[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

Παιδιά, όσες φορές εχω διαβάσει gsm arena μου θυμίζει android fanboy forum. Αν θέλετε λιγο πιο αντικειμενικές μετρήσεις και reviews προτιμήστε ars technica και anandtech. Ειδικά το τελευταίο θεωρείται το πλέον έγκυρο στα benchmarks λόγω της σοβαρής μεθοδολογίας που ακολουθούν αλλα και των εξανλητικων τεστ που κάνουν. Διαβάστε έστω ένα review τους και θα καταλάβετε το τεχνικό τους επίπεδο. Μπροστά τους το gsm arena ειναι ερασιτεχνικό.

μα γενικα οι εντυπωσεις για τις amoled(ειδικα απο το s4 και μετα σε ολα τα mobile προιοντα της samsung)ειναι θριαμβευτικες...!!
τοσα αρνητικα για τις amoled,μονο στα 2 sites που ανεβασες εχω δει..!!
και για να μην τρελενομαστε με τα reviews,προσωπικα δεν στηριζομαι σε αυτα και αγοραζω με τα παντα με τα δικα μου ματια.
το s4 επιλεχθηκε μετα απο πολυ ψαξιμο και με Live επαφες με τις υποψηφιες συσκευες που ειχα στο μυαλο μου.
μαλιστα εκεινη την περιοδο,μου εδινα απο επιδοτηση το LG G2 στα μισα λεφτα,αλλα προτιμησα το s4 λογο οθονης...!!
χορταστικη,φωτεινη,καθαρη του G2,αλλα η amoled ειναι καψουρα ρε συ Τακη...!!:love:

Για τα υπέρκορεσμένα χρωματα της amoled του s4 εχει γίνει αναφορά σε όλα τα σοβαρά review sites. Τα δυο που προανέφερα θεωρούνται τα πλέον σοβαρά και αυτο μπορεί να το διαπιστώσει και ένας άσχετος αν κάνει τον κόπο να διαβάσει τα reviews τους. Προσωπικά αυτά που διαπιστώνω με τα μάτια μου, βλέπω ότι επισημαίνονται στα reviews τους και αυτο ειναι καλό σημάδι...

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Για τα υπέρκορεσμένα χρωματα της amoled του s4 εχει γίνει αναφορά σε όλα τα σοβαρά review sites. Τα δυο που προανέφερα θεωρούνται τα πλέον σοβαρά και αυτο μπορεί να το διαπιστώσει και ένας άσχετος αν κάνει τον κόπο να διαβάσει τα reviews τους. Προσωπικά αυτά που διαπιστώνω με τα μάτια μου, βλέπω ότι επισημαίνονται στα reviews τους και αυτο ειναι καλό σημάδι...

ανα γεια σου...υπέρκορεσμένα-οχι κουκου-ρουκου.το οποιο-οπως επισημαινεται απο ολους-σε καποιους αρεσει σε αλλους ξινιζει.προσωπικα μου αρεσει και δεν το θεωρω μειον ειδικα απο την στιγμη που ρυθμιζεται.

Το s4 εχεις διαφορες ρυθμισεις οθονης με την movie να φτιαχνει τα υπερ κορεσμενα χρωματα.
Αυτό βέβαια τα σοβαρά site που ποστάρεις το αγνοούν.

Η σύγκριση δίπλα δίπλα 5/5s με S4 οσο αφορά την οθόνη είναι άκυρη, η μέρα με την νύχτα.

δεν υπαρχουν, κι εχουμε πει το γιατι... απλα δε μας διαβαζετε!
Εχω δει σ5 σε movie mode (cinema) kai δε συγκρινεται , η φωτεινοτητα και η αισθηση ειναι κατωτερη των προσδοκειων μου.

note 4 δεν εχω δει φυσικα γιατι δεν εχει βγει ακομα....

το calibrated στα s4-s5 ειναι το cinema (δεν ξερω αν εχει αλλαξει ονομα σε τελευταια firmware και λεγεται movie) .
Εκει η εικονα του s4-s5 , οπως ειπα , ειναι κατωτερη του 5 kai ειδικα του 6 που εχει μεγαλυτερη φωετινοτητα και καλυτερο contrast απο το 5.

Ταινια δεν ειδα φυσικα, μικρα τραιλερ και φωτο ....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αυτο τολενε τα περισσοτερα site και ενα ακομα που το επιβεβαιωνει.... http://www.phonearena.com/reviews/Apple-iPhone-6-vs-Samsung-Galaxy-S5_id3798

Taking a closer look at the iPhone 6's display, we find that peak brightness has been improved over the iPhone 5s, and can now reach the very excellent figure of 606 nits – more than enough for a superb viewing experience even under direct sunlight. Minimum brightness, at 7 nits, is also decent and won't burn your eyes off if you're looking at the screen in a dark environment. In comparison, the Galaxy S5's screen peaks at the decent 442 nits of brightness, and goes as low as 2 nits – great for reading in the bed.

Moving onto color accuracy, we're looking at very accurate colors for the most part with the iPhone 6. Certain hues (green, yellow) trail their target values fairly closely, though reds are slightly less saturated than ideal. The IPS screen's color temperature is rather cold, at 7162 K (6500 K is the reference point), and that translates into a slight bluish overcast that is nevertheless hardly noticeable after a while. Lastly, at 2.23 on average, gamma is excellent. The situation is quite different with the Galaxy S5. For example, the panel's color temperature of nearly 8200 K means that it's quite cold (or bluish), and the color errors are not trivial. As you can see from the chart below, all this techno talk translates into hues that are significantly over-saturated across the board, and just incorrect on the whole. In fact, even if you substitute the default Standard display mode on the GS5, and go for Cinema instead (less incorrect), the gap will still be there.

s5.jpg

Last edited:
Μιας και το αναφέρει στου anand
Και μιας και εδώ είχα γραψει κάποια πράγματα περι OpenCL
OpenCL δεν έχουμε στο iOS8
To ίδιο και στο KitKat
Και οι δύο μεγάλοι αποφάσισαν ότι δεν τους βολεύει στα φορητά τους λειτουργικά

(OpenGL συνεχίζουμε και έχουμε λόγο παιγνίων και web)

Μα τι λες! Εχεις δει ποτέ οθόνη του iPhone?!

Και την οθόνη του iphone έχω δει (του 5S) και LG είχα με IPS , γιατί ντρέπεστε να το πείτε ότι είναι κατασκευής LG η οθόνη?

Άλλωστε το iphone είναι ένα σύνολο από εξαρτήματα τρίτων κατασκευαστών , camera Sony , οθόνη LG , η GPU είναι της PowerVR , μόνο ο επεξεργαστής A8 είναι καθαρά Apple. Όλα αυτά τα παίρνει η Hon Hai Precision (aka Foxconn) και τα συναρμολογεί , γι' αυτο και η στάμπα Assembled in China από πίσω (την οποία η Apple σβήνει με photoshop στις διαφημίσεις).

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Και την οθόνη του iphone έχω δει (του 5S) και LG είχα με IPS , γιατί ντρέπεστε να το πείτε ότι είναι κατασκευής LG η οθόνη?

Άλλωστε το iphone είναι ένα σύνολο από εξαρτήματα τρίτων κατασκευαστών , camera Sony , οθόνη LG , η GPU είναι της PowerVR , μόνο ο επεξεργαστής A8 είναι καθαρά Apple. Όλα αυτά τα παίρνει η Hon Hai Precision (aka Foxconn) και τα συναρμολογεί , γι' αυτο και η στάμπα Assembled in China από πίσω (την οποία η Apple σβήνει με photoshop στις διαφημίσεις).

Ποιος να ντραπεί και γιατί; Φυσικά και το iphone χρησιμοποιεί εξαρτήματα και από άλλους κατασκευαστές και τα βελτιστοποιεί οπου μπορεί όπως πχ με τις κάμερες της sony.
Αλλα αυτό τι σχέση έχει με τους αλλαν-νταλλων ισχυρισμούς σου ότι "Και σε εσωτερικό χώρο η οθόνη του iphone θα δείχνει να έχει ξεβαμμένα χρώματα και κακό μαύρο."; Και σε ξαναρωτώ, έχεις δει οθόνη μοντέρνου iphone; Γιατί ούτε ξεβαμμένα χρώματα έχει ούτε κακό μαυρο, το αντίθετο: Έχουν εξαιρετική εικόνα σε όλους τους τομείς εκτος του απολυτου μαυρου που υπολείπονται φυσικά των amoled. Αλλα η εικόνα είναι ένα σύνολο παραμέτρων και απαιτεί ισορροπία σε όλους τους τομείς. Αν έχεις πχ μονο καλο μαυρο, αλλα λάθος χρώμα ή θερμοκρασία λευκου, η εικόνα που θα βλέπεις θα είναι λάθος, simple as that.

Το αναλύεις τόσο πολύ που το κάνεις να φαίνεται σοβαρό ζήτημα.
Δεν είναι Τάκη.Ίσως μόνο για σένα.
Move on σε κάτι καινούργιο

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Το αναλύεις τόσο πολύ που το κάνεις να φαίνεται σοβαρό ζήτημα.
Δεν είναι Τάκη.Ίσως μόνο για σένα.
Move on σε κάτι καινούργιο

Δεν το "κάνω" να φαίνεται σοβαρό ζήτημα. Είναι, αν εκτιμάς έστω και στο ελάχιστο την πιστότητα στη εικόνα.
Τα move on όμως, να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου, capiche ;

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Δεν το "κάνω" να φαίνεται σοβαρό ζήτημα. Είναι, αν εκτιμάς έστω και στο ελάχιστο την πιστότητα στη εικόνα.

Αν Κάι οι δύο σας εκτιμάτε τόσο την ποιότητα της εικόνας

Προσπεράστε
Πάρτε το επόμενο

Το επόμενο θα είναι καλύτερο

Αφήστε τα τα φετινά (και τα πισινά και τα προπέρσινα, είναι όλα ξινά)
Είναι όλα σκάρτα

:p

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Είσαι επαναλαμβανόμενος ,κουραστικός και όσο πιο biased γίνεται.
Αν θες μπορείς να συνεχίζεις να εκτιθεσαι.Μπαμ κανείς.
Όσο υποτιμάς την νοημοσύνη των συνομιλητών σου ,θα λαμβάνεις και τις ανάλογες απαντήσεις.
Καλή πορεία στο σόλο σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Είσαι επαναλαμβανόμενος ,κουραστικός και όσο πιο biased γίνεται.
Αν θες μπορείς να συνεχίζεις να εκτιθεσαι.Μπαμ κανείς.
Καλή πορεία στο σόλο σου.

Εσύ πάλι, κλασσικα οποτε δεν έχεις επιχειρήματα, κανεις προσωπικές επιθέσεις. Τόσα ξέρεις, τόσα κανεις...
Πολύ κρίμα...