[Επίσημο] iPhone X

Οσο καλό και να ειναι σαν συσκευη (που για εμενα ειναι μετριο, σε καμια των περιπτωσεων εξαιρετικό-ασχετου τιμης), 2 ειναι τα δεδομένα: 1: για κανενα λόγο δεν αξιζει 1300ευρω - η τιμολόγηση ειναι ο θρίαμβος της εκμεταλευσης. 2: δε δεχομαι τον εκβιασμό 64 ή 256GB.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Μήπως τα μεγαλοποιεις λίγο με το σεμεδακι; και φυσικά υπάρχει και άλλη επιλογή για όποιον δεν γουστάρει: Το iPhone 8/ 8 plus.

Δεν μπορώ να καταλάβω (η μάλλον μπορώ) γιατί δεν παραδέχεσαι ότι είναι τραγικό σχειδαστικά.

t82G9l4.jpg

Last edited:

Δεν μπορώ να καταλάβω (η μάλλον μπορώ) γιατί δεν παραδέχεσαι ότι είναι τραγικό σχειδαστικά.

t82G9l4.jpg

Και καλό κατασκευαστικά είναι αλλά και σχεδιαστικά.
Απλά τα s8 k Note 8 είναι μακράν πιο ..elegant...
Το ...σεμεδακι δεν με ενοχλεί καθόλου.

Και καλό κατασκευαστικά είναι αλλά και σχεδιαστικά..

Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την ποιότητα κατασκευής των iPhone.

Μήπως τα μεγαλοποιεις λίγο με το σεμεδακι; και φυσικά υπάρχει και άλλη επιλογή για όποιον δεν γουστάρει: Το iPhone 8/ 8 plus.
Με τα τεράστια bezel? Επιλογή είναι Αυτό?

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με τα τεράστια bezel? Επιλογή είναι Αυτό?

Ναι ρε συ, ειδικά αν το τηλέφωνο αυτό είναι καλύτερο σχεδόν στα πάντα.
Δεν είναι το Α και το Ω σε ένα κινητό η απουσία bezels.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Οσο καλό και να ειναι σαν συσκευη (που για εμενα ειναι μετριο, σε καμια των περιπτωσεων εξαιρετικό-ασχετου τιμης), 2 ειναι τα δεδομένα: 1: για κανενα λόγο δεν αξιζει 1300ευρω - η τιμολόγηση ειναι ο θρίαμβος της εκμεταλευσης. 2: δε δεχομαι τον εκβιασμό 64 ή 256GB.

Ειδικά το Χ, αν θελουμε να είμαστε αντικειμενικοί δεν είναι σε κανένα τομέα μέτριο, το αντίθετο. Το μόνο που μπορεί κάποιος να του προσάψει είναι το.... σεμεδακι!
Γιατί κατά τα αλλά σε επίπεδο hardware δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι καλύτερο, ανεξαρτήτως τιμής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

t82G9l4.jpg

Γιατί πολύ απλά δεν είναι. Και δεν είναι μόνο προσωπική μου άποψη, αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των reviewers και όσων το έπιασαν στα χέρια τους.

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Ειδικά το Χ, αν θελουμε να είμαστε αντικειμενικοί δεν είναι σε κανένα τομέα μέτριο, το αντίθετο. Το μόνο που μπορεί κάποιος να του προσάψει είναι το.... σεμεδακι!
Γιατί κατά τα αλλά σε επίπεδο hardware δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι καλύτερο, ανεξαρτήτως τιμής.

Κόψε κάτι Τάκη.Απο τα κορυφαία είναι, το είπα και από τη πρώτη στιγμή.
Του λείπουν ακόμα όμως βασικά όπως πενάκι και quick charging.
Το αν είναι πρώτο , δεύτερο ή τρίτο πλέον εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Κόψε κάτι Τάκη.Απο τα κορυφαία είναι, το είπα και από τη πρώτη στιγμή.
Του λείπουν ακόμα όμως βασικά όπως πενάκι και quick charging.
Το αν είναι πρώτο , δεύτερο ή τρίτο πλέον εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός.

Quick charging υποστηρίζει. Όσο για το πενάκι, προσωπικά μου ειναι αδιάφορο, αλλα σε καμια περίπτωση δεν το λες σοβαρή έλλειψη.
Γιατί κατά τα αλλα, σε επίπεδο hardware δεν βλέπω κατι καλύτερο εκεί έξω, ειδικά σε CPU/GPU power οπου πραγματικά φαίνεται "τέρας".
Σε λίγο καιρο που θα βγουν και full reviews θα έχουμε καλύτερη εικόνα.
Πάντως, "μέτριο" δεν το λες (έτσι ξεκίνησε η κουβέντα).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Quick charging υποστηρίζει. Όσο για το πενάκι, προσωπικά μου ειναι αδιάφορο, αλλα σε καμια περίπτωση δεν το λες σοβαρή έλλειψη.
Γιατί κατά τα αλλα, σε επίπεδο hardware δεν βλέπω κατι καλύτερο εκεί έξω, ειδικά σε CPU/GPU power οπου πραγματικά φαίνεται "τέρας".
Σε λίγο καιρο που θα βγουν και full reviews θα έχουμε καλύτερη εικόνα.
Πάντως, "μέτριο" δεν το λες (έτσι ξεκίνησε η κουβέντα).

Δεν το είπα μέτριο ποτέ.Ενα εκ των 2-3 κορυφαίων.
Και μην κοιτάς μόνο τα benches.Κορυφαια είναι και τα άλλα. Ο κάθε ένας έχει διαφορετικά κριτήρια όταν αγοράζει.

Επειδή έχω λύσει πάρα πολλά smartphones, να πω για την ποιότητα υλικών κατασκευής και ευκολίας επισκευής, τα iphone γενικά έχουν ιδιαίτερο τρόπο κατασκευής και φυσικά είναι πάνω από τον μέσο όρο όπως και τα Samsung. Bέβαια έχουν και τα περίεργα τους παράδειγμα το iphone 7 έχουν φτιάξει κάτι βίδες ειδικά για αυτό μόνο και μόνο για να αγοράσεις ειδικό κατσαβίδι από την Apple φυσικά βγήκε και αντίγραφο κινέζικο. Εμένα αυτά τα περιέργα κατασκευαστικά με εκνευρίζουν αφάνταστα, λες και θα κάνει καλύτερη στήριξη ή θα ξεπεράσουν τα γερμανικά στάνταρντς στην τυποποίηση βιδών γενικά μου αρέσει να υπάρχει απλότητα και αξιοπιστία και να μην αισθάνεσαι φόβο ότι κάποια καλωδιοταινία κάποιο module θα αστοχήσει. Παράδειγμα στο Mini ipod 2 είχαν θεματάκια πάρα πολλά με τα digitizers τους, αλλά γενικά έχουν πολύ καλό επίπεδο ποιότητας υλικών. Επαναλαμβάνω μεγάλη απογοήτευση είναι αν ανοίξεις Xiaomi. Eκεί βλέπεις ακριβώς πως έχει γίνει τόσο φτηνό το τηλέφωνο.

Πάντως δοκίμασα σε εσωτερικές λήψεις ένα iphone 7 και έχω να πω τα καλύτερα. Είναι πάντα ένα βήμα μπροστά στις κάμερες. Στις οθόνες τώρα ακόμα και με μεγεθυντικό φακό να κοιτάξεις πλέον δεν βλέπεις pixel, και μου αρέσει γενικά το απίστευτο smooth των iphone από το 6 και μετά στις γραμματοσειρές όταν σκρολάρεις πάνω κάτω δεν υπάρχει η παραμικρή αίσθηση "θολώματος".

Ανυπομονώ να δω πόσο εύκολα λύνεται το X αν αλλάζει οθόνη εύκολα και να δω και αν έχει ξεχωριστά τις κάμερες τα μικρόφωνα τους αισθητήρες υποψιάζομαι όλα θα είναι σε Modules/

Ναι ρε συ, ειδικά αν το τηλέφωνο αυτό είναι καλύτερο σχεδόν στα πάντα.
Δεν είναι το Α και το Ω σε ένα κινητό η απουσία bezels.
Για μένα είναι Τάκη. Αλλά εγώ δεν αγοράζω μόνο Apple.

Πραγματικά είναι ένα σύνδρομο κατωτερότητας όλη την ώρα να φταίει η Apple.

Kαι το κουφό είναι εγώ που έχω windows phone, να την υποστηρίζω. Έχω μεγάλη τύχη να μπορώ να πιάνω στα χέρια μου όλα αυτά τα καινούργια gadgets και είναι φοβερό πάντως που έχουμε φτάσει το 2017. Να πω ένα απλό παράδειγμα όμως. Έφτιαχνε ένας φίλος ένα μπαρ. Και φυσικά βοήθησα σε όλα. Είχα μείνει φοβερά εντυπωσιασμένος από τις edison λάμπες τις led τις καινούργιες που δημιουργούν μια απίστευτη ρετρό ατμόσφαιρα φτιάξαμε το ένα το άλλο, ήρθε η ώρα για τις πρώτες φωτογραφίες για τα social media. Φέρνω την sony την NEX με 1,7 manual φακό τραβάω απο εδώ τραβάω από εκεί μου είχε δώσει δανεικό άλλος φίλος και το iphone. Κοιτάξαμε ξανακοιτάξαμε στον υπολογιστή, τις φωτογραφίες από το iphone βάλαμε τελικά λόγω που ήταν και πιο ευρυγώνιος ο φακός και λόγω ότι ήταν καλύτερες!!!! ... θέλω να πω περνάμε σε άλλες φάσεις δεν είναι τα πράγματα όπως ήταν παλιά.. δεν ξέρω αν καταλαβαίνει κάποιος τι θέλω να πω...

Eγώ δεν θα το πάρω πάντως γιατί μια χαρά είμαι με το Lumia και δεν είμαι στο οικοσύστημα της Apple με υπολογιστές ipad και τέτοια.

Bλέποντας όμως που πάει η τεχνολογία φαντάσου ότι με ένα κινητό μπορείς να γυρίσεις ταινία και δεν είναι αστείο ούτε υπερβολή. Εντάξει θέλει και ένα jimbal θέλει και επεξεργασία αλλά αν το iphone 7 είναι ένα τέτοιο όπλο τότε το 8 και το Χ τι θα μπορούν να κάνουν; Με ένα χιλιάρικο. Έχουμε ξεφύγει. Με τι εξοπλισμό θα γύριζες πριν 5 χρόνια το παρακάτω video;
https://www.youtube.com/watch?v=A3suFY1q6wA

Τι να πω, όποιες λειτουργίες και αν προσθέσουν και όποια ποιότητα κι αν δίνουν αυτές, προσωπικά δεν μπορώ να δω ένα smartphone σαν κάτι άλλο από αυτό που είναι η βασική του λειτουργία, ένα τηλέφωνο με δυνατότητες επικοινωνίας (φωνή, εικόνα, δεδομένα), και δευτερευόντως τις πρόσθετες. Γι αυτό και είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογήσω τέτοιες τιμές, ακόμα και αν συσκευή κάνει όχι παπάδες, αλλά πατριάρχες και πάπες στη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο. Ας τις ονομάσουν κάπως αλλιώς, αν δεν θέλουν να τις βλέπουμε ως τηλέφωνα...

Παρεπιπτοντως, επειδη το αποκαλεσα μετριο. Σαν συσκευη ειναι καλή, αλλα οταν κοιτάμε αποδοση/κοστος, συγκρινοντας το με τους ισαξια αμεσους ανταγωνιστές (S8, V30, G6, Pixel), το x πεφτει στη κατηγορια του μετρίου.
Στα 1300-1400 που κοστιζει το 256, το ελάχιστο που θα απαιτουσα θα ηταν να εχει το dock του και να γινεται full size υπολογιστής που να τρεχει καποια εκδοση osx (γιατι όχι και το πληρες osx). Την υπολογιστική ισχύ την έχει και με το παραπανω... Προσωπικά, το περιμενω να ειναι το "the next big thing", γιατι αμφιβαλλω πως βαζουν τοσο ισχυρους επεξεργαστές για παιχνίδια, animated κουραδιτσες και αναγνωριση προσωπου. Ειμαι σιγουρος πως ακομη και τα νεα features της καμερας θα τα χειριζόταν το Α10.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Παρεπιπτοντως, επειδη το αποκαλεσα μετριο. Σαν συσκευη ειναι καλή, αλλα οταν κοιτάμε αποδοση/κοστος, συγκρινοντας το με τους ισαξια αμεσους ανταγωνιστές (S8, V30, G6, Pixel), το x πεφτει στη κατηγορια του μετρίου.
Στα 1300-1400 που κοστιζει το 256, το ελάχιστο που θα απαιτουσα θα ηταν να εχει το dock του και να γινεται full size υπολογιστής που να τρεχει καποια εκδοση osx (γιατι όχι και το πληρες osx). Την υπολογιστική ισχύ την έχει και με το παραπανω... Προσωπικά, το περιμενω να ειναι το "the next big thing", γιατι αμφιβαλλω πως βαζουν τοσο ισχυρους επεξεργαστές για παιχνίδια, animated κουραδιτσες και αναγνωριση προσωπου. Ειμαι σιγουρος πως ακομη και τα νεα features της καμερας θα τα χειριζόταν το Α10.

Είναι ελαφρώς αυθαίρετος ο συλλογισμός σου. Δεν μπορείς να το αποκαλείς μέτριο, ειδικά συγκριτικά με τους ανταγωνιστές, όταν οι επιδόσεις του ειναι διπλάσιες, ίσως και παραπάνω.
Να μου πεις δεν ειναι value for money, να το δεκτω, μέτριο όμως ειναι αδύνατο να το χαρακτηρίσει κάποιος, όπως και να το σκεφτεί.

Τουναντιον. Για 1300 ευρω που πληρωνει ο καταναλωτης, δε θα περιμενε πολλα πολλα πολλα περισσότερα; Τα ιδια features (ας πουμε στο 90%) τα δινουν οι ανταγωνιστες στα μισα χρηματα. Οποτε, όπως και να έχει ειναι μετριο. Προσεξε, δεν ειπα εχει μετριες αποδοσεις, αλλα πως ειναι μετριο τηλέφωνο.

Μα, όταν μιλάμε για ένα τέτοιο προϊόν, τα λεφτά δεν πηγαίνουν (όλα) σε features. Πηγαίνουν κυρίως στο όνομα και το σύμβολο. Αυτό είναι δεδομένο. Είναι σαν να ψάχνεις για features σε ένα κινητό by Prada.