karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 13,329
Να προσθέσω και τα Gaming Laptops που είναι τεράστια αγορά με ξεχωριστές κάρτες γραφικών, από όλα έχει η αγορά, και ο καθένας κρίνει ανάλογα, κάθε σετ είναι μοναδικό, τα macs προσφέρουν ένα πακέτο άλλα laptops άλλο συνδιασμό δυνατοτήτων. Για μένα ας πούμε Laptop είναι μόνο τα Gaming Laptops για να παίζω και παιχνίδια στο εξωχικό, στο σαλόνι, κλπ. η μπαταρία μου είναι αδιάφορη έως και να μην έχει και καθόλου πάλι δεν με νοιάζει....ο κάθε ένας μας έχει άλλες ανάγκες. Να βγάλω και εγώ με την σειρά μου τα laptop της Apple άχρηστα επειδή δεν παίζουν παιχνίδια και δεν αναβαθμίζονται?Και κανονικά δεν θα έπρεπε να λάβεις και απάντηση γιατί αυτό που ρωτάς είναι offtopic. Και δεν είναι απλά offtopic, είναι "επί τούτου αλλάζω τη συζήτηση". Αλλά για να μην μείνει έτσι, θα κάνουν ένα κόπο τα παιδιά να τα μεταφέρουν και θα σου απαντήσω.
Ποιό laptop μπορεί να λειτουργήσει σε πλήρη ισχύ χωρίς να είναι στο ρεύμα: Τα laptop που δεν έχουν δυνατή διακριτή GPU. Ο περιορισμός είναι στο ότι το συνολικό wattage που ζητάει το μηχάνημα εάν είναι πάνω από 80-100watt, δεν μπορεί να τα προσφέρει η μπαταρία. Πέραν του ότι και να τα προσφέρει, αυτή θα τελειώσει σε μισή ώρα.
Ποιό laptop έχει εφάμιλλη αυτονομία με ένα Macbook: Πολλά. Ορισμένα εξ'αυτών τα Surface laptop με 17-18 ώρες rating, latitude 9520/9420 (αλλάζουν μοντέλα τώρα) με πάνω από 24 ώρες.
Ποιό laptop έχει εξίσου αθόρυβη λειτουργία χωρίς να θερμαίνεται το σασί του: Τα περισσότερα από όσα έχουν vapor chamber, σε καθημερινή χρήση είναι τελείως αθόρυβα χωρίς να θερμαίνεται το σασί τους. Και είναι πολλά. Σε non-gamer πάντα, τα hp zbook studio και τα xps είναι τελείως αθόρυβα.
Ποιό laptop συνδυάζει όλα τα παραπάνω; Πρέπει κάποιο laptop να συνδυάζει υποχρεωτικά το σύνολο των χαρακτηριστικών των macbook; Όποιος θέλει τα χαρακτηριστικά του macbook αγοράζει macbook. Εάν κάποιος θέλει 2in1 με μεγάλη αυτονομία, επιλέγει τέτοιο, με OLED και να έχει καλό σύστημα ψύξης, θα βρεί, και ούτω καθεξής.
Φίλε μου κάπου είναι ο ένας μπροστά κάπου ο άλλος, για μένα και πολύ κόσμο δεν υφίσταται Laptop που δεν παίζει παιχνίδια και δεν αναβαθμίζεται, με την ίδια λογική τα Apple Laptops όχι μόνο είναι πίσω άλλα είναι αλλού για αλλού και η Apple δεν κάνει καν καμμία κίνηση να καλύψει το χαμένο έδαφος και έχει και ένα σκασμό λεφτά!!! Χρησιμοποίησα τα λόγια σου, είδες ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός κρίνουμε και το προιόν, δεν υπάρχει δηλαδή καλύτερο προιόν μόνο προιόντα που ταιριάζουν στις προσωπικές μας ανάγκες, οπότε ναι επιμένω δεν μου αρέσει το τσουβάλιασμα. Εξαιρετικά μηχανήματα τα Macbooks άλλα όχι για όλους.Για τα λαπτοπ μιλάω (και ειδικά για το efficiency), ούτε για data servers ούτε για ταμειακές ούτε για extreme gaming. Ουτε καν για desktop. Οπότε κανένα τσουβάλιασμα, ακριβώς το αντίθετο.
Τωρα αν "η συντριπτική πλειοψηφία" παίρνει λαπτοπ για να το έχει στην πρίζα, δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα της Apple, που εφτιαξε ένα λαπτοπ που δουλεύει ακριβώς όπως πρέπει να δουλευει ένα λαπτοπ (δηλαδή χωρίς να πέφτουν οι επιδόσεις του εκτός πρίζας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη αυτονομία). Εκεί λοιπόν, τα windows laptops είναι πολύ πίσω πλέον, και δεν υπάρχει καμμία κίνηση να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.