[Επίσημο] iPhone X

Βλέπω τα μηνύματα υποστήριξης των softbuttons και τρίβω τα μάτια μου
Οκ εγώ είμαι οπαδός, να μην υπάρχει κουμπί
Αλλά τέτοια επιχειρήματα, τύπου ¨’ δε χρειάζεται να φύγει το δάχτυλο από την οθόνη’ δεν τα έγραφα :D
Φυσικά με χιούμορ τα παραπάνω

Καλή εβδομάδα παίδες!!!

Ατιμο πραγμα αυτο το δακτυλο

Παλια δεν εφτανε στην (3,5αρα) οθονη, τωρα φτανει και δεν θελει να φυγει

:p

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Βλέπω τα μηνύματα υποστήριξης των softbuttons και τρίβω τα μάτια μου
Οκ εγώ είμαι οπαδός, να μην υπάρχει κουμπί
Αλλά τέτοια επιχειρήματα, τύπου ¨’ δε χρειάζεται να φύγει το δάχτυλο από την οθόνη’ δεν τα έγραφα :D
Φυσικά με χιούμορ τα παραπάνω

Καλή εβδομάδα παίδες!!!

Άλλο softbuttons που παίρνουν χώρο της οθόνης και άλλο gestures, ε; 😎

Από τα review του Linus πάντως …
Φυσικά και προτιμώ να διαβάζω τα όσα γράφονται εδώ :D

Αν είναι δυνατόν κάτι τυπακια που έχουν γίνει διάσημοι … τι να πω :D

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Άλλο softbuttons που παίρνουν χώρο της οθόνης και άλλο gestures, ε; 😎
Πω πω θυμήθηκα την εποχή που κάναμε custom gestures για browsers με plugins...
Για κιόσκια και αλλά τέτοια τάτσ-μηχανάκια
Πολύ γελιο
Εντωμεταξύ μετά από κάμποσα τόσα gestures, ας πούμε δέκα σαν τις εντολές ...
Άρχιζαν και έμπλεκαν τα πράγματα,
Δεν σου έπιανε το περίεργο gestures που ήθελες αρχικα, αλλά ενεργοποιούσες κατά λάθος δύο από τα υπόλοιπα
:D

Μια ολόκληρη δεκαετία υπήρχε το κουμπί σε iphone... Προφανως και θέλει λίγο χρόνο για να εξικοιωθεις.
Ο Linus δεν είχε ποτε iphone για daily driver... Μονο για δοκιμές.
Το ίδιο και σε Mac OS....

Του χρόνου, οι περισσότεροι δεν θα έχουν πια mini jack, ούτε hard buttons, ούτε δάχτυλικο αποτύπωμα...

Sent from my SM-T813 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Δεν ξέρω τι παίζει στον ανταγωνισμό, αλλα εδώ συγκρίνουμε apples with apples. Σε σχέση λοιπόν με τα παλιά iphones δεν υπάρχει κανένα delay στο να βρεθείς στην home screen.

Άρα όταν λέτε ότι το iphone ειναι κορυφαίο εννοείτε σε σχέση με τον προηγούμενο?
Αν ναι, εξηγούνται Πολλά πράγματα και το δεχόμαστε :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Άρα όταν λέτε ότι το iphone ειναι κορυφαίο εννοείτε σε σχέση με τον προηγούμενο?

Το iphone είναι κορυφαίο σε σχέση με οποιοδήποτε smartphone, αντικειμενικά, σε πολλά πράγματα (πχ ισχύς, οθόνη κλπ). Προφανώς όμως αν θες σώνει και καλα android, δεν μπορείς να το θεωρήσεις κορυφαίο αφού δεν σου ικανοποιεί μια βασικότατη απαίτηση σου. Και το ανάποδο. Δεν πα να έβγαινε 10Χ πιο γρηγορο android από το iphone, εγώ δεν θα το αγόραζα επειδή προτιμώ το ios.

Φυσικά και είχε, για μήνες, μέχρι που πήρε το Χ και είπε "αυτό ήταν, γυρίζω πίσω στους άλλους..".

Από ότι κατάλαβα, δεν το πηρε, του το δάνεισε η dbrand για review, και αποφάσισε να ξαναγυρίσει στο S8 επειδή... δεν έχει headphone jack (που δεν είχε και το 7αρι) :p

Για σκετσάκι μια χαρα ο τύπος, μέχρι εκεί όμως.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

:flipout: :flipout: :flipout:

Αλλά σοβαρά όμως, το FaceID (συμπεριλαμβανομένου και του απαιτούμενου swipe προφανώς) απ' ότι έχω καταλάβει είναι πιο αργό από το απλό tap που χρειαζόταν να γίνει στον ανιχνευτή δακτυλικού μέχρι πριν λίγο καιρό.

Δεν λέω ότι είναι deal breaker, αλίμονο, αλλά ένα χρονικό overhead το προσθέτει.

Αν το συγκρίνω μάλιστα με το droid μου που δεν έχει καν animation στο ξεκλείδωμα, είναι τάξεις μεγέθους πιο αργό.. :D

Btw, το συγκεκριμένο animation μπορεί να καταργηθεί; Ή έστω να γίνει πιο "σβέλτο";

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

:flipout: :flipout: :flipout:

Αλλά σοβαρά όμως, το FaceID (συμπεριλαμβανομένου και του απαιτούμενου swipe προφανώς) απ' ότι έχω καταλάβει είναι πιο αργό από το απλό tap που χρειαζόταν να γίνει στον ανιχνευτή δακτυλικού μέχρι πριν λίγο καιρό.

Δεν λέω ότι είναι deal breaker, αλίμονο, αλλά ένα χρονικό overhead το προσθέτει.

Αν το συγκρίνω μάλιστα με το droid μου που δεν έχει καν animation στο ξεκλείδωμα, είναι τάξεις μεγέθους πιο αργό.. :D

Btw, το συγκεκριμένο animation μπορεί να καταργηθεί; Ή έστω να γίνει πιο "σβέλτο";

Είναι ανεπαίσθητα πιο αργό από το τελευταίας γενιάς touch id και πιο γρηγορο από το πρωτης γενιάς.

Για το χρωμα, δεν τιθεται θεμα, το μαυρο ειναι μακραν ομορφότερο (η γυαλαδα στο ασημι, δεν του παει)

Το ασημί όντως είναι ψιλοασχημο, όμως οι δαχτυλιες στη μαύρη πλάτη είναι deal breaker. Ευτυχώς η θήκη κρύβει τα πάντα...

Πρώτη γενιά είναι, όπως ήταν και το πρώτο touch Id.
Με το καιρό θα γίνει πιο γρήγορο.
Ειναι πιο ασφαλές επίσης, οπότε χαλάλι του...

Ο Linus δεν είχε ποτε καμία apple συσκευή, όπως και Mac, για πρώτη συσκευή.
Το ότι το είχε απλά για δοκιμή, δεν λέει τίποτα... Ο άνθρωπος απλά περιμένει όλα να δουλεύουν όπως αυτός θέλει.
Γι αυτο και δεν τον εμπιστεύομαι, όπως και πολλούς άλλους reviewers άλλωστε.

Ειναι σαν να οδηγείς χρόνια μια Ferrari και να μπαίνεις σε μια πισωκινητη Porsche και να την οδηγείς όπως είχες συνηθίσει.
Θα φας τα μούτρα σου σίγουρα....

Sent from my SM-T813 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Από ότι κατάλαβα, δεν το πηρε, του το δάνεισε η dbrand για review, και αποφάσισε να ξαναγυρίσει στο S8 επειδή... δεν έχει headphone jack (που δεν είχε και το 7αρι) :p

Για σκετσάκι μια χαρα ο τύπος, μέχρι εκεί όμως.

Κοίταξε, ο Linus έχει δυνατό entertainment value, αλλά έχει από πίσω του και μια ολόκληρη ομάδα υποστήριξης από συγγραφείς, καμεραμέν, μοντέρ, κτλ κτλ και φροντίζει σε γενικές γραμμές αυτά που λέει να είναι ακριβή. Ξέρει ότι αν πει βλακείες, θα τον κράξουν και θα χάσει έσοδα, οπότε δεν τον συμφέρει.

Προφανώς στο τέλος θα μπει μέσα και ο υποκειμενικός παράγοντας, αλλά "πουλημένο" δεν τον λες σε καμία περίπτωση. Όλους τους κράζει, δεν μασάει.

Η dbrand είναι κλασικός σπόνσοράς του, δεν του δανείζει μηχανήματα, του τα χαρίζει. Το ίδιο κάνουν βέβαια και όλοι οι υπόλοιποι βέντορες.. μόνο στη RED έχει δώσει λεφτά, για να αγοράσει τις δυο EPIC 8K κάμερες που χρησιμοποιεί για τα βιντεάκια του, πράγμα που φέρει ιδιαίτερα βαρέως (έχει κάνει και 1-2 σχετικά βίντεο..).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Κοίταξε, ο Linus έχει δυνατό entertainment value, αλλά έχει από πίσω του και μια ολόκληρη ομάδα υποστήριξης από συγγραφείς, καμεραμέν, μοντέρ, κτλ κτλ και φροντίζει σε γενικές γραμμές αυτά που λέει να είναι ακριβή. Ξέρει ότι αν πει βλακείες, θα τον κράξουν και θα χάσει έσοδα, οπότε δεν τον συμφέρει.

Προφανώς στο τέλος θα μπει μέσα και ο υποκειμενικός παράγοντας, αλλά "πουλημένο" δεν τον λες σε καμία περίπτωση. Όλους τους κράζει, δεν μασάει.

Η dbrand είναι κλασικός σπόνσοράς του, δεν του δανείζει μηχανήματα, του τα χαρίζει. Το ίδιο κάνουν βέβαια και όλοι οι υπόλοιποι βέντορες.. μόνο στη RED έχει δώσει λεφτά, για να αγοράσει τις δυο EPIC 8K κάμερες που χρησιμοποιεί για τα βιντεάκια του, πράγμα που φέρει ιδιαίτερα βαρέως (έχει κάνει και 1-2 σχετικά βίντεο..).

Προφανώς όμως, αυτός και η ομάδα του είναι ΓΤΠ όσον αφορά το iOS, αφού τον πιάσαμε χαλαρά φάουλ σε 2-3 σημεία.
Μάλλον ψάχνει λόγους να γκρινιάξει για να το παίξει «αντικειμενικός».

Ο Linus δεν είχε ποτε καμία apple συσκευή, όπως και Mac, για πρώτη συσκευή.
Το ότι το είχε απλά για δοκιμή, δεν λέει τίποτα... Ο άνθρωπος απλά περιμένει όλα να δουλεύουν όπως αυτός θέλει.
Γι αυτο και δεν τον εμπιστεύομαι, όπως και πολλούς άλλους reviewers άλλωστε.

Κοίταξε, έχω δει σχεδόν όλα τα βιντεάκια που έχει βγάλει από το καλοκαίρι και πέρα, και πάντα με ένα iPhone 7 είναι, το οποίο δηλώνει ότι είναι το κύριο κινητό του και το έχει αιτιολογήσει κατά καιρούς. Αν λέει ψέμματα, so be it. Άλλοι νομίζω έχουν πολύ καλύτερα κίνητρα να λένε ψέμματα.

Για mac δεν έχω να πω τίποτα, κι εγώ δεν τον θεωρώ mac user, αλλά δεν θυμάμαι να έχει δηλώσει ποτέ mac user. Δεν παίζει και ρόλο άλλως τε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Το iphone είναι κορυφαίο σε σχέση με οποιοδήποτε smartphone, αντικειμενικά, σε πολλά πράγματα (πχ ισχύς, οθόνη κλπ). Προφανώς όμως αν θες σώνει και καλα android, δεν μπορείς να το θεωρήσεις κορυφαίο αφού δεν σου ικανοποιεί μια βασικότατη απαίτηση σου. Και το ανάποδο. Δεν πα να έβγαινε 10Χ πιο γρηγορο android από το iphone, εγώ δεν θα το αγόραζα επειδή προτιμώ το ios.

Απόλυτη άποψη Τάκη που βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια. Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο όταν μιλάμε για flagship, υπάρχει αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σου. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες ποσοτικές μεταβλητές όπως το πόσο γρήγορα θα ανοίξουν οι εφαρμογές σου, πόσο γρήγορα μπορείς να ανοίξεις τη κάμερα κλπ. Η οθόνη πάλι και αυτή μετριέται και τις μετρήσανε, ανάλογα με το περιεχόμενο που θέλεις να δεις πρέπει να έχει διαφορετικό gamut σύμφωνο με αυτό που παράχθηκε το περιεχόμενο. Υπάρχουν επιστήμονες του χώρου εδώ πέρα όπως ο Γιάννης (JL) ο Μανώλης Καστρουνής που θα σε διαβεβαιώσουν ότι gimmicks τύπου tru tone επί της ουσίας αλλοιώνουν την εικόνα.

Τέλος πάντων, τεράστια συζήτηση, που άκρη δεν θα βγάλουμε ακόμα και τελείως επιστημονικά να το πάμε μιας και η apple της καρδιάς μας είναι μια, δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι μια άλλη υλοποίηση μπορεί κατά συνθήκη να είναι ανώτερη. Απλά, προσπάθησε να είσαι λίγο πιο ανοιχτός στο ότι και οι υπόλοιποι μπορεί σε συγκεκριμένους τομείς να έχουν σωστές υλοποιήσεις.

Κοίταξε, έχω δει σχεδόν όλα τα βιντεάκια που έχει βγάλει από το καλοκαίρι και πέρα, και πάντα με ένα iPhone 7 είναι, το οποίο δηλώνει ότι είναι το κύριο κινητό του και το έχει αιτιολογήσει κατά καιρούς. Αν λέει ψέμματα, so be it. Άλλοι νομίζω έχουν πολύ καλύτερα κίνητρα να λένε ψέμματα.

Για mac δεν έχω να πω τίποτα, κι εγώ δεν τον θεωρώ mac user, αλλά δεν θυμάμαι να έχει δηλώσει ποτέ mac user. Δεν παίζει και ρόλο άλλως τε.

Εγώ πάντως δεν νομίζω ότι είναι ψεύτης, απλα ψιλό-άσχετος με apple. To review του για το Χ είναι από τα χειρότερα που έχω δει, χειρότερο και από εκείνα αυτών των κακόμοιρων youtubers που είχαν τη συσκευή μονο για μια μερα.
Είναι απαράδεκτο να έχει βγάλει και η κουτσή Μαρία review, να βγάζεις με καθυστέρηση και να λες και ανακρίβειες από πάνω.
Τεσπα, αρκετά ασχοληθήκαμε με τον Linus.

το true tone το απενεργοποιεις αν κανεις επεξεργασια εικονας, αυτο ειναι γνωστο .

Δεν ειναι ομως gimmick, ειναι απαραιτητο για ξεκουραστη αναγνωση και θεαση σε δυσκολα φωτιστικα περιβαλλοντα, με τεχνητο φωτισμο ή φωτισμο απο πολλες διαφορτετικες πηγες (με διαφορετικη θερμοκρασια λευκου).
Και δεν την εχει εισαγει κανεις αλλο ςμεχρι τωρα.
Μην το μπερδευεις με το απλο "κιτρινισμα" τυπου Flux , που απλα θεμραινει το λευκο το βραδυ.

Υγ... δεν ειπαμε ψευτη τον Linus, απλα δεν ασχολειται (οπως οι περισσοτεροι αλλωστε) με το καθε θεμα που καταπιανεται...Δεν μπορει αλλωστε με τοσες υποχρεωσεις πια!