[Επίσημο] iPhone X

Είναι ανακριβές το ότι σε περίπτωση που έχεις μια βλάβη όπως το να σπάσει η πλάτη, λόγω αδυναμίας διόρθωσης αυτής πρέπει να καταβάλεις 550 ευρώ; Δεν θέλεις να αντικαταστήσεις όλη τη συσκευή παρά το τζαμάκι που κάνει 50-100 ευρώ και υπάρχει αδυναμία αντικατάστασης αυτού όπως και μη διάθεση ανταλακτικού. Η πολιτική της Apple γνωστή ήταν, προφανώς, ωστόσο μέχρι το Χ και τα 8 δεν είχε άλλα, εύθραυστα μέρη πλην της οθόνης που με τις καθημερινές συνθήκες να μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Συμφωνείς με τη συγκεκριμένη πολιτική;

Όχι δεν συμφωνώ, αλλά εφόσον την γνωρίζω εκ των προτέρων, κανω τα κουμάντα μου (καλή θήκη η Apple care).
Για τα ανταλλακτικά, να είσαι σίγουρος πως θα κυκλοφορήσουν κανονικά στα παραμάγαζα, όπως πάντα, όποτε αν σου κάτσει η στραβή, αν δεν σε ενδιαφέρει η εγγύηση, θα βρεις λύση.
Όποτε ναι, είναι ανακριβές ότι αν σου σπάσει η πλάτη θα πρέπει να σκάσεις 550 αν δεν σε ενδιαφέρει η εγγύηση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Δεν καταλαβαίνω που κολλάμε. Έχεις ένα πρόβλημα, επί παραδείγματι ραγισμένο πίσω γυαλί. Το πας στην αντιπροσωπία και σου ζητάνε 500 ευρώ. Δεν σε αφορά το αν θα σου αντικαταστήσουν τη συσκευή επειδή αποφάσισαν πως δεν κάνουν service. Επίσημα, για να λύσεις ένα μικρό πρόβλημα, δεν μπορούν να στο λύσουν πλην να σου αντικαταστήσουν τη συσκευή με χαμηλότερη τιμή.

Είναι σαν να πας το Q5 σου στη Καρέντα λέγοντας τους ότι έχει σπάσει το ένα led φως μπροστά, όλο το φανάρι έκανε 1500 ευρώ μέχρι πρότινος, ωστόσο επειδή αποφάσισαν πως δεν θα σου κάνουν service, θα σου δώσουν σε προνομιακή τιμή καινούριο Q5 χρεώνοντας σε 50.000. Ή, θα πρέπει να πας στο συνεργείο της γειτονιάς να βάλεις ψεφτιά φανάρι γιατί αποφάσισαν να μην διαθέσουν καν ανταλακτικό. Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν ντροπή της Audi, αντιστοίχως, εδώ, ντροπή της Apple που δεν μπορεί να σε υποστηρίξει σε απλά ζητήματα και πρέπει να κοιτάξεις σε 3rd party.

Ταπες ολα. Τωρα απο μετοχους τα ιδια και τα ιδια μπλα μπλα μπλα θα διαβαζουμε.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Καλύτερα να λέμε την απλή αλήθεια. Αυτή είναι η τακτική της Apple εδώ και χρόνια , αρμέγει τον πελάτη σε κάθε ευκαιρία αφού πρώτα με brainwash τον έχει πείσει ότι είναι λόγω ανωτερότητας , ποιότητας , δεν έχει άλλη επιλογή κτλ.

Τουλάχιστον να μην διαβάζουμε αστείες δικαιολογίες.

Καλύτερα να λέμε την απλή αλήθεια. Αυτή είναι η τακτική της Apple εδώ και χρόνια , αρμέγει τον πελάτη σε κάθε ευκαιρία αφού πρώτα με brainwash τον έχει πείσει ότι είναι λόγω ανωτερότητας , ποιότητας , δεν έχει άλλη επιλογή κτλ.

Τουλάχιστον να μην διαβάζουμε αστείες δικαιολογίες.

Ρε φιλαράκο, αφού πιστεύεις τέτοιες ανοησίες, άσε εμας τα brainwashed πρόβατα του Apple corner και τραβά σε καμία άλλη κατηγορία να γράψεις τις εξυπνάδες σου.
Πραγματικά όμως, δεν αφήνετε ένα θέμα του Apple corner που να μην το κάνετε flame, έχει καταντήσει κουραστικό.

Κανένα flame δεν υπάρχει , μόνο η πραγματικότητα.

Όπως κυκλοφορούν καλώδια HDMI με 500 ευρώ και καλώδια ήχου με 200 ευρώ το μέτρο και κάποιοι ακούνε ή βλέπουν διαφορά.

Προχθές διάβαζα για τα sneakers των 850 δολαρίων...

http://www.lifo.gr/articles/fashion...-apokalyfthike-pos-ftiaxnetai-pleon-stin-kina

Αν θέλει κάποιος να μπει στο τριπάκι είναι δύσκολο να δει αντικειμενικά.

Κανένα flame δεν υπάρχει , μόνο η πραγματικότητα.

Όπως κυκλοφορούν καλώδια HDMI με 500 ευρώ και καλώδια ήχου με 200 ευρώ το μέτρο και κάποιοι ακούνε ή βλέπουν διαφορά.

Προχθές διάβαζα για τα sneakers των 850 δολαρίων...

http://www.lifo.gr/articles/fashion...-apokalyfthike-pos-ftiaxnetai-pleon-stin-kina

Αν θέλει κάποιος να μπει στο τριπάκι είναι δύσκολο να δει αντικειμενικά.

Καλό είναι να κανεις την αυτοκριτική σου πρώτα περί αντικειμενικότητας που 9/10 μηνύματα σου στην κατηγορία είναι τρολαρισματα...

οφφ τόπικ αλλά σχετικό με προηγούμενα ποστς

και εγώ έχω iphone, έχω και ipad,
είχα και macbook pro (το πούλησα γιατί καθότανε, προτιμούσα να δουλεύω σε linux στο pc :p ),
είχα και έχω και κάτι άλλα

δεν θεωρώ flame την κριτική που γίνεται στην apple, γιατί πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό είναι σωστή,

και εμένα δεν μου αρέσουν διάφορες πρακτικές της, άσχετα αν έχω αγοράσει και έχω ακόμη διάφορα προϊόντα της,
και άσχετα που ήμουν οπαδός απο την εποχή του apple II και της Lisa (που προφανώς δεν απέκτησα ποτέ και ήταν σαν φεράρι στα μάτια μου)

περισσότερο κουραστικό θεωρώ να δικαιολογούμε τα πάντα με θρησκευτικό φανατισμό και αυστηρότητα

(ίσως είμαι και εγώ λίγο biased, από την άποψη ότι φανατικός κομπιουτεράκιας που θαύμαζε την apple, την βλέπω σήμερα να ασχολέιται λιγότερο με τους υπολογιστές και περισσότερο με το life style)

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

οφφ τόπικ αλλά σχετικό με προηγούμενα ποστς

και εγώ έχω iphone, έχω και ipad,
είχα και macbook pro (το πούλησα γιατί καθότανε, προτιμούσα να δουλεύω σε linux στο pc :p ),
είχα και έχω και κάτι άλλα

δεν θεωρώ flame την κριτική που γίνεται στην apple, γιατί πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό είναι σωστή,

και εμένα δεν μου αρέσουν διάφορες πρακτικές της, άσχετα αν έχω αγοράσει και έχω ακόμη διάφορα προϊόντα της,
και άσχετα που ήμουν οπαδός απο την εποχή του apple II και της Lisa (που προφανώς δεν απέκτησα ποτέ και ήταν σαν φεράρι στα μάτια μου)

περισσότερο κουραστικό θεωρώ να δικαιολογούμε τα πάντα με θρησκευτικό φανατισμό και αυστηρότητα

(ίσως είμαι και εγώ λίγο biased, από την άποψη ότι φανατικός κομπιουτεράκιας που θαύμαζε την apple, την βλέπω σήμερα να ασχολέιται λιγότερο με τους υπολογιστές και περισσότερο με το life style)

Καμία αντίρρηση. Άλλο όμως καλοπροαιρετικη κριτική (που δίνει και αφορμή για κουβεντούλα) και άλλο χαρακτηρισμός των apple fans ως πρόβατα που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου.

Η Apple έχει δώσει στον κόσμο την αίσθηση μίας premium συσκευής που αξίζει κάνεις να την πληρώσει. Το marketing της είναι τόσο καλό που μπορεί να βγάλει καφετιέρα τύπου νεσπρέσο, να την τιμολογήσει 500-600 ευρώ και ο κόσμος να πάει να την αγοράσει. Τόσο απλά.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Όχι δεν συμφωνώ, αλλά εφόσον την γνωρίζω εκ των προτέρων, κανω τα κουμάντα μου (καλή θήκη η Apple care).
Για τα ανταλλακτικά, να είσαι σίγουρος πως θα κυκλοφορήσουν κανονικά στα παραμάγαζα, όπως πάντα, όποτε αν σου κάτσει η στραβή, αν δεν σε ενδιαφέρει η εγγύηση, θα βρεις λύση.
Όποτε ναι, είναι ανακριβές ότι αν σου σπάσει η πλάτη θα πρέπει να σκάσεις 550 αν δεν σε ενδιαφέρει η εγγύηση.

Αφενός συμφωνούμε, είμαι σίγουρος, σιγά σιγά συγκλίνουν οι απόψεις. Αφεταίρου, το γράφεις μόνος σου, αν σε ενδιαφέρει η εγγύηση κοστίζει 550. Από την άλλη, ποιος θέλει να χάσει την εγγύηση της συσκευής του για ένα τζαμάκι των 50 ευρώ; Που επειδή σίγουρα θα είναι strengthened, κάτι του στυλ gorilla glass, δεν θα διατίθεται ευρέως στο εμπόριο, μπορεί να βρεις απομίμηση αλλά μέχρι εκεί.

Για να το κλεισουμε αυτο και για να μην υπαρχουν ανακριβειες/ασαφειες και παρουμε στο λαιμο μας αναγνωστες, αν σπασει η πλατη ενος ιφον 10, εχεις την επιλογη να το πας για επισκευη στον "χασαπη" της γειτονιας σου, πληρωνοντας 100αδες ευρω για μαιμου πλαστικο αμφιβολου ποιοτητας οοοοταν και αν το βρει απο κανα ebay. Αυτο χανοντας προφανως την εγγυηση και παιρνοντας το ρισκο να προκληθουν απο τον "γνωστη" και αλλα προβληματα στην πανακριβη συσκευη.
Αν ομως θες να κανεις το προφανες που ειναι να μη χασεις την εγγυηση τοτε πας στα απλέικα και πληρωνεις 600ε+ που ειναι η μονο λυση.

Ο καθενας κανει τις επιλογες του. Εδω μεσα δεν ευλογουμε γενια, οποιος στεναχωριεται ας ανοιξει ενα τοπικ με τιτλο: "αγαπαμε απλ", ή ας συνεχισει στον τοιχο κανενος fb...

Καλη μας συνεχεια.

Το πιο ακριβές είναι: Αν πάθει το οτιδήποτε η συσκευή σου, εφόσον δεν καλύπτεται από εγγύηση, έχεις την δυνατότητα να το πας στην Apple η οποία θα σου την αντικαταστήσει έναντι συγκεκριμένου τιμήματος (στο Χ 550 Usd).

Αφενός συμφωνούμε, είμαι σίγουρος, σιγά σιγά συγκλίνουν οι απόψεις. Αφεταίρου, το γράφεις μόνος σου, αν σε ενδιαφέρει η εγγύηση κοστίζει 550. Από την άλλη, ποιος θέλει να χάσει την εγγύηση της συσκευής του για ένα τζαμάκι των 50 ευρώ; Που επειδή σίγουρα θα είναι strengthened, κάτι του στυλ gorilla glass, δεν θα διατίθεται ευρέως στο εμπόριο, μπορεί να βρεις απομίμηση αλλά μέχρι εκεί.

Κοιτά, πολλοί θα επιλέξουν να μην σκάσουν 550 για ένα πίσω τζαμάκι εφόσον μόνο αυτή είναι η ζημιά, ακόμα και αν ρισκάρουν την εγγύηση.
Όπως και παλαιότερα που η Apple δεν άλλαζε οθονες, όταν έσπαγε η οθόνη το πηγαίναμε σε third party με ρίσκο να χάσουμε την εγγύηση.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Το πιο ακριβές είναι: Αν πάθει το οτιδήποτε η συσκευή σου, εφόσον δεν καλύπτεται από εγγύηση, έχεις την δυνατότητα να το πας στην Apple η οποία θα σου την αντικαταστήσει έναντι συγκεκριμένου τιμήματος (στο Χ 550 Usd).

Εντός εγγύησης έχεις άλλη τιμή? Δεν νομίζω.

Όπως και παλαιότερα που η Apple δεν άλλαζε οθονες, όταν έσπαγε η οθόνη το πηγαίναμε σε third party με ρίσκο να χάσουμε την εγγύηση.

Οχι με ρισκο να χαθει η εγγυση, αλλά χανοντας την εγγυηση. Να λεμε τα πραγματα ως εχουν οχι στο περιπου αφηνοντας μια ομιχλη υπερ της απλ.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Οχι με ρισκο να χαθει η εγγυση, αλλά χανοντας την εγγυηση. Να λεμε τα πραγματα ως εχουν οχι στο περιπου αφηνοντας μια ομιχλη υπερ της απλ.

Καμία ομίχλη, σε απλά Ελληνικά γράφω και φροντίζω να είμαι ακριβης στα γραπτά μου.
Με ρίσκο, διότι ενδέχεται να μην το πάρει χαμπάρι το επίσημο service και μιλάω εκ πείρας: Ένα iPhone στο γραφειο είχε αλλαγμένη οθόνη από third party , έβγαλε πρόβλημα αργότερα στο ηχείο και η Apple το άλλαξε κανονικότατα εντός εγγύησης.

Βρε παιδιά, δε βαρεθήκατε αυτή την κουβέντα ακόμα;

Τα πράγματα είναι απλά. Η επισκευή του iPhone κοστίζει ένα εξωφρενικό ποσό. Τέλος. Τώρα είτε το πεις τζαμάκι, είτε πλάτη, είτε δεν ξέρω τι άλλο, το 500άρικο για μη ολική βλάβη είναι από αστείο έως και προσβλητικό.

Το αν γίνεται δικαιολογημένα (λόγω στριμώγματος των ηλεκτρονικών στη συσκευή) ή ηθελημένα (για ευνόητους λόγους αρμέγματος) είναι άλλη υπόθεση, το ζητημα είναι ότι η τιμή είναι εξωφρενική.

Οι 3rd party μάστορες προσωπικά δε με ενδιαφέρουν, για τον ίδιο λόγο που δε θα πήγαινα ένα πανάκριβο αμάξι ενός έτους σε 3rd party μάστορες. Εγώ τα έσκασα στο Apple Care μόνο επειδή ήταν υποχρεωτικό στο 2ετές contract. Ακόμη κι αυτό δε, είναι εξωφρενικά πανάκριβο (~200$ "ασφάλεια" που ζητάει μάλιστα έξτρα λεφτά, έστω και λίγα, για την αντικατάσταση).

Καμία ομίχλη, σε απλά Ελληνικά γράφω και φροντίζω να είμαι ακριβης στα γραπτά μου.
Με ρίσκο, διότι ενδέχεται να μην το πάρει χαμπάρι το επίσημο service και μιλάω εκ πείρας: Ένα iPhone στο γραφειο είχε αλλαγμένη οθόνη από third party , έβγαλε πρόβλημα αργότερα στο ηχείο και η Apple το άλλαξε κανονικότατα εντός εγγύησης.

Απλα Ελληνικα για περιπτωση στο "γραφειο" με ελαχιστες εως μηδενικες πιθανοτητες. Οκ. Μας διαβαζουν επαναλαμβανω μη παρουμε καποιους στο λαιμο μας με παραδειγματα μηδενικης πιθανοτητας απτο γραφειο, που προσωπικα δε με πειθουν. Ας κρινουν αυτοι που θα διαβασουν.