[Επίσημο] iPhone X

@Σπυρου Με τον Τάκη, που ειχαμε "διαφωνησει" στο παρελθον παντα γινεται μια εποικοδομητική και με σεβασμό συζήτηση. Δεν εχω ξανασυναντησει ποτέ τετοια αγενή αντιμετώπιση τοίχου - λαθος που ασχοληθηκα να απαντησω. Θα περιμενω μεχρι τα επομενα αδιαφορα συγκριτικά.

Έσκασε επιτέλους και το DXO test, και μάθαμε τι γίνεται όταν ένα κινητό ξεπεράσει τα 100 points... πάει απλά στα 101 :D

Το βίντεο όμως μας τα χάλασε, οπότε στο overall έπεσε sto 97, άρα στη δεύτερη θέση μετά το Pixel 2.

@Γιάννη ευχαριστώ.
Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί όταν κάνω αριστερά δεξιά δλδ το κοιτάω από τις άκρες Μπλεδιζει η οθόνη ,σαν να μην έχει δλδ ενεργοποιείμενο το true tone?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Κατάλαβα. . Λεω και εγώ μην είχε κάποιο θέμα με το δικό μ. Αν και κάπου το διάβασα εδώ στο φόρουμ . Κάπου το λέγατε νομίζω στην αρχή ίσως.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Είπαμε σε κανέναν κάτι τέτοιο;

Εδω είμαστε όμως τεχνολογικό φόρουμ, και αν ρίξεις μια ματιά σε όλες τις κατηγορίες, συζητάμε για το κάτι παραπάνω, κάτι που για πολλούς είναι χωρίς ουσία ίσως.

Δεν πρότεινα σε κανέναν γνωστό μου iphone X, αλλωστε ούτε εγώ θα το πάρω...

Αυτο δε σημαίνει ότι πρέπει να κρίνουμε τα πάντα σύμφωνα με αυτό που ικανοποιεί τους πολλούς.

Οι περισσότεροι άλλωστε από μας, ανήκουμε στη μειοψηφία, ίσως στο 1% που λες κι εσύ.

Sent from my SM-T813 using Tapatalk

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Apple-ακιας κάνει το review, οπότε έχει βάλει μέσα και video editing (4K). Στη καθημερινότητα του 1%, εκτός και εάν είσαι vlogger δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις πάνω από μια φορα την εβδομάδα ( ; ) 4Κ editing στο κινητό; Εγώ επι παραδείγματι δεν έχω κάνει ποτέ, παρά μόνο στο PC πειραματιζόμενος με το premier.

Δείτε το δεύτερο μέρος του video, -αγνοήστε τον εκεί που λέει ότι δεν είναι optimized τα apps για το Χ, ίδια CPU φοράει με το 8, απλά προσπαθεί να βρει μια δικαιολογία- και θα παρατηρήσετε ότι αφενός τα περισσότερα apps (εκτός από ένα web based ( ; ) που είναι υποκειμενικό) άνοιξαν γρηγορότερα στο Note. Παρομοίως, και γρηγορότερα να άνοιγαν στο Χ δεν θα είχε καμία σημασία εφόσον δεν επηρεάζεται η εμπειρία χρήσης. Να πω για το multitasking; Θα ανοίξει κανένας όλες τις εφαρμογές του κινητού του μαζί; Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι ρεαλιστικό αυτό το πράγμα που το αποκαλούν και real life test;

Το αποτέλεσμα και στις 2 συσκευές είναι πολύ καλό και αυτό μετράει. Ούτε το face id απαιτεί κανένα powerhouse για να τρέξει, μπορεί να εκμεταλεύεται τα καλύτερα specs για να μειώσει το latency αλλά μέχρι εκεί.

Edit, δείτε και ότι το iris scanner είναι εξαιρετικά γρήγορο (Τάκηηη), γρηγορότερο από το face id.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Apple-ακιας κάνει το review, οπότε έχει βάλει μέσα και video editing (4K). Στη καθημερινότητα του 1%, εκτός και εάν είσαι vlogger δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις πάνω από μια φορα την εβδομάδα ( ; ) 4Κ editing στο κινητό; Εγώ επι παραδείγματι δεν έχω κάνει ποτέ, παρά μόνο στο PC πειραματιζόμενος με το premier.

Δείτε το δεύτερο μέρος του video, -αγνοήστε τον εκεί που λέει ότι δεν είναι optimized τα apps για το Χ, ίδια CPU φοράει με το 8, απλά προσπαθεί να βρει μια δικαιολογία- και θα παρατηρήσετε ότι αφενός τα περισσότερα apps (εκτός από ένα web based ( ; ) που είναι υποκειμενικό) άνοιξαν γρηγορότερα στο Note. Παρομοίως, και γρηγορότερα να άνοιγαν στο Χ δεν θα είχε καμία σημασία εφόσον δεν επηρεάζεται η εμπειρία χρήσης. Να πω για το multitasking; Θα ανοίξει κανένας όλες τις εφαρμογές του κινητού του μαζί; Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι ρεαλιστικό αυτό το πράγμα που το αποκαλούν και real life test;

Το αποτέλεσμα και στις 2 συσκευές είναι πολύ καλό και αυτό μετράει. Ούτε το face id απαιτεί κανένα powerhouse για να τρέξει, μπορεί να εκμεταλεύεται τα καλύτερα specs για να μειώσει το latency αλλά μέχρι εκεί.

Edit, δείτε και ότι το iris scanner είναι εξαιρετικά γρήγορο (Τάκηηη), γρηγορότερο από το face id.

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλα είναι τελείως άκυρο να συγκρίνεις ένα gimmick όπως το iris scanner του Samsung με ένα εξελιγμένο βιομετρικό σύστημα όπως το FaceID το οποιο διαρκώς παίρνει μετρήσεις 30.000 σημείων στο πρόσωπο του χρηστη για να κάνει ασφαλές authentication και φυσικά απαιτεί πολύ horse power για να λειτουργήσει αλλα και γιατί δουλεύει machine learning στο background.
Επίσης πολύ horsepower απαιτούν οι augmentent reality apps αλλα και το real time image processing σε image/ video (το εχω ξαναναφερει).
Για facebook και απλό άνοιγμα ελαφριών Apps, δεν θα υπάρχει όντως διαφορα με ένα κορυφαίο android (παλαιότερα υπήρχε και σε αυτά λόγω κακου memory management στο android. Προφανώς το βελτιωσαν). Στα βαρια όμως, θα υπάρχουν μεγάλες διαφορες, από οποια πλευρά και αν το δεις.

Για τo Face ID κυκλοφόρησε και white paper για οποιον ενδιαφέρεται:

"The TrueDepth camera automatically looks for your face when you wake iPhone X by raising it or tapping the screen, as well as when iPhone X attempts to authenticate you to display an incoming notification or when a supported app requests Face ID authentication. When a face is detected, Face ID confirms attention and intent to unlock by detecting that your eyes are open and directed at your device; for accessibility, this is disabled when VoiceOver is activated or can be disabled separately, if required.
Once it confirms the presence of an attentive face, the TrueDepth camera projects and reads over 30,000 infrared dots to form a depth map of the face, along with a 2D infrared image. This data is used to create a sequence of 2D images and depth maps, which are digitally signed and sent to the Secure Enclave. To counter both digital and physical spoofs, the TrueDepth camera randomizes the sequence of 2D images and depth map captures, and projects a device-specific random pattern. A portion of the A11 Bionic processor’s neural engine—protected within the Secure Enclave—transforms this data into a mathematical representation and compares that representation to the enrolled facial data. This enrolled facial data is itself a mathematical representation of your face captured across a variety of poses."

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλα είναι τελείως άκυρο να συγκρίνεις ένα gimmick όπως το iris scanner του Samsung με ένα εξελιγμένο βιομετρικό σύστημα όπως το FaceID το οποιο διαρκώς παίρνει μετρήσεις 30.000 σημείων στο πρόσωπο του χρηστη για να κάνει ασφαλές authentication και φυσικά απαιτεί πολύ horse power για να λειτουργήσει αλλα και γιατί δουλεύει machine learning στο background.
Επίσης πολύ horsepower απαιτούν οι augmentent reality apps αλλα και το real time image processing σε image/ video (το εχω ξαναναφερει).
Για facebook και απλό άνοιγμα ελαφριών Apps, δεν θα υπάρχει όντως διαφορα με ένα κορυφαίο android (παλαιότερα υπήρχε και σε αυτά λόγω κακου memory management στο android. Προφανώς το βελτιωσαν). Στα βαρια όμως, θα υπάρχουν μεγάλες διαφορες, από οποια πλευρά και αν το δεις.

Καταρχάς, το να αποκαλείς τον τρόπο authentication που χρησιμοποιούν όλες (όλες) οι εταιρίες για πρόσβαση σε sensitive data gimmick είναι απαράδεκτο, όταν αναφέρεσαι σε κάτι όπως security features και τα security features δεν είναι μόνο τα white papers στις συσκευούλες μας αλλά είναι το τι χρησιμοποιείται για access control σε επίπεδο εταιριών και δεν χρησιμοποιεί κανένας depth maps προσώπου αλλά iris scanning σε συνδυασμό με smart cards.

Δεν σου λέω ότι το face id δεν είναι ασφαλές, αλλά μην αποκαλείς gimmick κάτι για το οποίο δεν ενδιαφέρθηκες απλά να διαβάσεις όσο in depth διάβασες για το face id. For the record, το machine learning δεν λειτουργεί real time με το auth.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Καταρχάς, το να αποκαλείς τον τρόπο authentication που χρησιμοποιούν όλες (όλες) οι εταιρίες για πρόσβαση σε sensitive data gimmick είναι απαράδεκτο, όταν αναφέρεσαι σε κάτι όπως security features και τα security features δεν είναι μόνο τα white papers στις συσκευούλες μας αλλά είναι το τι χρησιμοποιείται για access control σε επίπεδο εταιριών και δεν χρησιμοποιεί κανένας depth maps προσώπου αλλά iris scanning σε συνδυασμό με smart cards.

Δεν σου λέω ότι το face id δεν είναι ασφαλές, αλλά μην αποκαλείς gimmick κάτι για το οποίο δεν ενδιαφέρθηκες απλά να διαβάσεις όσο in depth διάβασες για το face id. For the record, το machine learning δεν λειτουργεί real time με το auth.

Δεν το λέω εγώ, το λένε όλοι οι security experts. Ψάξε και τα ξαναλέμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Δεν το λέω εγώ, το λένε όλοι οι security experts. Ψάξε και τα ξαναλέμε.

Μπορείς να το πεις στη Google να αλλάξουν τρόπο πρόσβασης στα datacenter τους. Εντάξει, δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Έχε την άποψη σου, ανεξαρτήτως τεχνικού υπόβαθρου δεν θέλεις να το συζητήσεις ούτε μέσω συζήτησης θα σου αλλάξει κάποιος γνώμη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Μπορείς να το πεις στη Google να αλλάξουν τρόπο πρόσβασης στα datacenter τους. Εντάξει, δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Έχε την άποψη σου, ανεξαρτήτως τεχνικού υπόβαθρου δεν θέλεις να το συζητήσεις ούτε μέσω συζήτησης θα σου αλλάξει κάποιος γνώμη.

Εγώ όταν μιλάω, μιλάω με στοιχεια. Δες παραπάνω.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Και για να μην νομίζεις ότι τα λέω από το μυαλό μου δες και ένα σχετικό άρθρο του Ars Technica:

Breaking the iris scanner locking Samsung’s Galaxy S8 is laughably easy

Τι μου έβαλες; Ποιος θα σε βγάλει υπέρυθρη φωτογραφία από κοντινή απόσταση (ή με τηλεφακό, γελάστε) θα βάλει πάνω φακό, θα σου κλέψει το κινητό για να τρικάρει τον scanner; Και το δακτυλικό μπορείς να αντιγράψεις, και μάσκα μπορείς να κάνεις για το face id. Τα security features ανεξαρτήτως εφαρμογής δεν λαμβάνουν εξαιρετικά σπάνιες ακραίες περιπτώσεις υπόψιν. Οι security experts λοιπόν θεωρούν στο σύνολο τους ότι το iris scanning είναι από τις ασφαλέστερες μεθόδους πρόσβασης και χρησιμοποιείται στις περισσότερες εταιρίες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Τι μου έβαλες; Ποιος θα σε βγάλει υπέρυθρη φωτογραφία από κοντινή απόσταση (ή με τηλεφακό, γελάστε) θα βάλει πάνω φακό, θα σου κλέψει το κινητό για να τρικάρει τον scanner; Και το δακτυλικό μπορείς να αντιγράψεις, και μάσκα μπορείς να κάνεις για το face id. Τα security features ανεξαρτήτως εφαρμογής δεν λαμβάνουν εξαιρετικά σπάνιες ακραίες περιπτώσεις υπόψιν. Οι security experts λοιπόν θεωρούν στο σύνολο τους ότι το iris scanning είναι από τις ασφαλέστερες μεθόδους πρόσβασης και χρησιμοποιείται στις περισσότερες εταιρίες.

Κανεις λάθος. Με μάσκα δεν ξεγελάς το Face ID και συγκρινομενο το Iris scanner με το FaceID, ειναι το λιγοτερο gimmick.
Και πρόσεξε, δεν μιλάω για το iris scanner σε επαγγελματικά installations το οποιο πιθανότατα λειτουργεί με ασφάλεια, αλλα για το Iris Scanner του S8 που συνέκρινες εσύ με το FaceID.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Εγώ όταν μιλάω, μιλάω με στοιχεια. Δες παραπάνω.

Το iris scanning λειτουργεί έτσι -και είναι ακαδημαικό όχι marketing.

Και προστατεύονται τα δεδομένα του iris έτσι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Το iris scanning λειτουργεί έτσι -και είναι ακαδημαικό όχι marketing.

Και προστατεύονται τα δεδομένα του iris έτσι.

Και από ότι είδαμε πιο πάνω, στην περίπτωση του Samsung, ξεγελιόνται laughably easy.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Και από ότι είδαμε πιο πάνω, στην περίπτωση του Samsung, ξεγελιόνται laughably easy.

Security 101, το iris scanning λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο ανεξαρτήτως implementation, αλλάζει μόνο η ανάλυση της κάμερας. Μου αρέσει που κάνουμε και συζήτησε σε security....

Τέλος παντων, ο νοών νοείτο. Πάμε παρακάτω γιατί μόνο για το Χ δεν συζητάμε τώρα.

Ακριβώς, ο νοών νοείτο.