[Επίσημο] MacBook Air @2020

προσωπικά αν μπορούσα να κάνω τη μετάβαση σε mac από πλευράς software, θα έπαιρνα το καινούργιο macbook air χθες

τέτοιο setup δεν υπάρχει σε pc/x86 αρχιτεκτονική, έχουμε ξεμείνει με την intel να δίνει να δίνει 3% καλύτερο performance από γενιά σε γενιά και την amd να ξυπνάει πολύ αργά

fanless design τέτοιων επιδόσεων; πότε θα το δούμε αυτό σε windows;

σε 1 χρόνο; απίθανο....

σε 2 χρόνια; ίσως, αν και αμφιβάλω

ακόμη και όταν βγει, δε θα έχει το optimization του mac άσε που η microsoft πρέπει να έχει τα windows κάτω-κάτω στις προτεραιότητές της

και το value for money; για μια φορά εξαιρετικό

το συνδέεις με ένα καλό thunderbolt 3 hub (έχει εξαιρετικά και πάμφθηνα πλέον) και είσαι άρχοντας...!

δεν θα δεις κατι διαφορετικο....ιδια εμεπιρια χρησης, λιγο καλυτερη αυτονομια, και μεγαλυτερη αντοχη σε συνεχομενο φορτο .

Το αιρ κανει ενα μικρο throttling 10-15% αν ξεπερασεις το οριο...που ακομα κι ετσι, ειναι γρηγοροτερο απο τα περισσοτερα ultra laptops.
Δεν θα τα καταλαβει κανεις ομως , πιο πολυ ψυχολογικο ειναι.

θα εχεις φυσικα ελαφρως αυξημενο ογκο/βαρος, ανεμιστηρα (που ομως δεν ακουγεται) και το touch bar (αυτο παιζεται αν ειναι θετικο ή αρνητικο).

Προσωπικα, αν ειχα επιλογη, τα εξτρα χρηματα που κοστιζει θα τα εδινα να βαλω περισσοτερο δισκο ή μνημη στο αιρ.
Αξιζει με χιλια αυτο το μικρο σασι, το ελαχιστο βαρος, και κυριως η ενετλως αθουρβη λειτουργια... σα να εχεις ενα ipad με πληκτρολογιο!

Δυστυχως οταν το παρηγγειλα, ακομα και τωρα, δεν βρισκεις μοντελα με 16 gb ram...απο δεκεμβριο και βλεπουμε
Το Pro έχει άλλο σύστημα ψύξης σε σχέση με το air??? Είδα ότι αναφέρεις κάτι για ανεμιστήρα. Ευχαριστώ. Με ενδιαφέρει η αγορά του.

Στάλθηκε από το SM-N9860 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

προσωπικά αν μπορούσα να κάνω τη μετάβαση σε mac από πλευράς software, θα έπαιρνα το καινούργιο macbook air χθες

τέτοιο setup δεν υπάρχει σε pc/x86 αρχιτεκτονική, έχουμε ξεμείνει με την intel να δίνει να δίνει 3% καλύτερο performance από γενιά σε γενιά και την amd να ξυπνάει πολύ αργά

fanless design τέτοιων επιδόσεων; πότε θα το δούμε αυτό σε windows;

σε 1 χρόνο; απίθανο....

σε 2 χρόνια; ίσως, αν και αμφιβάλω

ακόμη και όταν βγει, δε θα έχει το optimization του mac άσε που η microsoft πρέπει να έχει τα windows κάτω-κάτω στις προτεραιότητές της

και το value for money; για μια φορά εξαιρετικό

το συνδέεις με ένα καλό thunderbolt 3 hub (έχει εξαιρετικά και πάμφθηνα πλέον) και είσαι άρχοντας...!

Ισχύει, το θέμα είναι την χρειάζεσαι όλη αυτή την ισχύ; Εδώ είναι το κρίσιμο ερώτημα. Και αν χρειάζεσαι καλή κάρτα γραφικών για παιχνίδια και όχι μόνο τι κανείς;;; Παίρνεις και άλλο μηχάνημα;;; Είναι όλα σχετικά και ανάλογα τις ανάγκες..πάντως όπως και να έχει για μένα είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που αποκτά νόημα η αγορά ενός Mac, με τις κατάλληλες παραχωρήσεις φυσικά εδώ και εκεί. Θα σπρώξει μπροστά την αγορά και αν το παίξει καλά το παιχνίδι η Apple θα ανεβάσει και άλλο τα ποσοστά της..

Υ.Γ. Το software και κάποιες εφαρμογές που έχουμε σε windows είναι το βασικό πρόβλημα που δεν μας αφήνει να φύγουμε αρκετοί από τα windows.

Η λύση ονομάζεται parallels που υποστηρίζει όχι μόνο windows αλλά και ubuntu στην τελευταία του έκδοση.

Εγώ ήμουν σε transition period για κανα χρόνο δουλεύοντας το parallels, .εχοντας ένα Mac mini late 2014 για desktop και δύο windows laptop, ένα για τπ γραφείο και ένα για προσωπική χρήση.

Με την αγορά σε τιμή ευκαιρίας ενός MacBook Pro '13 late 2017 πρίν δυο μήνες, πλέον το έχω γυρίσει πλήρως σε MacOS περιβάλλον και μπορώ και κάνω τη δουλειά μου άνετα.

ΥΓ: Έχω δύο σέρβερ στο σπίτι για αποθήκευση αρχείων, streaming και backup και τρέχουν debian linux και δεν αντιμετωπίζω προβλήματα.

Το Pro έχει άλλο σύστημα ψύξης σε σχέση με το air??? Είδα ότι αναφέρεις κάτι για ανεμιστήρα. Ευχαριστώ. Με ενδιαφέρει η αγορά του.

Στάλθηκε από το SM-N9860 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

To MacBook Air που έχω εγώ δεν έχει ανεμιστήρα, είναι εντελώς αθόρυβο, σαν ipad!

Το pro έχει ανεμιστήρα, αλλά καμία σχέση με το παρελθόν... είναι κι αυτο πολύ ήσυχο.

Αν δε κανείς πολύ βαριές εργασίες για πολλές ώρες , δε σου χρειάζεται.
Τα έξτρα λεφτά δώστα σε δίσκο και μνήμη αν θες.

δεν ειναι ακριβως ετσι... δεν μετρει τοσο η ταχυτητα του δισκου, οσο της θυρας που θα το βαλεις και του controller που εχει το κουτι.

επειδη καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη (συνδιασμος θυρας, δισκου και κοντρολλερ) το συγκεκριμενο δε ξερω αν θα πιασω πραγματικες ταχυτητες πανω απο του Τ7.
Σε καποιες μετρησεις , οπως εδω, δεν δινει καλυτερες ταχυτητες σε macbook me Thunderbolt.

επισης, υπαρχει και κατι ακομα... πολλοι δικσοι εχουν μια cashe που αν γεμισει η ταχυτητα πεφτει πολυ... αυτο συμβαινει σε μεγαλα αρχεια, πχ πανω απο 10GB klp.

Eιναι λιγο περιπλοκη η κατασταση

Για να πιασεις το μεγιστο δυνατο των nvme , θελεις κατι σε thunderbolt συνδεση και οχι usb, εχω βαλει λινκ παραπανω.

Το Τ7 που αγορασαμε παραπανω, πιανει 900 ΜΒ/sec μετρημενα, αρα δεν εχει νοημα να πας στην αλλη λυση (εκτος και αν σε νοιαζει να αναβαθμισεις αργοτερα τον nvme)

https://www.youtube.com/watch?v=vulJcIMxVUw

Δεν θέλω να μετριάσω τον ενθουσιασμό σας κύριε Σπύρου αλλά ένα windows laptop ας πούμε Dell i5 10ης γενιάς με 8Gigabytes RAM και δίσκο SSD ίδια συμπεριφορά έχει πάνω κάτω ακόμη και με λίγο βαριά χρήση. Ο δίσκος SSD είναι που κάνει μεγάλη διάφορα και βλέπετε αυτές τις επιδόσεις και σίγουρα και το λειτουργικό. Τα προγράμματα δε που χρησιμοποιείτε ανήκουν στην κατηγορία που η Apple πάντα διέπρεπε και οι επαγγελματίες προτιμούσαν. Δεν ανακάλυψε δηλαδή η Apple τον τροχό.
Οτι σε προηγούμενα Mac με Intel δεν υπήρχαν ανάλογες επιδόσεις δε φταίει σίγουρα η Intel αλλά το λειτουργικό.
Είναι κρίμα να πάει να δώσει κανείς διπλάσια και τριπλάσια χρήματα για να κάνει τα ίδια που θα έκανε με windows laptop. Εξαιρούνται οι επαγγελματίες.

Ιδια συμπεριφορα; Απο που και ως που;
Σοβαρα πιστευεις πως οι διαφορες που βλεπεις οφειλονται μονο στον γρηγορο SSD;

ειμαι επαγγελματιας της εικονας / ηχου εδω και 30 χρονια, και δεν εχω δει τετοιο "πακετο" σε κανενα υπερφορητο λαπτοπ.

Δεν ειναι υπερβολη, δειτε ολα τα reviews αν δε πιστευετε εμενα.

Και παντα μιλαω για "πακετο"... δηλ. hardware / software και λειτουργικο... αυτα πανε μαζι.

Ειχα και dell xps 13 kai 15" , και δεν εχουν καμια σχεση , τουλαχιστον στις απαιτητικες εφαρμογες που τρεχω και θελω .

Ασε που ειναι πιο ακριβα πια... ακομα κι ενα καλο Huawei πχ εχει τα ιδια χρηματα.

Ο Μ1 δεν ειναι απλα ενα τσιπ, ειναι μια ολοκληρη φιλοσοφια σχεδιασης πια, και πολλοι θα την ακολουθησουν συντομα, οπως κανουν παντα αλλωστε.

και μη ξεχναμε οτι ολη αυτη η δυναμη , συνοδευεται απο μεγαλη αυτονομια και κυριως αθορυβη λειτουργια!

Γι αυτο μιλησα για "πακετο" .

Ενδεχομενως , σε καποιους τομεις, να βρεις κατι καλυτερο σε αυτο το μεγεθος/τιμη κλπ... αλλα σαν πακετο , σιγουρα οχι.

https://www.youtube.com/watch?v=z3wndhU3Yy4

8GB VS 16GB !

βλεπουμε για πρωτη φορα και θερμοκρασιες εσωτερικα , μεσω ενος paid προγραμματος, κι εδω επιβεβαιωνεται αυτο που λεγαμε για τη σχεδιαση των τσιπ.

Μολις 56-58 βαθμoυς σε full load τη πρωτη φορα των τεστ και μεχρι 70 τη δευτερη , οταν τ αντιστοιχα ΙΝΤΕΛ ειχαν τερματισει με 99 και κανοντας throttling απο τα πρωτα κιολας δευτερολεπτα!

ΥΓ... παρολο που εδω εχουμε τα MBP , τα ανεμιστηρια δεν δουλεψαν καθολου σε cinebench kai geekbench.

ΥΓ2... πρακτικα ιδιες ακριβως επιδοσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=PP1_4wek4nI