[Επίσημο] MacBook Pro @2016

Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

απο την περιοδο που εψαχνα για να βρω καποιο μηχανημα διαπιστωσα οτι ακριβως λογω αυτης της εντυπωσης με τις θυρες, οσοι ειχαν το μοντελο του mbp 15 2015 με dGPU, τιμολογουσαν υπερβολικα θα ελεγα αυτα τα λαπτοπ.

Σε καμια περιπτωση δεν θα επαιρνα μηχανημα 2 χρονων, με πεσμενη μπαταρια και κυριως χωρις εγγυηση , σε τετοια τιμη.

Η τιμη που πηρα το δικο μου, ηταν ιδια (για να μη πω χαμηλοτερη) απο την πλειονοτητα των προσφορων που ειχα για τη παλιοτερη εκδοση.

Γι αυτο ειπα, οτι αν καποιος εχει ηδη αυτη την εκδοση (2015) , τη κραταει μεχρι να "λοιωσει", αλλιως δεν συμφερει η αγορα του μεταχ/νου , αφου με αρκετο ψαξιμο βρισκεις ευκαιρειες για το νεο μοντελο, οπως εκανα αλλωστε.

ενα ακομα δειγμα της καλυτερης θερμικης συμπεριφορας ειναι οταν συνδεσα τον Mac με εξωτερικη οθονη 4Κ...

Με το παλιοτερο mbp, λειτουργουσαν οι ανεμιστηρες αρκετα πιο δυνατα και το μηχανημα επαιρνε φωτια.... τωρα ειναι σχεδον αθορυβο, οι θερμοκρασιοες παραμανουν χαμηλες σχετικα και το μηχανημα ζοριζεται πολυ λιγοτερο.

Το μονο που με χαλαει λιγο ειναι οτι το μοντελο που πηρα εχει μονο 2 GB VRAM και δυσκολευεται λιγο σε βαρια αρχεια και εξωτερικη οθονη... αλλα δυστυχως το μοντελο με τα 4 GB ηταν ΠΟΛΥ ακριβοτερο και δεν το βρισκεις μεταχ/νο.

Και κατι πολυ σημαντικο...

ΠΡΟΣΟΧΗ με τις αγγελιες, κυκλοφορουν καποιοι απατεωνες , που δινουν (και καλα) σφραγισμενα τα τελευταια μοντελα , σε πολυ καλυτερες τιμες, αλλα φυσικα προκειται για απατη.
Επικοινωνησα μαζι τους, αλλα ευτυχως ειχα ενημερωθει σχετικα απο νημα στο iphonehellas kai sto insomnia.

Ζητανε συνηθως καποια προκαταβολη (ειναι απο επαρχια ή απο ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ οπως γραφουν ) , για να "καπαρωσεις" το μηχανημα και μετα .... μη τους ειδατε!
Την εχουν πατησει αρκετοι και τρεχουν τωρα να βρουνε το δικιο τους. (ματαια δυστυχως)

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον ....

νομίζω ανέφερα όλα τα αρνητικά που διαπίστωσα...

Έλλειψη magsafe (που ευτυχώς υπάρχει κάποια λύση) , έλλειψη sd card , υψηλη τιμή (που ευτυχώς απέφυγα επειδή το πηρα μεταχ/νο αλλα σα καινουργιο, ενός μηνα).

Τα υπόλοιπα εξήγησα επαρκώς γιατί είναι καλύτερο το νέο mbp από το παλιο .

Πιο δυνατό, πιο λεπτό κι ελαφρύ, πιο αθόρυβο ακόμα και σε αρκετό φόρτο, μικρότερες θερμοκρασίες σε αντίστοιχο φόρτο
Το θέμα με τις θύρες εξήγησα επίσης γιατί εμενα με βολεύει περισσότερο.

Είπα επίσης ότι το πληκτρολόγιο το νοιωθω πιο σταθερό και πληκτρολογώ ήδη γρηγορότερα(αν και με λίγο αυξημένο θόρυβο).

Και για το touchbar , είπα γιατί το θεωρώ χρήσιμο, αλλα όχι απαραίτητο...

Η οθόνη επίσης είναι καλύτερη, έχει μεγαλύτερο gamut και υψηλότερη φωτεινότητα.

Τέλος, είπα ότι αν κάποιος έχει το μοντέλο του 2015 με την ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, δεν έχει ιδιαίτερο λόγο ν αναβαθμίσει.

Διαφωνείς με όλα αυτά λοιπόν.... ?

Γιατί να διαφωνώ;

Τί σχέση εχουν ομως αυτά με αυτό που συζητήσαμε (για τον ήχο) ;

ΥΓ2... επίσης το συγκρινα με τα 2 κορυφαία laptop win που είχα, και στο θέμα του ήχου, αν και είναι το ίδιο λεπτό (MSI) ή και πιο λεπτό ακόμα (από το dell), έχει ΠΟΛΥ καλύτερο ήχο.

ΥΓ3... η δικια μου σύγκριση έγινε επίσης με το παλιο δικό μου MBP που ήταν του 2014... εσύ είχες μάλλον του 2015, που μπορεί να είχε κάποιες διαφορες.
Αρα δε συγκρίνουμε ακριβώς τα ιδια πράγματα...

Δεν ξερω με τι συνεκρινες, αλλα σε σχεση με το 2015, το χαμηλό ειναι σαφώς χειρότερο

Και αυτο εχει μια λογικη που βασίζεται στο λεπτοτερο σασι

Μη ξεχναμε οτι ο ηχος / ηχεια ηταν (ειναι; ) το ''φιασκο'' (εβαλα τα εισαγωγικα για να μη μου παθεις καμια συγκοπη :p) :

Μην ξεχναμε οτι οταν εβαζες Win 10 (official παντα - μεσω Boot Camp) και ανεβαζες λιγο ενταση, επαιρνες τα ηχεια στο χερι (καιγοντουσαν δλδ)

Η επισημη εξηγηση ηταν προβληματικός driver

Ελα ομως που και με τον καινουργιο (τουλαχιστον αυτόν που υπηρχε τον Γεναρη που το εστησα - δεν εχω δει να γινεται update παντως απο τοτε) ναι μεν δεν καιγονται τα ηχεια αλλα η ενταση ειναι προβληματικα χαμηλη

Με λιγα λογια ποναει χερι - κοβει χερι (καιγονται τα ηχεια; κοψε την ενταση στο μισο)

Το προβλημα δεν ειναι τραγικό ωστόσο παραμενει σοβαρο

Το δε φιασκο του να παιρνεις τα ηχεια στο χερι, αντίστοιχο (μεγαλυτερο imho) του antenna gate (ειδικα για μηχανημα των 3Κ)

η ενταση των ηχειων μου ειναι πολυ πιο δυνατη απ το μοντελο που ειχα εγω (15" 2014) κα απο τα 2 που ανεφερα.
Το ιδιο και ο "ογκος" του ηχου... υπολειπεται σε μπασο (απο το mbp μονο).

Οσα επισης review εχω διαβασει (τα περισσοτερα) το επιβεβαιωνουν... για το "φιασκο" δεν εχω τετοιο θεμα, οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη (και σαφως δε βαζω windows στο mac) , ειναι ιεροσυλια.

Σ εκδικειται η Αππλε βρε... δεν το εχεις καταλαβει ? :p

ΥΓ... αν το θεμα ηταν τοσο σοβαρο, σιγουρα θα ειχε γινει πολυς ντορος .

ΥΓ2... εχει περασει πολυς καιρος απο τοτε που το εστησες εσυ, προφανως εχουν λυθει αυτα τα θεματα (αν και δεν εχω βαλει windows Ουτε προκειται βεβαια).
Ισως καλυτερα να μην λυθουν (για ν αποτραπει η βεβηλωση) ! :flipout:

Last edited:

Αν το να καιγονται ηχεια σε laptop των 3.000 δεν σου φαινεται σοβαρο, παω πασο...

Οσο για το αν λυθηκαν, σου ειπα πως ''λυθηκαν''...

ΥΓ Η ''βεβηλωση'' γινεται με τις ευλογίες της Παναγιοτατης Apple (για να μπορουν να κανουν καποιοι με Win οτι δεν γινεται με Mac OS)

κακως... εγω θα τ απαγορευα ! :p

ΥΓ... σου συνεβη εσενα αυτο , σου καηκαν δηλ. τα ηχεια ?

LOL

Οχι, εμενα δεν μου καηκαν

Ειχα διαβασει για το θεμα και ημουν προσεκτικος (τσεκαρα οταν εβαλα Win οτι ειχε βγει νεος driver - ο οποιος, προφανως, απλως πετσοκόβει το output volume προκειμενου να μην καουν τα ηχεια)

ξέρουμε κάποιο καλο modem vdsl που να υποστηρίζει bonjour-airprint για apple συσκευές ?

Δεν μπορώ με τίποτα να συνδεθώ ασύρματα με εκτυπωτή. HP photosmart (wifi) από τις apple συσκευές μου, μέσω του ΖΤΕ 267 που δίνει η HOL.

Πριν συνδεόμουνα κανονικά μ ένα netgear adsl που είχα...

Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Ένα αναπάντεχο θετικό των usb-c θυρών είναι ότι μπόρεσα να το φορτίσω με powerbank όταν ήμουν στο πλοίο :p

Θέλω λεπτομέρειες γιατί και εγώ το έχω προσπαθήσει αυτό χωρίς επιτυχία. Μιλάμε για 5V στάνταρ USB powerbank?
Ποιο MBP έχεις? Νομίζω ότι το 15" θέλει 9V και 20V.
Εγώ έχω καταφέρει το ανάποδο: να φορτίσω iphone και GoPro από το USB-C τροφοδοτικό.

Θέλω λεπτομέρειες γιατί και εγώ το έχω προσπαθήσει αυτό χωρίς επιτυχία. Μιλάμε για 5V στάνταρ USB powerbank?
Ποιο MBP έχεις? Νομίζω ότι το 15" θέλει 9V και 20V.
Εγώ έχω καταφέρει το ανάποδο: να φορτίσω iphone και GoPro από το USB-C τροφοδοτικό.
Το δοκίμασα για λίγο με ένα Jupio powebank που έχω και είδα πως δούλευε (είχε το σήμα φόρτισης). Δεν το άφησα όμως να δω αν θα φορτίσει μέχρι τέλους. Έχω το 15αρι 2017.

Το δοκίμασα για λίγο με ένα Jupio powebank που έχω και είδα πως δούλευε (είχε το σήμα φόρτισης). Δεν το άφησα όμως να δω αν θα φορτίσει μέχρι τέλους. Έχω το 15αρι 2017.

Χμμμμ....

Και να υποθέσω ότι χρησιμοποίησες USB type A σε USB-C καλώδιο...

Αν επιτρέπεται, πόσα Amp βγάζει το PowerBank? 1 ή 2?

Είναι 5 W όποτε μάλλον δεν φτάνει για πλήρη φόρτιση.