπτυξη/μεταβαση των apps για μεγαλύτερες οθονες, και να τα δινει με το σταγονόμετρο (πχ 5 και 5s και 5c οπου κραταει το ιδιο σασι και γραμμη παραγωγης, μειώνοντας το κοστος) ως προς ωφελος μονο δικος της..
Ας εκανε καλυτερες τιμες στα μοντελα S ή ας ελεγε οτι παρέχει καλύτερες συνθήκες εργασίας στις γραμμές παραγωγης της. Κοινως social responsibility.

premium κινητά για "premiun" καταναλωτές με παιδεία, οπου ενδιαφερονται για τις συνθήκες εργασίας στην γραμμή παραγωγης.
Ετσι θα ξεχώριζε πχ απο τις αλλες εταιρίες αλλα θα εδινε και λογο ύπαρξης στο Premium.. τωρα πλεον ολα και ολοι βαφτίζονται premium..

Εμενα ως "καταναλωτης με παιδεια" με ενδιαφερει πιο πολυ η συσκευη μου να εχει αριστη υποστηριξη απο την μαμα εταιρια με ολα τα updates πολυ γρηγορα, να υπαρχει τεραστια ποικιλια εφαρμογων και να δουλευουν ολα με τον καλυτερο δυνατό τροπο. Αρα φυσικα με ενδιαφερει να υπαρχει το ελαχιστο δυνατο fragmentation και η καλυτερη δυνατη υποστηριξη στους devs απο τους οποιους εγω επωφελουμαι ως τελικος χρηστης των εφαρμογων τους. Για εμενα εχει μεγαλυτερη σημασια η εργονομια και μικροτερη η μια εξτρα ιντσα στην οθονη.
Τωρα για τα περι συνθηκων εργασιας, ειναι ασχετο με την κουβεντα μας και δυστυχως ισχυει για ολους τους κατασκευαστες..

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Δεν ειναι προφανες.Οπως και μέτρο σύγκρισης δεν ειναι οτι βγάζει η apple.
Εργονομία εχεις και οταν σκρολαρεις λιγοτερο.

Κατα την ταπεινη μου αποψη, προφανεστατο ειναι οταν μιλαμε για χρηση με το ΕΝΑ χερι: Μικροτερο μεγεθος= Καλυτερη εργονομια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Δεν επιμενω σε τίποτα. Μιλάω καθαρα για προφανή θεματα εργονομίας. Οσο προφανες ειναι πως με μια μεγαλυτερη οθονη θα εχεις περισσοτερο ωφελιμο χωρο, τοσο προφανες ειναι πως με μια μικροτερη οθονη θα εχεις καλυτερη χρηση με το ενα χέρι (και φυσικα μικρότερο μεγεθος συσκευής).
Ο καθε ενας επιλεγει αναλογως των αναγκών του.

Αυτο ειναι το προβλημα, οτι στην apple, φέτος τουλάχιστον, ΔΕΝ μπορεις να επιλέξεις αν πχ θελεις μεγαλύτερη οθονη..
και το καθυστερεί επίτηδες λογω "αρμέγματος" οπως αναφέρθηκε και πιο πανω.. γιατι ξερει οτι θα πουλήσει και ετσι λόγω έλλειψης καταναλωτικής συνείδησης των καταναλωτών.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Αυτο ειναι το προβλημα, οτι στην apple, φέτος τουλάχιστον, ΔΕΝ μπορεις να επιλέξεις αν πχ θελεις μεγαλύτερη οθονη..
και το καθυστερεί επίτηδες λογω "αρμέγματος" οπως αναφέρθηκε και πιο πανω.. γιατι ξερει οτι θα πουλήσει και ετσι λόγω έλλειψης καταναλωτικής συνείδησης.
Αυτα που λες ειναι φαιδρα....:p

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Κατα την ταπεινη μου αποψη, προφανεστατο ειναι οταν μιλαμε για χρηση με το ΕΝΑ χερι: Μικροτερο μεγεθος= Καλυτερη εργονομια.

Ε,υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες που έχουν άλλη άποψη.
Οφείλεις να τους σεβαστεις και να τους αναγνωρίσεις.

ΥΓ.Το 4s του Συριου θα το παρει η γυναίκα μου. Ειπε να βολευτείς με το 3gs που εχεις το οποίο σου προσφέρει άψογη εμπειρία χρήσης με το ios6

και το καθυστερεί επίτηδες λογω "αρμέγματος" οπως αναφέρθηκε και πιο πανω.. γιατι ξερει οτι θα πουλήσει και ετσι λόγω έλλειψης καταναλωτικής συνείδησης των καταναλωτών.

Και πάλι, θεωρω πως αυτο ειναι απλοικη σκεψη. Δεν εχει να κάνει καθολου με "αρμεγμα" οσο με το να προσπαθησει να βελτιώσει θεματα εργονομιας σε συνδυασμό με θεματα οπως της κατανομης της αγοραστικης της βασης ανα φυλο (πολλες γυναικες αγοράστριες) αλλα και πρακτικα θεματα όπως μεγεθος οθονης/αναλυσης που να μην δημιουργησει προβληματα στο οικοσυστημα και στους devs.
Δεν ειναι "ελλειψη καταναλωτικης συνειδησης" το να μην προτιμαει καποιος μεγαλυτερη οθονη. Καπως ετσι θα μπορουσες να χαρακτηρισεις αντιθέτως το να εχει καποιος smartphone και να μην εχει ιδεα ποσο ευκολα μπορει να βρεθει εκτεθειμένος σε ζητηματα ασφαλειας. Σε αυτον τον τομεα, η apple δειχνει τον δρόμο..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Ε,υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες που έχουν άλλη άποψη.
Οφείλεις να τους σεβαστεις και να τους αναγνωρίσεις.

ΥΓ.Το 4s του Συριου θα το παρει η γυναίκα μου. Ειπε να βολευτείς με το 3gs που εχεις το οποίο σου προσφέρει άψογη εμπειρία χρήσης με το ios6

ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΡΕ!
Και για να σκασει ο αλλος, το 5αρι το πουλησα ηδη σε συνάδελφο αλλα θα το κρατησω μεχρι να παραλαβω το 5s! :p

ΥΓ. Εχω γινει καλυτερος και απο τον Σπυρου στις πωλησεις μεταχειρισμένων! :p

μπα… δε νομιζω !:p

Εγω το εχω ηδη πουλησει απο το καλοκαιρι περιμενοντας το 5s,εχω ηδη παρει 2 android tablets και τα πουλησα, περιμενοντας το νεο nexus 7 FHD , που θα φυγει οταν βγει το νεο ipad mini!!!

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Και πάλι, θεωρω πως αυτο ειναι απλοικη σκεψη. Δεν εχει να κάνει καθολου με "αρμεγμα" οσο με το να προσπαθησει να βελτιώσει θεματα εργονομιας σε συνδυασμό με θεματα οπως της κατανομης της αγοραστικης της βασης ανα φυλο (πολλες γυναικες αγοράστριες) αλλα και πρακτικα θεματα όπως μεγεθος οθονης/αναλυσης που να μην δημιουργησει προβληματα στο οικοσυστημα και στους devs.

Αυτό το επιχείρημα με το μέγεθος οθόνης & ανάλυση το καταλάβαινα παλιότερα, αλλά από τότε που βγήκε το mini με την "ασύμβατη" ανάλυση, καθώς και το 5 με το νέο aspect ratio, νομίζω ότι έχει φύγει από το παράθυρο.

Δεν ειναι "ελλειψη καταναλωτικης συνειδησης" το να μην προτιμαει καποιος μεγαλυτερη οθονη. Καπως ετσι θα μπορουσες να χαρακτηρισεις αντιθέτως το να εχει καποιος smartphone και να μην εχει ιδεα ποσο ευκολα μπορει να βρεθει εκτεθειμένος σε ζητηματα ασφαλειας. Σε αυτον τον τομεα, η apple δειχνει τον δρόμο..

Αυτο το γράφεις εσυ, κανενας δεν θεώρησε αυτο που αναφέρεις.
Αλλα πραγματα ειναι ελλειψη καταναλωτικης συνειδησης... οπως πχ να αγοραζεις το ενα μοντέλο μετα το άλλο, απλα για να εχεις το τελευταίο (να ενας λογος που ξεπουλάει το χρυσό μιας και το οτι εχεις το τελευταίο μοντελο γίνεται αντιληπτό απο μακρια), χωρις καν μαλιστα να καταλαβαινεις ουσιαστικές διαφορές. Φυσικά δεν αναφέρομαι προσωπικά.

Αυτό το επιχείρημα με το μέγεθος οθόνης & ανάλυση το καταλάβαινα παλιότερα, αλλά από τότε που βγήκε το mini με την "ασύμβατη" ανάλυση, καθώς και το 5 με το νέο aspect ratio, νομίζω ότι έχει φύγει από το παράθυρο.

Εχμ.. ασυμβατη ανάλυση το mini? Ειναι ακριβως σαν το ipad 2!
Και το 5αρι ζορισε τα πραγματα στους devs, αλλα τωρα που καταργει τις 3.5 ίντσες, εχουν πλεον ενα μονο μεγεθος για smartphones..

Λυπαμαι που θα υπερασπιστω τους (2) διαβόλους :p αλλα δεν ειναι τοσο απλό.

Το mini έχει την ''παλια'' αναλυση οποτε τους βόλευε.

Το δε 5 εχει αλλάξει αναλυση μόνο στον έναν αξονα, στην ουσία προσεθεσε μια σειρα κουτακια στην home screen ας πουμε. Ηταν δλδ η πιο αναιμακτη αλλαγη αναλυσης που μπορουσε να γινει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

τωρα που καταργει τις 3.5 ίντσες
Ποιος ήρθε;

Μια χαρα μένει το 4S στη γκαμα (κατόπιν απαίτησης της Ιωαννάς νομίζω :p)

Αυτο το γράφεις εσυ, κανενας δεν θεώρησε αυτο που αναφέρεις.
Αλλα πραγματα ειναι ελλειψη καταναλωτικης συνειδησης... οπως πχ να αγοραζεις το ενα μοντέλο μετα το άλλο, απλα για να εχεις το τελευταίο (να ενας λογος που ξεπουλάει το χρυσό μιας και το οτι εχεις το τελευταίο μοντελο γίνεται αντιληπτό απο μακρια), χωρις καν μαλιστα να καταλαβαινεις ουσιαστικές διαφορές. Φυσικά δεν αναφέρομαι προσωπικά.

Φιλε μου, καταρχην το πως ξοδευει ο καθε ενας τα λεφτα του, ειναι δικο του θεμα. Δεν σημαινει πως πασχει απο ελλειψη καταναλωτικης συνειδησης, ειδικα σε αγορες οπως των smartphones που επιδοτουνται βαρεως..
Οσο για το τι θεωρω εγω και εσύ, ειναι αδιάφορο. Αποψεις απλα εκφραζουμε και δεν μπορουμε να μιλαμε για λογαριασμο τρίτων..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Ποιος ήρθε;

Μια χαρα μένει το 4S στη γκαμα (κατόπιν απαίτησης της Ιωαννάς νομίζω :p)

Ορθον, εχει μεινει μονο το μοντελο των 8gb που το δινει δωρεάν αλλα προφανως του χρονου θα πουμε οριστικα παπαλα στις 3.5 ιντσες..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Δεν σημαινει πως πασχει απο ελλειψη καταναλωτικης συνειδησης, ειδικα σε αγορες οπως των smartphones που επιδοτουνται βαρεως..
Αυτη η καραμέλα με την επιδοτηση (που πλεον ειναι και μηδαμινή εκτός των άλλων) - την οποία δεν σε αναγκαζει κανεις να κανεις συσκευη - που χρησιμοποιεί ο κόσμος για ψυχολογική δικαιολογία για την αναβαθμιση, ειμαι περιεργος ποτε θα σταματησει....