[Επίσημο] MacBook Pro @2016

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Δοκίμασε και το ethernet, και δες αν έχεις αποσυνδέσεις σε εξωτερικό δίσκο usb 3...

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Τα δοκίμασα, so far, so good.
Δεν τα έχω βάλει όλα να παίζουν ταυτόχρονα όμως.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Γιατί προτίμησες αυτό που είναι kickstarter έναντι κάποιου έτοιμου όπως το griffin;
Επίσης, μία απορία προς όποιον γνωρίζει, κατά πόσο είναι ασφαλή όλα αυτά τα τρίτου κατασκευαστή αξεσουάρ φόρτισης και μεταφοράς δεδομένων για την σωστή λειτουργία στις φορτίσεις και κατ' επέκταση λειτουργία κυκλωμάτων, επεξεργαστή κλπ όταν η ίδια μαμά apple συνιστά γνήσια προϊόντα;

Τωρα ειδα το post σου

Το Griffin επισημα δεν υποστηρίζει το 15αρι (λογω W)

Πρακτικα βεβαια πιστευω οτι δεν θα υπαρχει προβλημα (καποιος στα σχολια μαλιστα λεει οτι παιζει με το 15αρι του)

Αυτα σε συνδυασμό με το γεγονος ότι το Snapnator φαινοταν πιο κομψο (ασχετως αν τελικα απεδειχθη απατη :p ), με κρατησαν μακρυα

Και δεν εχω δει να παιζει και αλλη λυση δυστυχως...

Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Παρέλαβα χθες το νέο 15'' Macbook Pro 2017 (Koby lake i7 2.9, 16GB memory, 500GB SSD, space grey).

Πρωτες εντυπώσεις:
-Το μηχάνημα είναι εκπληκτικά γρηγορο. Ειδικα η flash μνήμη του είναι πύραυλος (μέτρησα 1800 ΜΒ/s write, 2200 read!).
-H οθόνη άψογη και καλορυθμισμενη χρωματικά.
-Πολυ πιο portable από το παλιο 15αρι αφού του κουρέψανε τα bezels και έχει ελαφρύνει σχεδόν στο βαρος του παλιου 13'' που είχα.
-Το touchbar είναι πολύ πιο χρήσιμο από ότι περίμενα. Βγαζει προτεινόμενα shortcuts σε όσες εφαρμογές το υποστηρίζουν, που κάνει τη ζωη εύκολη σε όσους είναι σαν και εμενα που δεν θυμούνται σχεδόν τίποτα :p Εχει και πρακτικές χαριτωμενιες όπως πχ τα smilies που σκρολαρουν ή navigation του stream των φωτογραφίων και το timeline του Final cut.
-To touchID ταχύτατο στο ξεκλείδωμα και φυσικά δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό άπαξ και το μάθεις.
-Πολυ καλο το palm rejection του trackpad το οποιο φοβόμουν επειδή μεγάλωσε πολύ
-Επισης πολύ καλη αίσθηση το πληκτρολόγιο, παρα το ρηχό travel.
-To περίφημο ζήτημα με τις USB-C θύρες, ξεπεράστηκε εύκολα με ένα ωραιο hub της satechi που από ένα port βγάζει 3 USB, 1 HDMI, 1 LAN και 2 card readers.
-Τα ηχεία του παίζουν εντυπωσιακά καθαρά για λάπτοπ με αξιοπρεπέστατο μπάσο.
-Ειναι απολυτα αθόρυβο, ακόμα και όταν το φορτώνω με βαριές εφαρμογές.
-Για αυτονομία και για την απόδοση του με βαριές εφαρμογές όπως Final Cut Pro και Photoshop θα επανέλθω όταν το έχω δουλέψει αρκετά.

Αυτα για την ώρα. Πανακριβο αλλα τρομερά απολαυστικό μηχανάκι, ειδικά για όσους ασχολούνται με video/photo editing.

Update: Σημερα που έκανα transcoding 4Κ αρχεία άκουσα για πρωτη φορα τον ανεμιστήρα. Δεν είναι ενοχλητικός και σίγουρα λιγότερο θορυβώδης από τον ανεμιστήρα του παλιου MBP.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Τωρα ειδα το post σου

Το Griffin επισημα δεν υποστηρίζει το 15αρι (λογω W)

Πρακτικα βεβαια πιστευω οτι δεν θα υπαρχει προβλημα (καποιος στα σχολια μαλιστα λεει οτι παιζει με το 15αρι του)

Αυτα σε συνδυασμό με το γεγονος ότι το Snapnator φαινοταν πιο κομψο (ασχετως αν τελικα απεδειχθη απατη :p ), με κρατησαν μακρυα

Και δεν εχω δει να παιζει και αλλη λυση δυστυχως...

Όταν λες "λόγω w" τι εννοείς;
Το 13αρι το υποστηρίζει; Πως και δεν το υποστηρίζει επίσημα το 15αρι;
Αυτο που λες για το snapnator το είδες κάπου πριν το απορρίψεις;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Όταν λες "λόγω w" τι εννοείς;
Το 13αρι το υποστηρίζει; Πως και δεν το υποστηρίζει επίσημα το 15αρι;
Αυτο που λες για το snapnator το είδες κάπου πριν το απορρίψεις;

W = Watt (το 15αρι θέλει, φυσικά, περισσότερα)

Το Snapnator είναι περίπτωση kickstarter και είναι γνωστό εδώ και μήνες πλέον ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο (κανείς δεν έχει παραλάβει παρά το γεγονός ότι ισχυρίζονται ότι έχουν ξεκινήσει αποστολές εδώ και μήνες - 1-2 που έχουν παραλάβει λένε ότι δεν δουλεύουν)

Η μπαταρία του νέου Pro 13" touch bar πόσες ώρες διαρκεί σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Apple και πόσες έχετε δει εσείς;
Για το Air 13" αντίστοιχα;
Δεν σας ενοχλεί (έστω κάποια στιγμή αν όχι συνέχεια) ότι πρέπει να έχετε αγορασμένους (αδρά) ενα σωρό ανταπτορες ή εκείνη τη "κουμούτσα" με τις πολλές θύρες που μπαίνει σε μια usb-c και να τα κουβαλάτε ή και να κρέμονται στο μηχάνημα;

Για το 13αρι δεν ξέρω, αλλα συνήθως η apple είναι ακριβής στους χρόνους διαρκειας που δίνει.
Όσο για το hub, υπάρχουν αρκετά third party που είναι πολύ κομψά και καθόλου κουμουτσες, το αντίθετο θα έλεγα.
Πχ αυτό το satechi που πηρα είναι πολύ μικρο σε μέγεθος και σε χρώμα space grey σαν το MBP:

Attachments

• IMG_5456.jpg
    IMG_5456.jpg
    114 KB · Views: 97

Για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει μία κορυφαία προστατευτική θήκη sleeve, χωρίς πολύ όγκο και ακριβώς στις διαστάσεις του MBP, ας δει την Thule:

Attachments

• FullSizeRender.jpg
    FullSizeRender.jpg
    227.1 KB · Views: 136
  • IMG_5458.jpg
    IMG_5458.jpg
    128.5 KB · Views: 129
Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Δεν σας ενοχλεί (έστω κάποια στιγμή αν όχι συνέχεια) ότι πρέπει να έχετε αγορασμένους (αδρά) ενα σωρό ανταπτορες ή εκείνη τη "κουμούτσα" με τις πολλές θύρες που μπαίνει σε μια usb-c και να τα κουβαλάτε ή και να κρέμονται στο μηχάνημα;

Όταν το πήρα πριν 6 μήνες σκεφτόμουν κι εγώ αρχικά κάποιο hub σαν το παραπάνω

Τελικά προτίμησα 2 adaptors USB C - USB και ξεχωριστά adaptors για hdmi και lan

Συνολικά ίδιο κόστος πάνω κάτω με το hub (λίγο φθηνότερα μάλλον) και το βασικότερο, πολύ πιο ευέλικτη λύση

Θέλω πχ να συνδέσω μια sd card, βάζω ένα καλωδιακι (USB adaptor) και ένα πολύ μικρό card reader (μεγέθους μιας sd card) και δεν κρέμεται από το μηχάνημα κάτι τόσο μεγάλο όσο το hub

Αν βέβαια το δουλεύεις συνήθως σε ένα γραφείο και το hub βολεύει

Όσο για θήκη, πάντα (σε όλα τα mb) χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ ακόμη αυτη

http://www.bestbuy.com/site/case-logic-neoprene-laptop-sleeve-black/1464143.p?skuId=1464143

Φτηνό, ελαφρύ και ελάχιστου όγκου Χωράει και τον φορτιστή και τα μικρά αξεσουάρ

Καλά δε τα λες και μικρά αυτά τα hub!

Και τι το λες, μεγάλο; είναι 10Χ5 cm και max 2cm βάθος. Αν δουλεύει σωστά ξενοιαζεις από ένα σκασμό ανταπτορες.

Όταν το πήρα πριν 6 μήνες σκεφτόμουν κι εγώ αρχικά κάποιο hub σαν το παραπάνω ....

Εγω την λυση με τα hubs δεν την παλευα με τιποτα...
Τελικα αγορασα το 'προηγουμενο' και τελειωσα.
Οταν ομαλοποιηθει η κατασταση με τα usb3.1c (σε 3-4χρονια) τοτε θα το ξανασκεφτω.
Σιγουρα το καινουριο ειναι καλυτερη επενδυση αλλα τους ανταπρορες δεν τους μπορω με τιποτα.
Το θεμα με την αυτονομια στο καινουριο το εφτιαξαν?

Εγω την λυση με τα hubs δεν την παλευα με τιποτα...
Τελικα αγορασα το 'προηγουμενο' και τελειωσα.
Οταν ομαλοποιηθει η κατασταση με τα usb3.1c (σε 3-4χρονια) τοτε θα το ξανασκεφτω.
Σιγουρα το καινουριο ειναι καλυτερη επενδυση αλλα τους ανταπρορες δεν τους μπορω με τιποτα.
Το θεμα με την αυτονομια στο καινουριο το εφτιαξαν?

Και εγώ έτσι πίστευα για τα hub, αλλα τελικά πολύ κακό για το τίποτα (μια σταλιά πανάλαφρο είναι, το έχω πάντα μαζι μου).
Η αυτονομία στο 15αρι είναι πολύ καλη, προφανώς ότι πρόβλημα υπήρχε στην προηγουμενη γενια διορθώθηκε.