[Επίσημο] MacBook Pro Retina @2013

Αν θυμαμαι καλα, αν οας στο παλιο μηχανημα και κανεις File > Library > Export Library. Και μετα import ?

Δεν μπορείς να κάνεις import library. Επίσης δεν μπορείς να κάνεις import παραπανω από μια playlist την φορά.....

Το παλιό μηχανημα δεν υπαρχει πλεον.

Υπάρχει μονο το παλιο itunes folder σε εξωτερικό δίσκο.

Αλλα και παλι, υποτιθεται ότι μεταφεροντας όλον τον φακελο (συμφωνα με τον επισημο οδηγο της Apple) μεταφερονται τα παντα.

Λογικο αλλωστε, αφού στον φάκελο αυτό υπάρχουν και τα 2 αρχεία με τις playlists.

Αφου τα μετεφερα δοκιμασα να κανω και Import απο τον εαυτό τους και απλώς μου εφτιαξε τις default playlists 2 φορες.

Θα δοκιμασω να το σβησω και να το ξανακανω copy χωρις τα αρχεία των playlists και μετα να τα κανω import από τον εξωτ δισκο.

Αλλα δε νομίζω να δουλεψει + ο Frag λεει οτι δεν μπορεις να κανεις import πανω από μία λίστα τη φορα ( ; )

(η απλότητα της Apple και το μεγαλείο του iTunes για μια ακόμη φορα....και το αστειο ειναι ότι σου έχει κοτζαμαν οδηγό απλώς για ενα copy paste και στο τελος δεν δουλευει κιόλας....)

(τα cloud ειναι για casual listeners / fanboys :p - για τον όγκο που συζητάμε, δεν το σκέφτομαι καν - δεν εχω και κανενα λόγο δλδ)

Last edited:
Το παλιό μηχανημα δεν υπαρχει πλεον.

Υπάρχει μονο το παλιο itunes folder σε εξωτερικό δίσκο.

Αλλα και παλι, υποτιθεται ότι μεταφεροντας όλον τον φακελο (συμφωνα με τον επισημο οδηγο της Apple) μεταφερονται τα παντα.

Λογικο αλλωστε, αφού στον φάκελο αυτό υπάρχουν και τα 2 αρχεία με τις playlists.

Αφου τα μετεφερα δοκιμασα να κανω και Import απο τον εαυτό τους και απλώς μου εφτιαξε τις default playlists 2 φορες.

Θα δοκιμασω να το σβησω και να το ξανακανω copy χωρις τα αρχεία των playlists και μετα να τα κανω import από τον εξωτ δισκο.

Αλλα δε νομίζω να δουλεψει + ο Frag λεει οτι δεν μπορεις να κανεις import πανω από μία λίστα τη φορα ( ; )

(η απλότητα της Apple και το μεγαλείο του iTunes για μια ακόμη φορα....και το αστειο ειναι ότι σου έχει κοτζαμαν οδηγό απλώς για ενα copy paste και στο τελος δεν δουλευει κιόλας....)

(τα cloud ειναι για casual listeners / fanboys :p - για τον όγκο που συζητάμε, δεν το σκέφτομαι καν - δεν εχω και κανενα λόγο δλδ)

Το τραγικό με μένα ηταν το εξής : Ήθελα να κανω migration την μουσική μου βιβλιοθήκη απο εξωτερικούς σκληρούς δίσκους στο NAS και αφού δεν εκαμα προκοπή με τις οδηγίες της Apple ( κόλλησε το Mac mini κατα την μεταφορά των αρχείων και έγινε ο βιβλιοθήκη Μούτι ) εκανα απλό copy paste των αρχείων. Αφού έφαγα τρεις μερες περίπου κατα την μεταφορά των αρχείων στο NAS) διαπίστωσα οτι τα playlist που είχα χάθηκαν. Ευτηχως είχα κρατήσει κόπιες των playlist στο Dropbox, αλλα κατα την επιλογή insert playlist διαπίστωσα οτι δεν μπορείς να κανεις insert πάνω απο μια την φορα. Έπιξα.... Έχω πάνω απο 300 playlist και συνέχεια φτιάχνω και άλλες. Καταλαβαίνεις οτι ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω να μου πάθει κατι το Mac mini....

Πολυ φοβάμαι οτι δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός απο μια την φορα.... Ίσως να το έχουν φτιάξει αυτο το bug? στη νεα version toy iTunes ( εγω έχω μείνει στην 10.6.8 γιατι υποστηρίζεται πλήρως απο το Audirvana χωρίς προβλήματα....)

Εγω δεν εχω πολλες playlists, 3-4 οποτε δεν με καει το να τις κανω 1-1.

Το θεμα ειναι ότι φοβάμαι ότι δεν θα δουλέψει κι ετσι...

Πως τις κανεις 1-1 όμως;

Στο τελευταίο itunes που κοιταξα, στο import μπορεις να επιλέξεις ενα τυπου αρχείο (δεν θυμαμαι τωρα την καταλήξη - 2 παντως όλα κι ολα ειναι αυτα που φτιαχνουν τις playlists κλπ νομίζω) οποτε υποθέτω ότι επιλέγοντας αυτό θα τραβάει όλες τις playlists.

Εγω δεν εχω πολλες playlists, 3-4 οποτε δεν με καει το να τις κανω 1-1.

Το θεμα ειναι ότι φοβάμαι ότι δεν θα δουλέψει κι ετσι...

Πως τις κανεις 1-1 όμως;

Στο τελευταίο itunes που κοιταξα, στο import μπορεις να επιλέξεις ενα τυπου αρχείο (δεν θυμαμαι τωρα την καταλήξη - 2 παντως όλα κι ολα ειναι αυτα που φτιαχνουν τις playlists κλπ νομίζω) οποτε υποθέτω ότι επιλέγοντας αυτό θα τραβάει όλες τις playlists.

Αν θυμάμαι καλα (γιατι τωρα ειμαι εκτός) στο edit-> playlist->import playlist και μέσω finder επιλέγεις την playlist που θέλεις να κανεις import. Μόλις επιστρέψω στον υπολογιστη θα σου πω 100%...

Ναι, απλώς λεω οτι, αν εχω καταλάβει καλά, όλες οι playlists ειναι σε ένα αρχείο.

2 τυπους αρχείων βλέπω στον καταλόγο του itunes (δεν θυμαμαι απεξω τις καταλήξεις).

Και δεδομένου ότι playlists μου ειναι >2, υποθέτω ότι τις κρατάει σε ένα αρχείο.

Αν κανείς export playlist, τις κάνει μια-μια , αν κανείς export library τις κάνει όλες μαζί .... Αλλά εσύ την έκανες την εξυπνάδα κι έδωσες τον υπολογιστή , χωρίς να ρωτήσεις πρώτα.

Ναι, απλώς λεω οτι, αν εχω καταλάβει καλά, όλες οι playlists ειναι σε ένα αρχείο.

2 τυπους αρχείων βλέπω στον καταλόγο του itunes (δεν θυμαμαι απεξω τις καταλήξεις).

Και δεδομένου ότι playlists μου ειναι >2, υποθέτω ότι τις κρατάει σε ένα αρχείο.

Οι playlist ειναι txt αρχεία. Στο folder του iTunes με την ονομασία playlist θεωρητικά πρεπει να υπάρχουν τα 2 αρχεία σου. Σε μένα υπάρχει ένα αρχείο txt για κάθε playlist, Δλδ ενα αρχείο γι την playlist recent imports, ένα αρχείο για την playlist favorites, ένα αρχείο για την playlist ACDC Κ.ο.κ

Αν κανείς export playlist, τις κάνει μια-μια , αν κανείς export library τις κάνει όλες μαζί .... Αλλά εσύ την έκανες την εξυπνάδα κι έδωσες τον υπολογιστή , χωρίς να ρωτήσεις πρώτα.

Εχεις δίκιο ΑΛΛΑ δεν μπορείς να κανεις import library έτσι ώστε να τις πάρεις όλες μαζι, μπορείς να κανεις import μόνο playlist και μόνο μια την φορα!!! Εχε χάρη που το Audirvana ειναι κορυφαίο player αλλιώς θα σε εχωνα να γράφεις script για Mac OSX 😜😜

Επίσης, αφού δεν μπορείς να κανεις import library, σε τι ωφελεί να κανεις export library? να το κανεις το αρχείο αυτο τί αν δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις;;;

Ναι, Γιαννη, όπως μάλλον προτίμησες να αγνοήσεις παλι, έκανα (για μια ακόμη φορά - οπως πχ ο Δημητρακούδης με το iPhone) την ''εξυπνάδα'' να ακολουθήσω ευλαβικά τις οδηγίες της μητέρας Τερεζας Apple

Τις ακολούθησα, διαβαζα μισή σελίδα βήμα βήμα για ηλιθίους για να μας πει απλά ''copy paste folder'' και στο τέλος δεν δουλεύει κιόλας

Προφανως ειμαι εξυπνάκιας και δεν απευθύνομαι απευθείας στους ''ειδικούς'' που ξέρουν τι μαμακία μπορεί να γίνει σε κάθε απλό βήμα (χμμμ χμμμ ποσο Win θυμίζει αυτό....) στον αγγελικά πλασμένο κόσμο της Apple....

Μην ακουω παπαριες τωρα, τη μουσικη θελω να μεταφερω, μας τα πρηζει η Apple με ''και καλά οδηγίες'', δεν δουλεύει και στο τελος μου τη λες κιολας;

Αυτό το iTunes ειναι το πιο τραγικό πρόγραμμα του κόσμου!

Η Apple πρέπει να αποφασίσει: Αν θελει να ''διαφημίζει'' την απλότητα και την εμπειρία χρήσης πρέπει να απαλλαγεί από αυτό το τραγικό πράγμα....

Σε καθε περιπτωση, εχω κρατήσει όλο το folder οποτε τα δεδομενα ειναι εκεί.

Οι playlist ειναι txt αρχεία. Στο folder του iTunes με την ονομασία playlist θεωρητικά πρεπει να υπάρχουν τα 2 αρχεία σου. Σε μένα υπάρχει ένα αρχείο txt για κάθε playlist, Δλδ ενα αρχείο γι την playlist recent imports, ένα αρχείο για την playlist favorites, ένα αρχείο για την playlist ACDC Κ.ο.κ

Δεν προσεξα τα txt, θα το ξανακοιτάξω.

Last edited:
Πως είναι;ι δυνατόν να κανείς λάθος σε κάτι τόσο απλό, όσο το export playlist , import playlist?
Επιμένεις βλέπω....

Θες να με τρελάνεις;

Ποιο λάθος κλπ λες;

Διαβάζεις αυτά που γράφω;

Δεν εμπλεξα με κανενα import / export γιατι η ιδια η Apple, επισημα λεει ότι δεν χρειάζεται και η οδηγία της ειναι απλως ''copy paste folder''.

Αφου δεν δουλεψε, δοκιμασα, ετσι απο περιεργεια, ενα import - test φαση για να δω μας και στρωσει.

Και τωρα ψαχνω να δω αν μπορει να γινει κατι με import (μιας και εχω κρατησει ολο το folder που περιεχει τις playlists).

ΥΓ Φανμπου, θα σε καρυδώσω, μου φορτωσες ενα mb retina και με δουλευεις κι απο πανω! :p

Να ρωτάς εμάς πριν κανείς κάτι... Αλλιώς τιμάς πρήζεις ? :p
Να διορθώσουμε τις παπαριες της Apple ! :p

Να σε ρωταω και πριν παω τουαλέτα με το iPad δλδ; :p

(πήρα τον Τακη αλλα δεν μου ελεγε - μου ειπε οτι σε ανταλλαγμα ηθελε να ερθει σπιτι να σει το Elysium.....οπως καταλαβαινεις προτιμησα να ρισκάρω να χασω όλη τη μουσικη μου :p)

LOL *

43374829.jpg

Αντί για χαμένα playlist, iTunes και χαμένες ώρες του τι πήγε λάθος και να ψάχνουμε λύσεις αντί να απολάμβανουμε μουςικη, δοκιμάστε το spotify.. Ο πρώτος μήνας δωρεάν και μετα 7 /μήνα.

Εχει επιλογή για να ακούμε μουσική και offline. Με πολυ καλή ποιότητα ήχου (320 ogg vorbis) και η οποία διάφορα με flac, ακούγεται μονο σε πολυ ακριβά σετ up.

Αν θελουμε ποιότητα flac υπάρχει το Qobuz το οποίο στρεμαρει αρχεία σε ποιότητα flac με τίμημα 200 το χρονο.

Παρόλο τα 2+Tb Flac που εχω στο nas, σχεδόν αποκλειστικά ακούω μεςω spotify, εκτός απο αυτά που δεν διαθέτει στον κατάλογο του.

Last edited:
Ειναι μια σκεψη...

Αν εξαιρεσεις ότι δεν εχω μαθει να ακουω ''online'' :p, εχω ενδοιασμούς για το αν με καλύπτει στο στυλ μουσικής που ακούω (αν και εχω διαβασει οτι για νεες κυκλοφορίες ειναι πολύ ενημερωμένο γενικα)

Πολύ ωραιο το spotify. Για όσους δεν θέλουν να πληρώνουν, υπάρχει και το Itunes Radio αν έχεις (και) αμερικανικο itunes account. Δεν είναι τόσο καλο όσο το spotify, αλλα για τσάμπα είναι super.

Ειδικά μεςω Logitech squeezebox και smartphone/tablet, η αναπαραγωγή spotify γίνεται ακομα πιο εύχρηστη και fun to use.

Πλέον δεν υπάρχει τόσος μεγάλος λόγος να ανησυχούμε μην χάσουμε την μουςικη συλλογή μας.. Ξέχωρα τις ώρες που αφιερώσαμε για σωστά tags, covers, ή ακομα και ripping σε flac/mp3 ή whatever..

Φυσικά κ το περιοριστικό iTunes που δεν υποστηρίζει εγγενώς flac αρχεία παρά μονο με 3rd party plugin ή τον iTunes server ενός synology nas.