σίγουρα δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα, η σκέψη είναι ότι πέρα από την ίδια τιμή, με το ένα θα έχω πιο πολύ τηλέφωνο ενώ με το άλλο λόγω μεγέθους και pen θα έχω και ένα mini tablet πάντα μαζί. Χρησιμοποιώ πολύ το κινητό για browsing (tapatalk) και e-mails. Τώρα με ένα 5ιντσο galaxy grand θα έλεγα ότι κάνω τη δουλειά μου για τέτοια χρήση οπότε λίγο μικρότερο (iphone 6) ή λίγο μεγαλύτερο δεν θα αλλάξει πολύ η εμπειρία χρήσης.
Εχω εδώ και ένα χρόνο mac αλλά δεν έχω συσκευή iphone ή ipad. Εχω κινητό samsung και tablet επίσης το ίδιο, δουλεύω κυρίως προγράμματα office της microsoft και βολεύομαι με gmail για mails και calendar.
Θα ήθελα να πάω έστω και για την εμπειρία σε iphone και πιστεύω ότι πλέον με dropbox, icloud, drive και τέτοιες λύσεις δεν θα έχω τα παλιά προβλήματα μεταφοράς ενός αρχείου στη συσκευή. Από την άλλη με προβληματίζει που δεν έχει καμία επεκτασιμότητα στη μνήμη (αν χρειαστεί), που ακόμη και η μπαταρία δεν αλλάζει εύκολα από το χρήστη και για αυτό ψάχνω να βρω τι θα κερδίσω ως χρήστης mac βάζοντας και ένα iphone δίπλα. Είχα note, το 1, μου άρεσε η χρήση του με το πενάκι, ήταν λίγο αργό τότε, τώρα λένε γενικά ότι δεν κολλάει αλλά η εμπειρία με τα android λέει ότι μετά από μερικούς μήνες χρήσης, κάποια εφαρμογή ή κάτι άλλο θα το κάνει το μηχάνημα να σέρνεται και να σου σπάει τα νεύρα. Για τα ios δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο.
Τώρα είδα και το συμπλήρωμα σου, όχι δεν θέλω να ασχοληθώ με jailbreak και παραμετροποίηση.