Λυσσάξατε και με παρασύρατε κι εμένα. Ήμουν το ΣΚ στο Σικάγο και πέρασα το μισό διάστημα χωρίς κινητό γιατί το 6s απλά έμενε από μπαταρία σε 6 ώρες.
Βέβαια, ενώ είχα αποφασίσει το 256, τελευταία στιγμή και μέσα στο Apple store στο Chicago, ειδικά μετά από κάτι ατάκες των υπαλλήλων του τύπου "just a few more minutes, are you excited,hang in there, you're so lucky, can you believe you'll have it soon??!!", λες και στο έκαναν δώρο, λέω "άντε γ@$#είτε", όχι δε θα πληρώσω +150$ για μια έξτρα μνήμη που ως υλικό κοστίζει +15. 64 λοιπόν, τουλάχιστον κρατάμε το ψυχολογικό όριο του χιλιάρικου, και κάνουμε το καθηκον μας σαν καταναλωτές (γελάνε και τα πληκτρολόγια, αλλά λέμε τώρα...)
Τι δηλαδή χιλιάρικο, αφού με το πρόγραμμα upgrade της Apple (που δίνεις μόνο το μήνα 50$), τελικά ανεβαίνεις ήδη στα 1200κάτι, απλά έχεις μαζί "δώρο" και το Αpple Care και λες νταξ, ίσως να χρειαστεί καποια στιγμή, και ΘΑ χρειαστεί στη μεταπώληση.
Μπάη δε γουέη, τα περί διαθεσιμότητας είναι μάλλον μούφες, αυτά που λένε 4-5 weeks είναι για αποστολή σπίτι σου, αφού έρχονται απευθείας από Κίνα. Στα μεγάλα κεντρικά καταστήματα έχουν και παραέχουν (σιγά μη δεν είχαν).
Πανηγυρικά άσπρο (πρώτη μου φορά), αφού:
1. Το μαύρο που είχαν στην έκθεση δε βλεπόταν από δαχτυλιές (περίπου σαν το 7 Piano black)
2. Όλο το άσπρο βρίσκεται στο πίσω μέρος. Μπροστά το πλαίσιο είναι μαύρο (και το σεμεδάκι το ίδιο

)
3. Περιέργως, του πάει (αν και δε θα το δω ποτέ, αφού η όποια θήκη κρύβει τελείως οτιδήποτε άσπρο). Το μαύρο παραείναι κατάμαυρο. Υποκειμενικά αυτά πάντα.
Εντυπώσεις:
Είναι υπέροχο, προφανώς. H οθόνη είναι τεράστια, όμορφη, τα μαύρα της OLED είναι OLED, λίγο τη νύχτα που χάζεψα Νetflix με Dolby Vision στο κρεβάτι μου βγήκαν τα μάτια κανονικά. Το σχήμα σε κανονική χρήση σε ξενίζει (περίεργο aspect ratio). Το σεμεδάκι όντως ξεχνάς ότι υπάρχει, τελικά ο τρόπος που το άφησαν μου θυμίζει κάπως signature (ξέρεις ότι αυτό είναι iPhone X από τα 5 μέτρα μακριά). Ίσως να είχαν αυτό στο μυαλό τους τελικά, αφού προφανώς με bezelless και θήκη όλα τα κινητά είναι τα ίδια, ακόμα κι απ'το 1 μέτρο.
Το κράτημα, αν και ελάχιστα μεγαλύτερο απ'το 6s κάνει διαφορά στο χέρι. Την υποτυπώδη λειτουργία με ένα χέρι του 6s ξεχάστε τη. Λόγω μεγαλύτερης οθόνης προφανώς.
Το FaceID όχι, ΙΜΗΟ δεν είναι τόσο γρήγορο όσο διαβάζω παραπάνω. Σαφώς πιο αργό από το Touch. To θέμα είναι πως η τελική του χρήση τελικά μοιάζει αντίστοιχη σε ταχύτητα, αφού ξεκινάει να δουλεύει με το που στρέφεις το τηλέφωνο προς τα σενα, (κάτι που θα έκανες και με το TouchID ουσιαστικά πριν βάλεις το δάχτυλο πάνω), οπότε ο τελικός χρόνος ξεκλειδώματος μοιάζει ο ίδιος (ενώ ο χρόνος επεξεργασίας/ανάγνωσης σαφώς δεν είναι).
Γενικά πάντως, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, είναι η πρώτη φορά που αγόρασα κάτι και την επόμενη μέρα νιώθω τύψεις. Όχι επειδή δε μ'αρέσει, ξαναλέω, υπέροχο είναι. Απλά θεωρώ πως αν το 6s δεν είχε αυτή την εντυπωσιακή πτώση μπαταρίας που έιχε μετά τα τελευταία updates της 11, δεν υπάρχει κανένα τυράκι τόσο φαντεζί που να με έκανε να πληρώσω 1000$ για να το αλλάξω. Το γεγονός δε ότι η πτώση αυτή της μπαταρίας εμφανίστηκε από την ίδια την apple και τα updates που έβγαλε μετά την ανακοίνωση των νέων τηλεφώνων, θα είμαι συνομωσιολόγος αν πω ότι δε μου φαίνεται τυχαίο;;;