[Επίσημο] OnePlus One

Με συγχωρείτε, δεν θέλω να αντιδικησω με κανένα, υπάρχει λόγος να γράφετε μια συμβουλή "από ότι διαβάζετε" αντίθετη με την εμπειρία όσων έκαναν τη συναλλαγή;

Andre διάβασα τον οδηγό στο myphone από ανθρώπους που ψωνισαν, διάβασα στο fb της oneplus που λέει ξεκάθαρα ότι δεν τους νοιάζει αν η αγορά είναι από μη υποστηριζομενη χώρα αρκεί να μπορείς να στείλεις σε μια από αυτές και έγραψα ένα σχόλιο. Δεν το είπα απλά για να πω κάτι.

uploadfromtaptalk1409170545771.jpg

Δε σε κακολογω, να βοηθήσεις θέλεις, αλλά όταν πληκτρολογησαμε την ελληνική διεύθυνση για τη χρέωση δεν την αποδέχτηκε. Με την γερμανικη και στα δύο πεδία δεν υπήρχε πρόβλημα και στο κάτω κάτω εφόσον την αγοράζει κανείς γιατί να μη τη χρησιμοποιήσει;
Αν κάποιος είχε διαφορετική εμπειρία τι να πω...

Εγώ εκτός από τη δήλωση της Oneplus στο FB αναφέρομαι στις παρακάτω οδηγίες:

Ο τρόπος παραγγελίας λοιπόν ειναι ο ακόλουθος:
Σε PC, κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε το λογισμικό TunnelBear, το οποίο μας επιτρέπει να "ξεγελάσουμε" τους Servers της O+O και να φανεί οτι "ψωνίζουμε" από Γερμανία - θα το χρησιμοποιήσουμε ΜΟΛΙΣ έχουμε invite (πρόσκληση)
Φτιάχνουμε λογαριασμό στο mailboxde.com, ωστε να αποκτήσουμε Ταχυδρομική Διεύθυνση στην Γερμανία
Φτιάχνουμε λογαριασμό στο http://oneplus.net/de και συνδεόμαστε στο STORE (οχι στο forum) - πάνω δεξια. Κατόπιν, συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα στοιχεία με έμφαση στις ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: Billing Address μπαίνει η διεύθυνση χρέωσης (PayPal) και shipping address αυτή που αποκτήσαμε πριν λίγο στο mailboxde.com

Link

Mάλιστα αυτός ο οδηγός αναφέρεται στη χρήση vpn για να ξεγελάσουμε και να δειχνουμε ότι είμαστε από Γερμανία κάτι που άλλοι χρήστες ήδη ανέφεραν ότι δεν είναι απαραίτητο, κάτι που επαληθεύεται και από το screenshot που έβαλα πιο πάνω.

Είναι πιθανό βέβαια όλο αυτό να άλλαξε καθώς εσύ λογικά ψώνισες μετά τον άνθρωπο αυτό.

Παιδιά μου ήρθε νέα πρόσκληση.. Ενδιαφέρεται κάποιος;
Όποιος μου στείλει πρώτος πμ του την προωθώ στο mail του
Δίνει λιγότερο από 24 ώρες για να γίνει το claim...

Αν ενδιαφέρεστε να δίνουμε feedback για την καθημερινή χρήση της συσκευής, εγώ μπορώ να το κάνω.

Η συνολική εντύπωση συνεχίζει να είναι άριστη. Νιωθω πως το κινητο θα αξιζε να πληρωσω πολυ παραπανω. Θα αναφερω ομως οτι ενοχλητικο βρισκω.

Η οθόνη για την οποία τόσος λογος γίνεται είναι άριστη.
Πολύ φυσικά χρώματα, πολύ καλή αντίθεση και στον ήλιο, με τη δυνατότητα μάλιστα να βαθμονομεις τον αισθητήρα φωτισμού (δηλαδή να ορίζεις πολλά διαδοχικά βήματα οπου τόσα lux εξωτερικού φωτισμού αντιστοιχούν σε τόσο % φωτεινότητα οθόνης κατά βούληση, να λαμβάνει υπόψη την ημερολογιακή διάρκεια ηλιακού φωτός κλπ.) επιτρέπει μετά από μια δύο μέρες να έχεις προσαρμόσει άψογα το φωτισμό στα προσωπικά σου γούστα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπάρχουν πολλές μικρές βολικές λεπτομέρειες, πχ. δυνατότητα χρήσης του κουμπιού vol+- για να μετακινείται ο κερσορας μέσα σε κείμενο ή σαν shutter button στη φωτογραφική, και αλλά που τα βρίσκω σιγά σιγά.

Τα ηχεια έχουν ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ένταση για κινητό. Μόνο με τη χρήση θα καταλαβετε τι εννοώ.

Υπάρχει η ωραια δυνατότητα να αλλζεις θέματα και να συνδυάζεις στοιχεία τους.
Αυτό όμως μερικές φορές μου δημιούργησε κοληματακι κατά την εκκίνηση, όπου για κάποια δευτερόλεπτα έγραφε "το UI έχει σταματήσει". Γι αυτό κάνω πιο "συντηρητική" χρήση της δυνατότητας.

Χθες είχα αξιοσημείωτη διάρκεια μπαταρίας. Μετά από 15 ώρες έπεσε κάτω από 20% έως ωτου ειδοποίησε για φόρτιση. Το μισό περίπου είχε καταναλώσει η οθόνη, 7+ ώρες, μιάμιση ώρα περίπου ομιλία, όλοι οι δέκτες συνεχώς ενεργοποιημενοι, οπου δεν είχα WiFi δουλευα 3G (δε ξέρω αν έχει LTE στο Βόλο), ενω όταν δεν έκανα κάτι άλλο, στριμαρα ράδιο στο tune-in με τη ΔΥΝΑΤΉ ένταση ήχου.

Δεν ξέρω αν έχει ειδικό σύστημα, η μπαταρία στην αρχή φορτίζει πολύ γρήγορα, ρυθμός περίπου 1% ανά λεπτό, μετά ο ρυθμός πέφτει, δεν το εδώ χρονομετρησει πλήρως.

Σήμερα όμως παρατήρησα λιγότερη διάρκεια και κάποια στιγμή το απόγευμα έκανε μια επανεκκίνηση που διήρκεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα, δεν ξέρω τι έγινε, ίσως κάποιο μπέρδεμα με 2-3 παιχνίδια πολλών GB των οποίων είχα κάνει μερική εγκατάσταση και ίσως ήταν "ανοιχτά".

Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να φορτισω με ένα Nokia φορτιστή λιγότερων amper αλλά σέρνεται. Ο πολύ πολύ ποιοτικός φορτιστής του 2.1amp, έχει και πολύ κοντό καλώδιο.

Αυτά για σήμερα :-)

H μπαταρια εχει drain που απο οσο λενε δεν φτιαχτηκε ουτε απο το τελευταιο update. Οποτε μελλοντικα να περιμενεις καλυτερη αυτονομια απο τωρα, οταν το φτιαξουν. (πιθανοτατα σε standby κατασταση κυριως.)
Γενικα στις παραμετροποιησεις ειναι πολυ δυνατο και θα ανακαλυψεις πολλα καθως θα το σκαλιζεις. Τα οποια κρεμασματα απο αλλαγες θεματων κλπ ειναι γνωστα και εργαζονται για τη λυση αυτων των bugs.
Καπου ειχα διαβασει για καποιο Bug απο φορτιση USB , αλλα δεν θυμαμαι τι ακριβως. Φορτιζε πολυ αργα ή καθολου. ? Αλλα αυτο το εφτιαξαν, οποτε κανε αναβαθμιση αν δεν εχεις κανει καθολου.
Φορτιστη να προτιμας το δικο του, μιας και ειναι 2 αμπερ.
Και να παρακολουθεις το XDA, το forum του κλπ σε οτι αφορα τη συσκευη για να ενημερωνεσαι για bug fixes, κλπ κλπ

Περιμενουμε και καμια φωτο να ανεβασεις καπου για να δουμε τι ψαρια πιανει, καθως και κανα βιντεο. :smile:

Last edited:
μεχρι καποια με τον αριθμο χχ33χχ κατι τελος παντων, το drain δεν εχει φτιαχτει, δεν ξερω αν εχει υπαρξει νεοτερη. Παντως, τα updates ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια, και φαινεται η συνεχης υποστηριξη που εχει απο την cyanogenmod.

Αποψη μου ειναι οτι ακομα και με bugs, ακομα και οταν φτιαξουν ενα bug δημιουργωντας ενα νεο, ειναι απολυτως λογικο, σε μια συσκευη με ΤΟΣΗ παραμετροποιηση, να υπαρχουν ατελειες στο software. Η συσκευη ειναι η χαρα του να σκαλιζεις.

Και απο τη στιγμη που η cyanogenmod ανταποκρινεται ταχιστα, δεν με φοβιζει καθολου. Το αντιθετο, αντιλαμβανομαι ποσα πραγματα μπορεις να πειραξεις μεσα στο κινητο με το cyanogenmod OS.

Eιναι ενα απο τα μεγαλα του ατου ετσι κι αλλιως.

Για όποιον ενδιαφέρεται, επειδή ένας συνάδελφος από το νοσοκομείο που δουλεύω το θέλει, είπαμε στο myphone να δοκιμάσουμε με ομαδική αγορά από το Coolicool. Το μαγαζί το ξέρω, είναι έμπιστο και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Δίνουν 2% έκπτωση για αγορά τουλάχιστον 10 συσκευών, από Κίνα. Όποιος θέλει, ας μου πει ή μπορεί να διαβάσει και στο άλλο φόρουμ που λέω -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5585732#post5585732

Καλησπέρα είμαι καινούργιος μόλις μπήκα ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα..έχω το oneplus one και όταν πάω να μπω στην εφαρμογή της νοβα το nova go ενώ βάζω username και password μετά μου βγάζει admin το πατάω μου ζητάει πάλι το pin l αλλά δεν το δέχεται στο παλιό μου τηλέφωνο δεν είχα θέμα..ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;;

Re: Απάντηση: [Επίσημο] OnePlus One

Δε σε κακολογω, να βοηθήσεις θέλεις, αλλά όταν πληκτρολογησαμε την ελληνική διεύθυνση για τη χρέωση δεν την αποδέχτηκε. Με την γερμανικη και στα δύο πεδία δεν υπήρχε πρόβλημα και στο κάτω κάτω εφόσον την αγοράζει κανείς γιατί να μη τη χρησιμοποιήσει;
Αν κάποιος είχε διαφορετική εμπειρία τι να πω...

Μόλις έκανα checkout με billing address τα αληθινά μου στοιχεία και shipping τα παρακάτω:

Mailboxde.com e.K.
Aussere Weberstr. 57
Michael *******, ID *******
Zittau, 02763
Germany
T: +30697*******

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά.

Λογικά μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβω invite και σκοπεύω τουλάχιστον 1 να το δώσω εδώ. Καλό θα είναι να φτιαχτεί μια λίστα με όσους θέλουν 100% (καλό είναι να λένε και ποιό ή ποιά κινητά θέλουν ακριβώς) και με σειρά προτεραιότητας ο κάθε ένας που λαμβάνει invite να εξυπηρετεί τον πρώτο που εκκρεμεί στη λίστα.

Γιατί την τελευταία φορά που κοίταξα η έκδοση των 16GB έκανε 450 ευρώ αντί για 270 που κάνει επίσημα.

Εγώ παιδιά ύστερα από τόσοοοο διάβασμα, μίλησα με 1-2 που το έχουν και μου επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται περί παντόφλας.
Ήθελα πολύ να το πάρω αλλά πήγα και είδα το LG G3 από κοντά που έχει την ίδια οθόνη αλλά είναι σαφώς μικρότερο σε διαστάσεις και είναι οριακά οκ.
Το Oneplus είναι στις διαστάσεις του Note 3. Οπότε όσοι θέλετε να πάρετε το oneplus να το σκεφτείτε αυτό και αν είναι δυνατόν να το δείτε από κάποιον φίλο σας.
Εντάξει, φοβερή η τιμή του αλλά το θέμα είναι να σας βολεύει κιόλας.

Τα σέβη μου.

To LG 146.3 x 74.6 x 8.9 mm, το oneplus 152.9 x 75.9 x 8.9 mm.
Το ένα 300 το άλλο 600 .
Μάλλον δεν έχεις μικρό χέρι, αλλά μεγάλο πορτοφόλι! :-)