[Επίσημο] OnePlus 3

Σημερα το ειδα απο κοντα και δυστυχως απογοητευτηκα μιας και το σκεφτομουν για αντικατασταση του S5. Ειναι γρηγορο, αλλα η οθονη ειναι απογοητευση. Τα 400ppi της οθονης φαινονται λιγα και τα χρωματα σιγουρα oversaturated αν και το εβλεπα κατω απο σχετικα εντονο φωτισμό. Συγκριτικά με το nexus 5x που πηρε η συζυγος, δε βλεπω κανενα προτερήμα, περαν του unibody που σε καποιους αρεσει και σε αλλους όχι. Πλεον τα spec's εχουν φτασει σε σημειο που δε με συγκινουν τόσο όσο αυτα που βλεπω-οθονη, UI, σχεδιασμός, συν τη μπαταρια. Απο αυτη την αποψη, για μενα το OnePlus 3 δεν ειιναι τόσο καλή επιλογή σε σχέση με τα nexus που κυκλοφορούν. Δε το συγκρινω καν με τα S7 edge, HTC M9, κτλ μιας και εκει μιλάμε για αλλο τιμολογιακό ευρος.

Τα ματια μας μπορουν να δουν πανω απο 2000ppi σε αποσταση διαβασματος, και η οθονη του διπλα στα μεγαλα (S7, HTC 10, κτλ) ειναι εξαιρετικά λιγη. Το update θα εφτιαξε τα χρωματα, αλλα η αναλυση ειναι αυτη που ειναι.

2000ppi είναι μόνο για τέλεια όραση και στους 10 πόντους.. δε νομίζω να διαβάζει πολύς κόσμος κρατώντας το βιβλίο / περιοδικό / κινητό στους 10 πόντους.

Για απόσταση διαβάσματος και για το μέσο μάτι το νούμερο είναι πιο κοντά στα 300-400ppi, γιαυτό και το πιο πολύ έντυπο υλικό τυπώνεται στα 300dpi.

Περισσότερα εδώ: http://wolfcrow.com/blog/notes-by-dr-optoglass-the-resolution-of-the-human-eye/

Τα υπόλοιπα είναι απλά marketing..

Κι εγώ, βλέποντας το s7 edge συναδέλφου δεν είπα wow! Πόση ανάλυση!. Τι ωραίο μαυρο και ζωντανο χρωμα στο μενού είπα. Μέχρι που είδα φωτογραφιες και λουστηκα τον υπερκορεσμο.
Παιδιά, τεχνικό ξετεχνικο φόρουμ, άλλα πραγματα φτιάχνουν την οθόνη (και δυστυχώς μάλλον τα βελτιστα τα προσφέρει η apple και όχι η samsung και η onelpusone). Όχι η ανάλυση. Αυτά είναι για τα fashion victims imho.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] OnePlus 3

Η LG δεν έχει και θεματα αξιοπιστίας (παραδοσιακά πλεον...);
Δεν ξέρω αν η αναφορά είναι μόνο για το G5 που λέγατε παραπάνω. Δεν μπορώ να φτάσω μέχρι αυτό το επίπεδο. Αλλά εγώ έχω ήδη 4 συσκευές LG. Ξεκίνησα από μία πολύ απλή πριν 3 χρόνια, και μετά από λίγο κατάφερνα να παίρνω μία λίγο καλύτερη.
Όλες δουλεύουν ακόμα χωρίς πρόβλημα. 3 χρόνια η παλιότερη, μέχρι 1μιση χρόνο η προτελευταία. Η τελευταία είναι λίγων μηνών, οπότε δεν μετράει. Δηλαδή δεν έχω δει κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας, αν και ομολογώ ότι παλιότερα δεν είχαν καλό όνομα τα LG. Αλλά εδώ και χρόνια έχουν βελτιωθεί, και έχουν λύσει τα προβλήματα.
Τις παλιές θα μπορούσα να τις πουλήσω. Είχα δηλαδή ρωτήσει, και είχα πάρει τιμές. Αλλά επειδή είναι χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας, δεν θα έπαιρνα κανένα καλό ποσό. Οπότε τις κράτησα για δευτερεύουσες δουλειές. Ραδιόφωνο, downloadings, mp3 player κτλ.
Όμως πρόσφατα πούλησα ένα LG τάμπλετ που είχα. Το είχα ήδη 1μιση χρόνο περίπου. Πουλήθηκε όμως. Δηλαδή δεν υπάρχει κανένα κακό όνομα πια στην αγορά για τα LG. Δεν ξέρω όμως αν κανένα συγκεκριμένο μοντέλο της έχει κανένα πρόβλημα, και έχει κακή φήμη.

http://www.anandtech.com/show/10445/revisiting-the-oneplus-3

To anandtech αναφέρει πως μετά την αναβάθμιση ή εικόνα της οθόνης άλλαξε ριζικά προς το καλύτερο.
Ιδιαιτερα θετικό οτι διόρθωσε το θεμα με την πιστότητα χρωματων που ηταν για τα πανηγύρια οταν βγήκε.
Αλλα η φωτεινότητα/ευκρίνεια της οθόνης παραμένει θεμα και αμφιβάλλω θα βελτιωθεί με κάποιο update οπως αναφέρει ο reviewer.

Πάντως δίνω στην OnePlus ενα επιπλέον + διότι ασχολήθηκε και βελτίωσε ριζικά μια βασικότατη αδυναμία στην οθόνη της,ενώ αντίθετα επειδή εγινε αναφορά πανω για το G5 που σφυρίζει αδιάφορα βάζοντας μια απο τις πιο τραγικές οθόνες για ναυαρχίδα πρόταση με πιστότητα χρωματων απο τις χειρότερες του είδος της και φωτεινότητα που μόνο στα χαρτιά ειναι 700/800nits αλλα στην πράξη λογο του επιθετικού κόφτη φωτεινότητα maximum 400 να πιάνει.

Και εχει και το θράσος να κοστολογεί την πρόταση της στα 700 ευρω επίσημη τιμη με μια οθόνη που δεν συναντάμε ουτε σε κινητά των 100 ευρω.

Πέρα απο τα πολλαπλά quality control θέματα που βγάζει η τις κάκιστες αυτονομίες με μόνη εξαίρεση το προ 3ετιας G2.

Αν για την OnePlus εχει μια δικαιολογία η LG αντίθετα δεν εχει καμία απολύτως που ειναι και κατασκευαστής panel οθονών που προμηθεύει και κορυφαίους πελάτες πχ Apple και όλο τυχαίως οι οθόνες στα iPhone/iPad/Mac ειναι απο τις καλύτερες στην αγορά.

Οχι τυχαία η κατρακύλα της το τελευταίο καιρό στο χώρο της κινητής.

Οτι δώσεις θα εισπράξεις στο τέλος.

Μπραβο, όντως, η τιμη του επεσε αρκετα. Το G5 εχει τουλαχιστον και μια πολυ αξιοπρεπη οθονη (554 vs 401 ppi op3).
Καλώς η κακώς η ανάλυση της οθόνης δεν ειναι μοναδικος παράγοντας που κατατάσσει μια οθόνη κορυφαία η οχι.
Η φωτεινότητα,αντίθεση,πιστότητα χρωματων επίπεδο λευκού/μαύρου κρίνουν μια οθόνη πολυ περισσότερο απο την ανάλυση της.

Και εκει εχει αποτύχει παταγωδώς η LG και οχι μόνο φέτος και οχι μόνο στην G σειρά.

Και αν μια οθόνη δεν καλυπτει κάποια στανταρτ όσο χαμηλά να κοστολογείται δεν διορθώνεται.
Είτε δώσεις 700 είτε 300 την ίδια μάπα οθόνη θα εισπράξεις.
Αν δεν σε καλυπτει μια οθόνη δεν θα σε καλύψει ουδέποτε ανεξάρτητα της τιμής της.

Κι εγώ, βλέποντας το s7 edge συναδέλφου δεν είπα wow! Πόση ανάλυση!. Τι ωραίο μαυρο και ζωντανο χρωμα στο μενού είπα. Μέχρι που είδα φωτογραφιες και λουστηκα τον υπερκορεσμο.
Παιδιά, τεχνικό ξετεχνικο φόρουμ, άλλα πραγματα φτιάχνουν την οθόνη (και δυστυχώς μάλλον τα βελτιστα τα προσφέρει η apple και όχι η samsung και η onelpusone). Όχι η ανάλυση. Αυτά είναι για τα fashion victims imho.

Η s7 εχει απο τις οθόνες με τις καλύτερη πιστότητα χρωματων.
Αλλα διαφορετικό πραγμα ο κορεσμός στις φωτογραφίες λογο πολιτικής όξυνσης που βάζει η εταιρία στην επεξεργασία τους.

Εκει η Samsung πράττει λάθος και θα έπρεπε να το διορθώσει να εχουν μια πιο φυσική χροιά.

Παρ όλα αυτά καλώς η κακώς ο κόσμος τους αρέσει το εντυπωσιακό που τονίζει το κατι παραπάνω και εκει πατάει η Samsung και εξ ού η επιλογή της.

Ο μόνος τρόπος να αναθεωρήσει ειναι είτε να δεχτεί σε πολλαπλο βαθμό έντονη αρνητική κριτική σε αυτο το παράγοντα,είτε διαφορετικά να δει τις πωλήσεις/κέρδη να μειώνονται σημαντικα πραγμα που ουτε το ενα ουτε το αλλο βλέπω να γίνεται.

Η LG πχ ενώ εχει μια καλύτερη και ανώτερη ισορροπια στην κάμερα της αλλα πάσχει σε πολλα αλλα που αποτελούν deal breaker για πολυ περισσότερους απο όσο η υπερβολική όξυνσης στις φωτό της Samsung που μια ισχνή μειοψηφία θα τους ενοχλήσει.

Sent from my iPad Air 2

Last edited:
Το νουμερο αναλυσεων απλα επιβεβαιωσε αυτο που ειχα δει με τα ματια μου. Διπλα διπλα δεν ειναι μαρκετινγκ, η διαφορά φαινεται. Αλλο 400 ευρω ομως και αλλο 700+..

Παίδες χρειάζομαι τη βοήθειά σας!

Όλα μου τα κινητά των τελευταίων 3 χρόνων, είχαν cm/aosp roms, και το τελευταίο χρόνο είμαι με nexus 6 (αυτή τη στιγμή σε android N developer preview).

Επειδή όμως θα το παραχωρήσω σε συγγενικό πρόσωπο, σκεφτόμουν την αγορά S7 Edge. Λόγω απώλειας εγγύησης με root (βλ. KNOX) και ειδικότερα λόγω απουσίας cm/aosp based custom roms, δε θα προχωρήσω σε αγορά του.

Έχω καταλήξει στο OnePlus3 όμως με φοβίζουν αρκετά τα αρνητικά σχόλια περί οθόνης.

Οκ, η πιστότητα των χρωμάτων κλπ, θα βελτιωθεί με updates, όμως είναι αλήθεια ότι τα pixels είναι έντονα διακριτά λόγω της pentile διάταξής τους;

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Επειδη οπως διαβαζεις και εδω, θα λαβεις διαφορετικες απαντησεις αναλογα με ποιον θα ρωτησεις. Καλυτερα να δεις την οθονη με τα ματια σου και να κρινεις ο ιδιος. Αν τη συγκρινεις με το S7 edge που ανεφερες, τότε ειναι τεραστια η διαφορα. Η οθονη ειναι πολυ υποκειμενικό πραγμα..

Συμφωνώ. Το κακό όμως είναι ότι για να το πιάσω στα χέρια μου και να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι, θα πρέπει να το παραγγείλω..

Σίγουρα απέχουν και σίγουρα αντικειμενικά υπερτερεί το S7 Edge, όμως είναι τόσο τραγικά τα πράγματα στο oneplus;;;

Ξανα.. αν ρωτησεις το Δημητρη θα σου πει όχι. Αν ρωτησεις εμενα θα σου πω ναι.. Κανενα φιλο, κανενα γνωστο, καταστημα; Εδω σε ενα exhibition το ειχαν φερει σαν showcase οπου και το ειδα. Αλλιως κανόνισε καφε με καποιο απο τα παιδια εδω ;)

Παίδες χρειάζομαι τη βοήθειά σας!

Όλα μου τα κινητά των τελευταίων 3 χρόνων, είχαν cm/aosp roms, και το τελευταίο χρόνο είμαι με nexus 6 (αυτή τη στιγμή σε android N developer preview).

Επειδή όμως θα το παραχωρήσω σε συγγενικό πρόσωπο, σκεφτόμουν την αγορά S7 Edge. Λόγω απώλειας εγγύησης με root (βλ. KNOX) και ειδικότερα λόγω απουσίας cm/aosp based custom roms, δε θα προχωρήσω σε αγορά του.

Έχω καταλήξει στο OnePlus3 όμως με φοβίζουν αρκετά τα αρνητικά σχόλια περί οθόνης.

Οκ, η πιστότητα των χρωμάτων κλπ, θα βελτιωθεί με updates, όμως είναι αλήθεια ότι τα pixels είναι έντονα διακριτά λόγω της pentile διάταξής τους;

To HTC Desire που είχα παλιά είχε έντονο το φαινόμενο του pentile. To HTC One S που είχα μετά επίσης το είχε, αλλά λιγότερο ορατό. Στο OP3 που έχω τώρα απλά δεν φαίνεται με γυμνό μάτι.

Μιας και έχω ακόμα και το OP2 το οποίο έχει οθόνη ίδιων διαστάσεων και ίδιας ανάλυσης, θα προσπαθήσω αργότερα να τραβήξω μερικές φωτογραφίες μήπως και δούμε τη διαφορά..

Καλά νέα αναφορικά με το OTA που περιμένουμε:

https://forums.oneplus.net/threads/oxygenos-3-2-0-ota-update-will-start-soon-on-oneplus-3.453875/

Hi All,

We are starting the incremental rollout of OxygenOS 3.2.0 on the OnePlus 3.

I want to thank all of you who have provided feedback. Your input has been absolutely valuable in ensuring that we produce a high quality update. Thank you for your patience and as always, we look forward to hearing your feedback on this one.

This will be an incremental rollout. We should reach 100% coverage in the next 48 hours or so.

Here are some of the highlights of this update:

- Enabled sRGB mode in developer options.
- Improved RAM management.
- Improved GPS performance.
- Enhanced audio playback quality.
- Updated custom icon packs.
- Fixed some issues with notifications.
- Improved camera quality/functionality.
- Fixed some issues in Gallery.
- Implemented latest Google security patches.
- Fixed bugs in Clock/Music apps.

So let us know what you think. Enjoy!

Θετικές τόσο οι αλλαγές, αλλά και ιδιαίτερα θετικό στοιχείο, ο χρόνος απόκρισης με update της εταιρίας από το feedback που έλαβε από τους χρήστες.

Δημήτρη, θα μπορούσες να παραθέσεις text και εικόνες σε μεγέθυνση (zoom) από το κινητό;

Γιατί πολύ απλά σχεδόν "έχω βάλει μεγεθυντικό φακό" για να τραβήξω τις φωτό. Η πλήρης φωτογραφία (για να καταλάβεις την κλίμακα) είναι αυτή:

IMG_0982_resize.JPG

Επίσης απ' ότι βλέπω η φωτό του OP3 έχει και λίγο moire, το οποίο είναι της φωτογραφικής και την κάνει να φαίνεται χειρότερη απ' ότι είναι.

Σε κανονική χρήση δεν παίζει να δεις το εφέ που φαίνεται στην φωτογραφία.