[Επίσημο] MacBook Pro M2 & Mac Mini M2 @2023

Σε 5k ανάλυση παιχνίδια μέσω του M1/M2 δε θα παίξεις ποτέ. Όποτε μιλάμε για χρήση οθόνης και τα 120hz/100hz θα σε καλύψουν νομίζω πλήρως.
Ποια παιχνίδια καλε; :geek:

Για games, που ανεφερα πριν, ειπα, μπας και τύχει και παίξει κανα indie adventurακι (που δεν θα υπάρχει για iOS / χρήση καναπέ δλδ).

Η 49αρα έχει παρέα μια 4090 που οσο να ναι, κάτι φτουράει :LOL:

Για κάνα video / photo editing σκέφτηκα τη χρήση Mac / 49 (αν και ξέρω ότι τα Mac δεν τα πάνε γενικά καλά με τις εξωτερικές μη Apple οθόνες)

Απλα με τρώει λίγο αυτό το -20% στην cpu σε σχέση με το base M2 pro :p

Και γενικά αν το 500αρι έξτρα (σε σχέση με το Μ1 base) έχει τελικά νόημα.

Ποια παιχνίδια καλε; :geek:

Για games, που ανεφερα πριν, ειπα, μπας και τύχει και παίξει κανα indie adventurακι (που δεν θα υπάρχει για iOS / χρήση καναπέ δλδ).

Η 49αρα έχει παρέα μια 4090 που οσο να ναι, κάτι φτουράει :LOL:

Απλα με τρώει λίγο αυτό το -20% στην cpu σε σχέση με το base M2 pro :p

Μέχρι και στο macrumors προτείνουν το “παλιο”μοντέλο. Μην πέφτεις θύμα του marketing. Τα benchmarks στα M1/Μ2 δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα όπως στα pc. Να ήταν στα 3nm ο Μ2 να σου πω υπάρχει ένα point. Τώρα ούτε για αστείο.

Ότι και να αποφασίσεις , overkill για τις ανάγκες σου προβλέπω είναι ;)

Ότι και να αποφασίσεις , overkill για τις ανάγκες σου προβλέπω είναι ;)
Δε χρειάζεται να είσαι κι ο Χορταρεας για να πέσεις μέσα σε αυτό :LOL:

Είναι και το πλεονέκτημα με τους 4 efficiency cores του M2.

Για ελαφριά χρήση μπορείς άνετα να το πηγαίνεις μόνο με τους Ε-cores. Σε σχέση με το MBP 2012 που έχω και τα πάει περίφημα σε καθημερινά tasks, ο M2 σε low battery mode πιάνει x2 σε single core και x2.5 σε multi core στο geek bench 5.

Συριε, εγώ πάντως θα περίμενα τα πρώτα reviews πριν αποφασίσω:

Δεδομένου ότι το pro και το max εχουν ίδιο αριθμό cpu cores, αν το bench που έτρεξαν μετράει cpu και όχι gpu (όπως υποψιάζομαι - γαιτι μου φαίνεται αδύνατο το M1 Max με σχεδόν διπλάσιους gpu cores να μετράει 20% κάτω), φαίνεται μια αύξηση 10% σε single και 20% σε multi core (πάνω κάτω δλδ αυτά που είπε η Apple στην παρουσίαση και προκύπτει με απλή αναλογία της αύξησης του αριθμού cores (από 10 σε 12) από M1 σε M2)..

Last edited:
σε βαριες εφαρμογες που θελουν GPU το MAX θα υπερεχει...αλλα εσυ το χρειαζεσαι αυτο ?

Πχ στο davinci , αλλα σε εφαρμογες της adobe που δεν χρησιμοποιουν στο επακρο τη GPU θα ειναι πολυ κοντα σε επιδοσεις.

σε βαριες εφαρμογες που θελουν GPU το MAX θα υπερεχει...αλλα εσυ το χρειαζεσαι αυτο ?

Πχ στο davinci , αλλα σε εφαρμογες της adobe που δεν χρησιμοποιουν στο επακρο τη GPU θα ειναι πολυ κοντα σε επιδοσεις.
Σαφώς δεν το χρειάζομαι.

Πιο πολύ τα 32 ram σκεφτόμουν (κάνουν καμία διαφορά σε vm για windows ή Rosetta πχ; Γιατί είδα ότι μερικά games (ελαφριά) που με ενδιαφέρουν παίζουν με Rosetta).

Το Rosetta 2 αυτο καθαυτο θελει RAM γενικα;

Για να δω αν τα 32 θα πιασουν τοπο πουθενα...
Δεν νομίζω ότι ζορίζεται. Εδώ σε απλό air M1 πηγαίνει αέρα εφαρμογές Rosetta.

Δεν νομίζω ότι ζορίζεται. Εδώ σε απλό air M1 πηγαίνει αέρα εφαρμογές Rosetta.
Ναι, γενικά, φανταζομαι ετσι θα ειναι.

Ελεγα σε κατι πιο βαρυ (εστω και ελαφρια games) αν θα κανουν διαφορα τα 32 (με rosetta).

Μαλλον πολυ εξειδικευμενη ερωτηση, τελικά....

Ναι, γενικά, φανταζομαι ετσι θα ειναι.

Ελεγα σε κατι πιο βαρυ (εστω και ελαφρια games) αν θα κανουν διαφορα τα 32 (με rosetta).

Μαλλον πολυ εξειδικευμενη ερωτηση, τελικά....

Έχω κάνει και γω παρόμοιες σκέψεις και πάντα καταλήγω ότι για mac users είναι πιο Value for money η αγορά ενός steam deck.

Υποπτεύομαι ότι σε docked mode θα δίνει καλύτερη εμπειρία από ένα MBP ακόμα και με MX Max

Εξαρτάται κυρίως από το πως είναι γραμμένη η εφαρμογή… πχ κάτι οδηγοί touch software της touchbase που υποτίθεται τρέχουν στο background χωρις να τραβάνε πόρους, ήταν Rosetta emulation intel αντί Apple silicon, και έκαναν το mbp m1max 32gb να «κάτσει» όταν άνοιγα εφαρμογές απαιτητικές όπως resolve, media encoding ακόμα και Firefox με πολλά tabs κλπ. CPU usage στο θεό και οι ανεμιστήρες που ποτά δεν άκουγα Φούλ.
Μόλις τους απεγκαταστησα όλα οκ…

• Like
Reactions: spcav
Έχω κάνει και γω παρόμοιες σκέψεις και πάντα καταλήγω ότι για mac users είναι πιο Value for money η αγορά ενός steam deck.

Υποπτεύομαι ότι σε docked mode θα δίνει καλύτερη εμπειρία από ένα MBP ακόμα και με MX Max
Ξαναλεω, για να μην παρεξηγουμαι: Δεν συζητώ γενικά για games αλλά για πολύ συγκεκριμένη και ελαφρυά χρήση. ;)

• Like
Reactions: simplektis

Πάνω από δέκα έξι ραμ δεν νομίζω να θέλει για game πάρε μια κονσόλα η φτιάξε ένα custom pc

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αναφέρει μερικές λεπτομέρειες (καποιες αμφιβόλλου αξιοπιστίας, ίσως)

Last edited:
Τελικα αποφασισα οτι +500 € ειναι πολλά για το M1 Max / 32 GB ή το Μ2 Pro / 16 GB και μάλλον δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ το παραπάνω που δίνουν και χτυπησα το M1 Pro 16 (παντα μιλαω για το 16αρι) να τελειωνουμε.

Πρωτη φορα εδειξα αυτοσυγκράτηση με Apple προιον, δεχομαι συγχαρητηρια :LOL:

Τελικα αποφασισα οτι +500 € ειναι πολλά για το M1 Max / 32 GB ή το Μ2 Pro / 16 GB και μάλλον δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ το παραπάνω που δίνουν και χτυπησα το M1 Pro 16 (παντα μιλαω για το 16αρι) να τελειωνουμε.

Πρωτη φορα εδειξα αυτοσυγκράτηση με Apple προιον, δεχομαι συγχαρητηρια :LOL:
Από πού το πήρες πόσο πήγε το μαλλί;