[Επίσημο] iPhone X

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Είτε δακτυλικό, είτε πρόσωπο από εμένα αποκλείονται πάντως. Έχουμε ήδη facebook, φτάνει το φακέλωμα!

Πάντως αν φοβάσαι το FaceID/TouchID, καλο είναι γενικά να μην χρησιμοποιείς όχι μονο Facebook, αλλα και google services σε android:

https://qz.com/1131515/google-colle...sabled/?utm_source=nextdraft&utm_medium=email

Many people realize that smartphones track their locations. But what if you actively turn off location services, haven’t used any apps, and haven’t even inserted a carrier SIM card?

Even if you take all of those precautions, phones running Android software gather data about your location and send it back to Google when they’re connected to the internet, a Quartz investigation has revealed.

Since the beginning of 2017, Android phones have been collecting the addresses of nearby cellular towers — even when location services are disabled — and sending that data back to Google. The result is that Google, the unit of Alphabet behind Android, has access to data about individuals’ locations and their movements that go far beyond a reasonable consumer expectation of privacy.

Quartz observed the data collection occur and contacted Google, which confirmed the practice

The cell tower addresses have been included in information sent to the system Google uses to manage push notifications and messages on Android phones for the past 11 months, according to a Google spokesperson. They were never used or stored, the spokesperson said, and the company is now taking steps to end the practice after being contacted by Quartz. By the end of November, the company said, Android phones will no longer send cell-tower location data to Google, at least as part of this particular service, which consumers cannot disable.

Εν μερει συμφωνω, ωστόσο ειναι τερμα λαϊκίστικο το αρθρο. Απο τη στιγμη που ειναι συνδεδεμένη μια συσκευη (αδιάφορο ποιος ο κατασκευαστής ή το λειτουργικό) στο ιντερνετ, η θέση της ειναι εκ των πραγμάτων δεδομένη. Ωστόσο με απασχολεί περισσότερο το να εχει καποιος προσβαση στην αλληλογραφία μου και τη τραπεζικό μου πορτοφόλιο.

Εν μερει συμφωνω, ωστόσο ειναι τερμα λαϊκίστικο το αρθρο. Απο τη στιγμη που ειναι συνδεδεμένη μια συσκευη (αδιάφορο ποιος ο κατασκευαστής ή το λειτουργικό) στο ιντερνετ, η θέση της ειναι εκ των πραγμάτων δεδομένη. Ωστόσο με απασχολεί περισσότερο το να εχει καποιος προσβαση στην αλληλογραφία μου και τη τραπεζικό μου πορτοφόλιο.

Δεν ισχύει αυτό που λες, τουλάχιστον στο ios. Αν δεν έχεις επιτρέψει access στα location services του εκάστοτε app, δεν σε κάνει tracking κανείς.
Επίσης, αν έχεις gmail, η google σκανάρει την αλληλογραφία σου, αυτό είναι γνωστό από παλιά.

Ένα περίεργο bug, που θέλω να πιστεύω ότι δεν σημαίνει hardware θέμα:

Όταν κάνεις swipe για να ξεκλειδώσεις, αν το κάνεις πάρα πολύ αργά (σαν κλασσικό Apple fanboy, για να γουστάρεις πόσο smooth ειναι η μετακίνηση προς τα πάνω της lock screen και αλλαγή στην home screen, εκεί που τα δυο wallpapers (lock and home) κάνουν fade από το ένα στο άλλο, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό flickering.

Το ίδιου είδους flickering το έχω παρατηρήσει πολλές φορές και στο στοκ mail app όταν ανοίγει. Όχι πάντα όμως.

Για το δεύτερο, υπάρχουν πολλά reports online, για το πρώτο δεν έχω δει κάτι.

Είναι χαλασμένο το τηλ σου Ιάσωνα, σε κανέναν άλλον δεν το κάνει.

Γυρνά το πίσω και πάρε ένα drone

😋

Είναι χαλασμένο το τηλ σου Ιάσωνα, σε κανέναν άλλον δεν το κάνει.

Γυρνά το πίσω και πάρε ένα drone

😋

Hehe, είμαι σίγουρος ότι το Apple Care κάποια στιγμή θα πιάσει τόπο, δε μπορεί :D

(άσε, είδα κάτι ωραίες προσφορές για Mavic αλλά δεν τσιμπάω, περιμένω το επόμενο με 1'' sensor)

Πάντως, για το ζέσταμα που συζητάγαμε παραπάνω όλο και περισσότερα διαβάζω. Αρχίζω να πιστεύω ότι μάλλον είναι φυσιολογικό λόγω γυαλιού και έξτρα στριμώγματος των πάντων, και, εφόσον ποτέ δε γίνεται 'τηγάνισμα', μάλλον ηθελημένο (ο τρόπος της Apple να αποβάλει θερμότητα και να ψύχει το εσωτερικό). Λογικό μεν, αλλά μάλλον απογοητευτικό για ναυαρχίδα των 1200$.

Ένα περίεργο bug, που θέλω να πιστεύω ότι δεν σημαίνει hardware θέμα:

Όταν κάνεις swipe για να ξεκλειδώσεις, αν το κάνεις πάρα πολύ αργά (σαν κλασσικό Apple fanboy, για να γουστάρεις πόσο smooth ειναι η μετακίνηση προς τα πάνω της lock screen και αλλαγή στην home screen, εκεί που τα δυο wallpapers (lock and home) κάνουν fade από το ένα στο άλλο, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό flickering.

Το ίδιου είδους flickering το έχω παρατηρήσει πολλές φορές και στο στοκ mail app όταν ανοίγει. Όχι πάντα όμως.

Για το δεύτερο, υπάρχουν πολλά reports online, για το πρώτο δεν έχω δει κάτι.

Το δοκίμασα και δεν βλέπω κάτι ανάλογο. Για τραβά βίντεο μπας και φανεί και πόσταρε το εδώ.

Το δοκίμασα και δεν βλέπω κάτι ανάλογο. Για τραβά βίντεο μπας και φανεί και πόσταρε το εδώ.

Το τσέκαρα μόλις στο demo σε κατάστημα. Το κάνει κι εκεί, όχι στο ίδιο σημείο, πιθανόν λόγω διαφορετικής ταπετσαρίας.
. Καλά μιλάμε για απειροελάχιστο, και όχι ενοχλητικό, απλά είχα την απορία του γιατί, αν είναι κακός κώδικας ή αδυναμία της oled.
Τσέκαρε βιντεάκι μου, φαίνεται κάτω από το κουμπάκι του φακού.

https://youtu.be/0-T0rG2RMdE

Ανεπαίσθητο, αλλά συστηματικό, γι αυτό και είμαι περίεργος.

Δοκίμασα και το κλιπς στο κατάστημα να δω αν ζεσταίνεται, και όντως, μετά από ένα λεπτό παίρνει μπρος το καλοριφέρ

Με screen recording έκανες το video;

Sent from my iPad using Tapatalk

Ναι, αλλά μέχρι τώρα το είχα δει μόνο στην ίδια οθόνη άρα δε μπορούσα να την αποκλείσω ως αιτία.🤣

Τώρα το βλέπω και στο πισι όποτε είναι όντως software related.

https://www.studioneat.com/blogs/main/dual-lens-switching-on-the-iphone-x

I also used the manual camera app Halide to get an ISO and shutter speed reading at the various light levels, and came to the conclusion that the iPhone X requires roughly 2 fewer stops of light before switching to the telephoto lens, as compared to the iPhone 7 Plus. This is obviously great news, and speaks to how improved the second lens is after just one year. In my own use of the phone for the past couple weeks, it does indeed seem to be the case that I am very rarely presented with a 2X cropped image.

Πολύ εκνευριστικό bug (ή μάλλον design flaw) που ανακάλυψα μόλις έβαλα το iPhone πάνω σε gimbal. Το Face ID δεν ξεκλειδώνει σε landscape.

Το ξέραμε κι από πριν δηλαδή, αλλά μέχρι τώρα δεν το θεωρούσα πρόβλημα. Τώρα, στραβολαιμιάζοντας κάθε φορά αρχίζω τα "γαλλικά".

Πιθανολογώ ότι δεν θα δούμε software update που να το στρώνει... Αλλά ποιος ξέρει.

Λογικό είναι να μην ξεκλειδώνει αφού το camera array κάνει face 3d mapping σε portrait mode. Θα έπρεπε να κρατά δυο σετ 3d maps της φάτσας μας (ένα portrait και ένα landscape) για να λειτουργεί και σε landscape.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Λογικό είναι να μην ξεκλειδώνει αφού το camera array κάνει face 3d mapping σε portrait mode. Θα έπρεπε να κρατά δυο σετ 3d maps της φάτσας μας (ένα portrait και ένα landscape) για να λειτουργεί και σε landscape.

Δεν είπα ότι δεν είναι λογικό, αλλά δεν παύει να'ναι εκνευριστικό. Ειδικά για ένα τηλέφωνο με τόσο δυνατή (βιντεο)κάμερα.

Θα μπορούσαν να το διορθώσουν ανετότατα με ένα case- στον κώδικα, που να διαλέγει ανάμεσα σε δυο 3d maps ανάλογα με το αν το τηλέφωνο είναι όρθιο ή όχι (πανεύκολη πληροφορία απ'τα gyroscopes κλπ).

Όλα αυτά με μηδέν επιβάρυνση στην απόκριση/ταχύτητα. Αλλά ίσως το κρατάνε ως τυράκι για το 2nd generation...

Αλλά ίσως το κρατάνε ως τυράκι για το 2nd generation...

Είσαι καχυπτοτος.

Είπαμε, είναι λογικό και εδώ τελειώνει η κουβέντα.

😋

Είσαι καχυπτοτος.

Είπαμε, είναι λογικό και εδώ τελειώνει η κουβέντα.

Χαχα γελασα...

Εκκρεμει και η επιχειρηματολογια γιατι ειναι αχρηστο ενα ξεκλειδωμα σε landscape... ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Δεν είπα ότι δεν είναι λογικό, αλλά δεν παύει να'ναι εκνευριστικό. Ειδικά για ένα τηλέφωνο με τόσο δυνατή (βιντεο)κάμερα.

Θα μπορούσαν να το διορθώσουν ανετότατα με ένα case- στον κώδικα, που να διαλέγει ανάμεσα σε δυο 3d maps ανάλογα με το αν το τηλέφωνο είναι όρθιο ή όχι (πανεύκολη πληροφορία απ'τα gyroscopes κλπ).

Όλα αυτά με μηδέν επιβάρυνση στην απόκριση/ταχύτητα. Αλλά ίσως το κρατάνε ως τυράκι για το 2nd generation...

Πιθανότατα απαιτεί πολύ processing power. Μην ξεχνάς ότι σκανάρει ασταμάτητα το πρόσωπο.

Δεν νομίζω πάντως ότι είναι τυράκι (σιγά το selling point) απλά προφανώς δεν έχουν ξεπεράσει κάποιο τεχνικό ζήτημα για να το κάνουν ακόμα implemented.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Πιθανότατα απαιτεί πολύ processing power. Μην ξεχνάς ότι σκανάρει ασταμάτητα το πρόσωπο.

Ρε συ, guru δεν είμαι στην πληροφορική, αλλά μέχρι εκεί μπορώ να σε βεβαιώσω: ένα switch που να επιλέγει μεταξύ δυο 3D maps με βάση τον προσανατολισμό της οθόνης είναι τσάμπα resources, και θα ήταν σα να μην υπάρχει ακόμα κι αν έτρεχε σε 286, όχι στον super duper Bionic που υποτίθεται πως είναι ο ταχύτερος επεξεργαστής του γαλαξία :D

Το πιθανότερο είναι ότι απλά δεν το σκέφτηκαν, και όταν αρχίσουν οι γκρίνιες θα το ρυθμίσουν. Το βέβαιο, είναι πως όταν το φτιάξουν (είτε σε iOS update είτε στο FaceID version 2.0), θα μας τα κάνουν τσουρέκια ότι πρόκειται για τεράστια καινοτομία. :BDGBGDB55: