[Επίσημο] iPhone X

Όχι, απλά θέλει να πιει το αίμα των αγνών καταναλωτών όπως ο Συριος που κράζει αλλά τελικά αγοράζει

Στην συσκευασία δεν δίνει αυτόν τον μεγάλο φορτιστή. Ειναι αλλο μοντέλο αυτός ο φορτιστής. Μαζί δίνει τον κλασσικο μικρό φορτιστή που δεν δίνει το επαρκές ρεύμα στην έξοδο του για την γρήγορη φόρτιση.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Αν δεν τα δίνει,μιλάμε για τεράστιο άρμεγμα.

Θέλεις την άποψη μου; Σε αυτά τα λεφτά όχι μόνο θα έπρεπε να έδινε fast charger, αλλά και air pods μαζί. Όμως, εφόσον πουλάει τα iPhones σαν ζεστό ψωμάκι και θέλει να διατηρήσει το περιθώριο κέρδους της, αυτά τα χρεώνει extra. Αυτή η πρακτική δεν είναι αποκλειστικά της apple όμως αλλά όλων των premium brands . Αν πχ πας να αγοράσεις ένα premium SUV αυτοκίνητο (Audi, Mercedes, BMW etc) ξεκινά κανένα 50k αλλά χρειάζεται αλλά 10k extras για να είναι όπως πρέπει. Σπαστικό; προφανώς, αλλά έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός, βασιζόμενος στον κανόνα προσφοράς-ζήτησης.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Είναι καταπληκτικό αυτό που έχει καταφέρει η Apple:

Έχει μετατρέψει, ακόμη και νοήμονες ανθρώπους, από καταναλωτες (δλδ ανθρώπους που πρέπει με κάποιον τρόπο να τους πείσει να της δώσουν τα λεφτά τους) σε οπαδούς (που αισθάνονται την ανάγκη όχι μόνο να την πληρώνουν αλλά και να υπερασπίζονται κάθε επιλογή της κάτι που θίγει καταφανώς τα καταναλωτικά τους συμφέροντα).

Γι αυτούς, κάθε κριτική μεταφράζεται σε μομφή (aka κράξιμο) κατά της Apple.

Το δε άλλο καταπληκτικό (απόρροια του προηγούμενου, βέβαια) είναι το εξής:

Οι οπαδοί της Apple δεν μπορούν να διανοηθούν ότι κάποιος μπορεί να κρίνει (κατ αυτούς "κράζει") και ταυτόχρονα να αγοράζει.

Λες και ότι αγοράζουμε πρέπει να είναι τέλειο και να μην σηκώνει κριτική.

Είναι ακατανόητο μάλλον ότι ένα προϊόν (ειδικά αν ειναι Apple) μπορεί να είναι καλύτερο (για κάποιον) από κάτι άλλο και να το επιλέγει αλλά ταυτόχρονα να αναγνωρίζει ότι κάποιοι τομείς χρήζουν κριτικής (προκειμένου να βελτιωθούν)

Αλλά βέβαια, αυτό έχει να κάνει, πέραν των άλλων που αφορούν στο φαινόμενο Apple / οπαδών, στην ανάγκη υπεράσπισης των καταναλωτικων επιλογων καποιων προκειμένου να δικαιολογήσουν με κάποιο τρόπο στον εαυτό τους το υψηλό κόστος το οποίο καλούνται να καλύψουν.

Όχι, απλά θέλει να πιει το αίμα των αγνών καταναλωτών όπως ο Συριος που κράζει αλλά τελικά αγοράζει

Με απλά λόγια λοιπόν Τάκη μου, κρίνω και αγοράζω.

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Είναι προφανές ότι προτιμώ τς προϊόντα της Apple αλλά τραβάω γραμμή όταν θεωρώ ότι το παραξηλώνει

Και αυτό το θεωρώ υποχρέωση όχι μόνο ως προς τον εαυτό μου αλλά και προς το σύνολο των καταναλωτών:

Εάν δεν κρίνουμε, θα καταντήσουμε πχ να αγοράζουμε το (οποιο) iPhone σε 2-3 χρόνια 2 χιλιάρικα.

Όπως πχ έκανα skip το iPhone 5 και το 5S και το 7, για τεχνικούς λόγους, έτσι το ίδιο σκέφτομαι να κάνω και τώρα με το X (κυρίως για οικονομικούς λόγους - οι οποίοι btw δεν έχουν να κάνουν αναγκαστικά με τον αν έχω τη δυνατότητα να το αγοράσω όσο με όσα προανέφερα περί καταναλωτικής συνείδησης)

ΥΓ btw δεν είμαι "δάσκαλος" κανενός. Ότι λέω αφορά προφανώς δικές μου απόψεις και επιλογές

Ακατανόητο είναι ότι έγραψες αυτό το σεντόνι για ένα post που σου έκανα πλάκα
Μάλλον άγγιξα μια ευαίσθητη χορδή, δεν εξηγείται αλλιώς.
Επι της ουσίας, την άποψη μου για το charger την έγραψα πιο πάνω. Και ναι, είναι τελείως διαφορετική περίπτωση από τον μη εφοδιασμό όλων των iPhone με oled λόγω περιορισμένου supply και ακριβότερου κόστους αγοράς των panel.
Αυτά.

Όλοι θεωρούμε τα αυτονόητα βρε παιδιά...ότι πχ θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερο φορτιστη, AirPods, δωρεάν συνδρομή για Apple music, μεγαλύτερο iCloud Storage κλπ

Δεν το κάνει, όπως δεν το κάνει σχεδόν καμία άλλη εταιρεία, όπως είπε και ο Τάκης.

Στο υβριδικό αμάξι που πήρα πχ πριν μερικά χρόνια, αναγκάστηκα να δώσω 2000 έξτρα για κάποια μικροπραγματα που ήταν αυτονόητα για μένα και για τη τιμη του αυτοκινήτου που πήρα.

Οι εταιρείες δυστυχώς προσπαθούν να βγάλουν και από τη μύγα ξιγκι....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Όλοι θεωρούμε τα αυτονόητα βρε παιδιά...ότι πχ θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερο φορτιστη, AirPods, δωρεάν συνδρομή για Apple music, μεγαλύτερο iCloud Storage κλπ

Δεν το κάνει, όπως δεν το κάνει σχεδόν καμία άλλη εταιρεία, όπως είπε και ο Τάκης.

Στο υβριδικό αμάξι που πήρα πχ πριν μερικά χρόνια, αναγκάστηκα να δώσω 2000 έξτρα για κάποια μικροπραγματα που ήταν αυτονόητα για μένα και για τη τιμη του αυτοκινήτου που πήρα.

Οι εταιρείες δυστυχώς προσπαθούν να βγάλουν και από τη μύγα ξιγκι....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Ποια άλλη εταιρία δεν το κάνει? Η Samsung πχ δεν έχει τον quick charge φορτιστή και πρέπει να τον αγοράσεις?
Και δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρίνετε με αυτοκίνητα, λες και άλλες εταιρίες δεν προσφέρουν quick charge και έχουν τον φορτιστή συσκευασία?

οι περισσοτερες συσκευες της τελευταιας 2ετιας υποστηριζουν "καποιο" ειδος fast charging... ακομα και τα iphone 6s - iphone 7 μπορουν να φορτισουν γρηγοροτερα , βαζοντας εναν φορτιστη 10W πχ...
το ιδιο και το ipad αιρ 2 - pro κλπ.

αυτο δε σημαινει αναγκαστικα οτι εχουν καποιο ειδικο κυκλωμα για fast charging, γι αυτο και η apple δεν το διαφημιζει.

Αυτο γινεται αλλωστε με ολες τις Lipo Μπαταριες, για οποιον εχει ασχοληθει πχ με μοντελισμο.
Αν δωσεις παραπανω ρευμα, μπορουν να φορτισουν πιο γρηγορα.

για να ειναι ομως ασφαλες και αποδοτικη η φορτιση , χρειαζεται καποιο ειδικο κυκλωμα σταθεροποιησης των κυψελων και γι αυτο εχουν δημιουργηθει καποια προτυπα.

Απλα, μπορει η μπαταρια του και το κυκλωμα φορτισης, να τραβηξει λιγο παραπανω ρευμα απο το "νορμαλ" και να φορτισει πιο γρηγορα (ως ενα βαθμο) το κινητο-ipad κλπ.

Δε σημαινει παντως οτι υποστηριζει καποιο προτυπο fast charging... και γι αυτο δεν δινει καποιον αντιστοιχο φορτιστη.

ΥΓ... κατι αντιστοιχο πχ συνεβαινε με το apple watch , το πρωτο, οταν ελεγαν οτι ειναι αδιαβροχο... δεν ηταν φυσικα.
Απλα, αντεχε σε καποιες περιπτωσεις την επαφη με το νερο , υπο προυποθεσεις... και γι αυτο η apple δεν το διαφημιζε σαν τετοιο.
Οταν το εφτιαξε στην εκδοση 2 με τα γνωστα προτυπα, το ανεφερε ρητα.

ΥΓ2... η ταχεια φορτιση απαιτει ειδικα κυκλωματα σταθεροποιησης κυριως. Αν εχετε προσεξει , οι περισσοτερες συσκευες που εχουν fast charging, διαφημιζουν συνηθως τον χρονο που χρειαζεται η συσκευη να φορτισει απο αδειο σχεδον σε 50% ή 80%...ποτε ομως στο 100%.
Αυτο γιατι ειναι σχετικα απλο να φτασεις σε αυτα τα ποσοστα. Απο εκει και περα ομως , πρεπει να υπαρχουτν ειδικα κυκλωματα σταθεροποιησης κυψωλων, ετσι ωστε ολα τα κελια να φορτισουν ομοιομορφα .
αυτο ειναι αρκετα δυσκολο και απαιτει ιδιο ή και περισσοτερο χρονο απο την φορτιση !

Last edited:
μα δεν εχουν fast charging τα νεα iphone , με την "σωστη εννοια" , νομιζω.

απλα μπορει και παει στο 50% με παραπανω ρευμα.. το αναφερει αλλωστε.

1. Testing conducted by Apple in August 2017 using preproduction iPhone X units and software and accessory Apple USB-C Power Adapters (29W Model A1540, 61W Model A1718, 87W Model A1719). Fast-charge testing conducted with drained iPhone units. Charge time varies with environmental factors; actual results will vary.

Αυτο το κανει και το iphone 7 απ οσο γνωριζω...
https://9to5mac.com/2017/03/09/how-to-charge-iphone-faster/

Last edited:
μα δεν εχουν fast charging τα νεα iphone , με την "σωστη εννοια" , νομιζω.

απλα μπορει και παει στο 50% με παραπανω ρευμα.. το αναφερει αλλωστε.

1. Testing conducted by Apple in August 2017 using preproduction iPhone X units and software and accessory Apple USB-C Power Adapters (29W Model A1540, 61W Model A1718, 87W Model A1719). Fast-charge testing conducted with drained iPhone units. Charge time varies with environmental factors; actual results will vary.

Αυτο το κανει και το iphone 7 απ οσο γνωριζω...
https://9to5mac.com/2017/03/09/how-to-charge-iphone-faster/

Fast charge το γράφει η ίδια η Apple.
Δεν σημαίνει τίποτα το διαφορετικό.

fast charge δε σημαινει καποιο προτυπο , σημαινει απλα γρηγορη φορτιση που υποστηριζεται και στα προηγουμενα μοντελα, δεν ειναι κατι καινουργιο.

Μην μπερδευεις το "fast charge" της apple με καποιο οπως το quick charge 3 της qualcom και αλλων εταιρειων.
Fast charge χωρις καποιο "προτυπο" σημαινει απλα αυτο που ανεφερα... και ισχυει για πολλες συσκευες (οχι μονο της apple).

Το καταλαβαινεις αυτο οταν δηλωνει (στα ψιλα γραμματα) οτι μπορει να φορτισει "γρηγορα" μεχρι 50% της χωρητικοτητας...απο εκει και περα δεν εχει ειδικο κυκλωμα σταθεροποιησης για εξισου ταχεια φορτιση μεχρι 100% (που ειναι και το πιο δυσκολο).

επισης , μη ξεχναμε , οτι αν δεν υποστηριζεται "σωστα" η ταχεια φορτιση, καλο ειναι ν αποφευγεται , γιατι μειωνει τους κυκλους ζωης της μπαταριας.
αν και αυτο ισχυει λιγοτερο στις Lipo απ οτι στις nicad - nimh δεν παυει να αποτελει καποιο θεμα, και γι αυτο εχουν βγει καποια προτυπα φορτισης και εξισορροπησης , και φυσικα μπαταριες με νεα χημικα στοιχεια.

Γι αυτο και δεν το διαφημιζει... δεν ακολουθει καποιο τετοιο προτυπο, και αν εδινε φορτιστη τaχειας φορτισης, χωρις να υποστηριζεται σωστα απο τα εσωτερικα κυκλωματα, οι αποτυχιες θα ηταν συχνο φαινομενο...

Φανταζομαι στο μελλον θ ακολουθησει καποιο προτυπο, οπως εκανε και με την ασυρματη φορτιση και θα το "επεκτεινει" , οπως ακριβως με το Air power.

YG... εχω την εντυπωση, οπως εχει κανει στο παρελθον, οτι εχει ηδη βαλει καποιο κυκλωμα για "fast charging" , αλλα μαλλον θελει να το δοκιμασει πρωτα , και μετα θα το εμφανισει , ισως καποια παραλλαγη των γνωστων προτυπων στα δικα της μετρα.
Δεν θα ηθελε να παθει καποιο φιασκο , τυπου note 7 κλπ ... αν κι εκει υπηρχαν κι αλλοι λογοι για το "εκρηκτικο" αποτελεσμα!:twoguns:

Last edited:
Κάπως όπως τα λέει ο Γιάννης νομίζω είναι

Και το 6S με το φορτιστή του iPad Pro 10.5 πχ φορτίζει για πλάκα στο 50%

τυχαινει να εχω επαφη με τον μηχανοκινητο μοντελισμο , και ειδικα με ηλεκτρικα οχηματα.

Οι "καλες" μπαταριες και φορτιστες που εχω , και αντεχουν σε σωστο fast charging, ειναι πολυ πιο ακριβα.

Το να φτασει μια μπαταρια στο 50% ειναι σχετικα ευκολο...απο εκει και περα αρχιζουν τα δυσκολα και ειδικα μετα το 80%.

Η ουσία όμως είναι ότι για να δουλέψει το "fast charging" της Apple ο πελάτης πρέπει να αγοράσει επιπλέον τροφοδοτικό (και ξεχωριστό καλώδιο αν κατάλαβα καλά; ), το οποίο δεν το λες ακριβώς οικονομικό.

Ο ανταγωνισμός το δίνει αυτό το τροφοδοτικό στον βασικό εξοπλισμό. Βασικά δεν δίνει καν πια επιλογή για "normal charging". Το fast charging θεωρείται δεδομένο.

Οπότε δεν βλέπω άλλο λόγο να μη το δίνει και η Apple ως βασικό εξοπλισμό, παρά μόνο στο πλαίσιο του γνωστού "αρμέγματος" του πελάτη.

Εμένα ο μεγάλος φόβος στα smartphones είναι οι ενσωματωμένες μπαταρίες. Έστω υπάρχει μια αστοχία και αρχίζει να υπερθερμαίνεται και νιώθεις να καίει. Παλιά έβγαζες την μπαταρία. Τώρα τι κάνεις; Το πετάς σαν χειροβομβίδα να σκάσει μακριά; Mια συνηθισμένη βλάβη που έχω δει σε κινητά που η μπαταρία δεν έχει καπάκι είναι να φουσκώνει και να πιέζει την οθόνη και το digitizer. Και το έχω δει και σε Iphone και σε Samsung.