[Επίσημο] MacBook Pro @2016

[ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Τι διαφορά εχει το force trackpad του νέου pro απο το magic trackpad (αν το λέω σωστά) του air;
Απογοητεύτηκα κι εγώ περιμένοντας κάτι περισσότερο για το νέο pro αλλα επειδή η αντικατάσταση του παλιού macbook κρίνεται πιο αναγκαία για εμένα τώρα, σκέφτομαι και το air 13" με i7. Ακόμη όμως δεν μπορώ να αποφασίσω, με ποια χαρακτηριστικά μπορώ να συμβιβαστώ και ποια όχι!
Οπότε air με i7 στα 1600 ή νέο pro;

Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Είναι τόσο σημαντική η διαφορά της οθόνης ανάμεσα σε αυτά, air και νέο pro; Τα υπόλοιπα όμως δεν είναι σημαντικά που λείπουν;

Είναι τόσο σημαντική η διαφορά της οθόνης ανάμεσα σε αυτά, air και νέο pro; Τα υπόλοιπα όμως δεν είναι σημαντικά που λείπουν;

ότι και να είναι, είναι το μοντέλο του 2016

Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Τι διαφορά εχει το force trackpad του νέου pro απο το magic trackpad (αν το λέω σωστά) του air;

Αν το force trackpad είναι το ίδιο που είναι στο δικό μου 13άρι Pro 2015, τότε είναι σα να μην υπάρχει, προσωπικά το χρησιμοποίησα μια φορά όταν το έβγαλα απ'το κουτί κι αυτό ήταν.

Πάντως το καινούριο Pro εχει μεγαλύτερη επιφάνεια στο trackpad, που πιθανόν να βολεύει πολύ.

[ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Τι δεν σου άρεσε στο force trackpad;

Δεν ειναι οτι δε μου άρεσε, απλά εδώ και 2 χρόνια δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω στην καθημερινότητα μου. Όποτε υπό αυτό το σκεπτικό δε θα πλήρωνα παραπάνω για χάρη του.

Τα ίδια λες και για το 3D Touch του iPhone. Επειδή εσυ δεν το χρησιμοποιείς δεν σημαίνει ότι είναι "σαν να μην υπάρχει"
Αν μάθεις να το δουλεύεις είναι τρομερά χρήσιμο.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Ναι είναι τεράστια η διαφορά! Η καλύτερη οθόνη αυτή την στιγμή στην αγορά σε 13άρι laptop!
Με 1600, όπως ειπώθηκε, πας χωρίς σκέψη στο νέο 13άρι χωρίς Touch bar. Είναι εκπληκτικό μηχάνημα και στα χρήματα που μιλάμε δεν γίνεται η σύγκριση με το Air

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για μενα πιο σχετικη ειναι πλεον η συγκριση με το macbook 2015. Αν πλεον η απολυτη επιδοση δεν ειναι το πρωτο κριτηριο (που το mbp 2016 δε σχεδιαστηκε με αυτη τη λογική), τα δυο αυτα ειναι το ιδιο μηχανημα. Ιδια οθονη, ιδιο πληκτρολογιο (μη μου πει κανεις πως ειδε διαφορα γιατι δε θα τον παρω σοβαρα..), pad, μπαταρια και συνδεσιμότητα. Επισης, το macbook κοστιζει περι τα 1200ευρω. Με αυτο το "φαντασμα" macbook pro, πλεον το απλο macbook δειχνει πλεον εξαιρετικά λογική επιλογή για αγορά.

Δεν είναι ίδιο το πληκτρολόγια σε καμία περίπτωση, όλα τα τεστ το αναφέρουν.
Καλυτερα φυσικά δεν έχουν ίδια απόδοση, ούτε κατ ελάχιστο.
Το mbp 2016 είναι η καλύτερη επιλογή σ αυτά τα χρήματα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Τα ίδια λες και για το 3D Touch του iPhone. Επειδή εσυ δεν το χρησιμοποιείς δεν σημαίνει ότι είναι "σαν να μην υπάρχει"
Αν μάθεις να το δουλεύεις είναι τρομερά χρήσιμο.

Ε τώρα, την άποψή μου έγραψα. Προφανώς και "ξέρω να το δουλεύω", δε θέλει και καμιά ιδιαίτερη νοημοσύνη, απλά δε με βολεύει, γι'αυτό δεν το κάνω, και το ένα και το άλλο. Με το ζόρι δηλαδή να πω ότι μου άλλαξε τη ζωή; :D:D:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Ε τώρα, την άποψή μου έγραψα. Προφανώς και "ξέρω να το δουλεύω", δε θέλει και καμιά ιδιαίτερη νοημοσύνη, απλά δε με βολεύει, γι'αυτό δεν το κάνω, και το ένα και το άλλο. Με το ζόρι δηλαδή να πω ότι μου άλλαξε τη ζωή; :D:D:D

Το να μάθεις να το δουλεύεις σημαίνει να το εντάξεις στο καθημερινό σου workflow. Αυτό δεν γίνεται αυτόματα στην αρχή, χρειάζεται να έχεις στο νου σου ότι πχ με force touch θα σου εμφανίσει shortcuts. Μετά όμως, ψάχνεις πχ τα 3D touch shortcuts και στα παλιά iOS devices και εκνευρίζεσαι που δεν υπάρχουν! Κάτι σαν το Touch ID ;)

Δεν είναι ίδιο το πληκτρολόγια σε καμία περίπτωση, όλα τα τεστ το αναφέρουν.
Καλυτερα φυσικά δεν έχουν ίδια απόδοση, ούτε κατ ελάχιστο.
Το mbp 2016 είναι η καλύτερη επιλογή σ αυτά τα χρήματα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Τα τεστ πρεπει να βρουν κατι να γραψουν και να δικαιολογησουν το butterfly v2.0, το οποιο ειναι το ιδιο αβολο με το 1.0. Ειμαι σιγουρος πως θα βρεθουν 100 συγκριτικά να λενε τις δραματικές αλλαγές, η πληρης αληθεια ειναι πως η αισθηση ειναι ιδια. Οπως ξαναειπα, με 400 ευρω λιγοτερα (25% της τιμης του mbp), το απλο macbook ειναι πλεον η ιδανικοτερη επιλογη για οσους δεν απαιτουν επιδοσεις.

Επομένως, βάσει των λεγόμενων σας, δεν τίθεται σύγκριση με το Air 13" i7;

κι εγώ ωστόσο σκεφτόμουν ότι τίθεται, φυσικά αναλόγως των αναγκών και της χρήσης!

...κοίτα αν κατάλαβα καλά και τα δύο (air 13" i7 και MBP 16) κοστίζουν 1600 ευρώ, τότε θα συμφωνήσω να πας στο νέο MBP ....αν κόστιζε φτηνότερα το συγκεκριμένο Air τότε θα το σκεφτόμουν σοβαρά να το πάρω αντί για το MBP...όλα έχουν να κάνουν με το κόστος και τη χρήση...

Sent from my iPhone using Tapatalk