[ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

Guys, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την σφαγή του Jack. Μιλάμε ίσως το πιο κοινό βυσμα στον κοσμο. Ακόμα και οι παροχές ρεύματος διαφέρουν ανά χώρα, το Jack οχι! Όσο για την αδιαβροχοποιηση, μου έρχεται στο μυαλό το κλασσικό "πονάει χέρι, κόψει χέρι". Το xperia z5 έχει και 3.5 jack και υψηλότερο δείκτη αδιαβροχοποιηση χωρίς κάποιο μαγικό τρόπο (και δουλεύει...το έχω βάλει αρκετές φορές σε πισίνα και το πλένω κάτω από την βρύση με σαπούνι 😀 ). Ακόμα θυμάμαι την φάτσα του φιλου όταν στο αμάξι, ενώ μίλαγε με το handsfree πήγε να κουμπωσει τον φορτιστη αυτοκινήτου

Προσοχή όποιος αγοράσει iphone 7 γιατί το μοντέλο των 32 GB έχει χειρότερο τσιπ μνήμης απο το μοντέλο με τα 128 GB με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη διαφορά στην μεταφορά αρχείων...

https://www.youtube.com/watch?v=qW2-TIbcTIg

ΥΓ. Ελπίζω ο Τάκης να μην πήρε το "καρβουνιάρικο" με τα 32 GB.:p

Το jet black δεν βγαίνει σε 32gb :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Guys, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την σφαγή του Jack. Μιλάμε ίσως το πιο κοινό βυσμα στον κοσμο. Ακόμα και οι παροχές ρεύματος διαφέρουν ανά χώρα, το Jack οχι! Όσο για την αδιαβροχοποιηση, μου έρχεται στο μυαλό το κλασσικό "πονάει χέρι, κόψει χέρι". Το xperia z5 έχει και 3.5 jack και υψηλότερο δείκτη αδιαβροχοποιηση χωρίς κάποιο μαγικό τρόπο (και δουλεύει...το έχω βάλει αρκετές φορές σε πισίνα και το πλένω κάτω από την βρύση με σαπούνι ). Ακόμα θυμάμαι την φάτσα του φιλου όταν στο αμάξι, ενώ μίλαγε με το handsfree πήγε να κουμπωσει τον φορτιστη αυτοκινήτου

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι το έκαναν κυρίως για να αξιοποιήσουν τον χώρο για αλλά πράγματα όπως το νέοTaptic Engine ενώ επίσης προφανώς κάνει το θέμα αδιαβροχοποιησης πιο εύκολο. Τα γράφει αναλυτικά στο άρθρο.

Το jet black δεν βγαίνει σε 32gb :p

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι το έκαναν κυρίως για να αξιοποιήσουν τον χώρο για αλλά πράγματα όπως το νέοTaptic Engine ενώ επίσης προφανώς κάνει το θέμα αδιαβροχοποιησης πιο εύκολο. Τα γράφει αναλυτικά στο άρθρο.

Ο αρθρογράφος λέει την γνώμη του, εγώ την δικιά μου Τακη, γιατί θα πρέπει να την υπερασπιστώ? Ποιος είναι αυτός στην τελική? :p

To taptic engine μπορούσε να γίνει 2-3 χιλιοστά μικρότερο...δεν χαθηκε και ο κοσμος ,ενα έμβολο ειναι μέσα με 2 ελατήρια, δεν ειναι και πυρηνική φυσική.

wWpYokI2rDmpGVHA.huge

Η γνώμη μου ειναι οτι πρόκειται ξεκάθαρα για cost saving, αφού ενα αδιαβροχοποιημένο Jack θα στοίχιζε πιο πολλά. Ε, αστο φάμε λέει. Ευκαιρία να πουλάμε και adaptorάκια!

Κατα τ'αλλα, το τηλέφωνο το εχουν πάρει 2 φίλοι μου, ενας το 7 και ο αλλος το 7S.
Και οι δύο δηλώνουν ξεκάθαρα οτι δεν άξιζε η "αναβάθμιση" απο το 6 που είχαν, αλλα λόγω καλής επιδότησης προχώρησαν στην αλλαγη.

Κατα τ'άλλα δεν διαφωνώ, πρόκειται για μια πολύ καλή και ποιοτική συσκευή, αλλα δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται icon.

Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές εδώ μέσα. Απλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν το έκανε για να πουλά ανταπτορακια αλλιώς δεν θα τα κοστολογούσε μόνο 9 ευρώ. Προσωπικά πιστεύω πως οι τεχνικοί της apple αναζήτησαν τον πιο απλό τρόπο για optimization του χώρου για μεγαλύτερη μπαταρία και καλύτερο haptic engine συν τα benefits της καλύτερης αδιαβροποιησης και αποφάσισαν να ξεφορτωθούν το jack μια για πάντα, αφού έτσι και αλλιώς το μέλλον είναι ασύρματο. Στην πράξη προσωπικά δεν με δυσκόλεψε καθόλου αφού το μόνο μέρος που χρησιμοποιούσα το jack ήταν στο αυτοκίνητο και εκεί έμεινε μόνιμα ο adaptor.
Όσο για τις διάφορες από το iPhone 6 των φίλων σου, ενημερωτικά το 7 έχει διπλάσια ταχύτητα (χωρίς να μιλήσουμε για οθόνες, κάμερες, 3D Touch κλπ). Εδώ από το 6s είναι σημαντικά καλύτερο σε κάποιους τομείς, ποσό μάλλον σε σχέση με το 6ρι...

Θα το ξαναπώ πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν και καλώς κάνουνε οι φίλοι υπάρχει το λογισμικό το Α και Ω σε ένα smartphone .
Από το 3GS που είχα πήγα στο 6 ...Πέντε χρόνια ξένοιαστα χωρίς να ασχοληθώ με το θέμα λογισμικού και αν η υποστήριξη σε ένα I phone είναι αξιοθαύμαστη κοιτάξτε τι γίνεται στο αντίπαλο στρατόπεδο ...http://www.ired.gr/blog/item/4649-awesome-new-android-features-your-android-phone-will-never-get.html

Θα το ξαναπώ πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν και καλώς κάνουνε οι φίλοι υπάρχει το λογισμικό το Α και Ω σε ένα smartphone .
Από το 3GS που είχα πήγα στο 6 ...Πέντε χρόνια ξένοιαστα χωρίς να ασχοληθώ με το θέμα λογισμικού και αν η υποστήριξη σε ένα I phone είναι αξιοθαύμαστη κοιτάξτε τι γίνεται στο αντίπαλο στρατόπεδο ...http://www.ired.gr/blog/item/4649-awesome-new-android-features-your-android-phone-will-never-get.html

Αυτό που λες ισχύει και ανάποδα , πχ. θεωρώ απαράδεκτο στο iphone να μην μπορείς να αλλάξεις θέμα. Ή να χρειάζεσαι itunes για να το συνδέσεις με το PC. Γενικά όμως στο θέμα των αναβαθμίσεων η Apple έχει το σαφές προβάδισμα.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

Άρθρο για android από σελίδα που ασχολείται με AAPL προϊόντα. Τι περιμένει κανείς να διαβάσει?

από τη μια αφαιρεί το βύσμα από την άλλη αφαιρεί κατά τους κουτσομπόληδες το mag safe από τα macbook
από τη μια λέει ότι πολλές ζημιές που παρουσιάστηκαν στα κινητά ήταν ότι με τα καλώδια πάθαιναν ζημιές (στραβόματα σπασίματα) τα βύσματα δεκτό αλλά ρε apple γιατί αφαιρείς το mag safe πάλι κατά τις φήμες, που ήταν το καλύτερο σύστημα για να μη πάρεις μαζί σου το mabook την ώρα που φόρτιζε ???

Αυτό που λες ισχύει και ανάποδα , πχ. θεωρώ απαράδεκτο στο iphone να μην μπορείς να αλλάξεις θέμα. Ή να χρειάζεσαι itunes για να το συνδέσεις με το PC. Γενικά όμως στο θέμα των αναβαθμίσεων η Apple έχει το σαφές προβάδισμα.

Δεν ισχύει το iOS έχει εξελιχθεί και η περισσότερες βασικές λειτουργίες γίνεται πλέον από το τηλέφωνο .

Το ερώτημα θα έπρεπε να ήταν αν η κάθε αναβάθμιση που κάνουμε είναι καλύτερα και πιο σταθερή από το iTunes η μέσω wifi.

Άρθρο για android από σελίδα που ασχολείται με AAPL προϊόντα. Τι περιμένει κανείς να διαβάσει?

Αν λοιπόν το συγκεκριμένο άρθρο είναι αναξιόπιστο ...Ας μιλήσουνε η κάτοχοι για να μας πουν τις διαφορές .

Και επιτέλους η κάθε εταιρία που σέβεται τον αυτό της να σταματήσει να αντιγράφει την σχεδίαση και να αναπτύξει το δικό της λογισμικό .

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

Δεν ισχύει το iOS έχει εξελιχθεί και η περισσότερες βασικές λειτουργίες γίνεται πλέον από το τηλέφωνο .

Το ερώτημα θα έπρεπε να ήταν αν η κάθε αναβάθμιση που κάνουμε είναι καλύτερα και πιο σταθερή από το iTunes η μέσω wifi.

Αν λοιπόν το συγκεκριμένο άρθρο είναι αναξιόπιστο ...Ας μιλήσουνε η κάτοχοι για να μας πουν τις διαφορές .

Και επιτέλους η κάθε εταιρία που σέβεται τον αυτό της να σταματήσει να αντιγράφει την σχεδίαση και να αναπτύξει το δικό της λογισμικό .

Μα προσπαθεί να κάνει θέμα ότι η google ρίχνει τους πελάτες της, όταν διαθέτει XTRA feautures στις συσκευές της.
Που είναι το πρόβλημα σε αυτό? η Sammy, Η Huaweι Η SONY κλπ βάζουν τα δικά τους features στις συσκευές τους, πρέπει λοιπόν όσοι αγοράζουν android συσκευή να έχουν κι αυτά τα ιδιαίτερα feutures? Έτσι λοιπόν η google προωθει τις συσκευές τις με extraδάκια, και δίνει σε όλους τους υπολοίπους τον κορμό του νέου android να το ντύσουν όπως θέλουν.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

αλλά ρε apple γιατί αφαιρείς το mag safe πάλι κατά τις φήμες, που ήταν το καλύτερο σύστημα για να μη πάρεις μαζί σου το mabook την ώρα που φόρτιζε ???

Είμαι περίεργος τι θα κάνουν μ αυτο (αν τελικά ισχύσουν οι φήμες)...

Απο το 2007 μεχρι το 2014 ειχα iphone, και το 2014 πηρα το πρωτο μου android (samsung S5)

Παρολο που δεν θα ξανααγορασω (μαλλον) iphone, στα 7 χρονια που ειχα, ισως να ειχαν φαει κολλημα συνολικα, ολα οσα ειχα αλλαξει συνολικα 2-3 φορες. Σε ευτο το θεμα τουλαχιστον, το samsung S5 ειναι για πεταμα.

Άρα λοιπόν η κάθε εταιρία που πέρνει τον κορμό (λογισμικό)και συμπληρώνει ...
Αμφιβάλω αν μπορεί να ελέγξει τις εφαρμογές και πρωτίστως σε έναν καταναλωτή όπως είμαι εγώ που με ενδιαφέρει η σταθερότητα και η υποστήριξη σε βάθος χρόνου .

Αν λάβουμε υπόψη αυτό που έπαθε η Samsung αμφιβάλω αν ήταν θέμα μπαταρίας .

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός για να υπάρχει αυτό που λέμε εξέλιξη .

H Apple ξήλωσε την θύρα γιατί πολύ απλά το έκανε για να διαφοροποιηθεί για άλλη μια φορά.
Το έκανε παλιότερα με το disk drive, μετά με το dvd, κτλ.
Γενικά ότι θεωρεί ξεπερασμένο, κάποια στιγμή αναπτύσσει κάτι δικό της και τελικά το παρωχημένο το αφαιρεί.
Γούστα είναι αυτά.
Εγώ πάντως βλέπω ότι αργά ή γρήγορα και οι υπόλοιποι κατασκευαστές ακολουθούν παρόμοια τακτική.

συμφωνω με τον Μιχαλη.
Ειναι η τακτικη της απλ αυτη,δεν εχει να κανει με αδιαβροχοποιησεις και αλλες χαριτωμενες δικαιολογιες.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

συμφωνω με τον Μιχαλη.
Ειναι η τακτικη της απλ αυτη,δεν εχει να κανει με αδιαβροχοποιησεις και αλλες χαριτωμενες δικαιολογιες.

Τι, δλδ τσάμπα ο Τάκης κάθεται και διαβάζει τα 10σελιδα άρθρα που εξηγούν γιατί έβγαλε την 3,5 για το καλό της ανθρωπότητας; 😋

Λοιπόν, μετά από μερικές ημερες χρήσης του 7αριου, ιδού οι εντυπώσεις μου:

- Η μπαταρια διαρκεί όντως περισσότερο. Η ήμερα βγαίνει πολύ άνετα μέχρι στιγμής.
-Η οθόνη έχει υψηλότερη φωτεινότητα και τα χρώματα έχουν καλύτερη απόδοση από το 6s λόγω του wide color gamut
-Είναι όντως πιο γρηγορο από το 6s αλλα αυτό φαίνεται πιο πολυ στις πιο βαριές εφαρμογές.
-Το νεο “κουμπί” συνηθίζεται γρήγορα και έχει καλύτερη αποκριση από το παραδοσιακό ειδικά αν κανεις double/triple click. Έχει 3 επίπεδα έντασης, το έβαλα στο μεσαιο (2).
-Το νέο haptic engine έχει καινούργια κολπάκια πχ όταν έχεις μια λιστα με ημερομηνίες σου δίνει feedback στο δάκτυλο όταν σκρολαρεις την λιστα.
-Η κάμερα είναι σαφώς καλύτερη ειδικά σε low light και το stabilization μεγάλο συν. Επίσης πολύ καλύτερη και η selfie cam.
-Δεν μου έχει κάνει ακόμα την παραμικρή γρατζουνιά το χρώμα jet black αλλά το προσέχω και συνήθως το έχω σε θήκη.
-Την αδιαβροχοποίηση δεν την δοκίμασα και εύχομαι να μην μου χρειαστεί :p
-Είναι λίγο πιο ελαφρύ στο χέρι από το 6s
-Τα stereo ηχειακια δουλεύουν αξιοπρεπώς για το μέγεθος της συσκευής.

Γενικώς μια καλη αναβάθμιση, ειδικά αν προέρχεσαι από 6αρι. Αν έχεις 6s και δεν έχεις επιδότηση ή δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις ως εταιρικό έξοδο, μπορείς να περιμένεις το επόμενο.

Για μένα φάουλ ήταν η μήλο εταιρία όταν στο καινούργιο Apple TV αφαίρεσε την οπτική ίνα στερώντας το να μπορεί να συνδεθεί με ένα dac.

Δεν έχω όμως την ίδια άποψη για το iPhone 7 ίσα ίσα θα έλεγα μπόρεσε να κάνει πιο λεπτό το κινητό αλλά σύγχρονος με τον αντάπτορα που διαθέτει να έχει επανασχεδιασμένο καινούργιο dac,πολύ ενδιαφέρον για εμάς που ασχολούμαστε και με τα ακουστικά .

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

Τι, δλδ τσάμπα ο Τάκης κάθεται και διαβάζει τα 10σελιδα άρθρα που εξηγούν γιατί έβγαλε την 3,5 για το καλό της ανθρωπότητας; 😋

Είπα εγώ ότι το έβγαλε για το καλο της ανθρωπότητας;
Απλα θεωρώ τρομερά αφελές να πιστεύει κάποιος ότι η apple αφαίρεσε το jack μόνο και μόνο από καπρίτσιο.
Το παραπάνω άρθρο προσφέρει ορισμένες λογικές εξηγήσεις, άσχετα αν συμφωνεί κάποιος με την απόφαση να φύγει το jack.