[Επίσημο] MacBook Pro @2016

Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

ναι δεν εχω βαλει ακόμα ,γενικα ζεσταίνει ποιο πολυ σε σχέσει με το προηγούμενο , περισσότερο οταν τρέχει και κανει αναλαιζ καποια τραγουδια που του ζητάω ,νομίζω οτι είναι ενας λόγος που καμιά σοβαρή εταιρεία δεν έβγαλε ακόμα case .. γενικα παντως και σε Sleep mode που το αφήνω αισθάνομαι μια θερμότητα οταν παω να το ανοίξω ,συνέβαινε αυτο στα προηγούμενα ? γιατι δεν το θυμαμαι ..

Κάποιο νέο απο την εμπειρία χρήσης με το νέο pro; Τι θετικά και αρνητικά έχετε εντοπίσει;

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Τι θετικά έχετε εντοπίσει;

Έχει και απο αυτα;; :) Συναδελφος εχει παρει το 13" χωρις touchbar και μεταφεροντας τα λογια του: "μετανιωσα που το πηρα", "του 2015 ηταν 10 φορες καλυτερο", "κριμα τα χρήματα". Για να αποφευχθουν τα flaming, ασφαλως εχει καποια θετικά (storage και μνημη), αλλα αναφερεται σε εφαιρετικά περιορισμένο κοινό. Η πλειοψηφια οσων το προτιμούν ειναι περισσότερο για το fashion statement.

Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Για να μη με πουν και εμπαθή.. που δεν ειμαι! Eνα τυπικό εργασιακό γραφείο..

20170227_135221.jpg

Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά MacBook pro μάλλον άμεσα με αφορμή τη πτυχιακή μου και σίγουρα θα μου χρειαστεί και τη νέα σεζόν στο μεταπτυχιακό. Τα δεδομένα ειναι τα εξής:

Κάτοχος ενός iMac i7 27" του 2010. Πρόσφατα του αναβάθμισα τη ram γιατί πια ηταν συνέχεια στο 99% με Firefox. Απο 4 λοιπόν πήρα μια καρτούλα και πήγε στα 8. Ειμαι πολυ ευχαριστημένη αφού για μηχάνημα τόσων ετών συνεχίζει να έχει πολυ καλή απόδοση. Το μονο του αρνητικό ειναι θα έλεγα ο θόρυβος του δίσκου.

Καθώς χρειάζομαι φορητότητα λέω να πάω στις 13" αν και δεν έχω εμπειρία στη χρήση τους...πριν τον μακ ειχα ενα vaio 17" , και καποια στιγμη κι ενα hp 11". Σ αυτο το σημείο να προσθέσω επισης οτι έχω iPad Pro 9.7" το οποίο χρησιμοποιώ καθημερινά για browsing.
Μήπως απο τη στιγμη που υπάρχει το iPad ειναι πιο καλο να πάω στις 15";

Τι θέλω λοιπόν να κάνω με το μακμπουκ;
Πολυ office
Μεταφορά - επεξεργασία φωτογραφιών επισης δεν μεγάλο βαθμό
Κάποιο παιχνίδι του Apple Store
Κανα προγράμματακι μουσικής -ακρόαση
Ταινίες

Συνδέεται με τον iMac μου να το χρησιμοποιήσω ως οθόνη ή πια δε γινεται λόγω παλαιότητας;

Το 13άρι έρχεται με τον i5 και 8gb ram. Εδώ λοιπόν μου χτυπάνε άσχημα αυτά τα νούμερα σαν downsize απο τον iMac μου. Γιατί πλέον οι Ράμ ειναι "κολλημένες" όποτε βλέποντας το μακροπρόθεσμα μου φαίνονται περιοριστικά τα 8 γίγα. Η istorm δινει την επιλογή bto.
Παμε λοιπόν για τον i7 ή για 16γιγα ram ? Αν πρόσφεραν 12άρα θα τη προτιμούσα- μήπως γνωρίζετε κάποιο κατάστημα που να δινει κι αυτή την επιλογή παρεπιπτόντως;
Έχω απαιτήσεις στην ταχύτητα έχοντας κακομάθει σε περιβάλλον iOS. Θέλω ολα να γίνονται άμεσα, θέλω να έχω ανοιχτό και iTunes και browser και φωτογραφίες , και να κατεβαίνει ας πουμε και μια ταινία.
Καλυπτομαι στη by default σύνθεση; να πάω για τα 16 γίγα; να πάω για τον i7?

Τέλος ν αναφέρω οτι μιλάω για μηχάνημα άνευ touchbar αφού θα μεγάλωνε αρκετά το μπατζετ , χωρίς να ναι απαραίτητο.

Ευχαριστώ πολυ!

Και Touchbar... Αλλη εμπειρία ακόμη και στα πιο απλά πράγματα όπως MS Office.

Καλα ρε σεις, το παιδι θελει να κανει την πτυχιακη του για χρηση office και καμια φωτογραφια και του λετε 15" 16GB; Παρε το απλο macbook ή το mbp2015! Για οσα θελεις, θα εχεις απολυτως την ιδια εμπειρια χρησης με σχεδον τα μισα χρηματα. Αν νομιζεις πως ειναι μικρη η οθονη, μιας και εισαι συνηθισμενος σε imac, παρε και μια 4Κ οθονη και εισαι τελειος.

Αν δε σε νοιαζει η οθόνη, ενας φοιτητης μου εκανε το αλλο.. εξτριμ για καποιους, αλλα δουλευε. Ειχε αγορασει ενα mac mini τουμπανιασμενο με 1 χιλιαρικο και επαιρνε αυτό μαζί του. Μια οθονη στο γραφειο και αλλη μια στο σπιτι.

Εντάξει τα παιδιά μάλλον επηρεάστηκαν απο αυτο που έγραψα περι specs του iMac μου!

Η λύση του παιδιού ειναι λιγο εξτριμ αλλα έχει λογική... εγώ βέβαια δεν εξυπηρετούμαι σε κατι τετοιο, θα το έχω ποτέ στο εργαστήριο στη σχολή, ποτέ σε βιβλιοθήκη, στο γραφείο της καθηγήτριας που θα πηγαίνω για διορθώσεις επι τόπου...θέλω να πω δηλαδή οτι μου χρειάζεται laptop (και λόγω εμπειρίας κοιτάω μονο Apple)

Αυτο που δε γνωρίζω ειναι τι παραπάνω δινει ο i7 και που θες πιο πολλή ram. Απ τα λίγα που διάβασα χτες, που άρχισα να το ψάχνω , είδα πως ram χρειάζεσαι περισσότερη αν θες πιο πολυ photo-video editing

Βλέπεις ο iMac ηταν δώρο όποτε πήρα απλά τον πιο τούμπανο χωρίς πολλα πολλα :p

@nsamar έχεις MacBook με touch bar? Αναρωτιέμαι πόση διαφορά έχει στη διάρκεια της μπαταρίας συγκριτικά με την "απλή" έκδοση

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλα ρε σεις, το παιδι θελει να κανει την πτυχιακη του για χρηση office και καμια φωτογραφια και του λετε 15" 16GB; Παρε το απλο macbook ή το mbp2015! Για οσα θελεις, θα εχεις απολυτως την ιδια εμπειρια χρησης με σχεδον τα μισα χρηματα
Το παιδι ειπε για το mbp 2016 και ζητουσε συμβουλες για επιλογη config.

Και φυσικα δεν ειπε για εξωτερικη οθονη

Με αυτα τα δεδομενα, σαφως πρεπει να παει σε 15αρα και εννοείται και σε 16 (από τη στιγμη που δεν αναβαθμιζεται εκ των υστερων)

Το touchbar προσωπικα δεν το προτεινα.

Θεωρώ εκτός πραγματικοτητας εν έτει 2017 να αγοράσεις καινούριο υπολογιστή με 8GB RAM. Και μιλάω φυσικά και για MacOS. Οπότε ανεβάζεις το κόστος σου αναγκαστικά. Όσο για την οθόνη, δε θα την πρότεινα την 13άρα εκτός αν σε ενδιαφέρει πολύ η φορητότητα.

Να τολμήσω να γίνω αιρετικός και να ρωτήσω γιατί ντε και καλά Mac; Εδώ και 2 γεμάτα χρόνια δουλεύω καθημερινά Mac και PC, και μπορώ να πω ότι μια χαρά συνεργάζονται μεταξύ τους, συνεχίζω τις office δουλειές μου στο ένα από κει που τις άφησα στο άλλο (εννοείται μέσω Cloud). Αν ήμουν φοιτητής και είχα τις ανάγκες που γράφεις ότι έχεις (office, λίγο photo/music/movies) και είχα μάλιστα ήδη ένα Mac σπίτι, νομίζω ότι θα έκανα μια στροφούλα και θα πήγαινα σε ένα φτηνό PCάκι στο μισό ή και λιγότερο κόστος απ'αυτό που θα σου έρθει ένα MBP 13 -16GB.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Τα windows παραμένουν ανυπόφορα για εμένα και το MacOS είναι ο σημαντικότερος λόγος που θα (ξανά)αγόραζα Mac. Και φυσικά μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του ο άνθρωπος με 8gb ενώ το 13αρι είναι εξαιρετική επιλογή αν θες το παίρνεις παντού μαζί. Εγώ στη θέση του ίσως να κοίταζα την προηγούμενη γενιά για να μην ξοδευτεί χωρίς λόγο.

Συμφωνω σε ολα με τον Maestro

Μια χαρα δουλευω παραλληλα και απολαμβάνω Win / Mac OS τα τελευταία 1-2 χρονια (και δεν εννοω ταινίες στο ενα - ολα τα αλλα στο αλλο αλλα γενικη δουλεια γραφειου και στα 2)

Και εννοείται ότι αν ειναι να τα σκασεις σε νεο Mac ειναι μεγαλό λαθος να δεσμευτείς στα 8GB (που σημερα ειναι ΟΚ αλλα αυριο θα ειναι λιγα και θα πρεπει να αλλαξεις ολο το μηχανημα)

Ακριβως γι αυτο ειπα πως για αυτα που θελει δε χρειαζεται mbp retina, κτλ κτλ! Αν δεν 2500+ευρω overkill για αυτες τις εφαρμογες, τότε τί ειναι; Ειμαι με τον Τακη κ εγω.. Το osx δε το αλλαζω, γι αυτο και εχω hackintosh εδω και 2 χρονια! :) (ε και το γερικο μου mbp)

Η προσωπική μου εμπειρία από macbook Pro (τώρα είμαι στο δεύτερο) είναι ότι πρόκειται για μηχανήματα τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερο κύκλο ζωής από οποιοδήποτε pc. Αν δοθεί αρκετή προσοχή κατά την αγορά τους (αφού πλέον καλώς ή κακώς δεν επιδέχονται αναβάθμισης αργότερα) θα κρατήσουν πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο pc Το πρώτο μου MBP 13" ήταν late 2009 Intel cd 2,24GHz (το οποίο με αναβαθμήσεις 16GB RAM και 512GB SSD) το χρησιμοποιούσα σε επαγγελματικό επίπεδο ανετότατα μέχρι πριν από 1 μήνα. Αυτό το μηχάνημα είχε βγάλει επίσης και την πτυχιακή μου για το MBA (παρόλο που μου είχαν φύγει τα μάτια στις 13") μαζί με ένα Mac 27". Είχε αρχίσει να κωλώνει σε πολύ μεγάλες παρουσιάσεις και σε πολλά προγράμματα ανοικτά ταυτόχρονα. Σε απλή χρήση ακόμη δουλεύει αρκετά ικανοποιητικά. Αν ήταν PC θα είχε παραδώσει το πνεύμα τουλάχιστον 5 χρόνια πριν, και σε αυτό το σημείο είναι που τα MBP κάνουν απόσβεση.
Ο λόγος που πέρασα στο νέο MBP είναι κυρίως επειδή το είχα ψιλοβαρεθεί και ήθελα πλέον μεγαλύτερη οθόνη. Γι' αυτό το λόγο προσωπικά ακολουθούσα την τακτική κάνε το τούμπανο (Μεγίστη RAM και CPU και πλέον ssd), οπότε τα 8 GB θεωρώ ότι είναι απλά πέταμα χρημάτων. Καλώς η κακώς έπλεξα να τα σκάσω χοντρά (2,9 GHz turbo up to 3,8 GHz με 1 TB SSD και 460 GPU) προκειμένου το μηχάνημα να κρατήσει αντίστοιχα αρκετά χρόνια. Φυσικά η εμπειρία χρήσης έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, το μηχάνημα ανταποκρίνεται σε πολύ απαιτητικές εργασίες ακόμη και on the go. Το αν άξιζε τον κόπο τα $3,500 θα δείξει... Προσωπικά θεωρώ ότι άξιζε για ένα μηχάνημα που περιέχει όλη μου την ψηφιακή ζωή (επαγγελματική και προσωπική) για τα επόμενα χρόνια.
Εν κατακλείδι πιστεύω ότι αν είναι τα κάνεις την υπέρβαση και να πας σε MBP αξίζει να επενδύσεις σε ανώτερο configuration προκειμένου το μηχάνημα να βγάλει 7-8 χρόνια άνετης χρήσης.

Καπως ετσι ειχα σκεφτει για το imac, ο ακριβοτερος τοτε, εκανε 2.5κ αλλά 7 χρονια μετα ειναι οπως πρεπει.
Σιγουρα θα του εβαζα ssd αν δεν επαιζε η αγορα macbook , οποτε μετα και τη προσθηκη ram θα ηταν παλι σαν καινουριος.

Λοιπον εδω σκεφτομαι το configuration γιατι ειναι μεγαλες οι χρηματικες διαφορες και αν το budget τεντωθει ΠΡΕΠΕΙ να ειναι για κατι που αξιζει.

Οποτε συνοψιζοντας

1)Μεγεθος οθονης. Εγω ελεγα για τις 13" για μεγαλυτερη φορητοτητα. Δε τις εχω δουλεψει, θα ηθελα προσωπικη γνωμη καποιου που εχει εργαστει σε τετοιο μεγεθος.
Το mac θα πηγαινει σχολή, εργαστήριο, βιβλιοθήκη, μαζι στις διακοπές.
(Να σημειωσω εδω οτι θα ψαξω αν υπαρχει τροπος συνδεσης με τον imac ωστε σπιτι να τον χρησιμοποιω ως οθονη αν θελω. Ή μπορω κιολας απλα μ ενα στικακι να μεταφερω το εγγραφο και να συνεχιζω η συγγραφη εκεί)

2)Bto: ram vs i7. Με τη χρηση που κανω καταληγω στη ram(16gb). Ναι σίγουρα τωρα τα 8 θα ειναι μια χαρά αλλα θελω να κρατησω το μηχανημα χρονια και μετα δε προστιθενται.
Συμφωνοι εδω; οι περισσοτεροι για ram μου γράψατε.

3)Touchbar: δε την εχω δουλέψει, θα είναι "ωραια" προσθηκη αλλα αυτη τη στιγμή δε τη σκεφτομαι λόγω εξτρα κόστους. Διάβασα κιολας αναφορες χρηστων που είχαν μειωμενη διάρκεια μπαταρίας.

Σκληρος: Ετσι κι αλλιως παιζει σε ssd. Λεω για τον βασικό 256 ωστε να μαζευτει απο εδω λίγο μπάτζετ, εχοντας στο μυαλο οτι παντα υπαρχει η λυση του εξωτερικού αν χρειαστεί.

Σας ευχαριστώ ολους όσους έχετε μπει στη διαδικασια να απαντήσετε!

Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ μονο 13αρι ψωνίζω, όχι για οικονομικούς λογους αλλα για την φορητότητα που προσφέρει. Αν στο μέλλον το 15αρι ελαφρύνει πιο πολύ, θα το σκεφτώ.
Στο SSD διαφωνώ για μονο 256. Τα 512 που έχω είναι οριακά αν έχεις μεγάλη photo/video library.
Αν δεν σε ενδιαφέρει το touchbar, τότε γιατί δεν παίρνεις την προηγουμενη γενια; Έτσι μπορείς να ξεκινήσεις με 8GB και να βάλεις μονος σου αργότερα αλλα 8. Θα έχεις και περισσότερα ports ενώ με τη διαφορα τιμής ίσως να σε πάρει να βάλεις και i7 που θα κάνει τη διαφορα αν έχεις σκοπο να κανεις βαρια επεξεργασία φωτός και videos.

Μεταξύ μας nsamar δεν αξιζει τα 3500, αλλα σιγουρα πλεον εχεις ενα εξαιρετικο υπολογιστη που πρεπει να κρατησει πολλα πολλα χρονια!

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Το βλέπω πολύ διαφορετικά και βάση της εμπειρίας μου.
Ξέρω ότι τουλάχιστον για την επόμενη 7ετία θα έχω ένα υπολογιστή όπου θα με συντροφεύει παντού και θα έχει όλη μου τη ζωή μέσα (επαγγελματική και προσωπική). Θα μπορώ να τον κουβαλάω μαζί μου (για τα επόμενα 2-3 χρόνια δε προβλέπεται να έχω βάση σε κάποια χώρα μόνιμα και θα ταξιδεύω πυκνά) εξαλείφοντας την ανάγκη συνδυασμού desktop - laptop ακόμη και tablet.
Και για μένα το βασικότερο (που είναι όλη η πεμπτουσία της φιλοσοφίας της Apple και γι'αυτό την πληρώνουμε) δε θα χρειαστεί να ξανασχοληθώ με το να στήνω τον υπολογιστή, να κάνω format, update και τα σχετικά. Ξέρω ότι τα πάντα θα δουλεύουν ρολόι, και κάτω από πολύ δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσω ούτε ένα λεπτό στη συντήρηση του υπολογιστή.