[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

To θέμα αυτονομίας πάντως λύνεται πολύ εύκολα σε οποιοδήποτε κινητό με αποσπώμενη μπαταρια.
Και φυσικά δεν το λέω για αστείο, είναι πολύ απλό να έχεις μια δεύτερη μπαταρία και να μη σε νοιάζει.

Ουσιαστικές διαφορές με την παρούσα τεχνολογία μπαταριών δεν πρόκειται να δούμε.

Last edited:
Για μένα πάντως η δεύτερη μπαταρία δεν είναι λύση (ίσως λύση ανάγκης αν είναι εντελώς απαραίτητο να μη μείνεις από μπαταρία και η υπάρχουσα είναι έτοιμη να τα φτύσει). Και μόνο η διαδικασία (βγάλε θήκη, βγάλε κάλυμμα πλάτης και μετά αντίστροφα) και το γεγονός ότι το πολύ βάλε βγάλε της πλάτης μπορεί να σπάσει κανένα στήριγμα με αποτρέπουν απ' το να έχω δεύτερη μπαταρία για καθημερινή χρήση. Πιο πολύ θα προτιμούσα το battery pack για το σκοπό αυτό.

Ωστόσο, εννοείται ότι θεωρώ την αποσπώμενη μπαταρία μεγάλο πλεονέκτημα. Και μόνο ότι μπορείς να την αλλάξεις με πολύ μικρό κόστος αν η παλιά σου αρχίσει να μη δουλεύει ιδανικά είναι μεγάλη άνεση. Άσε που δεν πολυσκέφτεσαι να συντηρήσεις και στην εντέλεια την υπάρχουσα μπαταρία, δεδομένου ότι μπορείς να την αλλάξεις τόσο εύκολα. Τώρα αν αλλάζεις κινητό κάθε χρόνο δε σε απασχολεί και πολύ αλλά φαντάζομαι πολύς κόσμος το κρατάει αρκετά περισσότερο.

Screen-Shot-2014-09-22-at-12.32.33-PM.png

Για τους περισσότερους οπαδούς της Apple, το iPhone, είναι ανεξαρτήτου γενιάς, μία κορυφαία συσκευή. Αυτό δικαιολογείται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος. Τα τελευταία όμως iPhones, συμπεριλαμβάνομένων και της φετινής γενιάς iPhone 6 και iPhone 6 Plus, έχουν μια πολύ συγκεκριμένη και μη αμφισβητήσιμη αδυναμία, σε σύγκριση με συσκευές του ανταγωνισμού.

Η αδυναμία αυτή είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ως συνήθως το phonearena, έβαλε τα δύο προαναφερθέντα iPhones σε δοκιμασία κατανάλωσης ενέργειας, προσπαθώντας να εκτιμήσει για πόσο χρόνο ο μέσος χρήστης, θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη συσκευή του ασταμάτητα. Με το κριτήριο αυτό το score του iPhone δεν ξεπέρασε τις 5 ώρες και 22 λεπτά, νούμερο απογοητευτικό θα λέγαμε, ειδικά αν σκεφθεί κανείς τους ανταγωνιστές του λειτουργικού Android.

Το Galaxy S5 για παράδειγμα, έφτασε τις 7 ώρες και 38 λεπτά, ενώ το νέο Sony Xperia Z3 πέτυχε ένα επιβλητικό score (9 ώρες και 29 λεπτά), ενώ ακόμα ψηλότερα βρίσκεται το Xperia Z3 Compact με 10 ώρες και 2 λεπτά. Φυσικά και οι τρεις προαναφερθείσες συσκευές, έχουν μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες, με πιθανόν κόστος το αυξημένο πάχος και το βάρος.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=400351

Καλα νέα για όσους χρησιμοποιούν 4G:

"In the case of the iPhone 6 and most other flagship smartphones this year, components such as Qualcomm’s QFE1100 envelope tracker, WTR1625 transceiver, and MDM9x25 modem have managed to make LTE power consumption approximately equal to WiFi power consumption. With the deployment of category 6 LTE and next generation RF components we could see LTE battery life exceed WiFi battery life."

Από το παραπάνω review του Anandtech.

Όχι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε σχέση με την προηγουμενη κουβέντα που κάναμε με τον Σύριο για την φωτεινότητα και την χρωματική ακρίβεια του iphone σε σχέση με το Galaxy s4 του και τον λοιπό ανταγωνισμό, ιδού μερικά ενδιαφέροντα charts:

- Tα iphone έχουν σχεδόν διπλάσια μεγιστη φωτεινότητα από την amoled του galaxy s4 και περίπου 70% περισσότερη από του s5:
67813.png

Η ακρίβεια του grayscale του iphone 6 είναι εντυπωσιακή. Στον αντίποδα το galaxy S4 με πολύ κακές επιδόσεις:
67817.png

Στο θέμα της χρωματικής ακρίβειας, επιβεβαιώνονται αυτά που λέγαμε για τα "τσίρκο" χρώματα του παλιου galaxy S4 σε σχέση με τα iphone και ειδικά του 6αριου που έχει άριστες επιδόσεις. Αντιθέτως, το galaxy S5 έχει βελτιωθεί πολύ στον τομέα αυτό και έχει πολύ καλες επιδόσεις στο calibrated mode.

67819.png
67820.png

Τέλος, εντυπωσιακή η αύξηση του contrast του iphone 6, ειδικά για LCD panel:

67815.png

Όλο το test αναλυτικά εδώ:
http://www.anandtech.com/show/8554/the-iphone-6-review/8

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Κατα τη γνωμη μου είναι απλα θεμα marketing. Λιγη οθονη φετος, λιγοτερα bezels του παραχρονου, περισσοτερη μπαταρια στους ολυμπιακους του 2020, κοκ...

Προφανως ετσι είναι, το χουμε πει πολλες φορες

Απλως η Apple το παρακάνει (ποντάροντας στους πιστούς (το πα ευγενικά...:p) πελάτες της).

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Καλα νέα για όσους χρησιμοποιούν 4G:

"In the case of the iPhone 6 and most other flagship smartphones this year, components such as Qualcomm’s QFE1100 envelope tracker, WTR1625 transceiver, and MDM9x25 modem have managed to make LTE power consumption approximately equal to WiFi power consumption. With the deployment of category 6 LTE and next generation RF components we could see LTE battery life exceed WiFi battery life."

Από το παραπάνω review του Anandtech.

Αυτά είναι καλά νέα για όλους
Σας έχω ξαναγράψει ότι η πρώτη δεύτερη γενιά LTE modems κατανάλωνε πολλά πάρα πολλά
Σταδιακά μέχρι τη γενιά μας έχουμε δει τεράστιες διαφορές.
Και έπεται συνέχεια :-)

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Αυτά είναι καλά νέα για όλους
Σας έχω ξαναγράψει ότι η πρώτη δεύτερη γενιά LTE modems κατανάλωνε πολλά πάρα πολλά
Σταδιακά μέχρι τη γενιά μας έχουμε δει τεράστιες διαφορές.
Και έπεται συνέχεια :-)

Τρομερα νεα ναι. Μεχρι να το δουμε στη πραξη στο ανυπαρκτο ελληνικο 4G δικτυο, θαχει βγει η επομενη γενια.

Τρέχω να αγοράσω τηλεόραση LG με IPS , πραγματικά είναι εντυπωσιακά τα 0.36 nits μαύρο και η αντίθεση 1500:1 , τύφλα να έχουν οι Kuro.

Εσύ που υποτίθεται ότι ασχολείσαι με τηλεοράσεις θα έπρεπε να μπορεις να εκτιμήσεις τα παραπάνω charts. Διότι το μαύρο ειναι απλά μια παράμετρος της εικόνας. Ειδικά οταν μιλάμε για οθόνες κινητών που η πρωταρχική τους αποστολή ΔΕΝ ειναι η θέαση ταινιών αλλα αντίθετα επειδή κατα κόρον τα χρησιμοποιούμε σε χώρους με πολυ φως πρέπει να έχουν υψηλή φωτεινότητα, καλές γωνιές θέασης κλπ
Οποτε το παράδειγμα περί kuro ειναι τελείως άστοχο. Και στο λέω εγω ως πρώην κάτοχος και plasma fan...

Για κάποιον που εργάζεται σε εξωτερικούς χώρους πχ. ναυαγοσώστης , κηπουρός , οικοδόμος μπορεί η μέγιστη φωτεινότητα να παίζει ρόλο , για εργαζόμενους σε γραφεία ή επιχειρήσεις είναι παντελώς αδιάφορο (και 300 nits είναι υπεραρκετά).

Όποιος έχει χρησιμοποιήσει AMOLED δεν τις αλλάζει ακόμη και με την καλύτερη LED LCD. Γι' αυτο άλλωστε και η οθόνη του iphone είναι η καλυτερη LED LCD και όχι η καλυτερη οθόνη γενικά όπως του S5 ή του Note 4.

Κάθε τεχνολογία εχει τα υπέρ και τα κατα της. Και φυσικά ανεξαρτήτως τεχνολογίας πάνελ, σημασία εχει η σωστή out of the box ρύθμιση σύμφωνα με τα πρότυπα ώστε να βλέπουμε αξιοπρεπώς. Την να την κάνω πχ την OLED του S4 οταν ειναι τοσο κακορυθμισμενη χρωματικά; Ευτυχώς στο S5 το διόρθωσαν αυτο.
Όσο για την επιπλέον φωτεινότητα, δεν χρειάζεσαι να είσαι οικοδόμος (sic) για να την
εχεις ανάγκη, εκτός και αν δεν εχεις πχ χρησιμοποιησει ποτέ κινητό στην παραλία η στο αυτοκίνητο...

Last edited:
Πάντως ρε παιδιά όλο για ανύπαρκτο LTE δίκτυο ακούω και τι να το κάνεις το LTE στην Ελλάδα κτλ. Διαφωνώ. Προσωπικά πιάνω LTE στο 50% των περιοχών που κινούμαι καθημερινά (συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού μου που δεν είναι και σε καμιά κεντρική περιοχή), ενώ δεν πολυκινούμαι κέντρο που έχει standard δυνατό σήμα. Και εννοείται βλέπω εμφανή διαφορά σε σχέση με 3G. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως θεωρώ ότι αξίζει και με το παραπάνω μια καλή υλοποίηση LTE σε κινητό ακόμα και στην Ελλάδα. Τουλάχιστον στην Αττική...

Και εγώ έχω συχνά LTE εκεί που κινούμαι. Μου έκανε εντύπωση πως και στα νησιά είχε κάλυψη η Cosmote. Σκίζει όμως την μπαταρία του 5s και συνήθως το απενεργοποιω.

υπερκορεσμενα χρωματα ναι.κακορυθμισμενα οχι...

http://www.fullhd.gr/reviews/dis/item/15555-samsung-galaxy-s4-display-review.html

Δημήτρη δες τα charts που έβαλα πιο πάνω και θα καταλάβεις...

..και συγκεκριμενα απο τις δοκιμες,τα 2 σημεια που αναφερεις ως μειον της οθονης:

Η γωνία θέασης ξεπερνά τις 100 μοίρες και στους δύο άξονες, ούσα μία από τις καλύτερες
Σε μεγάλες γωνίες θέασης η οθόνη διατηρεί τις παραμέτρους της εικόνας σε πολύ καλά επίπεδα.
Χαμηλό μαύρο, σημαίνει υψηλή αντίθεση.
Το χρωματικό εύρος είναι υπέρ-πλήρες. Υπερκαλύπτει το sRGB standard και προσφέρει αποχρώσεις και πέρα από αυτό, προσεγγίζοντας το Adobe!

Και εγώ έχω συχνά LTE εκεί που κινούμαι. Μου έκανε εντύπωση πως και στα νησιά είχε κάλυψη η Cosmote. Σκίζει όμως την μπαταρία του 5s και συνήθως το απενεργοποιω.

Δημήτρη δες τα charts που έβαλα πιο πάνω και θα καταλάβεις...

βρε συ Τακη-ενταξει.γενικα βλεπουμε οτι reviews με reviews,εχουν διαφορες στις μετρησεις τους και μας μπερδευουν περισσοτερο.
εγω δε σε πηγα καθολου σε vs κατασταση,αλλα εστιασα στα 2 σημεια που ανεφερες για το s4 ως αρνητικα,τα οποια το fuulhd τα αναφερει ως πολυ θετικα...

Την να την κάνω πχ την OLED του S4 οταν ειναι τοσο κακορυθμισμενη χρωματικά; Ευτυχώς στο S5 το διόρθωσαν αυτο.

Αντιλαμβανομαι ότι τα specs μπερδευουν αλλά το συγκεκριμένο τηλέφωνο με το S5 πρέπει να το συγκρίνεις. (και αν συγκρίνεται καθώς στα λεφτά του iPhone χτυπάς το S5 και ένα ifi μαζί :))

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

..και συγκεκριμενα απο τις δοκιμες,τα 2 σημεια που αναφερεις ως μειον της οθονης:

Η γωνία θέασης ξεπερνά τις 100 μοίρες και στους δύο άξονες, ούσα μία από τις καλύτερες
Σε μεγάλες γωνίες θέασης η οθόνη διατηρεί τις παραμέτρους της εικόνας σε πολύ καλά επίπεδα.
Χαμηλό μαύρο, σημαίνει υψηλή αντίθεση.
Το χρωματικό εύρος είναι υπέρ-πλήρες. Υπερκαλύπτει το sRGB standard και προσφέρει αποχρώσεις και πέρα από αυτό, προσεγγίζοντας το Adobe!
Δημήτρη, το ότι υπερκαλύπτει το sRGB δεν σημαίνει πως είναι και ρυθμισμένο σωστά κατά Rec 709. Αν δεις τα charts που έβαλα, πέραν του υπερκορεσμού, έχει πολύ κακό grayscale και Gamut accuracy.

Αντιλαμβανομαι ότι τα specs μπερδευουν αλλά το συγκεκριμένο τηλέφωνο με το S5 πρέπει να το συγκρίνεις. (και αν συγκρίνεται καθώς στα λεφτά του iPhone χτυπάς το S5 και ένα ifi μαζί :))

Παίδες, το συγκρίνω μονο επειδή το έφερε η κουβέντα πριν με τον Σύριο που το έχει καθώς και για τις amoled που φυσικά δεν είναι όλες εξίσου καλες...
Φυσικά και η σύγκριση πρέπει να γίνεται με το S5 που έχει εξαιρετική εικόνα αν εξαιρέσεις την χαμηλή φωτεινότητα.