[Επίσημο] MacBook Air @2020

Νομίζω ότι στο dell xps ακόμα μπορείς να αλλάξεις τον ssd, γλυτώνεις καμία 400αρα...

Σας επαρκούν τα 512gb αυτή την εποχή?

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Για μένα ούτε καν, είναι ένας λόγος που δεν είμαι λάτρης των Laptop και γενικά των mac. Στο κουτάκι που έφτιαξα έβαλα 2 ssd, έναν 500gb και έναν 2tb και πάλι οριακά μου είναι....σε 1-2 χρόνια που θα πέσει το κόστος των ssd θα τους αλλάξω με πιο μεγάλους. Ημουν πολύ κοντά στο να πάρω το mac mini, άλλα καλή μεν η ταχύτητα άλλα θυσίαζα πολλά (για μένα) για να έχω αυτή την ταχύτητα, πρώτων αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς, δεν μπορείς να βάλεις δεύτερο σκληρό, δεν έχει drive (super απαραίτητο για μένα), θέμα με τα windows που μου είναι και αυτά απαραίτητα, δεν έχει καλή κάρτα γραφικών για να παίζω παιχνίδια με το Xbox Ultimate Game pass, λίγες θύρες, δεν έχει καν sd card reader, για να το φέρω στα μέτρα μου πρέπει να το κάνω Transformer με αυτά που πρέπει να βάλω πάνω, συν το κόστος...οπότε το απέρριψα όσο γρήγορο και να είναι....βέβαια όπως είπαμε ο καθένας έχει άλλες ανάγκες.

Υ.Γ. Ακόμα και στο ipad έχω έκδοση με 256gb Και μου είναι οριακό, θα το ήθελα 512gb Και ακόμα καλύτερα 1tb, άλλα σε τιμές ξεφεύγουν εντελώς.

Υ.Γ. Πιθανό να βγει ένα mac που να παίρνει αναβαθμίσεις κλπ. άλλα το κόστος θα είναι τόσο υψηλό που θα απευθύνεται μόνο σε λίγους.

Γιατι ρε παιδιά; Εξωτερικό σκληρό δε μπορείτε να συνδέσετε;

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Air @2020

Ελα μου ντε. Ειδικά τώρα που οι εξωτερικοί ssd έχουν φθηνύνει πολύ.
Εγώ έχω 512 εσωτερικό και άλλους 2 500ρηδες T3 εξωτερικούς και είμαι κομπλέ.

Δεν είναι μόνο ο σκληρός, αν ήταν μόνο αυτό δεν θα έλεγα κάτι + ότι οι εξωτερικοί σκληροί δεν έχουν συνήθως την ίδια ταχύτητα, και κυρίως είναι πιο ακριβοί....π.χ. αγόρασα εσωτερικό ssd 2tb 169 ευρώ που και αυτά μου είναι οριακά, πόσο θα ήθελα για έναν αντίστοιχο σε ταχύτατα ssd εξωτερικό + τα καλώδιά πο θα κρέμονται έξω....είναι όπως είπαμε ανάλογα τις ανάγκες του καθενός.

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Air @2020

Ελα μου ντε. Ειδικά τώρα που οι εξωτερικοί ssd έχουν φθηνύνει πολύ.
Εγώ έχω 512 εσωτερικό και άλλους 2 500ρηδες T3 εξωτερικούς και είμαι κομπλέ.

Αυτά ούτε για κούκου δεν μου φτάνουν, μόνο οι βασικές μου φώτος είναι 1,5tb που τις βάζω πάντα εσωτερικά στο μηχάνημα σε δεύτερο σκληρό για άμεση επεξεργασία και πρόσβαση. Και άλλα 2tb έχω σε βίντεο.

Y.Γ. 2 νέα και καλά παιχνίδια να βάλεις μέσα θες 200-250gb, bye bye αν δεν έχεις δεύτερο σκληρό μέσα στο μηχάνημα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Air @2020

Αυτά ούτε για κούκου δεν μου φτάνουν, μόνο οι βασικές μου φώτος είναι 1,5tb που τις βάζω πάντα εσωτερικά στο μηχάνημα σε δεύτερο σκληρό για άμεση επεξεργασία και πρόσβαση. Και άλλα 2tb έχω σε βίντεο.

Καλά ρε συ, αυτά είναι για τα τρέχοντα. Και εγώ έχω server 20 TB.

Εννοείται ότι έχει να κάνει με τις ανάγκες του καθενός.

Είμαι μεταξύ MacBook Air/Pro και XPS, χωρίς να ενδιαφέρομαι για κατέβασμα ταινιών, παιχνίδια κλπ.

Θέλω κάτι γρήγορο, φορητό, να μπορεί να με κρατήσει για τα επόμενα 3 χρόνια χωρίς να κάνει throttling κλπ.

Οι εξωτερικοί δίσκοι για εμένα δεν είναι λύση, έχω οικογενειακές φωτογραφίες, οι οποίες λόγω συναισθηματικής αξίας δεν μπορώ να τις έχω παρέα με τη τσάντα του λάπτοπ. Άρα θέλω αποθηκευτικό χώρο ικανό να χωρέσει 0.5 tb μόνο από τις φώτο.

Αν βάλω λειτουργικό σύστημα + 2-3 εφαρμογές είμαι οριακά στο 1 tb.

Επίσης 8gb ram δεν μπορούν θα θεωρηθούν future proof, σε 2-3 έτη που θα έρθει το νέο λειτουργικό της Apple, μπορεί να σέρνεται μετά το Mac Air και δεν θα φταίει ο γρήγορος SSD που έχει.

Το λειτουργικό της apple είναι άψογο αν είσαι στο οικοσύστημα, η γυναίκα μου είναι 100% ενώ εγώ όχι (κάτοχος android κινητού).

Εκτιμώ ιδιαίτερα την ασφάλεια της apple για τις εφαρμογές e-banking ( υπάρχει ipad air 2) και θέλω κάτι φορητό.

Για εμένα το δίλημμα είναι στα 2k , χωρίς να κάνω χρήση προγραμμάτων επεξεργασιας εικονας/ήχου, με ποιο θα πάρεις καλύτερο value for money, είναι το Mac Air/Pro ή ένα αντίστοιχο Dell XPS 13?

Τα benchmarks προσωπικά μου είναι λίγο αδιάφορα.

εχετε μπερδεψει λιγο τα πραγματα... για ενα μικρο υπερφορητο λαπτοπ μιλαμε!

Κι εγω εχω server με 20TB και φυσικα μερικους καλους εξωτερικους για οταν χρειαστει.

Καποιοι ειναι σε Thunderbolt συνδεση , και πιανουν ταχυτητα ιδια ταχυτητα με εσωτερικους nvme (περιπου 2.400 MB/sec ).

ΔΕΝ ειναι το βασικο μου μηχανημα, το ειπαμε.... εχω και desktop για τις περισσοτερες δουλειες.

Αυτο ειναι για On the go .

ΥΓ... για παιχνιδια εχουμε κονσολες, μη τα ξαναλεμε! :p

YΓ2... αν και τωρα που το εχω στησει ετσι , με 40" μονιτορ 4Κ , με βλεπω να το σουταρω το PC ! :p

IMG_0082.jpg

Είμαι μεταξύ MacBook Air/Pro και XPS, χωρίς να ενδιαφέρομαι για κατέβασμα ταινιών, παιχνίδια κλπ.

Θέλω κάτι γρήγορο, φορητό, να μπορεί να με κρατήσει για τα επόμενα 3 χρόνια χωρίς να κάνει throttling κλπ.

Οι εξωτερικοί δίσκοι για εμένα δεν είναι λύση, έχω οικογενειακές φωτογραφίες, οι οποίες λόγω συναισθηματικής αξίας δεν μπορώ να τις έχω παρέα με τη τσάντα του λάπτοπ. Άρα θέλω αποθηκευτικό χώρο ικανό να χωρέσει 0.5 tb μόνο από τις φώτο.

Επίσης 8gb ram δεν μπορούν θα θεωρηθούν future proof, σε 2-3 έτη που θα έρθει το νέο λειτουργικό της Apple, μπορεί να σέρνεται μετά το Mac Air και δεν θα φταίει ο γρήγορος SSD που έχει.

Το λειτουργικό της apple είναι άψογο αν είσαι στο οικοσύστημα, η γυναίκα μου είναι 100% ενώ εγώ όχι (κάτοχος android κινητού).

Εκτιμώ ιδιαίτερα την ασφάλεια της apple για τις εφαρμογές e-banking ( υπάρχει ipad air 2) και θέλω κάτι φορητό.

Για εμένα το δίλημμα είναι στα 2k , χωρίς να κάνω χρήση προγραμμάτων επεξεργασιας εικονας/ήχου, με ποιο θα πάρεις καλύτερο value for money, είναι το Mac Air/Pro ή ένα αντίστοιχο Dell XPS 13?

Μια από τα ίδια και εγώ θέλω όλες τις φώτος μου κλπ. να τις έχω μέσα στο μηχάνημα ανεξάρτητα αν έχουμε και εξωτερικά back up, servers κλπ. Στην περίπτωση σου θες 1tb που για mac σημαίνει ότι θα πρέπει να ξηλωθείς και πολύ μάλιστα....αν αλλάζει ο σκληρός στο xps θα σου βγει σίγουρα πιο φτηνά.

Υ.Γ of topic άλλα η εγγύηση της Dell στην Ελλάδα είναι φοβερή, 3ετής και έρχονται και σπίτι σου να στο φτιάξουν!! Είναι βασικός λόγος να επιλέξεις μηχάνημα αυτής της εταιρίας. Την έχω χρειαστεί 2 φορές και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με την ποιότητα και την ταχύτητα του service τους.

Υ.Γ. Για την ταχύτητα πάλι σχετικό είναι ανάλογα τον καθένα μας, προσωπικά τώρα που δούλεψα λίγο με τον Intel i7 10ης γενιάς και καλούτσικη κάρτα γραφικών (gtx 1650) είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για τις ανάγκες μου, δεν θα ήθελα κάτι παραπάνω, προς το παρών.

διαλεξε οικοσυστημα και μεινε εκει... αλλιως θα χασεις απο εμπειρια... στο λεω εκ πειρας.

Παιδιά, αν είναι να χρειαζόμαστε 1 TB μόνο για τις φωτό, κλάφτα Χαράλαμπε.
Πλέον τα έχω όλα στο cloud και τέλος.

Μια από τα ίδια και εγώ θέλω όλες τις φώτος μου κλπ. να τις έχω μέσα στο μηχάνημα ανεξάρτητα αν έχουμε και εξωτερικά back up, servers κλπ. Στην περίπτωση σου θες 1tb που για mac σημαίνει ότι θα πρέπει να ξηλωθείς και πολύ μάλιστα....αν αλλάζει ο σκληρός στο xps θα σου βγει σίγουρα πιο φτηνά.

Υ.Γ of topic άλλα η εγγύηση της Dell στην Ελλάδα είναι φοβερή, 3ετής και έρχονται και σπίτι σου να στο φτιάξουν!! Είναι βασικός λόγος να επιλέξεις μηχάνημα αυτής της εταιρίας. Την έχω χρειαστεί 2 φορές και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με την ποιότητα και την ταχύτητα του service τους.
Η τιμολογιακή πολιτική της Dell στην Ελλάδα είναι για κλάματα.

Το τελευταίο XPS 13, 1165G7, με 16gb και 1tb ssd, στην Ελλάδα 2999 , στο Βέλγιο 1849 ....
Βάλε και την επέκταση εγγύησης μέσα που χρειάζεσαι και κάνα 2 accessories...

το Dell θα σου βγει οντως πιο ακριβα και φυσικα δεν εχει αυτες τις επιδοσεις.

αλλα φυσικα, για μενα τουλαχιστον, μεγαλυτερη σημασια εχει το λειτουργικο, αυτα που κανω με το μακ, ουτε κατα διανοια με το dell.

Διαλεγεις και παιρνεις...

εχετε μπερδεψει λιγο τα πραγματα... για ενα μικρο υπερφορητο λαπτοπ μιλαμε!

Κι εγω εχω server με 20TB και φυσικα μερικους καλους εξωτερικους για οταν χρειαστει.

Καποιοι ειναι σε Thunderbolt συνδεση , και πιανουν ταχυτητα ιδια ταχυτητα με εσωτερικους nvme (περιπου 2.400 MB/sec ).

ΔΕΝ ειναι το βασικο μου μηχανημα, το ειπαμε.... εχω και desktop για τις περισσοτερες δουλειες.

Αυτο ειναι για On the go .

ΥΓ... για παιχνιδια εχουμε κονσολες, μη τα ξαναλεμε! :p

YΓ2... αν και τωρα που το εχω στησει ετσι , με 40" μονιτορ 4Κ , με βλεπω να το σουταρω το PC ! :p

View attachment 175168

Πως είναι Γιάννη να δουλεύεις σε 40αρα οθόνη?? Κουράζει?? Τώρα δουλεύω σε 27αρα dell 4K άλλα το σκέφτομαι που και που να πάω σε μεγαλύτερη άλλα δεν ξέρω αν θα με κουράζει.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Air @2020

Παιδιά, αν είναι να χρειαζόμαστε 1 TB μόνο για τις φωτό, κλάφτα Χαράλαμπε.
Πλέον τα έχω όλα στο cloud και τέλος.
Αυτό το synchronisation είναι για εμενα κάτι που δεν χωνευα ποτε.
Έχω για τη γυναίκα μου το πρώτο πακέτο, όπου πληρώνεις 1 /μήνα, ουδέποτε και αν έχει κάνει ένα backup από μόνη της, τα 256gb στο κινητό της προς το παρών της αρκούν.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Air @2020

αλλα φυσικα, για μενα τουλαχιστον, μεγαλυτερη σημασια εχει το λειτουργικο, αυτα που κανω με το μακ, ουτε κατα διανοια με το dell.

Συμφωνώ ότι το λειτουργικό είναι αυτό που έχει πρωταρχική σημασία. Προσωπικά ακόμα και αν ήταν το Mac πιο αργό στην ίδια τιμή, θα το έπαιρνα για το MacOS.

Πως είναι Γιάννη να δουλεύεις σε 40αρα οθόνη?? Κουράζει?? Τώρα δουλεύω σε 27αρα dell 4K άλλα το σκέφτομαι που και που να πάω σε μεγαλύτερη άλλα δεν ξέρω αν θα με κουράζει.

ετσι δουλευω τα τελευταια 4 χρονια.

ειναι λιγο κουραστικο αν καθεσαι πολυ κοντα, θελει αποσταση 1 μετρο περιπου, εγω ειμαι στο μισο κι εχω καποια δυσκολια.

Το ιδανικο ειναι μια 30" με 32" με αναλογια 16/10 .

διαλεξε οικοσυστημα και μεινε εκει... αλλιως θα χασεις απο εμπειρια... στο λεω εκ πειρας.
Ευχαριστώ Γιάννη, οπότε μάλλον για να επωφεληθω τα οφέλη θα πρέπει και εγώ να μπω φουλ στο οικοσύστημα, αλλιώς δεν..

Είναι σχετικά είπαμε Γιάννη ανάλογα με τις ανάγκες. Προσωπικά χωρίς macos ζω χωρίς windows ούτε καν, π.χ. πριν 2 ώρες έπαιζα στο pc Halo wars 2 από το gamepass και έκανα extract 800 raw αρχεία σε jpeg με το DXO ταυτόχρονα, και το pc δεν έκανε κιχ.....χοντρικά για μένα ισχύει το αντίθετο από αυτό που έγραψες....άλλα anyway.....

Υ.Γ. Βέβαια το μεγάλο θέμα όπως είπα είναι για μένα ότι δεν μπορώ να κάνω αναβαθμίσεις, είναι deal breaker για μένα όπως και για πολύ κόσμο δυστυχώς. Μόνο όπvς είπες για δεύτερο και ulrta φορητές καταστάσεις...μόνο έτσι θα το δικαιολογούσα, άλλα είναι πολλά τα λεφτά για δεύτερο σύστημα!!