[Επίσημο] Νέο Mac Mini M4 @2024

Ολα καλά αλλά αυτό το 512 (που δε φτάνει ούτε για πλάκα ακόμη και για νορμαλ χρηση) δε χωνεύεται (και θέλουν, κλασικά, 250 για +512 (που κάνουν κανονικά 25 😋))….

Άσε που στα νέα MB Pro δεν φαίνεται (σύμφωνα με iStorm) να μπορείς να βάλεις +512 στο base model….Αν δεν αλλάξει αυτό είναι τραγικό….

• Like
Reactions: ilias and tiniakos
Ολα καλά αλλά αυτό το 512 (που δε φτάνει ούτε για πλάκα ακόμη και για νορμαλ χρηση) δε χωνεύεται (και θέλουν, κλασικά, 250 για +512 (που κάνουν κανονικά 25 😋))….

Άσε που στα νέα MB Pro δεν φαίνεται (σύμφωνα με iStorm) να μπορείς να βάλεις +512 στο base model….Αν δεν αλλάξει αυτό είναι τραγικό….

Μην τα θες ολα δικα σου σε μια φουρνιά :P
Οταν βγηκε το ipad με τα 12gb ram, θεωρησα δεδομενο οτι με 12 θα ερχονται και τα νεα Mac. Μας εκαναν εκπληξη και πηγαν στα 16.
Ασε και κατι για το 2026...

Όλα αυτά σχετικά είναι.

Πχ...

1730475609117.png

(ο βασικός μου υπολογιστής με τον οποίο κάνω ουσιαστικά τα πάντα και λιώνει πολλές ώρες καθημερινά). Φορμάτ έχει να κάνει από αρχές τους 2023, οπότε δεν είναι καν συγκυριακά άδειος.

Last edited:

Για το Mac mini που το έχεις και σταθερό, δεν υπάρχει θέμα, αγοράζεις έναν εξωτερικό SSD της επιλογής σου και είσαι έτοιμος!!! Στα Mb ναι εκει είναι θέμα...

Υ.Γ. στο Mini το δικό μου, του έχω βάλει έναν εξωτερικό SSD 4TB και είμαι άρχοντας!!!

• Like
Reactions: jig
Για το Mac mini που το έχεις και σταθερό, δεν υπάρχει θέμα, αγοράζεις έναν εξωτερικό SSD της επιλογής σου και είσαι έτοιμος!!! Στα Mb ναι εκει είναι θέμα...

Υ.Γ. στο Mini το δικό μου, του έχω βάλει έναν εξωτερικό SSD 4TB και είμαι άρχοντας!!!
Αμα ειναι στο μπιχλιμπίδι να αρχίσουμε να κοτσάρουμε καλώδια....

Καλά αυτό με το power button που έχει γίνει θέμα, είναι μάλλον υπερβολικό. Στο Mac Studio έχω πατήσει το κουμπί 1-2 φορές σε 2 χρόνια που δουλεύει καθημερινά στο γραφείο...
Μια από τα ίδια, δεν ξέρω καν αν έχω πατήσει ποτέ το κουμπί αυτό στο Mac mini πέρα την πρώτη μέρα που το αγόρασα...εδώ τι λέμε ούτε σε PC δεν πατάω το αντίστοιχο κουμπί. Καλά κάνανε και το βάλανε από κάτω, άχρηστο κουμπί είναι να μην σου χαλάει την αισθητιτική.

Αμα ειναι στο μπιχλιμπίδι να αρχίσουμε να κοτσάρουμε καλώδια....
Σταθερός υπολογιστής είναι δεν είναι ότι το κουβαλάς μαζί....στην τελική είναι και οι εξωτερικοί SSD τόσο μικροί, υπάρχουν τρόποι να τους βάλεις και πίσω από οθόνη αν δεν θες να τον βλέπεις. Εδώ σκέφτομαι όλο το Mini μιας και είναι πλέον τόσο μικρό να το κρεμάσω πίσω από την οθόνη, έχω και 32αρα οθόνη οπότε δεν θα βλέπω τίποτα άλλο πέρα από την οθόνη!!

Να εκσυγχρονιστειτε κυριε, ακομα με τον αραμπα πηγαινετε εσεις ?

Screenshot 2024-11-01 at 19.04.12.png

:cool::)

Να εκσυγχρονιστειτε κυριε, ακομα με τον αραμπα πηγαινετε εσεις ?

View attachment 241199

:cool::)

Τι ταχύτητες έχεις εκεί που μένεις; Γιατί εγώ που μένω ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ έχω 50 και δεν πρόκειται να ανέβει σύντομα. Δε λέω καλό το cloud αλλά κάποια πράγματα δεν αντικαθίστανται ακόμη. Πληρώνω εδώ και χρόνια το Office 365 που δίνει 1TB. Έχω κοντά στα 100GB και ζορίζομαι διότι η παραμικρή αλλαγή πρέπει να συγχρονιστεί καταλαμβάνοντας φυσικό χώρο. Επίσης οι εφαρμογές δεν μπορούν να είναι στο cloud. Πχ το αγαπημένο μου Pillars of Eternity είναι πάνω από 50GB και φυσικά πρέπει να το έχεις τοπικά. Οπότε τα 512GB αμέσως αμέσως έγιναν 450 και βγάλε. Και αυτό είναι ΈΝΑ παιχνίδι. Τα εξίσου αρχαία Dirt είναι σχεδόν 40GB ανά παιχνίδι.

ΟΚ βάζεις εξωτερικό δίσκο με Thunderbolt αλλά και πάλι είναι κάπως.

Αλίμονο δε λέω να βάλουμε και την ταινιοθήκη μας μέσα αλλά ένα τι μεγαλύτερο δίσκο.

• Like
Reactions: tiniakos
Τι ταχύτητες έχεις εκεί που μένεις; Γιατί εγώ που μένω ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ έχω 50 και δεν πρόκειται να ανέβει σύντομα. Δε λέω καλό το cloud αλλά κάποια πράγματα δεν αντικαθίστανται ακόμη. Πληρώνω εδώ και χρόνια το Office 365 που δίνει 1TB. Έχω κοντά στα 100GB και ζορίζομαι διότι η παραμικρή αλλαγή πρέπει να συγχρονιστεί καταλαμβάνοντας φυσικό χώρο. Επίσης οι εφαρμογές δεν μπορούν να είναι στο cloud. Πχ το αγαπημένο μου Pillars of Eternity είναι πάνω από 50GB και φυσικά πρέπει να το έχεις τοπικά. Οπότε τα 512GB αμέσως αμέσως έγιναν 450 και βγάλε. Και αυτό είναι ΈΝΑ παιχνίδι. Τα εξίσου αρχαία Dirt είναι σχεδόν 40GB ανά παιχνίδι.

ΟΚ βάζεις εξωτερικό δίσκο με Thunderbolt αλλά και πάλι είναι κάπως.

Αλίμονο δε λέω να βάλουμε και την ταινιοθήκη μας μέσα αλλά ένα τι μεγαλύτερο δίσκο.
Εννοειται οτι κανω πλακα για το cloud και οτι ο εσωτερικος σκληρος ειναι απαραιτητος και οτι οντως τα 512 ειναι οριακα πλεον....

• Like
Reactions: koupa
Εγώ πάντως δεν κάνω πλάκα, με 500/50 σύνδεση βέβαια, αλλά δεν έχει τύχει ποτέ να χρειαστώ πάνω από 256 δίσκο, το 80% τρέχει μέσω Onedrive και κάτι ψιλά μέσα από iCloud.

Εννοείται δεν παίζω παιχνίδια (για Mac μιλάμε εξάλλου!), και δεν είμαι και βιντεάς. Αλλά ακόμη κι αν ήμουν, τότε έτσι κι αλλιώς θα χρειαζόμουν εξωτερικούς δίσκους, ακόμα και 2ΤΒ να είχε.

Αντίστοιχα και στο iPhone, είμαι μόνιμα με 256 κι ας έχω αλλάξει 6-7 συσκευές τα τελευταία χρόνια.

Last edited:
Εγω στο mb air με 256gb με icloud και google drive δεν εχω αντιμετωπισει θεμα. Για καποιο λογο το gdrive δουλευει πιο καλα απο το icloud🤷‍♂️.

Νομίζω ότι με το νέο Mac mini η Apple έδωσε πολύ περισσότερα από αυτά που περιμέναμε και δεν καταλαβαίνω τη γκρίνια. Μ4 με 16GB RAM για σταθερό υπολογιστή με MacOS είναι περα από κάθε προσδοκία. Δίσκους δίνουν με το σταγονόμετρο σε Pro συσκευές που ξεκινάνε από τα 2.5-3κ οπότε δεν περίμενα κάτι περισσότερο στα 699 αν και για να είμαστε ειλικρινείς ένας εξωτερικός SSD δίνει λύση στο 90% των περιπτώσεων.

Την ΣΟΒΑΡΗ υποστήριξη οθονών να φτιάξουν επιτέλους στο λειτουργικό καθώς παραμένει το πρώτο μεγάλο ΣΟΚ όσων κάνουν τη μετάβαση..

• Like
Reactions: karamela
Ακόμα θυμάμαι πως έκανε έβγαλε off το iPad Air 2 με τα συνεχόμενα update στο iOS, τα οποία έφθασαν να καλυπτουν τα 15/16gb της χωρητικότητας του, χωρίς ούτε μια εφαρμογή περασμένη, αναγκαζόμενος να αφαιρέσω μέχρι και το mail app. Δεν θα έπαιρνα ποτέ στα 256gb, εν καιρω θα το αχρειστευσει με τον ίδιο τρόπο και εκεί δεν σε σώζει κανένας εξωτερικός δίσκος.