[Επίσημο] MacBook Pro M2 & Mac Mini M2 @2023

Εγώ ξέρω πάντως ότι το macbook pro του 2010 17" που έχω ακόμα και τότε είχα πληρώσει "ακριβά", περί των 1700 ευρώ από Αγγλία τότε, λειτουργεί ακόμα σαν την 1η ημέρα και παρόλο που η μπαταρία του έχει βγάλει ένδειξη service, κρατά με αυτήν ακόμα 2+ ώρες...ούτε στα όνειρά τους άλλα φορητά μηχανήματα του 2023, τόσο απλά.
Στο σήμερα, το m1 imac μου έχει μεν 8gb ram, αλλά σε άνθρωπο που δεν κάνει πχ photo editing, είναι μια χαρά, όχι απλά καλό, αλλά πάρα πολύ καλό. Λειτουργεί εξαιρετικά γρήγορα, πολλές εφαρμογές ανοιχτές ταυτόχρονα, ποτέ κολλήματα, διαθέτει μια καταπληκτική οθόνη 4,5κ, εξαιρετικά σύστημα ηχείων και ελάχιστο αποτύπωμα του μηχανήματος πάνω στο γραφείο.

• Like
Reactions: dimitris777
Εγώ ξέρω πάντως ότι το macbook pro του 2010 17" που έχω ακόμα και τότε είχα πληρώσει "ακριβά", περί των 1700 ευρώ από Αγγλία τότε, λειτουργεί ακόμα σαν την 1η ημέρα και παρόλο που η μπαταρία του έχει βγάλει ένδειξη service, κρατά με αυτήν ακόμα 2+ ώρες...ούτε στα όνειρά τους άλλα φορητά μηχανήματα του 2023, τόσο απλά.
Στο σήμερα, το m1 imac μου έχει μεν 8gb ram, αλλά σε άνθρωπο που δεν κάνει πχ photo editing, είναι μια χαρά, όχι απλά καλό, αλλά πάρα πολύ καλό. Λειτουργεί εξαιρετικά γρήγορα, πολλές εφαρμογές ανοιχτές ταυτόχρονα, ποτέ κολλήματα, διαθέτει μια καταπληκτική οθόνη 4,5κ, εξαιρετικά σύστημα ηχείων και ελάχιστο αποτύπωμα του μηχανήματος πάνω στο γραφείο.
Συμφωνώ και εγώ φίλε μου με τα λεγόμενα σου σε ό,τι αφορά την μνήμη. Και συγκεκριμένα έχω το MacBook pro M2 με 8 GB μνήμη και γρήγορο είναι, κανένα κόλλημα, και πολλές εφαρμογές ανοιχτές και παιχνίδια παίζεις χωρίς κολλήματα. Επειδή σκέφτομαι να πάρω και ένα Mac Mini M2 σκεφτόμουνα για το Pro αλλά το πιο πιθανό είναι να καταλήξω στο απλό με 512 SSD με 8GB

Κι εγώ έχω παροπλισμένο ένα MBP Intel του 2015, που κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει σαν δεύτερο. Μια χαρά πάει για δουλειά γραφείου, browsing και άλλα νορμάλ πράγματα. Το θέμα είναι να διαχωρίζεις πλασματικές από πραγματικές ανάγκες, και εκ των πραγμάτων, αυτό δεν είναι το δυνατότερο σημείο όσων γράφουμε εδώ μέσα :)

..και αφηνω τα υπολοιπα στην ακρη.
Καταναλωνει λιγοτερα απο 50 watt στη ιδια χρηση... ειδικα το macbook air m2 που εχω τωρα λιγοτερο και απο 30!

Nα μην τα αφήσεις καθόλου στην άκρη!

Δύο πράγματα που δεν αντέχω (καθόλου όμως) είναι ο θόρυβος και η ζέστη το καλοκαίρι.

Και μόνο για αυτά apple και πάλι apple όσον αφορά εμένα...

Πολύ πρόχειρα στο Windows pc Μου με ανοιχτό το Chrome με 30 tabs και VPN τηλεργασίας ανοιχτό είμαι αυτή την στιγμή που μιλάμε σε 11gb ram χρήσης!!! Μόνο με αυτά!! Στο Mac Mini δίπλα με Spotify να παίζει, πάνω από 30tabs επίσης ανοιγμένα, ανοιγμένο το Pixlemator pro που κάνω επεξεργασία σε φώτος και 1 ppt που ετοιμάζω μια παρουσίαση είμαι στα 5,7gb....θέλω και άλλη δουλειά να του βάλω για να το πάω στο όριο των 8GB.

Στο windows pc Μου μόνο που το ανοίγω εχει παει η χρήση της Ram στα 8gb Με το καλημέρα, έτσι και βάλω κάτι πιο βαρύ πάει για πλάκα πάνω από 16Gb...πάλι καλά που έχω 32gb ram.
τα παραπανω παντως.... επειδη πολυ συχνα αναφερονται σε συζητησεις.... εχω την εντυπωση (ισως λαθασμενη) οτι δεν αποτελουν προβλημα αλλα αντιθετα, ειναι ο σωστος τροπος λειτουργιας... δηλαδη... ειτε εχεις ενα παραθυρο/εφαρμογη ανοιχτα ειτε εκατο.... η μνημη οφειλει να δουλευει ολη για να πηγαινει σφαιρα το μηχανακι... δεν εχει νοημα να μη χρησιμοποιειται ολη η μνημη που εχεις και για την οποια γινεται τοσος λογος.

This is because you get the best performance from your Mac OS when it uses all available RAM and manages it efficiently.

This goes against the misconception that having free, unused RAM means that your device is in good shape.

If you notice that you’re running only a few applications on a high-memory device and all the RAM is used up, that’s not necessarily a problem.

You’ll have a problem if you can’t run your apps well, probably because you keep getting system alerts about insufficient memory.
Maxed-out RAM usage becomes a problem when the memory pressure chart in the Activity Monitor app turns red.

τα παραπανω παντως.... επειδη πολυ συχνα αναφερονται σε συζητησεις.... εχω την εντυπωση (ισως λαθασμενη) οτι δεν αποτελουν προβλημα αλλα αντιθετα, ειναι ο σωστος τροπος λειτουργιας... δηλαδη... ειτε εχεις ενα παραθυρο/εφαρμογη ανοιχτα ειτε εκατο.... η μνημη οφειλει να δουλευει ολη για να πηγαινει σφαιρα το μηχανακι... δεν εχει νοημα να μη χρησιμοποιειται ολη η μνημη που εχεις και για την οποια γινεται τοσος λογος.
Ισχυει σε ένα βαθμό αυτό που λες, στο PC του γραφείου μου με 8gb ram όταν το ανοίγω δείχνει 5-6gb σε χρήση, στου σπιτιού που έχω 32GB ram με το καλημέρα πάει πάνω από 10gb και αν αρχίζεις να ανοίγεις εφαρμογές φτάνει και πάνω από 16gb για πλάκα. Σε κάθε περίπτωση τα mac έχουν καλυτερη διαχείρηση και θέλουν λιγότερη ram για να κάνουν τα ίδια πράγματα που κάνουν τα PC.

Για εμένα τα Mac έχουν μόνο 2 μειονεκτήματα:

1. Δεν επιδέχονται πλέον καμιά αναβάθμιση υλικού.

2. Από ένα σημείο και έπειτα η Apple σταματάει να υποστηρίζει το λειτουργικό τους με αποτέλεσμα να ξεμένεις από εφαρμογές και ασφάλεια στο web browsing.

Παλιότερα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Έχω ένα mac mini του 2009 το οποίο και χρησιμοποιώ ακόμα. Μου έβγαλέ πάνω από 10ετία, όμως για να γίνει αυτό σε κάποια φάση αναβάθμισα μνήμη και άλλαξα σκληρό με SSD. Υποστηρίζει λειτουργικό μέχρι El Capitan το οποίο εδώ και μερικά χρόνια έπαψε να υποστηρίζεται. Για τον λόγο αυτό το χρησιμοποιώ πλέον αποκλειστικά ως Plex media server. Αν υποστηριζόταν ακόμα από την Apple, άνετα θα το χρησιμοποιούσα ακόμα για βασική χρήση (web browsing, office applications, φωτογραφίες, mp3, κλπ.), αφού μια χαρά τρέχει μέχρι και σήμερα. (13 χρόνια χρήσης και συνεχίζουμε)

Επίσης έχω και ένα mini του 2006, το πρώτο με επεξεργαστή Intel, το οποίο επίσης μου έβγαλε μια 10ετία καθημερινής χρήσης, αλλά πάλι χρειάστηκε να αναβαθμίσω μνήμη, σκληρό αλλά και επεξεργαστή από core duo, σε core 2 duo. Το μηχάνημα δέχεται μέχρι Lion οπότε είναι παροπλισμένο.

Αντίστοιχα έχω και ένα mac book pro του 2010 που δέχεται μέχρι High Siera και το χρησιμοποιούσα μέχρι πέρισι (12 χρόνια) απροβλημάτιστα μέχρι που πήρα το mac book air με M1 και το παρόπλησα και αυτό. Επίσης είχε αναβαθμιστεί με SSD και 16GB ram.

Έχω και έναν iMac του 2012 με Catalina που τον χρησιμοποιώ ακόμα κανονικότατα αφού του έχω βάλει SSD.

Ο μόνος λόγος που εδώ και 4-5 χρόνια αναβάλλω συνεχώς την αγορά ενός νέου mac mini ή iMac είναι ακριβώς γιατί δεν αναβαθμίζονται πλέον και φοβάμαι πως δεν θα μου κρατήσουν τόσο, όσο σκοπεύω για την χρήση που κάνω. Δυστυχώς δεν είναι τα πράγματα όπως παλιά και στην δική μου περίπτωση η Apple με αυτή η στρατηγική της χάνει, γιατί αν ήταν διαφορετικά θα είχα αγοράσει ήδη αλλά 1-2 μηχανήματα σε αυτό το διάστημα και πιθανώς θα κοίταζα και για τρίτο. Προφανώς από άλλους πελάτες που δεν ασχολούνται με αναβαθμίσεις βγάζει περισσότερα.

Last edited:
Σε καταλαβαίνω μεν, η λύση στο πρόβλημά σου είναι απλή, να μην κρατάς κανέναν υπολογιστή πάνω από 2-3 χρόνια. Π.χ. αγοράζεις τώρα το mini M2 Και μου το που βγει το Mini M3 το δίνεις άμεσα και παίρνεις το καινούριο, δεν χάνεις πολλά σε χρήματα καθώς δεν πέφτουν πολύ τα προιόντα της Apple και είσαι πάντα με φρέσκο και Up to date μηχάνημα. Είχα αγοράσει το Mini M1 μεταχειρισμένο και το έδωσα τώρα τα ίδια ακριβώς λεφτά που το πήρα, χασούρα 0....και το Mini M2 σε 2-3 χρόνια που θα το δώσω άντε να χάσω 100-150 ευρώ το πολύ. Δεν αξίζει πλέον να κρατάς τόσο χρόνια μια συσκευή, χάνει κάθε αξία, δεν βγάζεις ούτε ευρώ αν τα δώσεις μετά από τόσα χρόνια, ψάχνεις μετά αναβαθμίσεις, πατέντες κλπ. για να είναι Updated και εν τέλη έχεις σχεδόν μόνημα και παλιό μηχάνημα. Είναι φάση Lose -Lose η όλη φάση. Πόυλα τα όσο είναι ακόμα φρέσκα και κρατάνε αξία...έχει τύχει να πουλήσω προιόν της Apple ακόμα και πιο ακριβά από ότι το αγόρασα!!!

Υ.Γ. Τα ίδια κάνω με τα Iphones, το αλλάζω κάθε χρόνο πουλώντας το παλιό και ψαχνω είτε καινούριο σε καλή τιμή αν βρω και αν όχι από αγγελίες μεταχειρισμενο για να πάρω το πιο καινούριο μοντέλο. Σπάνια χάνω πάνω από 100 ευρώ τον χρόνο με αυτό τον τρόπο και έχω πάντα πιο καινούριο μοντέλο Iphone κάθε χρόνο.

1. Δεν επιδέχονται πλέον καμιά αναβάθμιση υλικού.

2. Από ένα σημείο και έπειτα η Apple σταματάει να υποστηρίζει το λειτουργικό τους με αποτέλεσμα να ξεμένεις από εφαρμογές και ασφάλεια στο web browsing.

Παλιότερα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Έχω ένα mac mini του 2009 το οποίο και χρησιμοποιώ ακόμα. Μου έβγαλέ πάνω από 10ετία, όμως για να γίνει αυτό σε κάποια φάση αναβάθμισα μνήμη και άλλαξα σκληρό με SSD. Υποστηρίζει λειτουργικό μέχρι El Capitan το οποίο εδώ και μερικά χρόνια έπαψε να υποστηρίζεται. Για τον λόγο αυτό το χρησιμοποιώ πλέον αποκλειστικά ως Plex media server. Αν υποστηριζόταν ακόμα από την Apple, άνετα θα το χρησιμοποιούσα ακόμα για βασική χρήση (web browsing, office applications, φωτογραφίες, mp3, κλπ.), αφού μια χαρά τρέχει μέχρι και σήμερα. (13 χρόνια χρήσης και συνεχίζουμε)

Επίσης έχω και ένα mini του 2006, το πρώτο με επεξεργαστή Intel, το οποίο επίσης μου έβγαλε μια 10ετία καθημερινής χρήσης, αλλά πάλι χρειάστηκε να αναβαθμίσω μνήμη, σκληρό αλλά και επεξεργαστή από core duo, σε core 2 duo. Το μηχάνημα δέχεται μέχρι Lion οπότε είναι παροπλισμένο.

Αντίστοιχα έχω και ένα mac book pro του 2010 που δέχεται μέχρι High Siera και το χρησιμοποιούσα μέχρι πέρισι (12 χρόνια) απροβλημάτιστα μέχρι που πήρα το mac book air με M1 και το παρόπλησα και αυτό. Επίσης είχε αναβαθμιστεί με SSD και 16GB ram.

Έχω και έναν iMac του 2012 με Catalina που τον χρησιμοποιώ ακόμα κανονικότατα αφού του έχω βάλει SSD.

Ο μόνος λόγος που εδώ και 4-5 χρόνια αναβάλλω συνεχώς την αγορά ενός νέου mac mini ή iMac είναι ακριβώς γιατί δεν αναβαθμίζονται πλέον και φοβάμαι πως δεν θα μου κρατήσουν τόσο, όσο σκοπεύω για την χρήση που κάνω. Δυστυχώς δεν είναι τα πράγματα όπως παλιά και στην δική μου περίπτωση η Apple με αυτή η στρατηγική της χάνει, γιατί αν ήταν διαφορετικά θα είχα αγοράσει ήδη αλλά 1-2 μηχανήματα σε αυτό το διάστημα και πιθανώς θα κοίταζα και για τρίτο. Προφανώς από άλλους πελάτες που δεν ασχολούνται με αναβαθμίσεις βγάζει περισσότερα.
Σωστά αυτά, αλλά για κάποιον που μπορεί να κρατάει έναν υπολογιστή για 10 χρόνια (άρα οι ανάγκες του εξυπηρετούνται με minimum specs), εκεί που θα πλήρωνε 2 χιλιάρικα τη δεκαετία, τώρα μπορεί να πληρώνει 1 την 5ετία. Χοντρικά πάντα.

Δυστυχώς από ένα σημείο και μετά η παύση υποστήριξης είναι δικαιολογημένη με τις εξελίξεις να τρέχουν σε software.

Σε καταλαβαίνω μεν, η λύση στο πρόβλημά σου είναι απλή, να μην κρατάς κανέναν υπολογιστή πάνω από 2-3 χρόνια. Π.χ. αγοράζεις τώρα το mini M2 Και μου το που βγει το Mini M3 το δίνεις άμεσα και παίρνεις το καινούριο, δεν χάνεις πολλά σε χρήματα καθώς δεν πέφτουν πολύ τα προιόντα της Apple και είσαι πάντα με φρέσκο και Up to date μηχάνημα. Είχα αγοράσει το Mini M1 μεταχειρισμένο και το έδωσα τώρα τα ίδια ακριβώς λεφτά που το πήρα, χασούρα 0....και το Mini M2 σε 2-3 χρόνια που θα το δώσω άντε να χάσω 100-150 ευρώ το πολύ. Δεν αξίζει πλέον να κρατάς τόσο χρόνια μια συσκευή, χάνει κάθε αξία, δεν βγάζεις ούτε ευρώ αν τα δώσεις μετά από τόσα χρόνια, ψάχνεις μετά αναβαθμίσεις, πατέντες κλπ. για να είναι Updated και εν τέλη έχεις σχεδόν μόνημα και παλιό μηχάνημα. Είναι φάση Lose -Lose η όλη φάση. Πόυλα τα όσο είναι ακόμα φρέσκα και κρατάνε αξία...έχει τύχει να πουλήσω προιόν της Apple ακόμα και πιο ακριβά από ότι το αγόρασα!!!

Υ.Γ. Τα ίδια κάνω με τα Iphones, το αλλάζω κάθε χρόνο πουλώντας το παλιό και ψαχνω είτε καινούριο σε καλή τιμή αν βρω και αν όχι από αγγελίες μεταχειρισμενο για να πάρω το πιο καινούριο μοντέλο. Σπάνια χάνω πάνω από 100 ευρώ τον χρόνο με αυτό τον τρόπο και έχω πάντα πιο καινούριο μοντέλο Iphone κάθε χρόνο.

Αυτό που λες έχω αρκετούς φίλους που το κάνουν, απλά εγώ είμαι άλλης φιλοσοφίας. Δεν θέλω να έχω συνεχώς το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα, θέλω να παίρνω ένα και να ζω με αυτό πολύ αναβαθμίζοντας το, μου αρέσει να το βλέπω να εξελίσσεται περισσότερο από το να το αντικαταστώ με καινούριο. Επίσης δεν μου αρέσει να μπαίνω και στην διαδικασία να ψάχνω να το πουλήσω. Εξάλλου οι απαιτήσεις μου σε χρήση δεν είναι τρελές, δεν είμαι επαγγελματίας, λίγο video editing μόνο κάνω με final cut.

Σωστά αυτά, αλλά για κάποιον που μπορεί να κρατάει έναν υπολογιστή για 10 χρόνια (άρα οι ανάγκες του εξυπηρετούνται με minimum specs), εκεί που θα πλήρωνε 2 χιλιάρικα τη δεκαετία, τώρα μπορεί να πληρώνει 1 την 5ετία. Χοντρικά πάντα.

Δυστυχώς από ένα σημείο και μετά η παύση υποστήριξης είναι δικαιολογημένη με τις εξελίξεις να τρέχουν σε software.
H διαφορά είναι πως τώρα πρέπει να τα δίνεις από μπροστά. 250GB σκληρός μου φαίνεται αστείο το έτος 2023. Με τις παρούσες συνθήκες θα χρειαζόμουν να πάρω εξ αρχής τουλάχιστον 500GB και όσο περισσότερο μνήμη παίρνει, δηλαδή πάμε στα 1700-1800 ευρώ για να μου κρατήσει 6-7 χρόνια. Με τις παλιές συνθήκες θα έπαιρνα το μικρό μοντέλο και με κανένα 100άρι ευρώ επιπλέον θα του έβαζα έναν 1ΤΒ και θα έκανα τη δουλεία μου. Συνολικά ούτε 1000ρικο. Σε μια 5ετία θα του έβαζα και 32GB μνήμη και πιθανώς ακόμα καλύτερο σκληρό, με άλλα 200-300 ευρώ το πολύ και θα μου έβγαζε μια 10ετία+. Τώρα στην 6ετία θα χρειαστώ να σκάσω άλλα 1700-1800, που ακόμα και αν πάρω ένα μέρος πίσω από την πώληση, πάλι συνολικά θα έχω ξοδέψει σχεδόν τα διπλάσια στο ίδιο βάθος χρόνου.

Οπως σε βολευει, απλά ο τρόπος που αναφέρω αν το κάνεις σωστά και το ψάχνεις θα έχεις πάντα φρέσκο μηχάνημα και στο τέλος θα έχεις ξοδέψει τα ίδια ίσως ακόμα και λιγότερα χρήματα. Προσωπικά είναι και θέμα ψυχολογικό, δεν μπορώ καθόλου με τόσο παλιά μηχανήματα, ουτε αυτοκίνητο δεν κρατάω πάνω από 5-6 χρόνια.

Νομιζω πως στα 5 χρονια δεν σταματαει το support, απλα τα μηχανηματα 5ετιας δεν παιρνουν την τελευταια εκδοση OS. Τα security updates συνεχιζονται ομως κανονικα.

Νομιζω πως στα 5 χρονια δεν σταματαει το support, απλα τα μηχανηματα 5ετιας δεν παιρνουν την τελευταια εκδοση OS. Τα security updates συνεχιζονται ομως κανονικα.
Ναι το support δεν σταματάει στα 5 χρόνια, συνήθως σταματάει κάπου στα 10 χρόνια, όμως για να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς από κάποιο σημείο και μετά, να τρέχει καλά τις τελευταίες εκδόσεις των εφαρμογών, έστω και στο παλιό λειτουργικό, θα χρειαστεί αναβάθμιση και στο Hardware, περισσότερη μνήμη, γρηγορότερο σκληρό.

Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις ύστερα από κάποια χρόνια, για να μπορείς να βάλεις το τελευταίο υποστηριζόμενο λειτουργικό, θα απαιτείται ένα ελάχιστο ποσό Ram την οποία πιθανώς δεν θα έχεις βάλει εξαρχής γιατί τότε δεν την χρειαζόσουν.

Από την άλλη αν το support συνεχιζόταν και πάνω από τη δεκαετία θα μπορούσες άνετα να συνεχίζεις να το χρησιμοποιείς ως δεύτερο μηχάνημα ειδικής χρήσης για πολλά χρόνια ακόμα, π.χ. για web browsing ή για media Server. π.χ.ο Plex server βασίζεται στο web interface. Γιατί να σου στερεί αυτή τη δυνατότητα κόβοντας τα security updates στο safari;

Last edited:
Πάντως με τις επιδόσεις που έχουν οι νέοι Apple Silicon, θεωρώ ότι άνετα βγάζουν την δεκαετία.

Το προβλημα ειναι που ειχα και στο ipad αν δεν κανει αναβαθμιση λογισμικου καθε νεο update που θα κανουν οι εφαρμογες δεν υποστηριζουν παλιοτερη εκδοση λογισμικου και ετσι δεν μπορεις να της περασεις. Δεν ξερω αν ισχυει και στο mac το ιδιο.

Το προβλημα ειναι που ειχα και στο ipad αν δεν κανει αναβαθμιση λογισμικου καθε νεο update που θα κανουν οι εφαρμογες δεν υποστηριζουν παλιοτερη εκδοση λογισμικου και ετσι δεν μπορεις να της περασεις. Δεν ξερω αν ισχυει και στο mac το ιδιο.
Στο Mac ισχύει το ανάποδο που είναι εξίσου ενοχλητικό. Δηλαδή αναβαθμίζεις το λειτουργικό προκειμένου να έχεις security updates για περισσότερα χρόνια, όμως προγράμματα που δούλευες μέχρι τότε για τα οποία δεν έχεις πάντα την ανάγκη να τα αντικαταστήσεις με τις καινούριες τους εκδόσεις και να τις αγοράσεις, παύουν να υποστηρίζονται από το νέο λειτουργικό. Μου είχε συμβεί π.χ. με το Final Cut στη μετάβαση από Mountain Lion σε Yosemite, με το MS Office από Mojave σε Catalina, με το GarageBand νομίζω πάλι στο Catalina κλπ.

Στο Mac ισχύει το ανάποδο που είναι εξίσου ενοχλητικό. Δηλαδή αναβαθμίζεις το λειτουργικό προκειμένου να έχεις security updates για περισσότερα χρόνια, όμως προγράμματα που δούλευες μέχρι τότε για τα οποία δεν έχεις πάντα την ανάγκη να τα αντικαταστήσεις με τις καινούριες τους εκδόσεις και να τις αγοράσεις, παύουν να υποστηρίζονται από το νέο λειτουργικό. Μου είχε συμβεί π.χ. με το Final Cut στη μετάβαση από Mountain Lion σε Yosemite, με το MS Office από Mojave σε Catalina, με το GarageBand νομίζω πάλι στο Catalina κλπ.

Φίλε έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο.
Φέτος πέταξαν έξω το Air του 2017.
Λαπτοπ 5 ετών το θεωρούν vintage.
Λες και είναι κινητό τηλέφωνο.

Δε φτάνει που δεν μπορείς να αναβαθμίσεις ΤΙΠΟΤΑ ακόμα και σε σταθερούς υπολογιστές ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ, τώρα άρχισαν να θεωρούν vintage ότι τους καπνίσει για να σε αναγκάσουν να ξαναπληρώσεις από την αρχή.

Αλλιώς ετοιμάσου να ξεκινήσεις τις αγοραπωλησίες συσκευών πριν σε βγάλει vintage η Apple και σε απαξιώσει οριστικά.

ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ όταν μιλάμε για υπολογιστές (σταθερούς και laptops).