[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

Δηλ. τι περιμένεις ν ακούσεις... iphone είναι , πιο μεγάλο.
Πιο μεγάλη οθόνη και μπαταρια.

Αν σε βολεύει το μέγεθος το παίρνεις, απλα πράγματα.

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ :worshippy:

Ωδινεν ορος, ετεκεν μυ

I shop, therefore I am

Το μόνο αρνητικό που έχω βρει εδώ και 2 μέρες που το χρησιμοποιώ είναι ότι έχει ένα θέμα στο πιάσιμο. Κι αυτό γιατί είναι κουρμπαριστο στις άκρες. Κατα τα αλλα απο χθες που έβαλα θήκη είναι μια χαρά.

Δεν νομιζω κάποιος που έχει ήδη iphone να απογοητευτεί. Ισα ισα.

Στην εφαρμογή ProCam προστέθηκε η δυνατότητα λήψης video 4K για iPhone 6 6+ 5s (επι πληρωμή κόστος 5 ) τράβηξα ένα δοκιμαστικό video 30sec (450MB μέγεθος) αλλά μου βγήκε αρκετά κουνημένο , θεωρώ ότι είναι κάποιο bug που στο μέλλον θα διορθωθεί θα δοκιμάσω να τραβήξω και με τριποδάκι για να δώ αν θα βγεί κουνημένο.

https://itunes.apple.com/gr/app/procam-2-camera-photo-editor/id730712409?mt=8

to δοκίμασα κι εγώ... τεραστια τα αρχεία !
Πολύ καλη εικονα, αλλα επειδή η σταθεροποίηση γίνεται ηλεκτρονικά και ο αισθητήρας είναι 8 Μp δε γίνεται να είναι ενεργη η ηλεκτρονική σταθεροποιηση (γιατί κάνει crop) και δε θα ήταν "πραγματικό 4Κ" ....
Ισως στο 6 plus να γίνεται που έχει οπτική σταθεροποίηση.

ΥΓ... ούτε στα Andorid κινητά με 4Κ δυνατότητα , έχει σταθεροποίηση.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
toso έχει και το iphone, το βίντεο που τράβηξε είναι ανάλυσης 3840 χ 2160 , ακριβώς 4Κ !
Δες τα παραπάνω βίντεο σε πλήρη ανάλυση ... πρέπει να το διαλέξεις στο youtube .

Screen Shot 2014-11-07 at 16.19.59.jpg

Διάβασα σε κάποιο review ότι είναι αδύνατο να τραβήξεις 4κ διότι θέλει 8,3mp αισθητήρα

O sony του iphone Πιθανά είναι 8,08MP (και όχι 8.0)
Αλλά θα το έχετε διαπιστώσει στις φωτογραφίες σας την ακριβή ανάλυση
Και τι μπορεί να λείπει από το πλάτος ή το ύψος
Γενικά μικρές διαφορές
Αν δεν είναι 16:9, και είναι 16:8 ας πούμε μικρή σημασία
Περισσότερο άσχημο θα ήταν να λείπει και πλάτος και ύψος, με περιθώρια άρα γύρω γύρω
Από την άλλη μπορεί απλά να κάνουν και ένα μικρό resize/stretch

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

(Συζητώντας πάντα για 3840x2160
Και όχι για 4096x2160)

Ενα πολυ χρησιμο tip για τη φωτογραφικη του iphone και χρηση των ακουστικων του!

Για πιο σταθερές λήψεις μπορείτε να τοποθετήσετε το iPhone σε ένα σημείο και να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο "+", για να κάνετε την λήψη.

Δουλευει και στο βιντεο...

η εικόνα του iphone 6 + ProCam 2 4K είναι πραγματικά εκλπηκτικη!
Δείτε το full screen και full resolution...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπάρχει άλλη μια εφραμογη (η πρωτη του είδους) που τραβάει 4Κ βίντεο, αλλα μονο στο 5S !
Είναι (ήταν για την ακρίβεια) μια από τις ακριβότερες εφαρμογές του είδους (1000$
!) , που μόλις "έπεσε" στα 50$
Όσοι είχαν δώσει 1000$ γι αυτήν (και ήταν αρκετοί) , πήραν πίσω τη διαφορα ... προφανώς ήταν κάποιο κόλπο μαρκετινκ.

Η εφαρμογή αυτή λέγεται Vizzywig 8xHD και στην ουσια τραβαει 24fps , αλλα με full resolution kai se RGB mode.

Κάποιοι μάλιστα έκαναν ένα πολύ αναλυτικό συγκριτικό με αλλα κινητά 4Κ και κυρίως με την RED 4K camera!

Δείτε τ αποτελέσματα ... θα εκπλαγείτε !

http://nofilmschool.com/2014/10/viz...hoot-edit-4k-video-just-got-whole-lot-cheaper

Δείγματα από το τεστ sto Dropbox

vizzywig.jpg

Last edited:
Παρατηρώ ότι αν και ο τύπος το πάει σιγά-σιγά το βιντεάκι έχει αρκετό κούνημα σε μικρό βαθμό , και σε μένα βγαίνει κουνημένο έκανα αρκετές δοκιμές με το stab on & off αλλά δεν είδα διαφορά στο κούνημα.

Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ενώ το βίντεο ήταν 1.1GB όταν το κατεβάζω είναι περίπου 170MB μόνο και μου δείχνει ότι είναι το 4Κ.

to stab on-off σε 4Κ δεν εχει νοημα, γιατι δεν υπαρχει περιθωριο για να κανεις σταθεροποηση.
ως γνωστον , για να κανεις ηλεκτρονικη σταθεροποιηση , κοβεις, cropαρεις ενα μερος του αισθητηρα , και το χρησιμοποιεις αναλογα με τον αλγοριθμο.
στα 4K δεν μπορεις να το κανεις αυτο, αρα θελεις καποιο βοηθημα... τριποδακι, μονοποδο κλπ

το άνοιξα σήμερα σήμερα (6αρι)

Δεν με ενθουσίασε καθόλου σαν αίσθηση στο χέρι.

Σε σύγκριση με το S4 δκάνει την αίσθηση του πιο χοντρού / βαριού (κυρίως λόγω αναλογίας μεγέθους - βάρους / μεγέθους οθόνης)

Επίσης το design δεν δίνει την αίσθηση πολυτελείας που περιμένει κάποιος απο Apple.

Μέχρι τώρα, όταν επιανες ένα iphone στο χέρι σου ηξερες αμέσως ότι ειναι Apple.

Τούτο θα μπορούσε κάλιστα ναι ειναι το οποιοδήποτε, απλώς καλοφτιαγμένο, κινητό.

(Το Design του 4 / 5 παραμένει κορυφή και η Apple θα έπρεπε να προσέξει πολύ πριν το εγκαταλείψει στο βωμό της αλλαγής )

Ελπίζω ότι το iOS 8 στις 4,7 και γενικα η καλύτερη εμπειρία χρήσης (σε σχέση με Android) θα αντισταθμίσουν τα παραπάνω (οχι πως καίγομαι δλδ, για αλλαγή το πήρα).

ΥΓ ειχα ξέχασει να πάρω την νέα sim κι έτσι δεν το σκαλισα ακόμη.

Μεγεια! Το λευκο ή το χρυσο πηρες; Το λεω γιατι μου κανουν πιο ψευτικα στο ματι απο το μαυρο.

To 6 plus το μαύρο πάντως έχει Premium αίσθηση.
Το 6 το λευκό όχι τόσο όσο τα προηγούμενα μοντέλα.
Νομίζω ότι το iphone 4 θα μείνει στην ιστορία ως το καλύτερο smartphone που έχει αγκαλιασει το χερι μας.