[Επίσημο] iPhone X

Το τι λένε στα fora-διεθνώς- φίλτατε Φραγκίσκο για μένα είναι ανάξια λόγου...στα νούμερα των πωλήσεων θα φανεί ή όχι η «κατακραυγή»...και η εμπειρία μου από το δικό μας τουλάχιστον forum, μου λέει ότι πρώτα βρίζουμε και μετά τα χώνουμε (τώρα πως γίνεται αυτό είναι θέμα επιστημονικής έρευνας) 🤣🤣

Sent from my iPhone using Tapatalk

Οι πωλήσεις θα πάνε καλά, ως συνήθως αλλά για την πλειοψηφία του το αγοραστικό κοινό της Apple δε ξέρει πάνω από δέκα πράγματα από τα 100 που μπορεί να κάνει η συσκευή οπότε τα νούμερα δε μου λένε τίποτα δε το βλέπω σαν κόσμο ψαγμένο που βλέπει την αγορά και ψωνίζει συνειδητά, γι αυτούς ειναι ένα glamour gadget. Αποδεδειγμένο από την 1η μέρα κιόλας με τις ουρές έξω από τα καταστήματα...

Οι πωλήσεις θα πάνε καλά, ως συνήθως αλλά για την πλειοψηφία του το αγοραστικό κοινό της Apple δε ξέρει πάνω από δέκα πράγματα από τα 100 που μπορεί να κάνει η συσκευή οπότε τα νούμερα δε μου λένε τίποτα δε το βλέπω σαν κόσμο ψαγμένο που βλέπει την αγορά και ψωνίζει συνειδητά, γι αυτούς ειναι ένα glamour gadget. Αποδεδειγμένο από την 1η μέρα κιόλας με τις ουρές έξω από τα καταστήματα...

άστο Φραγκίσκο μην ανοίξουμε αυτό το θέμα (το έχουμε συζητήσει άπειρες φορές...) και θα βγούμε off topic...γενικά το πως καταναλώνει κάποιος οτιδήποτε είναι απολύτως σχετικό και υποκειμενικό...

Από αυτά που γράφει ο Τάκης με «ανησυχεί» η μη ουσιαστική διαφορά της amoled από την ips του 7 (ποσο μάλλον δε από του 8)

Όποτε σαν βασικός λόγος μετάβασης (με βάση τα δικά μου κριτήρια) μένει μάλλον το μέγεθος οθόνης / συσκευής (που, ΟΚ, δεν το λες και αμελητέο)

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Από αυτά που γράφει ο Τάκης με «ανησυχεί» η μη ουσιαστική διαφορά της amoled από την ips του 7 (ποσο μάλλον δε από του 8)

Όποτε σαν βασικός λόγος μετάβασης (με βάση τα δικά μου κριτήρια) μένει μάλλον το μέγεθος οθόνης / συσκευής (που, ΟΚ, δεν το λες και αμελητέο)

Και δικαιολογεί αυτή τη διαφορά στα χρήματα φίλτατε;;

άστο Φραγκίσκο μην ανοίξουμε αυτό το θέμα (το έχουμε συζητήσει άπειρες φορές...) και θα βγούμε off topic...γενικά το πως καταναλώνει κάποιος οτιδήποτε είναι απολύτως σχετικό και υποκειμενικό...

Φυσικά ειναι υποκειμενικό, γι αυτό δε το θεωρώ ως μετρο σύγκρισης ότι (θα) κανει τόσες πωλήσεις παρά την παραφωνία.

Εσυ ο Τάκης κι άλλοι φίλοι εδώ μέσα θεωρώ πως ξεζουμίζετε τις συσκευές σας και χαίρομαι πολύ που το οικοσύστημα της AAPL σας κάνει δουλειά. Tα κακώς κείμενα όμως μη τα παραβλέπουμε, οτι το Χ ειναι υπέροχη συσκευή το ξέρουμε αλλά στα σημεία βλέπουμε τις διαφορές κι αυτά στα φόρα μόνο τα βλέπουμε ;)

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Και δικαιολογεί αυτή τη διαφορά στα χρήματα φίλτατε;;

Ο καθεις με τα κριτήρια και την τσέπη του

Τη διαφορά τιμής με το 8 (όσο η τιμή του παραμένει εκεί που είναι τώρα / γιατί ακούω ότι θα πέσει (και δεν εννοώ τα skroutzομαγαζα)) θεωρώ, προσωπικά πάντα, ότι την δικαιολογεί

Ωστοσο το 8 (και όχι μόνο) θεωρώ ότι δεν αξίζει πλέον τα λεφτά του όποτε το Χ καταλήγει παράλογα ακριβό

Αλλά, όπως είπα στη αρχή, περί ορέξεως...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Ο καθεις με τα κριτήρια και την τσέπη του

Τη διαφορά τιμής με το 8 (όσο η τιμή του παραμένει εκεί που είναι τώρα / γιατί ακούω ότι θα πέσει (και δεν εννοώ τα skroutzομαγαζα)) θεωρώ, προσωπικά πάντα, ότι την δικαιολογεί

Ωστοσο το 8 (και όχι μόνο) θεωρώ ότι δεν αξίζει πλέον τα λεφτά του όποτε το Χ καταλήγει παράλογα ακριβό

Αλλά, όπως είπα στη αρχή, περί ορέξεως...

Περί ορέξεως προφανώς αγαπητέ...αλοίμονο...άλλωστε το value στα προϊόντα της Apple δεν πολυπαίζει...εδώ, έβγαλα εγώ ,φτηνά τα AirPods 🤣🤣
Σε κάθε περίπτωση είσαι ξεκάθαρος...

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Ναι, αλλά με τραγικά προβλήματα έως και πρόσφατα.

Τα προβλήματα λύθηκαν μια ημέρα πριν βάλει AMOLED η Apple να υποθέσω;:Banane0:

Μεγειά Τάκη , και AMOLED και μικρά bezels και ασύρματη φόρτιση , και αναγνώριση προσώπου κτλ κτλ επιτέλους βγαίνεις από τον τεχνολογικό Μεσαίωνα.:p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Τα προβλήματα λύθηκαν μια ημέρα πριν βάλει AMOLED η Apple να υποθέσω;:Banane0:

Μεγειά Τάκη , και AMOLED και μικρά bezels και ασύρματη φόρτιση , και αναγνώριση προσώπου κτλ κτλ επιτέλους βγαίνεις από τον τεχνολογικό Μεσαίωνα.:p

Την οποία έξοδο πλήρωσε παράλογα ακριβά.....ευτυχώς που έχουμε εσένα που είσαι η φωνή της σύνεσης...

Συριε, η οθόνη του iPhone 7 kai 8 ήταν η καλύτερη lcd Χρωματικα, πολύ φωτεινή, με άριστες γωνίες θέασης, και πολύ καλό μαύρο, το καλύτερο στο είδος της.
Άρα το μόνο που έχει να προσφέρει η νέα oled είναι το άριστο μαύρο και αυτό φυσικά θα το δεις το βράδυ σε σκοτεινό περιβάλλον.
Στα μέρη που το είδα δεν μπορείς να δεις μεγάλες διαφορές, ίσως λίγο πιο έντονα χρώματα, πολύ λίγο όμως γιατί η Apple δεν είναι samsung να τα τουμπανιαζει.
Πιθανόν να έχει και μικρότερη κατανάλωση κι αυτό βγήκε σε καποια τεστ αυτονομίας...

ΥΓ... Εχω το samsung s7 τώρα και αν πας στις ρυθμίσεις του και βάλεις πρότυπο srgb - Basic, θα δεις κι εκεί τα "ξέπλυμενα" χρώματα που λένε πολλοί. Αυτή είναι όμως η σωστη ρύθμιση, απλά ο πολύς κόσμος θέλει τα έντονα χρώματα, είναι πιο εντυπωσιακά.
Κατι αντίστοιχο εκανε η Google με τo Pixel XL 2, αλλα μαλλον το παράκανε, έφτασε στο άλλο άκρο και ταυτόχρονα έπεσε σε δύσκολα πάνελ oled της lg με αρκετά θέματα.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Last edited:
Πάντως σε κάποια Android με Oled που χω δει κατά καιρούς, το μαύρο ξεχώριζε αμέσως

Ίσως βέβαια έχει να κάνει και με το (μεγάλο) μέγεθος

Anyway...

Άμα δεις ταινία σε σκοτεινό δωμάτιο, ναι...
Στο home screen που έχει φωτεινά background και φώτα γύρω γύρω στο χώρο που το είδα....οχι και τόσο.
Κι αυτό μου έβλεπες ήταν επίσης η διαφορά στα έντονα χρώματα που συνηθίζουν οι περισσότεροι.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Μπαρούφες μάλλον:

This is dangerously misleading FUD. I say “dangerous” because this is the sort of story that could lead people to not set up Face ID, leaving their iPhones less secure and less useful.

There is no way, opt-in or otherwise, for third-party apps to access Face ID data. Face ID data is stored on the iPhone X’s secure enclave — even the OS itself can’t read it.

What third-party apps do have access to, if granted permission, is the front-facing camera with the TrueDepth sensor. That’s it. Apps have access to a front-facing camera that is better than previous front-facing cameras because it has 3D depth mapping. An app (like Snapchat or Instagram) can use this to implement augmented reality features like putting a mask or fake mustache on your face, but that has nothing to do with Face ID. I don’t think this is any more privacy invasive than what these apps are already doing with your iPhone camera — it’s just more accurate spatially for AR effects.

https://daringfireball.net

Η οθόνη του iPhone X μπορεί να εμφανίσει φαινόμενο «burn-in»

Η Apple πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσε ένα νέο έγγραφο υποστήριξης, το οποίο αναφέρεται στην Super Retina OLED οθόνη του iPhone X. Σε αυτό, εκτός των άλλων, γίνεται λόγος και για ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να συναντήσει ο χρήστης με την οθόνη του επετειακού μοντέλου. Από τη στιγμή μάλιστα, που το iPhone X είναι το πρώτο iPhone το οποίο εξοπλίζεται με OLED οθόνη, τα προβλήματα που συνεπάγονται αυτές οι οθόνες, ίσως ξενίσουν κάπως τους χρήστες. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να εμφανιστεί το αποκαλούμενο screen burn-in, το οποίο μπορεί να προκληθεί, όταν μια εικόνα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην οθόνη.​

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο διαβάζουμε: «Με εκτεταμένη μακροχρόνια χρήση, οι OLED οθόνες, μπορούν να εμφανίσουν κάποιες οπτικές αλλαγές. Αυτό είναι αναμενόμενο και μπορεί να περιλαμβάνει το αποκαλούμενο burn-in, όπου η οθόνη παρουσιάζει αχνά ένα «κατάλοιπο» μιας εικόνας, ακόμη και όταν μια νέα εμφανιστεί στην οθόνη. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν η ίδια υψηλής αντίθεσης εικόνα εμφανίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δημιουργήσαμε την Super Retina με τέτοιον τρόπο ώστε να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα φαινόμενα αυτά».

iphone-x-burn-in.jpg

Πριν από ένα μήνα, είχε διαρρεύσει κώδικας του iOS 11, που δείχνει ότι ακόμη και το ίδιο το λειτουργικό προσπαθεί να μετριάσει ένα τέτοιο πρόβλημα. Η ίδια η Apple συστήνει να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Auto-Brightness και να μειώσετε τη διάρκεια του Auto-Lock timer. Επίσης, αναφέρει ότι αν κάποιος κοιτάξει την οθόνη του iPhone X υπό διαφορετικές γωνίες μπορεί να εντοπίσει αποκλίσεις στο χρώμα και στην απόχρωση. Αυτό είναι αναμενόμενο με ένα OLED panel.

[via] . [via]
(Sent from Nexus 6P)

Λυσσάξατε και με παρασύρατε κι εμένα. Ήμουν το ΣΚ στο Σικάγο και πέρασα το μισό διάστημα χωρίς κινητό γιατί το 6s απλά έμενε από μπαταρία σε 6 ώρες.

Βέβαια, ενώ είχα αποφασίσει το 256, τελευταία στιγμή και μέσα στο Apple store στο Chicago, ειδικά μετά από κάτι ατάκες των υπαλλήλων του τύπου "just a few more minutes, are you excited,hang in there, you're so lucky, can you believe you'll have it soon??!!", λες και στο έκαναν δώρο, λέω "άντε γ@$#είτε", όχι δε θα πληρώσω +150$ για μια έξτρα μνήμη που ως υλικό κοστίζει +15. 64 λοιπόν, τουλάχιστον κρατάμε το ψυχολογικό όριο του χιλιάρικου, και κάνουμε το καθηκον μας σαν καταναλωτές (γελάνε και τα πληκτρολόγια, αλλά λέμε τώρα...)

Τι δηλαδή χιλιάρικο, αφού με το πρόγραμμα upgrade της Apple (που δίνεις μόνο το μήνα 50$), τελικά ανεβαίνεις ήδη στα 1200κάτι, απλά έχεις μαζί "δώρο" και το Αpple Care και λες νταξ, ίσως να χρειαστεί καποια στιγμή, και ΘΑ χρειαστεί στη μεταπώληση.

Μπάη δε γουέη, τα περί διαθεσιμότητας είναι μάλλον μούφες, αυτά που λένε 4-5 weeks είναι για αποστολή σπίτι σου, αφού έρχονται απευθείας από Κίνα. Στα μεγάλα κεντρικά καταστήματα έχουν και παραέχουν (σιγά μη δεν είχαν).

Πανηγυρικά άσπρο (πρώτη μου φορά), αφού:

1. Το μαύρο που είχαν στην έκθεση δε βλεπόταν από δαχτυλιές (περίπου σαν το 7 Piano black)
2. Όλο το άσπρο βρίσκεται στο πίσω μέρος. Μπροστά το πλαίσιο είναι μαύρο (και το σεμεδάκι το ίδιο :D )
3. Περιέργως, του πάει (αν και δε θα το δω ποτέ, αφού η όποια θήκη κρύβει τελείως οτιδήποτε άσπρο). Το μαύρο παραείναι κατάμαυρο. Υποκειμενικά αυτά πάντα.

Εντυπώσεις:

Είναι υπέροχο, προφανώς. H οθόνη είναι τεράστια, όμορφη, τα μαύρα της OLED είναι OLED, λίγο τη νύχτα που χάζεψα Νetflix με Dolby Vision στο κρεβάτι μου βγήκαν τα μάτια κανονικά. Το σχήμα σε κανονική χρήση σε ξενίζει (περίεργο aspect ratio). Το σεμεδάκι όντως ξεχνάς ότι υπάρχει, τελικά ο τρόπος που το άφησαν μου θυμίζει κάπως signature (ξέρεις ότι αυτό είναι iPhone X από τα 5 μέτρα μακριά). Ίσως να είχαν αυτό στο μυαλό τους τελικά, αφού προφανώς με bezelless και θήκη όλα τα κινητά είναι τα ίδια, ακόμα κι απ'το 1 μέτρο.

Το κράτημα, αν και ελάχιστα μεγαλύτερο απ'το 6s κάνει διαφορά στο χέρι. Την υποτυπώδη λειτουργία με ένα χέρι του 6s ξεχάστε τη. Λόγω μεγαλύτερης οθόνης προφανώς.

Το FaceID όχι, ΙΜΗΟ δεν είναι τόσο γρήγορο όσο διαβάζω παραπάνω. Σαφώς πιο αργό από το Touch. To θέμα είναι πως η τελική του χρήση τελικά μοιάζει αντίστοιχη σε ταχύτητα, αφού ξεκινάει να δουλεύει με το που στρέφεις το τηλέφωνο προς τα σενα, (κάτι που θα έκανες και με το TouchID ουσιαστικά πριν βάλεις το δάχτυλο πάνω), οπότε ο τελικός χρόνος ξεκλειδώματος μοιάζει ο ίδιος (ενώ ο χρόνος επεξεργασίας/ανάγνωσης σαφώς δεν είναι).

Γενικά πάντως, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, είναι η πρώτη φορά που αγόρασα κάτι και την επόμενη μέρα νιώθω τύψεις. Όχι επειδή δε μ'αρέσει, ξαναλέω, υπέροχο είναι. Απλά θεωρώ πως αν το 6s δεν είχε αυτή την εντυπωσιακή πτώση μπαταρίας που έιχε μετά τα τελευταία updates της 11, δεν υπάρχει κανένα τυράκι τόσο φαντεζί που να με έκανε να πληρώσω 1000$ για να το αλλάξω. Το γεγονός δε ότι η πτώση αυτή της μπαταρίας εμφανίστηκε από την ίδια την apple και τα updates που έβγαλε μετά την ανακοίνωση των νέων τηλεφώνων, θα είμαι συνομωσιολόγος αν πω ότι δε μου φαίνεται τυχαίο;;;

Last edited: