Πατάμε και κανένα enter, μας βγήκαν τ μάτια για να καταλαβούμε.Καλημέρα σε όλους σας, εγώ θα σας πώ την δική μου ιστορία, τον Ιούνιο του 2020 αγόρασα MacBook Pro με intel i5 στα 2.0 Ghz με 16 Giga Ram και 512 ssd, λίγους μήνες αργότερα κυκλοφόρησαν οι silicons και αμέσως σκέφτηκα αμάν τι έκανα?Και μιλάμε για πετσόκομα παντού, silicone σε MacBooks, iMac και Mac mini.Γιατί να μην περιμένω λίγο ακόμα? Να πάρω ένα Macbook Pro με Silicone επεξεργαστή?Και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας θα είχα και σίγουρα πιο γρήγορο μηχάνημα θα είχα όπως έδειξε η ιστορία!Όχι ότι περνώντας ο καιρός δεν με άφησε ικανοποιημένο το Macbook μου απλά αν περίμενα λίγο θα δοκίμαζα τα πολυπόθητα νέα τσιπάκια!Τώρα με το Mac mini που Mac mini δεν είχα ποτέ θεωρώ πως έλυσα το πρόβλημα του σταθερού μια για πάντα γιατί έτσι και αλλιώς σε windows δεν θα ξαναπήγαινα ποτέ.Παιχνίδια δεν παίζω, λατρεύω τις εφαρμογές γραφείου της Apple.Ειδικά το Pages (αντίστοιχο word) προσφέρει και έξτρα δυνατότητες όπως για παράδειγμα αρίθμηση σε κελιά πράγμα που στο word δεν το είδα ποτέ!Επίσης εμένα και το Numbers με έχει βολέψει αφάνταστα γιατί έχει αυτοματισμούς που δεν προσφέρονται στο excel.Τι να πώ για το Keynote (αντίστοιχο powerpoint) που το παίζω στα δάχτυλα και γνωρίζω σχεδόν τα πάντα για αυτό?Και σκεφτείτε καμία επαφή δεν είχα με Powerpoint κι όμως κατάφερα και έμαθα το Keynote αλλά και όλες τις άλλες εφαρμογές της αν και θεωρώ ότι, με τις βοήθειες της Apple και τους κατευθυντήριους οδηγούς εφαρμογών που μπορεί να βρεί κανείς μέσα στο ίδιο το σύστημα τα μαθαίνει όλα γρήγορα.Χρησιμοποιώ και τις εφαρμογές γραφείου των windows και οφείλω να ομολογήσω σαν απάντηση σε σχετικά σχόλια που προηγήθηκαν και αφορούσαν στις λειτουργίες των εφαρμογών office ότι σε εμένα τουλάχιστον στο δικό μου MacBook παίζουν απροβλημάτιστα και χωρίς κανένα απολύτως κόλλημα!Σε Mac με silicone δεν ξέρω αλλά γενικά δεν έχω ακούσει και ιδιαίτερα παράπονα!Τώρα στα της γενικότερης χρήσης είχα γράψει και σε προηγούμενη ανάρτηση μου ότι επαγγελματίας δεν είμαι και δημιουργώ 2-3 το πολύ βίντεο σε ετήσια βάση, με το FCP επίσης ασχολούμαι με περιήγηση στο internet, με Apple Music με εφαρμογές γραφείου όπως έγραψα, με Netflix και τέλος πολύ απλά πράγματα με τις εγγενείς εφαρμογές φωτογραφιών της Apple και αν θέλω κάτι πιο ιδιαίτερο δουλεύω και το Gimp, (Photoshop κτλ δεν έχω ιδέα).Και θεωρώ ότι και με το base model Mac mini με τα 8 giga ram μια χαρά θα ήμουν....
![]()
Τελικά δεν κατάλαβα πήρες κάτι σε silicon ή ακόμα το σκέφτεσαι ?
Είπαμε μια χαρά μηχανήματα βγάζει η Apple αλλά το οτι το Numbers έχει περισσότερους αυτοματισμούς απο το excel είναι λίγο παρατραβηγμένο.