[Επίσημο] LG Nexus 5

οχι! και στο photoshop που μπούσταρα τα κοκκινα / cyan δεν μπορεσα να δω κατι παράξενο.

Εχω βαλει την τελευταία beta του Android L στο Nexus 5.
Πανεμορφο πραγματικά!
Αλλαξε ολο το UI προς το πολυ καλύτερο.Μια απαραίτητη ανανέωση που εκτος απο το αισθητικο κομμάτι , εχει και λειτουργικές πινελιές.
Ταχύτατο επίσης!

μπραβο στη google, επιτελους εδωσε σημασια και στο σχεδιασμο - ομαλοτητα - αισθητικη.

Ελπιζω μονο οι αλλες εταιρειες να μη το χαντακωσουν με bloadware παλι.

Εχω βαλει την τελευταία beta του Android L στο Nexus 5.
Πανεμορφο πραγματικά!
Αλλαξε ολο το UI προς το πολυ καλύτερο.Μια απαραίτητη ανανέωση που εκτος απο το αισθητικο κομμάτι , εχει και λειτουργικές πινελιές.
Ταχύτατο επίσης!
Ξερουμε ποτε θα βγει επισημα η νεα εκδοση??????????????

Οδηγιες για περασμα android L στο nexus 5 (ιδια διαδικασια για το nexus 7 ,απλα προφανώς αλλο αρχείο)

Κανονικα παμε εδω https://developer.android.com/preview/index.html αλλα δεν εχει την τελευταια beta η οποια ειναι η 81c και θα την βρουμε εδω http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/development/rom-n5-l-developer-preview-t2796003
To αρχειο ειναι αυτο http://www.androidfilehost.com/?fid=23610159112651697 και ο καλυτερος τροπος να την βαλουμε ειναι με το toolkit του wug με την διαδικασία που περιγράφεται εδω http://nexus5.wonderhowto.com/how-to/install-android-l-your-nexus-windows-method-0155875/
Eιναι πανεύκολο.
Για root εδω ... http://nexus5.wonderhowto.com/how-to/root-android-l-the-easy-way-0155902/

Στο διωρακι που το εχω , μου εχει βγαλει ενα κουλο μηνυμα σχετικα με υπηρεσιες google (restart και ok) αλλα κατα τα υπολοιπα λειτουργική (μεχρι τώρα).
Ολα θετικά με εξαιρεση το πληκτρολογιο το οποιο μου φανηκε χειροτερο απο το προηγουμενο και εβαλα swiftkey (δεν εχει περιγραμμα στο καθε γραμμα και κανω λαθη)
Πολυ σημαντικη η προσθεση εξοικονομησης ενεργειας που σιγουρα θα βελτιώσει την αυτονομία.Το κακο ειναι οτι χαλάει η αψογη αισθηση που περιμένεις απο ενα Nexus.

Ισως και αλλα στην συνέχεια.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι τα καλύτερα έρχονται!

Μιας και έβγαλα κάτι περισσότερο από 150 φωτογραφίες στην έκθεση με το ταπεινό nexus5
Δηλώνω εντυπωσιασμένος από το πόσο έχουν προχωρεί οι κάμερες στα κινητά τα τελευταία χρόνια
Ούτε 5 στις 150 εντελώς out of focus
Και οι λίγες με πολύ φως από λάθος μου σε δύσκολες γωνίες λήψεις (με τον ήλιο από το μπαλκόνι να είναι κόντρα)
Θεωρώ τον εαυτό μου κακό φωτογράφο έτσι κι αλλιώς, είναι εμφανές και από πολλά άκυρα κάδρα
Το κινητό με έκανε να φαίνομαι καλύτερος φωτογράφος :D

HDR τις εβγαλες? εγω μονο με hdr βγαζω πλεον. Εχει πολυ λιγότερο θορυβο και καλύτερη τονική ισσοροπια απο το απλό mode. Η κάμερα του N5 ειναι καταπληκτική παντως!

HDR τις εβγαλες? εγω μονο με hdr βγαζω πλεον. Εχει πολυ λιγότερο θορυβο και καλύτερη τονική ισσοροπια απο το απλό mode. Η κάμερα του N5 ειναι καταπληκτική παντως!

ναι , by default HDR ερχετε ρυθμισμένο, default ρτυθμίσεις είχα

Τι είναι το hdr ρε παιδιά;
Έχει να κάνει με την εφαρμογή ή με το hware του Ν5;;

High Dynamic Range photos. Θεωρητικώς έχει να κάνει με το software, για μια φωτογραφία πραγματοποιεί διαφορετικές εκθέσεις (3 και πάνω), και τις "ενώνει" σε μια εικόνα που - θεωρητικά πάντα- έχει πολύ μεγαλύτερο δυναμικό εύρος (από το σκοτεινότερο στο φωτεινότερο σημείο). Αποτέλεσμα -θεωρητικά πάντα και πάλι- να μπορείς στην ίδια εικόνα να έχεις ήλιο χωρίς να σου καίει όλα τα υπόλοιπα.

Μπορώ να πω ότι στο S4 μου, κάποιες φορές το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

στο s4 τουλαχιστον και με μενου Ελληνικο,αναφερεται ως "εμπλουτισμενη".
εαν εχεις αγγλικο μενου,λογικα θα την δεις στα mode ως HDR.

Και πως πάω σε αυτό το "εμπλουτισμένη" οεο;; 😁😁😁

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν το βρήκα πουθενά

Android 5.0 Lollipop Κάμερα: Ξεκλειδώνει την δημιουργικότητά μας!

To Android 5.0 Lollipop ανακοινώθηκε με μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση, αλλά και στο εσωτερικό, που συνήθως
είναι και αυτές που μετράνε περισσότερο. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα αλλαγή, είναι η δυνατότητα λήψης RAW φω-
τογραφιών, με τον ερχομό των νέων APIs της Camera v2.​

Οι RAW φωτογραφίες είναι όπως ακριβώς τις τράβηξε ο αισθητήρας, χωρίς καμία απολύτως επεξεργασία από την
συσκευή. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να τις επεξεργαστεί εκείνος όπως θέλει, παίρνοντας το μέγιστο από την
λήψη του. Σε συνδυασμό με την δυνατότητα να ελέγχουμε και την ταχύτητα του κλείστρου, μιλάμε για τεράστια
βελτίωση στις επιδόσεις της κάμερας και την αύξηση της δημιουργικότητας, που φέρνει την συσκευή πιο κοντά
στις ψηφιακές φωτογραφικές.

Τα νέα APIs φέρνουν και ταχύτερες ριπές λήψεων, που στο Nexus 5 που έχει 8MP κάμερα, επιτρέπει να φτάνει στα
30 καρέ το δευτερόλεπτο! Εντυπωσιακό αν σκεφτούμε πως ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, δεν φτάνουν αυτές
τις επιδόσεις.

Για να δούμε την διαφορά που μας δίνει το ασυμπίεστο αρχείο (.DNG) σε σχέση με το απλό JPEG, το PhoneArena,
μας αντιπαραθέτει τα δύο αρχεία. Τα .DNG έχουν μετατραπεί με jpeg μετά την λήψη, από τον χρήστη.

DNG / JPEG

DNG / JPEG

DNG / JPEG

DNG / JPEG

[via] . [via]