[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

Παντως ειναι φοβερο.. Ψαχνω εδω και καιρο να παρω ενα μεταχειρω 5αρι, αλλα κατω απο 280ε δεν υπαρχει πουθενα!! Δυο χρονων κινητο και ακομα κραταει τιμη το σκασμενο...

Βασικά περισσότερα λεφτά χάνεις με το iphone αν το πουλήσεις σαν μεταχειρισμένο σε σχέση με άλλες ναυαρχίδες...

Απλά μαθηματικά , το Samsung S5 έχει 410 ευρώ (skroutz) , ας πούμε ότι μετά από ένα χρόνο το πουλάς 200 ευρώ (πολύ λογική τιμή) , χάνεις 210 ευρώ. Το iphone 6 έχει 667 ευρώ , ας πούμε ότι σε ένα χρόνο το πουλάς 400 ευρώ (νομίζω ότι πιο πάνω δεν πάει με τίποτα αν κρίνουμε από τις τιμές του 5S ως μεταχειρισμένο) , άρα έχεις χάσει 267 ευρώ.

Το iPhone μετα απο 6 μηνες απο την κυκλοφορια του θαχει καπου 550 κ θα το πουλησεις καπου 450. Θα χασεις μονο 100ε. Αντιθετα το S5 θα το δωσεις 150ε περιπου χανοντας 250ε. Αν βρεις να το δωσεις παραπανω μη ξεχασεις ενα κλεφτικο σφυριγμα.

Το iPhone μετα απο 6 μηνες απο την κυκλοφορια του θαχει καπου 550 κ θα το πουλησεις καπου 450. Θα χασεις μονο 100ε. Αντιθετα το S5 θα το δωσεις 150ε περιπου χανοντας 250ε. Αν βρεις να το δωσεις παραπανω μη ξεχασεις ενα κλεφτικο σφυριγμα.

Kαι τα 400 που έβαλα πολλά είναι , οι αγγελίες ξεκινάνε από τα 350...

http://www.xe.gr/tilefonia/kinita-tilefona,iphone,27820.html

To (αυθεντικό) S5 αυτή την στιγμή πωλείται γύρω στα 250 (πάλι χρυσή ευκαιρία). Αν μιλάμε για Κινέζικα αντίγραφα όντως βρίσκεις S5 replica με 150 , πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι δεν μιλάμε για το αυθεντικό. Αν παρόλα αυτά μου βρεις S5 ή G3 σε καλή κατάσταση στα 200 και κάτω να μου το πεις για να το αγοράσω ASAP.

Ουσιαστικά αυτά που ανέφερα παραπάνω είναι πολύ μετριοπαθή και η "χασούρα" για το iphone ακόμη μεγαλύτερη.

Βαριεμαι να στο εξηγησω αλλο. Οπως και να το δεις η χασουρα στα ζαμζουνγκ ειναι μεγαλυτερη. Και μιλαμε οταν το αγορασεις μετα απο το πρωτο 6μηνο που η τιμη πεφτει στο μισο. Αν αγορασεις ζαμζουνγκ τον πρωτο μηνα, χανεις το 80% της τιμης σε ενα χρονο.

Συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις....

συγκρίνεις αρχική τιμή του iphone , και βάζεις τιμή για Σαμυ μετά από μήνες.

Το σωστό είναι το εξης....

Αρχική τιμή του iphone 700 ευρω -> το πουλάς 450 (τόσο το πούλησα εγώ φέτος) , χάνεις 250 ευρω.

Αρχική τιμή του S4 650 ευρω -> το πουλάς 300 (το πολύ) , χάνεις 350 ευρω ....

Αν περιμένεις κάποιους μήνες και τα 2 έχουν πέσει στο σκρουτζ (τα σαμυ πιο πολύ)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε κανένα κινητό δεν είναι για πολλά-πολλά.... τρώνε τρελή μπαταρια, τρελλο χώρο στο κινητό και δεν έχεις σταθεροποίηση (ούτε στα σαμυ-LG έχεις). Επίσης , όλα υπερθερμαινονται του κερατα ....

Καλο το 4k αλλά τα video που βλεπω ειναι στατικά. Φαντάζομαι για παραπάνω δεν είναι.

για καποιον που δεν αλλαζει τηλεφωνο καθε χρονο-προφανως-δεν τον ενδιαφερει ποσο θα πουλησει,αλλα ποσο θα αγορασει.
το ποσο θα πουλησει μετα απο 2-3 χρονια,εχει να κανει με πολλους παραγοντες.
επισης μην ξεχνατε οτι εχει πεσει αρκετα και η μεταπωληση των apple συσκευων,αφου η ιδια η apple,ριχνει-πια-πιο συντομα και χαμηλοτερα τις τιμες της.
αυτη την στιγμη π.χ,πωλειται iphone 5&5s κατω απο 500αρικο και Ipad mini κατω απο 230 ευρω.

to Procam εννοειες ? Σε iphone 6 ?

An nai, πατάς το βελάκι διπλα στο REC και εκεί επιλεγεις 4Κ (σύρε δεξια - αριστερά να δεις τις διαφορες επιλογές).... αλλα το πληρώνεις 5$ .

IMG_0979.jpg

Οκ το έκανα κιόλας thanks :a0210:

Θα έπρεπε να έχει και timelapse σε 4κ. Απορω γιατι δεν εχει

αφού σε 4Κ βρε είναι το ίδιο με το κανονικό timelapse .... ιδια (σχεδόν) ανάλυση.

Η καλύτερη λύση για "κινούμενο" timelapse είναι αυτή... ((ρομποτική) ))
http://motrr.com

rango-header.jpg

θα μπορούσε κάποιος σε πέντε γραμμές και όσο πιο αντικειμενικά μπορεί να μου πει γιατί κάποιος να προτιμήσει iphone 6 σε σχέση με galaxy note 4. Δεν συγκρίνω με plus για να είναι στο ίδιο επίπεδο τιμών (600 και τα δύο από amazon χωρίς το ΦΠΑ) και επίσης το plus μου κάθονται στραβά στο μάτι οι αναλογίες του
:ears:

to 6 δε συγκρίνεται με το note 4 , είναι άλλη κατηγορια , πολύ πιο μικρο .
Μονο το plus συγκρίνεται μαζι του, είναι και τα 2 phablets.

Στη κατηγορια αυτή (phablets) ξεχνάς την ευκολία χρήσης με το ένα χέρι (αν σε απασχολεί βεβαια αυτό) και το χειρίζεσαι σαν mini tablet .
Έχεις φυσικά μεγαλυτερη οθόνη και λειτουργιες ταμπλετ (όπως στο ipad ) , είναι πιο χορταστικό .
Εγώ το είχα το plus , αλλα τελικά κατέληξα με το 6 και ipad για το σπίτι.

Το 6 plus είναι μεγάλο για κινητό και μικρο για tablet.... αλλα αυτά είναι υποκειμενικές απόψεις.

Τώρα αν θέλεις να συγκρίνεις τα 2 αυτά phablets , είναι προσωπικό θέμα... σε τι δίνεις μεγαλύτερη σημασία.
Έχεις πχ MAC ? Τότε έχεις καλύτερη συνεργασία με iphone.
Θέλεις μεγάλη παραμετροποίηση ? Τότε πας σε note 4 (αν δε θες βεβαια να μπλέξεις με jailbreak στο iphone).
Σ ενδιαφέρουν εφαρμογές multimedia ? τότε πάλι έχεις καλύτερες και περισσότερες εφαρμογές σε iphone.
Θέλεις ψηφιακή σύνδεση ήχου και χειρισμό μέσω χειριστηριων στο τιμόνι του αμαξιού σου ? Πάλι πας σε iphone .
Αυτά θέλω εγώ βεβαια, εσύ μπορείς να έχεις εντελώς διαφορετικές ανάγκες.

Τέλος πρέπει να μας πεις αν έχεις την όρεξη να "ψάχνεσαι" γενικά .... και στα2 μπορείς να κανεις τα πάντα σχεδόν, αρκεί να ασχοληθείς αρκετά.

Last edited:
σίγουρα δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα, η σκέψη είναι ότι πέρα από την ίδια τιμή, με το ένα θα έχω πιο πολύ τηλέφωνο ενώ με το άλλο λόγω μεγέθους και pen θα έχω και ένα mini tablet πάντα μαζί. Χρησιμοποιώ πολύ το κινητό για browsing (tapatalk) και e-mails. Τώρα με ένα 5ιντσο galaxy grand θα έλεγα ότι κάνω τη δουλειά μου για τέτοια χρήση οπότε λίγο μικρότερο (iphone 6) ή λίγο μεγαλύτερο δεν θα αλλάξει πολύ η εμπειρία χρήσης.
Εχω εδώ και ένα χρόνο mac αλλά δεν έχω συσκευή iphone ή ipad. Εχω κινητό samsung και tablet επίσης το ίδιο, δουλεύω κυρίως προγράμματα office της microsoft και βολεύομαι με gmail για mails και calendar.
Θα ήθελα να πάω έστω και για την εμπειρία σε iphone και πιστεύω ότι πλέον με dropbox, icloud, drive και τέτοιες λύσεις δεν θα έχω τα παλιά προβλήματα μεταφοράς ενός αρχείου στη συσκευή. Από την άλλη με προβληματίζει που δεν έχει καμία επεκτασιμότητα στη μνήμη (αν χρειαστεί), που ακόμη και η μπαταρία δεν αλλάζει εύκολα από το χρήστη και για αυτό ψάχνω να βρω τι θα κερδίσω ως χρήστης mac βάζοντας και ένα iphone δίπλα. Είχα note, το 1, μου άρεσε η χρήση του με το πενάκι, ήταν λίγο αργό τότε, τώρα λένε γενικά ότι δεν κολλάει αλλά η εμπειρία με τα android λέει ότι μετά από μερικούς μήνες χρήσης, κάποια εφαρμογή ή κάτι άλλο θα το κάνει το μηχάνημα να σέρνεται και να σου σπάει τα νεύρα. Για τα ios δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο.

Τώρα είδα και το συμπλήρωμα σου, όχι δεν θέλω να ασχοληθώ με jailbreak και παραμετροποίηση.

Ότι και να σου πούμε πάντως, μονο εσύ μπορείς να κρίνεις τις ανάγκες σου.

Και με τα 2 θα κανεις τη δουλεια σου φυσικά, κάποιες πιο εύκολα με το ένα, και κάποιες πιο δύσκολα.
Αν πχ "μισείς" το iTunes , όπως πολλοί εδώ μεσα, θα πρέπει να καταφύγεις σε άλλες λύσεις πχ iexplorer kai ifunbox (για το iphone ).

αν πάλι είσαι εξοικειωμένος με mac - itunes κλπ δε θε έχεις πρόβλημα, το αντίθετο μάλιστα.

Αν πάλι έχεις "συνηθίσει" το samsung (phone kai tablet) ίσως σου φανεί παράξενη η μετάβαση σε ios συσκευές.... ίσως πάλι όχι !

Η καλύτερη λύση ίσως, είναι να "δανειστείς" ένα iphone - ipad για λίγες μέρες και να δεις πως σου φαίνεται.... είναι κρίμα να δώσεις τόσα χρήματα και να το μετανοιωσεις μετά.