[Επίσημο] MacBook Pro Retina @2013

ενα περσινο, αλλα πολυ χρησιμο αρθρο για τη retina οθονη και το πως διαχειριζεται η apple αυτες τις αναλυσεις (εντελως διαφορετικα απο windows).

http://www.anandtech.com/show/6023/the-nextgen-macbook-pro-with-retina-display-review/6

The flexibility offered by Apple’s handling of the Retina Display in OS X is unparalleled. What applications like Aperture, iPhoto, iMovie and Final Cut HD offer, is unbridled resolution independence. What Apple has done here is so much more difficult than what it pulled off in iOS with the Retina Display. It will take time for third party application developers to get on board, but with the power of the Mac app store and Apple’s growing install base of Mac users I suspect we will see incredibly quick adoption of support for the MacBook Pro’s Retina Display.

Δηλαδή στο photoshop πρέπει κάποιος να ξετικάρει το default ‛open in low resolution’
Ενώ σε full screen παιχνίδι αντί να κάνει δουλειά ο scaler της οθόνης , την κάνει o cpu με !linear! interpolation
Καλώς μεν τους εξυπηρετούν σήμερα αλλά Μπαλώματα είναι αυτά και θα τα πληρώσουν στο μέλλον

κανενα μπαλωμα... απλα πρεπει οι εφαρμογες να "συμμορφωθουν" με τα νεα aPI.
Ηδη το photoshop εχει βγαλει retina version, αναμενουμε και το after effects, premiere klp.
Oλες οι επαγγελματικες εφαρμογες της apple ηδη einai combatible .

Απάντηση: Re: Nέα MacBook Pro με οθόνη Retina (2013)

DVD? τι ναι τουτο? Εκτός κι αν το χρειάζεσαι για την δουλειά σου...παω πάσο. Αλλιώς..?
Μα για το 13 pro μιλάω κι εγώ. Πιο βελτιωμένο δεν γίνεται...τι άλλο να βάλουν?
Μνήμες DDR3L, SSD PCIe, Iris, Wifi ac, Retina...τι άλλο να αναβαθμίσει?

εγώ πάντως συνεχίζω να θέλω να βάζω τη μνήμη και τον ssd που θέλω χωρίς τις εξωπραγματικές τιμές της apple και ακόμη και το dvd δεν θέλω να το κουβαλάω μαζί μου σαν accessouare τώρα αν θα μας αλλάξει γούστα η apple είναι άλλη ιστορία :sheep:

ειναι ενα απο τα λιγα μειονεκτηματα του retina.... ενα αλλο μικρο μειονεκτημα, λογω παχους κι αυτο, ειναι οτι πρεπει να κουβαλαω μαζι μου καιανταπτορες για ethernet kai firewire.
Τεσπα....

αυτό είναι το μέλλον να σε πάει όπου θέλει η apple και όχι ότι θέλει ο πελάτης και αν δεν σου αρέσει είσαι παλαιολιθικός

nai, στα ποδια του γραφειου ή οποιο αλλο σταθερο σημειο βρεις (υπαρχει με κλειδι ή κωδικο).

MacBook-Pro-Lock-2__40469_zoom.jpg

για κοίτα τη λύση της MackLocks.com http://www.maclocks.com/mac-locks-m...cbook-pro-retina-lock/macbookprolock-764.html

και εδώ http://scottkelby.com/2013/90-secon...ter-lock-for-your-retina-display-macbook-pro/

Φυσικά δεν έχει σχέση με την κλειδαριά που ψάχνεις, αλλά δεν το έβαλα για εσένα.
Είναι και άλλοι εδώ.

Last edited:
Thanks!
Γρηγορες πρωτες εντυπωσεις: παναλαφρο, πανισχυρο και με απίστευτη οθόνη!
Θα επανελθω αφου το σεταρω οπως πρεπει...

Καλοριζοικο Τακη... φοβερο μηχανημα!
Η διαφορα πρεπει να ειναι αισθητη.

Ενδιαφερον εχει να μας πεις (αργοτερα φυσικα) πως τα παει η ενσωματωμενη καρτα γραφικων και η μπαταρια του.
Με τους νεους επεξεργαστε και το Mavericks πρεπει να εχει αισθητα μεγαλυτερη αυτονομια..

Re: Απάντηση: Nέα MacBook Pro με οθόνη Retina (2013)

Thanks!
Γρηγορες πρωτες εντυπωσεις: παναλαφρο, πανισχυρο και με απίστευτη οθόνη!
Θα επανελθω αφου το σεταρω οπως πρεπει...

Αν βάλεις Windows σε virtual, μπορείς να βγάλεις ένα Print screen σε full ανάλυση και με μερικά παράθυρα ανοικτά;

μεγια κιόλας...:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Nέα MacBook Pro με οθόνη Retina (2013)

Νασο, το παλιο του 13αρι ειναι αυτο που βλεπεις !!!

Ειναι πιο λεπτο και πιο ελαφρυ φυσικα, οπως και το δικο μου 15αρι σε σχεση με το παλιο μου MBP 15".

καλά...φαίνεται διπλάσιο το 15-άρι...χαχα!!

Ευχαριστώ παίδες! Η αυτονομία είναι εντυπωσιακή (από την ώρα που το πηρα ακόμα δεν έχω βάλει φορτιστή) και η κάρτα γραφικών δεν έχει καμια σχέση με το παλιο macbook: Ότι και να έπαιξα μέχρι στιγμής έτρεξε "νεράκι".
Η αποκριση στα πάντα είναι "ακαιριαια". Ακόμα παίζω & σετάρω (clean install μετά από 4 χρονια..) , οποτε κάποια στιγμή θα γράψω αναλυτικα τις εντυπώσεις μου.