[Επίσημο] iPhone 6S | 6S Plus

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 6S / 6S Plus

Το απλό 64αρι. Για το plus προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου μια βδομάδα, αλλά στο χέρι μου φαίνεται κτηνώδες.

Καλά έκανες. Δεν παλεύεται τόσο μεγάλο κινητό. Με γεια!

Το χω κι εγω απο χθες (6S)

Το 3D touch, ο λογος δλδ για τον οποιο το πηρα, με απογοητευσε (οπως υποψιαζομουν)

Απο το λιγο που τσεκαρα, πχ σε email, δεν βρισκω καποια ουσιαστικη χρησιμοτητα

Πιο γρηγορα κανεις απλο κλικ, βλεπεις οτι θες και μετα σβηνεις ή πας πισω πχ παρα μεσω 3D touch.

Μια χρηση που θα ειχε νοημα πχ θα ηταν να μπορεις να σβηνεις μεμονομενα sms / imessages απο μια συζητηση με καποιον, που θελει πολλα ''κλικ'' για να γινει, αλλα δεν βλεπω να το εχουν ενεργοποιησει εκει.

Δεν ξερω αν σε αλλες εφαρμογες, πχ facebook (που δεν χρησιμοποιω) εχει καποιο πρακτικο νοημα ή δεν εχω δει ακόμη αλλες εφαρμογες του (θα τσεκαρω κανα video) αλλα μεχρι τωρα ''δεν''....

Δοκίμασε τα quick actions πχ στην κάμερα και στο maps και πες μας. Τεράστια ευκολία IMO

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης, στους νέους κατόχους προτείνω να βάλουν το 3D Touch sensitivity στο light. Α, και καλορίζικο :p

Ναι, ειδα την καμερα, καλο.

Για maps, νομιζω μονο στης Apple παιζει (χρησιμoποιω Google)

Αλλα ειδα και στα contacts οτι παιζει, καλο.

Λοιπόν τελικά μου το άλλαξαν χωρίς καν να χρειαστεί να γκρινιάξω, με καινούριο. Το οποίο καινούριο δεν έχει την παραμικρή σχέση σε θερμοκρασία. Ναι, ζεσταίνεται όταν κάνει restore και φόρτιση ταυτόχρονα, όμως απλά ζεσταίνεται, το χθεσινό τηγάνιζε αυγό για πλάκα.

Fun fact? Το χθεσινό φόραγε τσιπάκι Samsung, το σημερινό φοράει TSMC. Τελικά όπου υπάρχει καπνός.... :Banane0::ADFADF1:

Καλά έκανες. Δεν παλεύεται τόσο μεγάλο κινητό. Με γεια!

Ευχαριστώ! Ναι, δεν ξέρω, έχω φτάσει πολλές φορές κοντά σε αγορά παντόφλας (Note 4, Nexus 6 και τώρα 6s Plus) αλλά πάντα την τελευταία στιγμή κάνω πίσω. Δεν παλεύεται, όπως το λες...

ευχαριστω....

Δεν εχω τετοιες εγνοιες (για το chip) ! :p

View attachment 120052View attachment 120053

Γιάννη η θηκούλα είναι η σιλικονάτη να φανταστώ; Μπορείς να γράψεις εντυπώσεις; Γιατί είναι λίγο φαρμακείο από τιμή, αλλά ακριβώς αυτό το κοκκινάκι είχα στο μυαλό μου, και μοιάζει να προστατεύει αξιοπρεπώς...

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 6S / 6S Plus

Κρίμα. Ίσως όμως την βρεις σε κανένα ιντερνετομαγαζο.

Ψάχνω αλλά δεν... για την ώρα πήρα μια της συμφοράς που της μοιάζει λιγάκι.

Για τα υπόλοιπα τώρα.

Όπως έγραψε ο Γιάννης, το TouchID επιτέλους (μετά από δυο γενιές) έφτασε να είναι αυτό που πρέπει, με άμεση απόκριση. Έχει πλάκα το πως η Αππλε μας πείθει να γινόμαστε beta testers έναντι εξωφρενικής τιμής των προϊόντων της, πριν αυτά είναι αρκετά ώριμα! Το τηλέφωνο γενικότερα είναι ταχύτατο, η διαχείριση θερμοκρασίας άψογη, μετά βέβαια την πρώτη περιπέτεια που περιέγραψα παραπάνω. Ακόμα και με Need For Speed No limits μετά από μισή ώρα παιχνίδι δεν είναι καν ζεστό. Η μπαταρία (πρώτη φόρτιση) με κρατάει στα αναμενόμενα (χοντρικά μια μέρα). Αν φτιάξει μετά από 2-3 φορτίσεις, καλοδεχούμενο, αν όχι, αξιοπρεπές.

Το 3D-Touch μου φαίνεται μέγιστη υπερ-μούφα, είναι σαν beta τεχνολογία που ψάχνεται να δει μήπως θα μπορέσει να έχει κάποια σοβαρή εφαρμογή στο μέλλον. Μέχρι τώρα το μόνο που μου φάνηκε συμπαθητικό είναι το preview στις φωτογραφίες, που, ακόμη κι αυτό, δεν το έκαναν όπως πρέπει (θα ήθελα να μπορείς όσο είσαι σε preview, στο πρώτο σκαλάκι πίεσης, να μπορείς να σκρολλάρεις αριστερά δεξιά σε προηγούμενες - επόμενες φωτό). Για τα υπόλοιπα, ΟΚ, το take me home στους χάρτες είναι συμπαθητικό, από κει και πέρα το χάος (σιγά μη χρειαστώ ποτέ να βγάλω σέλφι και μάλιστα με μισό κλικ).

Κάμερα δε δοκίμασα καν ακόμα για να σας πω.

Τέλος, και καθαρά υποκειμενικό αυτό, βλέπω τις συσκευές δίπλα - δίπλα με το 5s μου, και το 6s (όπως και το 6, απλά δεν το είχα), μου δίνει την εντύπωση φτωχού συγγενή. Ναι, βεβαίως, η οθόνη είναι μεγαλύτερη. Αλλά το 5s είναι σα να το'χει φτιάξει κάποιος πολύ μερακλής designer, με ακμές, έντονες γραμμές και έντονη προσωπικότητα, ενώ το 6s είναι απελπιστικά αδιάφορο στο μάτι. Είναι κάτι σα να συγκρίνεις Ferrari με Nissan.

Περίμενε λίγο, ο Τάκης τρώει τώρα, θα επιστρέψει προς απάντηση asap 😋

Έφαγα :p
Το Touch ID ήταν εξαρχής γρήγορο, απλά τώρα έγινε αστραπιαίο, σε σημείο που κάποιοι παραπονιούνται πως δεν προλαβαίνουν να δουν τα μηνύματα στην home screen. Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο περί beta testing από την στιγμή που αυτό δουλευε άψογα από τότε που πρωτοβγήκε (δυο χρόνια πριν). Το αστείο είναι πως μόλις τώρα ο ανταγωνισμός βάζει πλέον fingerprint sensors αντίστοιχους σε απόκριση με το παλιο Touch ID στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Για την υπέρ-μούφα 3D Touch, κανε υπομονή και σε λίγο καιρό θα είναι standard παντού, όπως γίνεται σιγά σιγά με το Touch ID. Τα ίδια νομίζω έλεγες για αυτό πριν 2 χρόνια ;)

ΥΓ Για το design συμφωνώ. Το 5s είναι πιο όμορφο.

Δε λέω ότι είναι κακό σαν τεχνολογία. Μπορεί όντως σε κάποια χρόνια να είναι στάνταρ. Απλά βλέπω ότι σαν υλοποίηση είναι πολύ πρώιμη, είναι σαν κάτι που το έκαναν απλά και μόνο για να το κάνουν, χωρίς να καλύπτουν (ακόμα έστω) κάποια πραγματική ανάγκη. Επίσης, η ονομασία 3D είναι λίγο ατυχής, αφού επί της ουσίας μιλάμε για 2 επιπλέον κλίκς, και όχι έναν έξτρα άξονα χειρισμού (εκτός βέβαια αν υπάρχει ήδη η υποδομή γι'αυτό, και απλά βγάλαν τα δυο κλικς για προσαρμογή).

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 6S / 6S Plus

Δε λέω ότι είναι κακό σαν τεχνολογία. Μπορεί όντως σε κάποια χρόνια να είναι στάνταρ. Απλά βλέπω ότι σαν υλοποίηση είναι πολύ πρώιμη, είναι σαν κάτι που το έκαναν απλά και μόνο για να το κάνουν, χωρίς να καλύπτουν (ακόμα έστω) κάποια πραγματική ανάγκη. Επίσης, η ονομασία 3D είναι λίγο ατυχής, αφού επί της ουσίας μιλάμε για 2 επιπλέον κλίκς, και όχι έναν έξτρα άξονα χειρισμού (εκτός βέβαια αν υπάρχει ήδη η υποδομή γι'αυτό, και απλά βγάλαν τα δυο κλικς για προσαρμογή).

H ονομασία 3d touch αναφέρεται στα 3 επίπεδα πίεσης (το κλασικό, το peak και το pop). Επίσης διαβάζω πως υπάρχουν ήδη 11 διαφορετικά επίπεδα πίεσης διαθέσιμα με API για τους developers, ενώ το σύστημα έχει δυνατότητα αντίληψης πολλών περισσότερων επιπέδων πίεσης.
Αρα μιλάμε για cutting edge τεχνολογία και όχι βεβαια "σουπερ μούφα" (τελείως άκυρος ο χαρακτηρισμός). Και δεν καταλαβαίνω που βλέπεις το "πρώιμο" της υλοποίησης. Από καπου πρέπει να ξεκινήσουν όπως και έκαναν αξιοποιώντας με πολύ χρηστικό τρόπο το 3d touch σε αρκετές native εφαρμογές, ανοίγοντας παράλληλα την τεχνολογία στους developers για να την αξιοποιήσουν όπως αυτοί φαντάζονται. Ήδη υπάρχουν αρκετές καθημερινές blockbuster εφαρμογές που το αξιοποιούν όπως το instagram, facebook, shazam, pinterest, flipboard, dropbox κλπ
Sky is the limit. Δεν μιλάμε φυσικά για επανάσταση, αλλα για μια πραγματικά πολύ χρήσιμη λειτουργία η οποια σου γλυτωνει αρκετά κλικ και κάνει την ζωη μας πιο εύκολη, ειδικά αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μεγάλες οθόνες με το ένα χέρι.

Έγινε το έγκλημα, και μάλιστα μας βλέπω για διπλό (ετοιμάζεται και της καλής μου).

Ρε παιδιά, πολύ ζεστή η πλατούλα... στα όρια του ανησυχητικού, σε φάση που το'κλεισα μη μου σκάσει στα μούτρα. (Αυτά όσο κάνει restore from iCloud).

Τι γίνεται;

https://www.stop.gr/Pyrimaxa/

Κυκλοφορουν και με το σημα της Apple αλλά έχουν τριπλάσια τιμη (ως συνήθως).

δείτε πως βλέπει ο yperion τους χρήστες iPhone
Όσο αφορά το "status" αν δούμε ποιοι κυκλοφορούν με iphone (παρουσιάστριες/κατινες μεσημεριανών εκπομπών , ξεκ@λα μοντέλα του instagram , κομμωτές και μόδιστροι κτλ) να μου λείπει καλύτερα.:p

χαχαχαχαχα έχεις μεγάλη πλάκα φίλε

Κατι άλλο σημαντικό για μας που όταν μιλάμε αγγλικά δεν μας κοιτάνε οι γύρω μας σαν εξωγήινους: στο 6s η λειτουργία hey Siri συμβαίνει και όταν το τηλέφωνο ειναι εκτός ρεύματος. Μπορεις ανα πάσα στιγμή και απο αρκετά μακριά να πεις Hey Siri και να κανείς αυτο που θες, χωρίς κουμπιά ή οτιδήποτε.

Εξαιρετικά πρακτικό, ήδη το έχω χρησιμοποιήσει 5-6 φορες σε δυο μερες, αλλα και λιγο ανησυχητικό για θέματα privacy (το οτι επι μονίμου βάσης σκανάρει τον περιβάλλοντα ήχο για τη λέξη trigger, σημαίνει οτι θεωρητικά πάντα, μπορεί να καταγράφει ο,τι θελήσει.) Δεν αποκλείω βέβαια η λογική ενεργοποίησης να ειναι διαφορετική απο αυτή που νομίζω.

καλησπερα!
Λοιπον ετσι για να τα πω καπου.

Την παρασκευη πήρα το 6s 128gb space grey.. παω σπίτι το ανοίγω και ακολουθω τα βηματα για over the air ενεργοποιηση και λοιπα. Αφου τα κανω ολα ζηταει να κανει και το update σε 9.0.2. επιλεγω να το κανει και το τηλεφωνο κολησε στην οθονη slide to upgrade χωρίς να ανταποκρίνεται.
Ψαχνω το προβλημα στο internet και δειχνει να εχει συμβει σε πολυ κοσμο. Η προτεινομενη λυση απο την apple ηταν να συνδεσω το κινητο με το ιtunes και να κανω restore το κινητο. Η συγκεκριμενη ενεργεια ειχε σαν αποτελεσμα το τηλεφωνο να γινει brick!!

Επιστροφη στο καταστημα το σαββατο οπου τα παιδια αναγνωρισαν το σφαλμα και αμεσως αλλαγη με αλλο 128gb silver. Ζητησα να μου το κανουν οι ιδιοι αυτη την φορα την ενεργοποίηση και ολα πηγαν καλα.
Οταν ομως αργότερα συνδεσα το τηλεφωνο με το macbook να το κανω backup και set up as new παλι τα ιδια με αποτελεσμα και η δευτερη συσκευη brick!!
Χωρίς πολλα πολλα επιτροφη και αυτη στο καταστημα και λεφτά πίσω!

Κρίμα.... απο την κατοχή μου εχουν περασει ολα τα iphone εκτος του "2g" και του "5" και κατι τετοιο δεν ειχε ξανασυμβει.... μπορει να επεσα σε παρτιδα ελλατωματικη αλλα έλεος..κατι που εχει 1000ε εκ των πραγματων πρεπει να δουλευει....