[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Δημήτρη, το ότι υπερκαλύπτει το sRGB δεν σημαίνει πως είναι και ρυθμισμένο σωστά κατά Rec 709. Αν δεις τα charts που έβαλα, πέραν του υπερκορεσμού, έχει πολύ κακό grayscale και Gamut accuracy.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

.

πιθανον τα διαγραμματα του review που ανεβασες,να εχουν δικιο.προσωπικα(και απ`οσο καταλαβαινω) στο δικο μου s4,δεν διακρινω-εμφανης τουλαχιστον-ανωμαλιες στην εικονα μου,απο οπου και να προερχεται(video,photo,πλοηγηση).
με λιγα λογια,θελω να πω,οτι σε πραγματικες συνθηκες χρησης του τηλεφωνου,δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα...:a0210:

Κανεις δεν εχει πρόβλημα.
Ισα ισα που σε μια amoled με το αψεγαδιαστο μαυρο και την τεράστια αντιθεση , ολα φαινονται αναγλυφα/τρισδιάστατα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

πιθανον τα διαγραμματα του review που ανεβασες,να εχουν δικιο.προσωπικα(και απ`οσο καταλαβαινω) στο δικο μου s4,δεν διακρινω-εμφανης τουλαχιστον-ανωμαλιες στην εικονα μου,απο οπου και να προερχεται(video,photo,πλοηγηση).
με λιγα λογια,θελω να πω,οτι σε πραγματικες συνθηκες χρησης του τηλεφωνου,δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα...:a0210:

Δημήτρη, στην τηλεόραση ή τον προβολέα σου έχεις κάνει ποτε επαγγελματική ρύθμιση; Αν ναι, καταλαβαίνεις τι κερδίζεις αν η οθόνη σου είναι σωστά ρυθμισμένη σε χρώμα, grayscale, gamma.

Κανεις δεν εχει πρόβλημα.
Ισα ισα που σε μια amoled με το αψεγαδιαστο μαυρο και την τεράστια αντιθεση , ολα φαινονται αναγλυφα/τρισδιάστατα...

Καμια αντίρρηση, απλα αν δεν είναι σε calibrated mode, αυτό που βλέπεις έχει λάθος χρώματα, λάθος grayscale, λάθος gamma κλπ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Δημήτρη, στην τηλεόραση ή τον προβολέα σου έχεις κάνει ποτε επαγγελματική ρύθμιση; Αν ναι, καταλαβαίνεις τι κερδίζεις αν η οθόνη σου είναι σωστά ρυθμισμένη σε χρώμα, grayscale, gamma.

δεν εχω δει καλιμπραρισμενο s4 για να σου πω.αναφερω τι βλεπω στο δικο μου.
ο fullhd παντως(τον διαβαζω συχνα γι`αυτο και ανεφερα το review του)δεν αναφερει καποιο προβλημα στο gamma ή στο grayscale.
γενικοτερα απο τα πρωτα reviews,υπηρχε μια πολυ θετικη αποψη για την οθονη του s4.
ειδικα για γωνια θεασης και χρωματα,τα σχολια ειναι θετικοτατα..!!Οντως μιλανε για υπερκορεσμενα(γινεται ανετα αντιληπτο)αλλα σε καμια περιπτωση αλλου-για αλλου...
μετα μου εσκασες το θεμα με το grayscale και gamma...:flipout:

π.χ το gsmarena αναφερει:

What you should take away from all this is that the final weak point of the Super AMOLED screens has been taken care of and the Galaxy S4 offers image quality like no other smartphone on the market. Its impressive contrast and almost perfect viewing angles make everything on the screen pop, regardless of your viewpoint.
The color saturation is beyond the reach of any LCD out there, which make even the dullest image appear remarkably vibrant. Still, if you are not a fan of the oversaturated look of AMOLEDs, Samsung gives you the option to tune down the saturation to more natural levels and enjoy the best of both worlds. There's a dedicated Adobe RGB setting that gets this done.
The brightness levels of the Samsung Galaxy S4 are about on par with the rest of the company's AMOLEDs, which is to say not very high. However, due to their low reflectivity, this doesn't affect outdoor performance. Keep in mind that enabling the auto tone setting in the screen option limits the maximum brightness to under 300 nits, so if that matters to you, you better keep it off.

Παιδιά προσπαθώ να σας παρακολουθήσω αλλά δεν... Είναι δυνατόν να συζητάμε για color calibration σε κινητό τηλέφωνο; ΟΚ, μπορείς να κάνεις επαγγελματική επεξεργασία φωτογραφίας στο iPhone, όπως μπορείς να κάνεις "επαγγελματικά" διάφορα άλλα όπως επεξεργασία video, ήχου, κλπ, αλλά σας προκαλώ να μου βρείτε έναν επαγγελματία που επιλέγει το τηλέφωνό του γι'αυτές τις δουλειές και όχι τον υπολογιστή του.

Anyway, εδώ και 1 χρόνο δουλεύω το S4, και πιο πριν δούλευα iPhones 3GS και 4. Οι οθόνες όπως είναι φυσικό ακολουθούσαν σε ποιότητα την ίδια σειρά, με το S4 να είναι ανώτερο και το 3GS να μη βλέπεται. Στα τηλέφωνά μου έκανα τα πάντα, από φωτογραφίες μέχρι βίντεο και από παιχνίδια μέχρι ταινίες. Την έξτρα ανάλυση του S4 σε σχέση με το 4 την κατάλαβα ΜΟΝΟ στο browsing (παρ'όλη την κτηνώδη διαφορά μεγέθους), τη στιγμή που το 4 με το 3GS ήταν η μέρα με τη νύχτα.

Aυτό που ποτέ όμως δε με απασχόλησε είναι το color calibration. Αντιλαμβάνομαι ότι τα benchmarks είναι ωραίο εργαλείο για καζούρα μεταξύ μας, αλλά όταν αρχίζουμε να συζητάμε τη grayscale accuracy έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα, και νομίζω ότι σε ένα blind test θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι με αυτά που θα απαντούσαμε.

Παίδες, το συγκρίνω μονο επειδή το έφερε η κουβέντα πριν με τον Σύριο που το έχει καθώς και για τις amoled που φυσικά δεν είναι όλες εξίσου καλες...
Φυσικά και η σύγκριση πρέπει να γίνεται με το S5 που έχει εξαιρετική εικόνα αν εξαιρέσεις την χαμηλή φωτεινότητα.

Χαμηλή φωτεινότητα???

Measured Peak Brightness with Automatic Brightness On ->Brightness 698 cd/m2 (Excellent)

Screen Readability in High Ambient Light -> Excellent A+ With Auto Brightness

http://www.displaymate.com/Galaxy_S5_ShootOut_1.htm

ναι ,ειναι κι αυτο σαν τα dynamic contrast στις τηλεορασεις... μη κοροιδευομαστε μεταξυ μας!
Κατι ξερουμε απο ρυθμιση οθονων.... το S5 με καλιμπραρισμενη οθονη βγαζει 370 nits με το ζορι!

Ta "Dynamic contrast - brightness" εινια για τους πελατες του Κοτσωβολου !!!

Screen Shot 2014-10-02 at 00.10.47.png

Και 370 nits είναι "κακή φωτεινότητα" , εγώ αντιθέτως βλέπω "Very good".

Όντως νούμερα 500+ nits είναι για πελάτες του Κωτσόβολου σε αυτό συμφωνώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

δεν εχω δει καλιμπραρισμενο s4 για να σου πω.αναφερω τι βλεπω στο δικο μου.
ο fullhd παντως(τον διαβαζω συχνα γι`αυτο και ανεφερα το review του)δεν αναφερει καποιο προβλημα στο gamma ή στο grayscale.
γενικοτερα απο τα πρωτα reviews,υπηρχε μια πολυ θετικη αποψη για την οθονη του s4.
ειδικα για γωνια θεασης και χρωματα,τα σχολια ειναι θετικοτατα..!!Οντως μιλανε για υπερκορεσμενα(γινεται ανετα αντιληπτο)αλλα σε καμια περιπτωση αλλου-για αλλου...
μετα μου εσκασες το θεμα με το grayscale και gamma...:flipout:

π.χ το gsmarena αναφερει:

What you should take away from all this is that the final weak point of the Super AMOLED screens has been taken care of and the Galaxy S4 offers image quality like no other smartphone on the market. Its impressive contrast and almost perfect viewing angles make everything on the screen pop, regardless of your viewpoint.
The color saturation is beyond the reach of any LCD out there, which make even the dullest image appear remarkably vibrant. Still, if you are not a fan of the oversaturated look of AMOLEDs, Samsung gives you the option to tune down the saturation to more natural levels and enjoy the best of both worlds. There's a dedicated Adobe RGB setting that gets this done.
The brightness levels of the Samsung Galaxy S4 are about on par with the rest of the company's AMOLEDs, which is to say not very high. However, due to their low reflectivity, this doesn't affect outdoor performance. Keep in mind that enabling the auto tone setting in the screen option limits the maximum brightness to under 300 nits, so if that matters to you, you better keep it off.

Απλά να πω ευγενικά πως το gsm arena δεν είναι ότι πιο αξιόπιστο στα reviews του...

δεν ειναι κακη φωτεινοτητα για εσωτερικους χωρους... αμα βγεις ομως εξω δεν ειναι και η καλυτερη!

Ειναι απλο , καντε το τεστ μονοι σας.... οσοι εχετε s5.
Bαλτε το τηλ. σε cinema mode (αυτο ειναι το "σωστο" καλιμπραρισμενο mode ) και οχι dynamic brightness και δεστε το διπλα-διπλα με ενα iphone 6 (αν δεν εχετε , απλα βγειτε εξω και ξαναδειτε την οθονη σας ) ... θα φανει αρκετα "ξεπλυμενη" .

ΥΓ... το iphone ειναι "μονιμως" σε αυτο το mode, δεν εχει αλλη επιλογη.
Γι αυτο και πολλα τεστ μπαταριων ειδικα, βγαινουν λανθασμενα .

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Παιδιά προσπαθώ να σας παρακολουθήσω αλλά δεν... Είναι δυνατόν να συζητάμε για color calibration σε κινητό τηλέφωνο; ΟΚ, μπορείς να κάνεις επαγγελματική επεξεργασία φωτογραφίας στο iPhone, όπως μπορείς να κάνεις "επαγγελματικά" διάφορα άλλα όπως επεξεργασία video, ήχου, κλπ, αλλά σας προκαλώ να μου βρείτε έναν επαγγελματία που επιλέγει το τηλέφωνό του γι'αυτές τις δουλειές και όχι τον υπολογιστή του.

Anyway, εδώ και 1 χρόνο δουλεύω το S4, και πιο πριν δούλευα iPhones 3GS και 4. Οι οθόνες όπως είναι φυσικό ακολουθούσαν σε ποιότητα την ίδια σειρά, με το S4 να είναι ανώτερο και το 3GS να μη βλέπεται. Στα τηλέφωνά μου έκανα τα πάντα, από φωτογραφίες μέχρι βίντεο και από παιχνίδια μέχρι ταινίες. Την έξτρα ανάλυση του S4 σε σχέση με το 4 την κατάλαβα ΜΟΝΟ στο browsing (παρ'όλη την κτηνώδη διαφορά μεγέθους), τη στιγμή που το 4 με το 3GS ήταν η μέρα με τη νύχτα.

Aυτό που ποτέ όμως δε με απασχόλησε είναι το color calibration. Αντιλαμβάνομαι ότι τα benchmarks είναι ωραίο εργαλείο για καζούρα μεταξύ μας, αλλά όταν αρχίζουμε να συζητάμε τη grayscale accuracy έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα, και νομίζω ότι σε ένα blind test θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι με αυτά που θα απαντούσαμε.

Όταν στα κινητά βλέπουμε πολλές φωτό και videos, φυσικό ειναι να μας ενδιαφέρει να έρχεται με καλή εργοστασιακή ρύθμιση στις βασικές παραμέτρους της εικόνας. Εδώ συζητάμε για το απόλυτο μαύρο των oled που για να το απολαύσεις χρειάζεσαι πλήρη συσκότιση και δεν θα μιλήσουμε για το χρωμα;

Επειδή όντως τα κινητά δεν είναι η πρωταρχική τους αποστολή η θέαση ταινιών ,τοτε ποιος ο λογος του ψειρίσματος για τις τιμες του gamma, του χρωματικού τριγώνου, και των διαβαθμίσεων του γκρι;
Το 90% αυτων που βλέπουμε στην οθονη του κινητου μας ειναι γραφικα από εφαρμογές , εφέ μενού και γραφικά ιστοσελίδων .
Σε αυτά δεν υπάρχει ιδανικό και ουτε πρόκειται να ακούσεις κανεναν να λεει για τους χρωματικούς τόνους ενός banner (όπως θα λεγαμε αντιστοίχως για του τόνους πχ του δέρματος και των προσώπων )
Από την άλλη η υψηλή αντιθεση προσελκύει τα βλέμματα και δεν χρειάζονται ειδικα πατερνακια για να αναδειχθεί αφου διακρίνεται και από το πιο απαίδευτο ματι προσφέροντας τρισδιάστατες εικονες ειτε αυτές είναι από γραφικα ιστοσελίδων , ειτε από games.
Να συμπληρώσω πως ένα ακόμα θετικο στην υψηλή αντίθεση ειναι η χρήση της καμερας στις νυχτερινές λήψεις οπου αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου , είναι αυτό που υπάρχει μπροστά απ αυτή και όχι το γκρίζο πεπλο των lcd οθονων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των amoled ηταν η φωτεινότητα πραγμα που έχει λυθεί πλεον ( αν και νομιζω πως αυτό σαν θεμα το ειχε μονο η Samsung αφου πχ η nokia στις δικες της συσκευές οι amoled ειχαν πολύ καλύτερη φωτεινότητα )
Φετος διαβάζω πως οι οθονες των s5 και note διακρίνονται ως καλύτερες και σε αλλους τομείς όπως κορεσμοί χρωμάτων κλίμακα του γκρι και gamma.
Να πως ότι αυτό είναι εξίσου ενδιαφέρον … ψέματα θα πω…
Και παλι οσοι εχουν αυτές τις συσκευές στο 90% της χρήσης θα βλέπουν γραφικά

Εδώ μέσα ψειριζουμε τα πάντα όντας τεχνολογικό φόρουμ.:p Έτσι φυσικά πρέπει να δώσουμε σημασία στην ισορροπία χρωμάτων, gamma, grayscale και μάλιστα περισσότερο κατα την γνώμη μου από τις διάφορες στην ανάλυση σε τόσο μικρά πάνελ όταν μάλιστα μιλάμε για above retina resolutions. Καλοδεχούμενη φυσικά η υψηλή αντίθεση, καλοδεχούμενη και η υψηλή φωτεινότητα. Το ζητούμενο ειναι να έχουμε ισορροπημένη εικόνα σε όλους τους τομείς.

Εδώ είναι ένα video που ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τα προβλήματα εργονομίας του 6 plus...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απλά να πω ευγενικά πως το gsm arena δεν είναι ότι πιο αξιόπιστο στα reviews του...

Ενώ το Anandtech (γνωστό κοροϊδευτικά και ως Appletech) είναι?

Ειναι απλο , καντε το τεστ μονοι σας.... οσοι εχετε s5.
Bαλτε το τηλ. σε cinema mode (αυτο ειναι το "σωστο" καλιμπραρισμενο mode ) και οχι dynamic brightness και δεστε το διπλα-διπλα με ενα iphone 6 (αν δεν εχετε , απλα βγειτε εξω και ξαναδειτε την οθονη σας ) ... θα φανει αρκετα "ξεπλυμενη" .

Και σε εσωτερικό χώρο η οθόνη του iphone θα δείχνει να έχει ξεβαμμένα χρώματα και κακό μαύρο οπότε και πάλι συνολικά η AMOLED θα είναι καλύτερη.

Όταν στα κινητά βλέπουμε πολλές φωτό και videos, φυσικό ειναι να μας ενδιαφέρει να έρχεται με καλή εργοστασιακή ρύθμιση στις βασικές παραμέτρους της εικόνας. Εδώ συζητάμε για το απόλυτο μαύρο των oled που για να το απολαύσεις χρειάζεσαι πλήρη συσκότιση και δεν θα μιλήσουμε για το χρωμα;

Την χαοτική διαφορά της αντιθεσης την βλέπεις ανα πασα στιγμη Τάκη, οχι σε πλήρη συσκότιση.
Βαλε πχ το ιδιο σκοτεινο wallpaper σε μια lcd και στην amoled και θα καταλάβεις.

Να ρωτήσω και εγω ευγενικά πως προκύπτει αυτό ?
Δεν εχει ειπωθει ποτέ τιποτα για το gsmarena.

To αντίθετο μπορεί να ειπωθεί για τον anandtech.com τον οποιο προσέλαβε η apple...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

ελα ρε Τακη τωρα..απο τα πληρεστερα review sites mobile συσκευων ειναι...!
και το phonearena?
http://www.phonearena.com/reviews/Samsung-Galaxy-S4-Review_id3280
γινομαι κουραστικος(και ξεφυγαμε και απο το ουσια του θεματος)αλλα η οθονη του s4,ειναι απο τις καλυτερες στην αγορα μεχρι και σημερα.
σχετικα αρνητικο για εμενα,ειναι η αναγνωση της οθονης σε εντονο φως,οπου εκει τα lcd/ips πανελακια,υπερτερουν.στα υπολοιπα ειναι απολαυση..
το s5 δεν το βαζω καθολου στην κουβεντα,γιατι η οθονη του-απαλαγμενη πια απο καθε αρνητικο των Oled-εχει φυγει σε αλλο επιπεδο..

Εδώ είναι ένα video που ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τα προβλήματα εργονομίας του 6 plus...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ενώ το Anandtech (γνωστό κοροϊδευτικά και ως Appletech) είναι?

Και σε εσωτερικό χώρο η οθόνη του iphone θα δείχνει να έχει ξεβαμμένα χρώματα και κακό μαύρο οπότε και πάλι συνολικά η AMOLED θα είναι καλύτερη.

Μα τι λες! Εχεις δει ποτέ οθόνη του iPhone?!
Και το ότι η amoled εχει καλύτερα μαύρα δεν σημαίνει πως η lcd του iPhone εχει κακά μαύρα!!! Τι λογική ειναι αυτή!!

Παιδιά, όσες φορές εχω διαβάσει gsm arena μου θυμίζει android fanboy forum. Αν θέλετε λιγο πιο αντικειμενικές μετρήσεις και reviews προτιμήστε ars technica και anandtech. Ειδικά το τελευταίο θεωρείται το πλέον έγκυρο στα benchmarks λόγω της σοβαρής μεθοδολογίας που ακολουθούν αλλα και των εξανλητικων τεστ που κάνουν. Διαβάστε έστω ένα review τους και θα καταλάβετε το τεχνικό τους επίπεδο. Μπροστά τους το gsm arena ειναι ερασιτεχνικό.

Εκτιθεσαι Τάκη με αυτά που γράφεις.
Τόσο για τις οθόνες όσο και για τα "αξιόπιστα" sites.
Apple να'ναι και ότι να'ναι.
Η διάφορα στην αντίθεση μιας super amoled με την LCD του iPhone είναι απλά χαοτική και πανεύκολα αντιληπτή.Όλα αυτά resolution aside.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

ελα ρε Τακη τωρα..απο τα πληρεστερα review sites mobile συσκευων ειναι...!
και το phonearena?
http://www.phonearena.com/reviews/Samsung-Galaxy-S4-Review_id3280
γινομαι κουραστικος(και ξεφυγαμε και απο το ουσια του θεματος)αλλα η οθονη του s4,ειναι απο τις καλυτερες στην αγορα μεχρι και σημερα.
σχετικα αρνητικο για εμενα,ειναι η αναγνωση της οθονης σε εντονο φως,οπου εκει τα lcd/ips πανελακια,υπερτερουν.στα υπολοιπα ειναι απολαυση..
το s5 δεν το βαζω καθολου στην κουβεντα,γιατι η οθονη του-απαλαγμενη πια απο καθε αρνητικο των Oled-εχει φυγει σε αλλο επιπεδο..

Δημήτρη, δεν είπα πουθενά πως η οθόνη του s4 ειναι κακή. Είπα πως ειναι κακορυθμισμενη με πουσαρισμενα χρώματα out of the box.
Νομιζω όμως ότι το εξαντλήσαμε το θέμα και ειμαστε τελείως off topic..

Εκτιθεσαι Τάκη με αυτά που γράφεις.
Τόσο για τις οθόνες όσο και για τα "αξιόπιστα" sites.
Apple να'ναι και ότι να'ναι.

Ρε Χρήστο πραγματικά, αν έστω έμπαινες στον κόπο να ενημερωθείς καλύτερα χωρίς να μπαίνεις σε hateboy mode, δεν θα έγραφες ότι γράφεις...
Αλλα αν μοναδική πηγή σου πληροφόρησης ειναι το gsm arena τοτε σε καταλαβαίνω....

Η διάφορα στην αντίθεση μιας super amoled με την LCD του iPhone είναι απλά χαοτική και πανεύκολα αντιληπτή.Όλα αυτά resolution aside.

Δεν φαίνεται να καταλαβαίνεις τι γράφω παρότι μιλάω απλά. Είπα εγω πουθενά πως δεν εχει καλύτερη αντίθεση η amoled? Απλά τόνισα πως ΔΕΝ ειναι η μοναδική παράμετρος της εικόνας και ότι χρειάζεται και καλή φωτεινότητα και σωστό χρώμα, grayscale κλπ