[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

Τωρα θα με βρίζετε οι περισσότεροι, λογικό είναι στο θέμα του iphone γραφω.
Χθες ετυχε να ημουν στο mall και περνώντας από το πλαίσιο μπηκα να δω τα νέα iphone.
Δεν υπήρχε το Plus παρα μονο το 6.
Στο θέμα του iphone 5 είχα γράψει τοτε ότι δεν μ αρεσε η μακροστενη διασταση της οθονης και το μεγεθος αυτης, αλλα στο θεμα ποιοτητας κατασκευης και design, η συσκευη ηταν premium.
Δυστυχως δεν μπορω να πω πλεον το ιδιο για το 6. Στις φωτογραφιες φαινονταν πολυ καλυτερο.
Πιανοντας στο χερι, νομιζω ότι η apple εβγαλε την πιο αδιαφορη συσκευη σχεδιαστικα, από ολα τα iphone.
Δεν υπήρχε καν η αισθηση του premium.

Επειδη αναφερθηκε πιο πανω, ως κατοχος του samsung s4, αν έπρεπε να πάω σε iphone, θα πήγαινα στην εκδοση plus.
Μπορει να ειναι καλυτερο στα benchmark και σε αλλα πράγματα το 6, αλλά η αισθηση στο χερι για μενα δεν μου ειπε κάτι διαφορετικο.
Το ίδιο σκέφτηκα με το samsung το s5. Μπορεί να είναι καλύτερο σπο το s4 αλλα η αισθηση στο χέρι δεν ηταν upgrade.

Μια και ο Συριος πηρε το 6 και δεν τον πρόλαβα :p , θα προτεινα στον Αγγελο να παει στο Plus

Εγώ πάλι έχω την ακριβώς αντίθετη άποψη....

Στις φωτό δεν μ ενθουσίασε , αλλα από κοντα (έχei περάσει και το 6 και το plus από τα χερια μου) μου φαίνεται πολύ καλύτερο.

Όχι, δε μ αρέσει περισσότερο από το 5 kai 5S που τα θεωρώ ιδανικά στο χέρι μου , αλλα σε καμια περίπτωση δεν αισθανομαι λιγότερο premium κατασκευαστικά.
Για αυτο και δε του βάζω θήκη, γιατί χαλάει πολύ η αίσθηση στο χέρι μου.

Αυτά φυσικά είναι υποκειμενικά.... και δε βρίζουμε κανέναν εδώ μεσα ! :p

Το plus το έδωσα, γιατί τελικά προτίμησα κινητό για το δρόμο και ipad για το σπίτι.:2thumb22sup:

Μια και ο Συριος πηρε το 6 και δεν τον πρόλαβα :p , θα προτεινα στον Αγγελο να παει στο Plus

Μα... εγω θελω τηλεφωνο...

Για μενα το plus δεν ειναι τηλεφωνο. Ουτε μια στο εκατομυριο να το επαιρνα (και μπορουσα να επιλεξω ποιο απο τα δυο)

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Εγώ πάλι έχω την ακριβώς αντίθετη άποψη....

Στις φωτό δεν μ ενθουσίασε , αλλα από κοντα (έχei περάσει και το 6 και το plus από τα χερια μου) μου φαίνεται πολύ καλύτερο.

Όχι, δε μ αρέσει περισσότερο από το 5 kai 5S που τα θεωρώ ιδανικά στο χέρι μου , αλλα σε καμια περίπτωση δεν αισθανομαι λιγότερο premium κατασκευαστικά.
Για αυτο και δε του βάζω θήκη, γιατί χαλάει πολύ η αίσθηση στο χέρι μου.

Αυτά φυσικά είναι υποκειμενικά.... και δε βρίζουμε κανέναν εδώ μεσα ! :p

Το plus το έδωσα, γιατί τελικά προτίμησα κινητό για το δρόμο και ipad για το σπίτι.:2thumb22sup:

Το αυτό. Στις φωτό δεν με ενθουσίαζε το 6, όταν το έπιασα με κέρδισε. Και αντικειμενικά η κατασκευή του είναι εξίσου premium με τα προηγούμενα (5/4) ασχέτως αν μας αρέσει η όχι το design του.

Για τα περι μη-premium, εγραψα παραπανω (συμφωνω)

Το premium δεν εχει να κανει μονο με την ποιότητα κατασκευης αλλά και την ιδιαιτερότητα του design.

Και το 6 / 6+, οσον αφορα το design, είναι αδιαφορο (όπως ειπα, αν δεν ειχε το μηλο από πισω ανετα θα νομιζες ότι κρατας ένα, καλό, κινητό αλλου κατασκευαστή - όχι κορυφαιου αναγκαστικα).

Το ρεζουμε είναι ότι το 6αρι το παιρνεις για το iOS (αντε και για το fingerοπαπαρι).

Καλα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
Κατ' εμε, άλλο πράγμα το design (που είναι υποκειμενικό αν θα μας αρέσει) και άλλο η ποιότητα κατασκευής, το φινίρισμα, τα υλικά τα οποια συνήθως χαρακτηρίζουν ένα προιον "premium". Πχ, μπορεί να μην σου αρέσει σχεδιαστικά ένα Audi A8, είναι όμως καρα-premium στους τομείς που προανέφερα.
Το ίδιο και τα iphone, το οποιο παραμένει στην κορυφη στους τομείς αυτούς έναντι του ανταγωνισμού.
Τώρα, για τους λογους που θα αγοράσει κάποιος το 6αρι, είναι πολλοί (προφανώς όχι μονο όσοι ανέφερες) αλλα εξαρτώνται από τις ανάγκες καθενός. Πχ στην Αμερική (και σύντομα στην Ευρώπη ελπίζω) βασικός λόγος είναι το Apple Pay. Άλλος είναι η κορυφαία στα test κάμερα. Άλλος είναι η ταχύτατη CPU/GPU. Άλλος είναι η εξαιρετική οθόνη. Άλλος είναι το λεπτό σασί κ.ο.κ.

Μονο ο Συριος με καταλαβε νομιζω.
Στο audi θα καταλαβω την ποιοτητα που λες.
Στο iphone 6, οχι δεν την καταλαβα.

... Άλλος είναι η κορυφαία στα test κάμερα...

Τώρα που μιλάμε για κάμερα...

Γιάννη, στο info κάποιων 4Κ videos που τράβηξα με την ProCam, (ναι τα πλήρωσα τα 5 :frown:), μήπως ξέρεις γιατί μου δείχνει variable fps;
πχ στο ένα δείχνει 20 fps και στο άλλο 24 fps... Πώς γίνεται;

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Σοβαρα τώρα, περιμένεις να ''καταλάβουν'' οι ''αλλοι 2''; :p

To fps μπορεί να παίξει ανάλογα το φωτισμό .

Αν τα βίντεο που τράβηξες είναι σε εσωτερικό χώρο , είναι λογικό να πέφτουν τα fps για να έχεις περισσότερο φως (το 4Κ , όπως και το slow motion θέλουν ΠΟΛΥ φως).
Δοκίμασε να κλειδώσεις την έκθεση , είναι προτιμότερο .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να το κοιτάξεις αυτό , είναι σοβαρό! :p

Σοβαρα τώρα, περιμένεις να ''καταλάβουν'' οι ''αλλοι 2''; :p

Σοβαρά τώρα, αυτό είναι το επιχείρημα σου; Κόλας μια ταμπέλα fanboy και τέλος;
Σου εξήγησα τι θεωρώ premium και είναι άσχετο από την apple. Και επειδή κινούμαι σε χώρο της μόδας έχω μια καλύτερη εικόνα επ' αυτού.
Μπορείς να έχεις ένα προιον εξαιρετικά στυλατο αλλα καθόλου premium. Και το αντίθετο.
Πχ ένα ρούχο από το Zara (εξαιρετικού στυλ διότι αντέγραψε έναν Ιταλό σχεδιαστή) αλλα από ποιότητα κατασκευής, ύφανση, πανί, χαλια μαυρα. Δεν είναι premium προιον.

Γιατί δεν την κατάλαβες την ποιότητα κατασκευής;
Είδες μάπα υλικά; Κακή συναρμολόγηση;
Το iphone 6 έχει, βάσει των test, την γρηγορότερη cpu, την καλύτερη κάμερα, την καλύτερη lcd οθόνη, το κορυφαίο σύστημα δακτυλικών αποτυπωμάτων, το καλύτερο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών.
Αυτά είναι καλα "εντόσθια'. Από έξω έχει unibody αλουμινένιο σασί το οποιο δένει τελεια με την οθόνη η οποια μάλιστα καμπυλώνει στις ακρες για να γινει ένα σώμα.
Πως είναι δυνατόν να μην κατάλαβες την ποιότητα κατασκευής; Τι άλλο θα έπρεπε να έχει;
Πρόσεξε: Δεν μιλάμε αν σου αρέσει εμφανισιακά, αλλα αν έχει καλη ποιότητα κατασκευής και κορυφαία υλικά, αρα premium.

To fps μπορεί να παίξει ανάλογα το φωτισμό .

Αν τα βίντεο που τράβηξες είναι σε εσωτερικό χώρο , είναι λογικό να πέφτουν τα fps για να έχεις περισσότερο φως (το 4Κ , όπως και το slow motion θέλουν ΠΟΛΥ φως).
Δοκίμασε να κλειδώσεις την έκθεση , είναι προτιμότερο .

Ναί, αυτό συμβαίνει, χαμηλός φωτισμός χαμηλά fps... :a0210:
Το βιντεάκια που τραβάω δεν τα αποθηκεύει στο 'Άλμπουμ κάμερας" κι έτσι δεν μπορώ να τα τραβήξω στο ΗΤPC με drag and drop να τα δώ.
Απ´το τηλέφωνο βλέπω στα "Άλμπουμ" πχ 3 video 4K αλλά που τα αποθηκεύει το πρόγραμμα δεν ξέρω, σημασία έχει οτι δεν τα βλέπω όταν συνδέω με τη USB το κινητό στο HTPC. Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να τα "τραβάω" απ´το τηλέφωνο στο PC;

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Σοβαρά τώρα, αυτό είναι το επιχείρημα σου; Κόλας μια ταμπέλα fanboy και τέλος;
Σου εξήγησα τι θεωρώ premium και είναι άσχετο από την apple. Και επειδή κινούμαι σε χώρο της μόδας έχω μια καλύτερη εικόνα επ' αυτού.
Μπορείς να έχεις ένα προιον εξαιρετικά στυλατο αλλα καθόλου premium. Και το αντίθετο.
Πχ ένα ρούχο από το Zara (εξαιρετικού στυλ διότι αντέγραψε έναν Ιταλό σχεδιαστή) αλλα από ποιότητα κατασκευής, ύφανση, πανί, χαλια μαυρα. Δεν είναι premium προιον.
Σοβαρα τωρα, την ταμπελα την εχετε φορεσει μονοι σας :p

Ρε παιδι, τι να λέμε τωρα;

Λεω οτι premium δεν είναι μονο το υλικά αλλά και το design.

Και το design του 6 είναι παντελώς αδιάφορο. Θα μπορούσε να είναι και οιασδήποτε Κινέζικης εταιρίας.

Άρα, δεν είναι premium.

ΔΕ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ βρε αδερφέ, πως να το κάνουμε δλδ....

Εγώ και όχι μόνο, αυτό αισθάνομαι πιάνοντάς το (σε αντίθεση με τα 4 - 5).

ΥΓ Αν μιλάγαμε για φούστες, θα δεχόμουν τις βόλτες σου στο χωρο της μόδας :p

Γιατί δεν την κατάλαβες την ποιότητα κατασκευής;
Είδες μάπα υλικά; Κακή συναρμολόγηση;
Το iphone 6 έχει, βάσει των test, την γρηγορότερη cpu, την καλύτερη κάμερα, την καλύτερη lcd οθόνη, το κορυφαίο σύστημα δακτυλικών αποτυπωμάτων, το καλύτερο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών.
Αυτά είναι καλα "εντόσθια'. Από έξω έχει unibody αλουμινένιο σασί το οποιο δένει τελεια με την οθόνη η οποια μάλιστα καμπυλώνει στις ακρες για να γινει ένα σώμα.
Πως είναι δυνατόν να μην κατάλαβες την ποιότητα κατασκευής; Τι άλλο θα έπρεπε να έχει;
Ωχ, κοκκίνισε τώρα και πάτησε γκάζι....:p

PS Αυτό το καμπύλωμα που λες στις άκρες είναι που προσωπικά βρίσκω πολύ μπανάλ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Σοβαρα τωρα, την ταμπελα την εχετε φορεσει μονοι σας :p

Ρε παιδι, τι να λέμε τωρα;

Λεω οτι premium δεν είναι μονο το υλικά αλλά και το design.

Και το design του 6 είναι παντελώς αδιάφορο.

Άρα, δεν είναι premium.

Εγώ και όχι μόνο, αυτό αισθάνομαι πιάνοντάς το (σε αντίθεση με τα 4 - 5).

ΥΓ Αν μιλάγαμε για φούστες, θα δεχόμουν τις βόλτες σου στο χωρο της μόδας :p

Και σου εξηγώ πως συγχέεις την έννοια premium με το design. Ένα σακάκι burberry μπορεί να είναι παπουδιστικο με παρωχημένο design, αλλα είναι premium λόγω ραφής, υφάσματος κλπ. Ένα ρολοι rolex μπορεί να μην σου αρέσει καθόλου ως στυλ, αλλα είναι καρα-premium λόγω υλικών, κατασκευής κλπ
Άλλο τι θεωρούμε ντιζαινατο, άλλο τι θεωρούμε premium.

[/COLOR]
Ωχ, κοκκίνισε τώρα και πάτησε γκάζι....:p

PS Αυτό το καμπύλωμα που λες στις άκρες είναι που προσωπικά βρίσκω πολύ μπανάλ...

Και πάλι, μπανάλ= προσωπική άποψη περί στυλ. Καμια σχέση με το αν είναι ή όχι premium.

Αυτο το καμπυλωμα ειναι ολα τα λεφτα. Εκτος αν προτιματε τις premium "χαρακιες" στα χερια απο το 5αρι. Αληθεια πως οριζουμε το premium σχεδιασμο; Γιατι πχ υλικα υπαρχουν τα premium και τα ζαμζουνγκ. :p

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Υπάρχουν πολλοί τρόποι , ασύρματοι κι ενσύρματοι.
Αν έχεις τον mac , μπορείς μέσω airdrop, αλλα θ αργήσει πολύ να τα μεταφέρει γιατί είναι τεραστια.

Μέσω USB , σύνδεσε το και άνοιξε το itunes.
Πηγαίνεις στα app , βρες το procam , και τραβα τα στο desktop σου.

Το βιντεάκια που τραβάω δεν τα αποθηκεύει στο 'Άλμπουμ κάμερας" κι έτσι δεν μπορώ να τα τραβήξω στο ΗΤPC με drag and drop να τα δώ.
Απ´το τηλέφωνο βλέπω στα "Άλμπουμ" πχ 3 video 4K αλλά που τα αποθηκεύει το πρόγραμμα δεν ξέρω, σημασία έχει οτι δεν τα βλέπω όταν συνδέω με τη USB το κινητό στο HTPC. Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να τα "τραβάω" απ´το τηλέφωνο στο PC;

YG... έχεις iphone 6 ? Αν όχι δεν υποστηρίζει επίσημα το 5s, τραβάει μεν, αλλα με χαμηλότερο fps (λόγω CPU-GPU)
Στο δικό μου iphone 6 δεν έχω δει να πέφτει τόσο πολύ, σχεδόν όλα όσα τραβηξα ήταν μεταξύ 28-31 fps.

Στείλε τα με airdrop.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Και σου εξηγώ πως συγχέεις την έννοια premium με το design. Ένα σακάκι burberry μπορεί να είναι παπουδιστικο με παρωχημένο design, αλλα είναι premium λόγω ραφής, υφάσματος κλπ. Ένα ρολοι rolex μπορεί να μην σου αρέσει καθόλου ως στυλ, αλλα είναι καρα-premium λόγω υλικών, κατασκευής κλπ
Άλλο τι θεωρούμε ντιζαινατο, άλλο τι θεωρούμε premium.

Και πάλι, μπανάλ= προσωπική άποψη περί στυλ. Καμια σχέση με το αν είναι ή όχι premium.

OK, ας πουμε ότι διαφωνούμε στον ορισμό του ''premium'' (και αντε ότι έχεις και λίγο δικιο παραπάνω :p)

Η ουσία πάντως δεν αλλάζει:

Τα 4/5 τα επιανες στο χερι σου και ''τα χαιρόσουν'', το 6 το πιάνεις (το + με τα 2 χερια :p) και δεν σου κάνει ''κλικ''.

Και ναι η ''χαρακια'' από τη μεγαλλική λουρίδα του 4-5, εκανε τη διαφορα νομίζω.

Επίσης η καμπύλη στα πλάγια του 6 κανει τα bumbers να μοιαζουν εντελώς ''ξενα'' με το σωμα του κινητού. Σαν να εξέχουν πολύ και να είναι ''εξογκώματα''. Αυτό με χάλασε αρκετά (γιατί είχα πάρει τα κλασικά, μαμάτα, bumpers της Spigen και δεν τα βλέπω να κάθονται καλά).